Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Večna tema…moški! :)

Večna tema…moški! :)

Okay kasandrica sporoči potem kako bo odreagiral. Upam da te ne bo napadel in da bo dojel svojo napako.

Brez razloga tistega sigurno ni izjavil.
Predvidevam, da rada pozabljaš stvari in da težko osvojiš kakšne nove navade. Delaš v glavnem tako, kot si navajena, pa čeprav tu pa tam kakšna stvar moti tvojega partnerja.
S tem, ko je to povedal v družbi, je le izrazil svojo prikrito jezo, ki jo nosi že dlje časa v sebi in je na takšen način (čeprav poniževalen) želel doseči večji učinek. Da bi bolj upoštevala njegove želje in pri sebi spremenila tisto, kar njega moti.
Ko pa ti eno stvar pove že stokrat, pa si spet užaljena. Zato je večkrat raje tiho in si misli, da nima smisla s tabo debatirati.

Razmišljaš le o tem, kako se sama počutiš. Kako pa se on počuti, ko ima občutek kot da se pogovarja s steno, pa te verjetno ne zanima.
Kot praviš, je v redu fant. Vseeno pa ima tudi on svojo mejo strpnosti.

Verjamem, da je to lepo slišati, vendar si mora ženska to tudi zaslužiti.
Spoštovanje mora biti obojestransko Ne pa, da ženska misli, da je popolna in da se ves svet vrti okrog nje.
Da bom natančnejši…Tega seveda ne misli, da je popolna, ker se to ne spodobi, le deluje tako, kot da je popolna.

Menda imaš takšno sorto žensk, da ko ji moški podari vrtnico ali da komliment, pozabi za nazaj 2 leti, kako in kje vse jo je žalil, imel grdo, poniževal… Za njo je itak tale potem še predober, če ji vsak dan en SMS-ek spiše!!!! Neverjetno. 😉

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Se strinjam. Da ne bo kdo mislil, da zagovarjam njegovo početje. Razložil sem le vidik, kot ga vidi (njen) moški.
Mislim, da njuna veza temelji na principu učitelj – učenka. On deluje kot pametnejši, partnerka ga tudi spoštuje kot pametnega, sama pa se trudi biti dovolj dobra in poslušna. Torej njun odnos temelji na tem principu in bo zato partner vedno našel nekaj, kar bi bilo potrebno pri ženi izboljšati, ne glede na to, kako se bo obnašala.

Ta problem sploh ni tako zelo lahko rešljiv. Tud, če mu bo povedala, tip ne bo “skapiral”. Dejstvo, ki se ga da opaziti v tem odnosu je, da imata oba prenizko samopodobo. On si jo “izboljšuje” tako, da ponižuje svojo partnerko (kar je najslabši možen način, ampak zelo pogost pri nezrelih ljudeh), ona pa se počuti grdo, neumno, manjvredno, ker se sama ne zaveda svoje vrednosti in ji mora partner ves čas govoriti, kako je lepa, pametna.
Torej, če bi rada ostala skupaj, se morata najprej zavedati, da tako naprej ne bo šlo več. Nekdo mora odločno postavit mejo. Kar pa spet ne bo šlo. Ker je ona tista, ki opaža težava, sama pa ni dovolj odločna, da bi mejo postavila in jo spoštovala. Tip pa ne razume, da jo užali. Zato tudi nima smisla karkoli svetovati, ker ta zveza bo šla po svoje naprej, ne glede na to, kaj mi svetujemo, saj človek ne more ves čas ravnati razumsko, če ga čustva silijo v druga dejanja in razum včasih odpove.
Meni recimo je povsem razumljivo, da bi žensko na tak način zelo užalil, niti ne bi kaj takšnega rekel o njej, tudi če je ne bi bilo zraven, ker se mi to zdi skrajno nespoštljivo. Pa ne samo, da se mi zdi nespoštljivo, meni je razumljivo, da nismo vsi enako dobri v vseh rečeh in svojo partnerko spoštujem takšno kot je, z znanjem kot ga ima, z razmišljanjem kot ga ima. Tudi, če me kdaj preseneti, ji to dovolim, brez da bi ji karkoli očital. Namen je popolno sprejemanje in le tako se človek lahko počuti svobodno in ljubljeno. Enako si želim od nje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

What da fak, robi??? kako lahko opravičuješ nesramno in nespoštljivo obnašanje? Ker nekdo ne zna normalno skomunicirat zadev, ki ga motijo, mu je pa dovoljeno, da žali in se izživlja nad partnerko?

Ja, če nekdo nima živcev razlagat, pač ni pedagog in nej neha “pomagat”. Sploh pa, če ji eno in isto stvar razloži/ponovi na en in isti princip, je neumno pričakovat drugačne rezultate. Naj ubere drugo pot, drugačen princip pa bo kaj drugače. Sploh se mi pa zdi neumno, da ji daje komentarje glede faksa, To je njena stvar, on ji pa špila fotra. In ona očitno sprejema ta hči-fotr odnos in se tako tudi obnaša.

Jasno je, da nima razumevanja zanjo. Njemu je to, kar ji razlaga, mala malica, in ne šteka,d a je nekdo tako butast da tega ne dojame. ja, on dejansko to misli o njej, potem se pa še heca na ta račun v družbi. Jaz se na svojo mamo ne zdiram, če ne razume, kako sva prišli do neke točke, ko ne zna več sama dalje (govorim za računalništvo in internet). Meni je vse jasno, zakaj je ta ikona tu in kaj pomeni, če kliknem nanjo, njej pač ne. In vkolikor bi me tako grozno iritiralo mamino neznanje, ji sploh ne bi ničesar razlagala, saj od tega ne bi imela nič ne jaz ne ona.

Robi tega ne opravičuje, on se je samo postavil v njegovo kožo in pokazal, kako ta tip razmišlja. Upam. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem naknadno potem videla njegov drugi post. Nisem čist ziher da on dejansko v resnici ne misli tako, kot je napisal. Očitno ga polna luna daje…

Sem naknadno potem videla njegov drugi post. Nisem čist ziher da on dejansko v resnici ne misli tako, kot je napisal. Očitno ga polna luna daje…[/quote]
Katerih pa še nisem bral, to je pa tudi res. Hmm…

Ne, saj je potem spodaj napisal, da je povedal samo način, kako njen tip razmišlja. Saj pa ga poznam, Robija. 🙂

Sam nekaj bi ti rekel. Tipi ponavadi delamo stvari ki jih čutimo da so prave. Se pravi precej dobronamerno vse skupaj. On se hoče mal pokazat pred prijatelji tebi pa ni všeč ker te zabija. Ampak a si mu to že kdaj omenila?
Težko kar iz glave vedet kako se nekdo počuti, resno ti svetujem da mu pač poveš par stvari. Boš videla kako te bo imel še bolj rad, oziroma boš tudi ti srečnejša.

S čim pa ti opravičuješ to, da mene napadaš ?

Tebe ne zanima kaj je bil moj point pisanja in kaj sem napisal, ampak le (spet) neko izživljanje.

Tudi jaz sem razumela Robija, da je proti takemu ravnanju. Saj pa vemo, da Robi ni tak, da bi koga namerno poniževal.

S čim pa ti opravičuješ to, da mene napadaš ?[/quote]
S čim le? Z nerazumevanjem, kot vedno in povsod. 🙂
Tud njen fant nje ne razume. In ona mu ne pove, kako se počuti. Čeprav, seveda bi to lahko opazil sam, ampak ni, to je dejstvo. Tudi ona ne razume, zakaj jo on blati. Tip je prepričan, da jo ima sam neznansko rad (ona pa dvomi v to), ampak zaradi nerazščiščenih zadev pri sebi, se sploh ne zaveda, da ji izkazuje nespoštovanje tako, da poveličuje sebe (v zameno za blatenje nje), ker ga tudi njemu primanjkuje.

Hotel se je postaviti pred drugimi, kako je “pameten”, a premalo občutljiv, da bi vedel, da te je s pokroviteljstvom ponižal pred vsemi in prizadel tvoja čustva. Pa tudi tega se ne zaveda, da ima vsak človek svoje kvalitete, da nekje smo mi boljši od nekoga, spet drugje nas drugi prekosijo, ker ima vsak svoje kvalitete.

To mu pač moraš povedati, ker on nima blage veze, da te s tem prizadeva, da te ponižuje v družbi.
Tudi učiti očitno ne zna, ker ni cilj, da veliko zna, ne zna pa posredovati znanja, spet z nobenim občutkom, če se norčuje.

Tu spet nima občutka za tebe in je totalni kramp, oprosti izrazu.
Pač povej mu, da se ti to ne zdi spoštljivo, še toliko bolj, ker to javno razlaga.
Vprašaj ga tudi, zakaj rabi toliko potrjevanja iz okolice, če se počuti manjvredno?

Pred vsemi ti to reče? A sicer je pa “okej fant”? Čeprav te zelo poniža, razvrednoti v javnosti, pa celo opazi, da te je prizadel, ampak se še ponorčuje iz tebe potem!? Enkrat ti to naredi, se pogovoriš z njim, mu oprostiš, naslednjič pa mu daš brcom, ker potem je navaden kreten.

Problem niso moški. Problem je izključno tvoj moški.[/quote]

In potem naj še kdo reče, da Matjažko ni pameten fant!!
Humor ima pač poseben. 🙂
Pa mlad je še… Iz tega fanteja bo še dober moški ratal. :))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Japkica, v preteklosti sem poznala nekoga takega s posebnim humorjem, ni se dobro izteklo. Ne priporočam pa ti, da ga osvajaš, ker bo Katenjka jezna, jo bo moral miriti. :))

Ja v tej temi se je pa naš Tjažek, res zrelo odzval :). Saj zgleda, da je včasih kar pameten, drugič pa ga spet hormoni mečejo :).

Hotel se je postaviti pred drugimi, kako je “pameten”, a premalo občutljiv, da bi vedel, da te je s pokroviteljstvom ponižal pred vsemi in prizadel tvoja čustva. Pa tudi tega se ne zaveda, da ima vsak človek svoje kvalitete, da nekje smo mi boljši od nekoga, spet drugje nas drugi prekosijo, ker ima vsak svoje kvalitete.

To mu pač moraš povedati, ker on nima blage veze, da te s tem prizadeva, da te ponižuje v družbi.
Tudi učiti očitno ne zna, ker ni cilj, da veliko zna, ne zna pa posredovati znanja, spet z nobenim občutkom, če se norčuje.

Tu spet nima občutka za tebe in je totalni kramp, oprosti izrazu.
Pač povej mu, da se ti to ne zdi spoštljivo, še toliko bolj, ker to javno razlaga.
Vprašaj ga tudi, zakaj rabi toliko potrjevanja iz okolice, če se počuti manjvredno?

Pred vsemi ti to reče? A sicer je pa “okej fant”? Čeprav te zelo poniža, razvrednoti v javnosti, pa celo opazi, da te je prizadel, ampak se še ponorčuje iz tebe potem!? Enkrat ti to naredi, se pogovoriš z njim, mu oprostiš, naslednjič pa mu daš brcom, ker potem je navaden kreten.

Problem niso moški. Problem je izključno tvoj moški.[/quote]

In potem naj še kdo reče, da Matjažko ni pameten fant!!
Humor ima pač poseben. 🙂
Pa mlad je še… Iz tega fanteja bo še dober moški ratal. :))))[/quote]

Japkica, v preteklosti sem poznala nekoga takega s posebnim humorjem, ni se dobro izteklo. Ne priporočam pa ti, da ga osvajaš, ker bo Katenjka jezna, jo bo moral miriti. :))[/quote]

Jaz jih poznam kar nekaj in mi je ta način humorja pač blizu, ker ga dostikrat tudi sama uporabljam. Predvsem pa šalo ne vzamem zares, ker se ne počutim ogrožena.

Drugo je, če bi se kdo na tak način šalil za stvari, ki me bolijo in bi vedel za mojo bolečino. To je potem povsem druga zgodba.

Glede osvajanja pa takole (ponavljam že nevemvečkolikokrat); tu sem na čveku, se ne ‘parim’ (tudi drugi to vejo in me niso poparčkali), predvsem me pa nikoli niso zanimali mlajši fantje (ne pri 20, ne pri 30, ne zdaj). Če se v prihodnosti kaj spremeni glede tega, te pa obvestim. 😉 :)))))))))))))))))

Torej je Katenjka lahko povsem brez skrbi in srčno upam, da me tudi ona ne bo dodala na listo sovražnikov. :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Men se je pa ta Matjaz zameru čist priznam, ne maram takih podmuklih tipov ljudi, in čutim da oseba resno misli žaljivke samo zakamuflira jih v šalo zato ker nima jajc vržti to v fris nekomu in tell it like it is.

Sama sem za iskreno komunikacijo ne podmuklo žaljenje zakamuflirano. Zato sem mu tudi rekla da je blefer. Itak maske padejo in pod masko se skriva sovražnik žensk.

To da pa nekaj filozofira pa vsak kmetič zna, ti ni treba biti neka intelektualno duhovno prebujena oseba.

Japkica, mene ni potrebno o ničemer obveščati, ti kar mirno. Zakaj pa bi te jaz dala na listo sovražnikov? Včeraj sem le določene stvari spoznala, mi je pri tem pomagal Matjažko, in priznam, da sem rahlo razočarana. Nič se ne nanaša nate.

Princes, ljudje smo pač različni in hvala bogu, da je tako.

Meni osebno pa ni všeč, ker vsak komentar, ki ti ni po volji obrneš v žaljivke in obsojaš, da nas je npr. sama fovšija (pardon, mene, ne nas). Torej tvoje žaljenje tudi ni hvale vredno. Ampak to je pač moje mnenje in zaradi tega ti nič ne zamerim, všeč mi pa še vedno ni. Takšna si, da takoj skočiš v luft in direktno žališ.

Ja men tut ti nisi všeč Japkica ker sem določene tvoje komentarje ki so se nanašali name dojemala kot napad. In se v prihodnje tudi ne bom več odzivala na tvoje komentarje niti na osebo Majtazek.

Ok, potem ne bom obveščala. :)))

Jah… velikokrat je tako, da smo razočarani, ko pridemo do določenih spoznanj. Pa vendar so ta spoznanja dragocenejša od teže samega razočaranja. Iz njih se lahko namreč veliko naučimo. Tudi o sebi in naših pričakovanjih.

Nikjer nisem napisala, da mi ti nisi všeč. Temveč pišem o tem, da mi ni všeč tvoj odziv direktnega žaljenja.

Praviš, da sama poveš direktno. Tudi jaz sem bila direktna, le žalila te nisem. Pa ti spet ni všeč moja direktnost.

Prav, torej se bova izogibali druga drugi. Škoda, ker ni možen direkten dialog.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close