Vegetarijanstvo
Princeska, poglej malo svoje poste. Ni važno kdo ima prav, enkrat imaš ti, drugič kdo drug. Ampak žal si zelo napadalna do tistih, ki imajo drugačno mnenje od tebe. Praviš da si zdrava zaradi vegetarjanstva, ampak sori, živčnost ni zdrava. Tvoja teorija tebi vstreza, komu drugemu pa pač ne. Zakaj ti je tolk težko to sprejeti? Če mi sprejemamo tebe in tvoje mnenje, ter to spoštujemo, bi lahko ti ravnala enako, ne pa da vsem po vrsti groziš s kozarcem nutele v glavo. Tudi nasilje ni zdravo. Sama si rekla, da se ti vrne vse, kar daješ drugim, torej upoštevaj lasten nasvet.
Pa mimgrede, poznam dva vegetarjanca ki sta zbolela za rakom, tako da to ni neka preventiva. Rak je psihofizična bolezen, torej je pomembno tudi duševno zdravje, ne sam hrana.
Oprosti mesojedka, očitno nisi dobro prebrala mojih postov. Gospa Ferbčna me je prva užalila in to precej. Zato sem reagirala nazaj. Poleg tega sem se jaz v svojih postih opravičila in napisala da mi je žal da sem tako reagirala.
Ferbčni ni nič žal za svojo nesramnost, kot je že Antilopa napisala tudi njo je žalila v neki drugi tematiki, očitno je ženska zlobna in rada žali druge ljudi. Res je Ferbčni sem vrnila milo za drago, če si je ona drznila biti nesramna do mene(tuje osebe) bom js še 3 krat bolj nesramna do nje. Karma’s a bitch:) Js sem s tem zaključila, če ti pa kaj ne paše me pa ignoriraj, me ne bo prav nč motilo:)
Zakaj si se pa opravičila, če veš da imaš ti prav? Mogoče si ti mal preveč osebno vzela vse skupaj. Meni se ne zdi, da te je nekaj grozno žalila, ampak pač dala repliko, da neoplojeno jajce ni embrio. To je dejstvo, ne posmehovanje tebi. Pa dobro, sej imaš prav. Ni vredno neki pogrevat. Sam spet ti lahko rečem, da upoštevaj lasten nasvet in sicer, če ti kaj ne paša (ferbčna npr.) ignoriraj. 😀
Ker ti gotovo veš o tem več kot jaz, a je soja res tolk blazno genetsko predelana? Sem jo šele pred kratkim provala, mi je zelo dobra, ampak so me vsi po vrsti nekaj opozarjali, da je taka pa drugačna.
Zakaj sem se opravičila? Zato ker čutim v sebi, da nisem pravilno odreagirala in da bi morala osebo ignorirati. Začutila sem neko poniževanje, posmehovanje od nje in ker sem občutljiva me je to razburilo. To je sedaj mimo, ne da se mi več od tega, nadalje je take ljudi dobro dati na ignore.
Js sem enkrat brala eno študijo na eni ameriški strani od soje, ki me je kar šokirala. Da je v bistvu skoraj v celoti vse kemijsko predelano da od soje baje skoraj nič ne ostane. Sem takrat precej sojinih produktov jedla in takrat sem to malo opustila.
Tukaj je en link o takšni soji: http://todayyesterdayandtomorrow.wordpress.com/2007/09/16/soy-the-untold-story/
Za rakom statistično zboleva več nevegetarijancev kot vegetarijancev. In statistika je največja laž…saj veste, če imaš eno nogo na 70 st, in drugo v ledeni vodi, imaš noge v topli vodi…
Za človeka v biološkem smislu kot organizem je res najboljša tista prehrana, ki jo omenja princess, ki pa v danih okoliščinah za prav vsakega pač ni mogoča.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ok bom napisala, čeprav se bo name usula slaba karma, meni je pisanje ferbčne (po naše firbčne) všeč in to kar je napisala princess, ni bilo pa ja nič takega. Nekateri jajcem pravijo kurja menstruacija, ki pa ja ni zarodek pri bogu no da ni noo…
sicer je vroče in se mi ne ljubi prav nič jesti ampak vendar je vsaj v pecivo bolje dati jajce kot pa neke sintetične pripravke… kaj pa daš v biskvitno testo, ne resno sprašujem, sem že zasledila recepte s korenčkom, ampak vendar rabiš nekaj, ki vse skupaj veže, in maščobo in cuker…torej?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Js, izbiram pri peki recepte, ki vsebujejo največ 2 jajca. Saj jih je ogromno tako da pri tem nimam takih težav. Sedaj če pa pečem za koga drugega pa da jaz ne bom tega jedla pa izbiram recepte, ki tudi nimajo sedaj po 6, 7 jajc. Mi je vseeno važno kaj pojedo tisti za katere pečem, izbiram recepte ki imajo tam 3, 4 jajca. Več kot 4 mi je že malo too much.
Palačinke ali pa šmorn-carski praženec pa js tako delam da dam nekaj mleka, nekaj moke, malo soli, malo cukra, kakšna žlica kisle smetane, včasih dodam če delam sladko maso vanilin sladkor ali pa malo pecilnega tudi, včasih dodam malo radenske(za rahlost), in potem še razne dodatke. Če delam slane dodajam vse sorte zelišč, začimb, zadnje čase imam rada šmorn s kurkumo in peteršiljem. Če delam sladke dodam cimet, oreščke, kokos. To vse po feelingu delam da dobim pravo maso za palačinke ali pa če delam carski praženec dodam malo več moke da pride masa bolj gosta. In potem to spečem počasi na nizkem ognju.
Vem da se za vezavo lahko dodaja tudi škrob pa še dosti stvari je samo iskreno nisem nek pristaš teh stvari. Tudi ko delam zelenjavne ocvrtke, naj bi se za eno osebo dalo notri jajce za vezavo. Masa se naredi podobna kot za palačinke/šmorn. Fora je samo v tem če ne daš notri jajca da se te stvari potem morajo na bolj počasnem ognju peči. Torej da ne razpade ali da se ne zažge. Potem pri koncu povišaš ogenj da še rahlo zarumeni in to je to.
Za palačinke se res da brez jajc če pustiš stati en dan, sicer ne vem, kaki so ti dodatki, ok šmorn je lažje, heh pečeš lahko an nizkem ognju, je itak priporočljivo, samo pijejo več… Ma jaz tudi ne dam kar tako več kot 4 jajca, razen hm, kaj pa kuhano testo za princeske? Sploh je pa odvisno koliko daš moke, navadno se recept deli prepračunava ravno na količino jajc…
Zdaj študiram resno o tem, sem imela veganse prebliske in celo obdobje presnojedstva, ampak kar se tiče peciva, si pa res omejen no, saj niti nekega malo boljšega kvašenega testa ne moreš narediti, če se greš to brez jajc
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Js se spomnim ene sosede ko sem bila še otrok. Ona je pri vseh stvareh dodajala full jajc, ma vse je bilo čisto rumeno. Ko je bil božič je prinesla potico, testo skoraj živo rumeno, okus skoraj čisto po jajcih kaj drugega skori ni bilo čutiti. Tisto prato je tudi delala, isto vse rumeno, kruh v prati je bil ves rumenkast. Ne vem a je dajala po 10 jajc notri.
Ja za kvašeno testo ali kakšno drugo moraš dodati vsaj 2 jajca. Če delam štrudelj običajno kupim listnato testo. Sploh ne vem kaj bi lahko dodal namesto jajc, mislim kot sem že zapisala 2 jajca pri meni še grejo, samo da bi jih pa notri butala po 7, 8 to pa no way. Ne vem trenutno toliko ne pečem, ko sem bila v Angliji sem dostikrat naredila apple crumble ali pa rabarbara-crumble. V bistvu skori z vsakim sadjem se to da narediti, je full enostavno pa lahko tudi v mikrovalovki narediš.
Ah, kakšne new-age spravne kamiličarske bučke s površno psihologijo za telebane.
Niso vsi ljudje dobri in ni vse projekcija! Tudi če se ti delaš, da so vsi ljudje “v redu”, ker bi sam rad bil tak, in imaš vse posladkano rad, je to sam odraz tega, da sam v sebi ne prepoznavaš oz. nočeš spoznati hudobije, saj moraš ja “vse ljubiti”.
Ne moreš biti absolutno dober, to ne obstaja – moraš ti svoje slabost v sebi prepoznavati, ne da si zatiskaš oči, da smo vsi dobri.
Ja če je preveč jajc, ni dobro, sploh biskvitno testo full ni dobro, če je preveč jajc, ali pa krhko za pite, tisto še bolj… drugače mlečni kruh se da narediti brez jajc alipa samo z beljakom, potica pač ne, tam na pol kile moke daš v testo 2-3 jajca in potem še za orehe… če daleš iz kile moke hitro porabiš tudi do 10 jajc…
Ne smem več pisati, princeska (Kaj princeske si že delala, verjetno ne?) bo boom prebral in mu spet ne bo všeč, on ima menda raje kislo mleko pa žgance…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Jaz med maso za palačinke nikoli ne dam jajc. In ni treba, da masa stoji en dan. Pa se ravno tako spečejo brez problema.
Dobi se nek nadomestek, ki ga uporabljaš namesto jajc. Samo ne vem, kako se mu reče, ker ga nimam več doma.
Princess, kako pa pripraviš kus-kus ?
Saj ne pravim, da smo vsi dobri…In največja napaka je, če izhajamo iz predpostavke, da smo mi samo dobri in popolni. Na podlagi tega pa potem sodimo druge in njihovo količino dobrote ali zlobe.
Napisal sem, če v meni ni razloga, da se bi jezil, se enostavno ne bom jezil…In tu ni pomembno kako je nekdo dober ali pa ne.
Hehe Robi, a veš da razmišljam, da vseeno pridem na piknik te sprovocirati; namreč vsakega se da spravit v stanje, ki ga ni predvidel, ki mu je potem žal, skregati se da z vsakim, če je le dovolj inteligenten :)))
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Hehe Robi, a veš da razmišljam, da vseeno pridem na piknik te sprovocirati; namreč vsakega se da spravit v stanje, ki ga ni predvidel, ki mu je potem žal, skregati se da z vsakim, če je le dovolj inteligenten :)))[/quote]
Katjenka…Rad imam takšne izzive..:)
Vedno bolj pa dobivam občutek, da bo čelada obvezna oprema na tem pikniku..:)))))
Hehe Robi, a veš da razmišljam, da vseeno pridem na piknik te sprovocirati; namreč vsakega se da spravit v stanje, ki ga ni predvidel, ki mu je potem žal, skregati se da z vsakim, če je le dovolj inteligenten :)))[/quote]
Katjenka…Rad imam takšne izzive..:)
Vedno bolj pa dobivam občutek, da bo čelada obvezna oprema na tem pikniku..:)))))[/quote]Robi jaz ne maram fizične agresije, isto tudi pecanja v fizičnem smislu, saj veš kaj je tu mišljeno; res mogoče pridem samo pod pogojem da se ne razkrijejo nicki… čeprav se mi zdi, da bi morala biti tiho (saj ne da bi mi bilo to težko :)))) če bi hotela ostati neprepoznavna…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.