Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Več denarja ali prosti čas?

Več denarja ali prosti čas?

Pa kake polovico plače za najemnino?

V Angliji v ”manjših” mestih (pa še vedno večjih od LJ) so najemnine približno takšne kot v LJ plače pa 1x večje…

London je pa res drag pa podobni!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

ko bodo mediji pisali tudi o tistih, ki se vrnejo domov zaradi boljših pogojev življenja doma … pa mogoče še kakšno statistiko pregledali …
bo manj nakladanja o tem, kako je v tujini denar kar na cesti ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kakor jaz vem so najemnine v anglosaxonskih drzavah se posebej drage. Po moje bi za tak denar kot pravis v Angliji dobil kvecjemu sobico par kvadratov.

Sicer bo pa to povedal kdo, ki bolje pozna situacijo : )

Jaz bi izbrala to, kar imam. Službo, v kateri sem plačana po opravljenem delu, v kateri služim s tistim, kar ustavrim,s tistim kar tudi rada delam. Ne pa službo, v kateri me zgolj plačujejo, da 8 ali 10 ur nekje samo sedim.
Koliko ur mi bo vzelo neko delo, je pa čisto od mene odvisno. Včasih je to tudi samo 20 ur na teden. 🙂 Človek mora znat racionalno razpolagat s svojim časom in se naučit stvari pametno načrtovat vnaprej, tudi tako, da mu ostane kaj prostega časa.
Če pa ne bi bila sposobna preživet na takšen način oziroma če se ne bi znala organizirat, potem bi pač izbrala službo za 1500 evrov in 60 ur na teden. Saj neorganizirani ljudje itak vseh teh 60 ur ne oddelajo. 🙂

izbrala bi več denarja, ker si s prostim časom ne morem kupiti nujnih stvari za življenje. takole razmišljaš in špogaš se v življenju lahko, ko ti je že kar dobro postlano.

Pa naj še kdo reče, da ženske niste preračunljivke. 🙂

A ne pride v poštev, ker s 500 evri ni možno preživeti. C pa prav tako ne, ker potem nimaš nič od življenja, saj delaš cele dneve.
B je še najboljša izbira.

a) za dvojni c) ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

V “svinčenih” časih takšnega vprašanja ni postavil nihče, ker se je dobro zaslužilo, če si delal!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Raje bi možnost
D. 10h/teden 15000€/mes

čeprav mi je, ko dobro premislim, ljubša možnost
E. 5h/teden 30000€/mesec

čeprav… 🙂

EnTip, tudi jaz, tudi jaz, če bi bile te možnosti.
Drugače pa vidim, da nas je bolj malo takih, ki cenimo svoj prosti čas. Namerno sem po a dala, tako kot Robi pravi, tak znesek, da lahko le životariš ob njem. Pod B pa sem dala solidno, celo nadpovprečno plačo ob običajnem delovniku. Ob taki plači lahko lepo živiš, če seveda nisi mahnjen na odličen avto, odlične cunje, odlično kozmetiko… ob C imaš res več denarja, ampak nimaš pa več življenja, ker si kar naprej v službi.

Smešno je, ker večina forumašev tu gor itak ne bi vedeli kaj početi s svojim prostim časom. Na forumu bi viseli še naprej in se pogovarjali o ljubezenskih razmerjih, namesto, da bi šli na kakšno potovanje v tujino, s prijatelji, ženo, otroci…

“Some people are so poor all the have is money”.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Hodim v službo zato, da lahko financiram svoje hobije oz stvari, ki jih rad počnem.
V varianti A bi imel sicer časa dovolj za veliko stvari vendar malo sredstev. Zatorej ta možnost odpade. Čist logično, zakaj je nihče ne mara…

Ja no, lahko bi dala še kaj bolj ekstremnega in mi bi se odločali samo med “ponujenim”. In kaj bi ti to sploh povedalo o nas?
V realnosti so zadeve različne, obstajajo tudi takšni, ki imajo več prostega časa kot tisti pod B in več denarja kot tisti pod C. Nikoli niso izbire samo 3, kakšno varianto pa človek v življenju ubere je pa v veliki meri odvisno tudi od njega samega in njegovih sposobnosti, ne le okoliščin.
Meni je trenutno v življenju bolj fajn kot kmurkoli v teh treh variantah. Da mi je tako kot mi je sem pa sama poskrbela.
Varianto A sem se pa šla v času študija, da sem imela še dovolj časa za faks.

Namen debate je bil, da se debatira o teh možnostih. KOmur ni všeč pač ne debatira. Šlo je za hipotetično vprašanje s hipotetičnimi odgovori.
Saj vendar nisem neumna, da ne bi vedela, da eni zaslužijo malce več kot pod A delajo pa kot pod B in da eni delajo toliko kot pod A zaslužijo pa 10x., ampak jaz sem samo hipotetično postavila vprašanje in odgovore.
Komur ni všeč pač gre v drugo temo debatirat.

To vprašanje je nastavljeno zelo neumno in neumnih je tudi precej odgovorov.

Tebi je odgovor A, samo tolažba, ker verjetno za kaj več nisi sposobna, ali pa trenutno nimaš drugačnih potreb (družina, investicije=nakup stanovanja in slično).

Potrebno je ločiti, delo od dela, podjetnost od dela in izobrazbo od podjetnosti in dela.Delo in znanje se lahko kupi (zaposliš brezposelnega dr. u.d.i.) , podjetnosti pa ne.
Dela lahko vsako tele, podjetnik pa vsakdo ne more biti. To je danost.
Fino je, če je podjetnik razgledan in izobražen, ni pa to pogoj.

Dobro organiziran podjetnik, ti pokrije tvoje a), beje in ceje, ti pa lahko živiš samo v hotelu mama in na njenem minulem delu.

Norton, lekcije branja si preskočil?
Drugače pa ni neumnih vprašanj, so le neumni odgovori.

Ne si laskat…

Več denarja ali prosti čas?

Če zna človek uspešno in učinkovito upravljati s svojo energijo, ima zagotovo denarja in prostega časa na pretek.

To je res, odgovore pa si servirala ti, torej si potrdila svojo naivnost, da ti ne rečem bolj grobo, svojo neumnost (komunistično vzgojo).

denar v širšem pomenu ni le vzgoja otrok, znamka avtomobila, v nulo opremljeno stanovanje (hiša),
denar je:
prehrana, izobrazba (izobraževanje), higiena,zdravje- zdravstvena oskrba, delovne razmere,socialni stiki, kultura, svoboda, samospoštovanje….

…..če ti zadeve niso jasne, jih postavi v skrajne lege* in jih ne opazuj iz neke svoje sredine, kjer ti ta ta sredina omogoča lagodje in bla, bla, bla, brez naporov.

*ena skrajna lega je: pojdi jutri na ulico in živi s svojimi 20-timi urami dela na teden. plačuj si stanovanje, energijo, hrano plus tisto o denarju v širšem pomenu besede.

skratka:
življenje je dvojna jeba, prava in neprava, da pa se ga narediti lagodnejšega, tudi z delom.
sicer pa: energetsko te polni notranje zadovoljstvo

Torej od Slovencev edino politiki in tajkuni znajo učinkovito upravljati s svojo energijo, zato imajo dovolj denarja in prostega časa na pretek!? :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Torej od Slovencev edino politiki in tajkuni znajo učinkovito upravljati s svojo energijo, zato imajo dovolj denarja in prostega časa na pretek!? :))[/quote]

Dokaži mi, da moja teza ne drži 😉
Škoda moje energije, da bi se ukvarjala s politiki, tajkuni, ti pa kar izvoli, če ti je toliko mar zanje 😛

Torej od Slovencev edino politiki in tajkuni znajo učinkovito upravljati s svojo energijo, zato imajo dovolj denarja in prostega časa na pretek!? :))[/quote]

Škoda moje energije, da bi se ukvarjala s politiki, tajkuni, ti pa kar izvoli, če ti je toliko mar zanje :P[/quote]

Glavno, da ti ni škoda tvoje energije, da se z mano ukvarjaš. ;))
Ti pa je kronično primanjkuje za tvojega prijatelja Nemčija. hahah 😀

Škoda moje energije, da bi se ukvarjala s politiki, tajkuni, ti pa kar izvoli, če ti je toliko mar zanje :P[/quote]

Ti pa je kronično primanjkuje za tvojega prijatelja Nemčija. hahah :D[/quote]

🙂 vse kar si napisal, skoraj drži; le NM-3w ni moj frend, ljudje s plebejsko mentaliteto ne morejo biti in niso moji prijatelji. Kako pa kaj tvoja prijateljica Ronka? Še tratiš svojo energijo zanjo?

Ti pa je kronično primanjkuje za tvojega prijatelja Nemčija. hahah :D[/quote]

🙂 vse kar si napisal, skoraj drži; le NM-3w ni moj frend, ljudje s plebejsko mentaliteto ne morejo biti in niso moji prijatelji. Kako pa kaj tvoja prijateljica Ronka? Še tratiš svojo energijo zanjo?[/quote]

Jaz imam cel kup prijateljic na MONu in za vse imam dovolj časa in energije, da se vam posvetim.
Tudi tebi sem na razpolago, ampak kot zgleda, ti nimaš prav nobenih težav… 😀

Težav? So pa niso, še vse ki so me doletele, sem nekako uspešno prebrodila, ko mi bo res hudo, pa računam nate;)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close