Več denarja ali prosti čas?
Berem spodnjo temo o popotniku, ki dela priložnostno. Poslušam tudi kar naprej kako morajo eni delat cele dneve in kako so sedaj delovniki dolgi.
Pa se mi poraja vprašanje.
Ali bi, če bi imeli izbiro, raje delali:
a) 20h/teden in zaslužili cca. 500€ na mesec
b) 40h/teden in zaslužili 1000€
c) 60h in zaslužili 1500€ na mesec?
Če bi seveda imeli izbiro.
Občutek imam namreč, da veliko ljudi dela dosti več kot 40€ na teden, ker ne, da bi jim bilo to vsiljeno, ampak zato, ker želijo več zaslužit?
Nič od tega. B in C…premalo denarja za prevelik vložek (naj se zamislijo tisti, ki to počnejo, zakaj so krave molznice). A varianta pa tudi ne, ker si še vedno polovico vsega delovnega časa v službi, zgubiš na vožnji itd. Skratka, ne da se kar enostransko odgovoriti. Vsak zase ve, sindrom jamranja in smiljenja samemu sebi je pa značilno za slovenčke. Takemu ni pomoči, ne v prostem času, ne v denarju, ker se bo vedno našlo nekaj in našel nekdo, ki bo otežil njegov lajf. Ne morejo biti konstantno drugi krivi za vse probleme tega sveta.
Meni je ravno prav, da zaslužim toliko, da lahko uživam v svojem prostem času.
dela se tudi iz občutka odgovornosti do drugih, da imajo pripravljeno kar potrebujejo vsaj zadnji hip, če ne z rezervo časa
zaslužek pa probam vedno maksimalizirati … ko je na razpolago hrčkam … ko ni, se troši nahrčkano ☺
Problem je v tem ker če živiš sam pa še v najetem stanovanju kjer plačuješ med 200-400€ za stroške + najemnino potem vbistvu izbira A odpade…
Torej tako je…
A) bi izbrali jebi vetri in tisti ki živijo doma in hočejo čas za sebe… ali pa morda 1 izmed dveh staršev … pa morda še kaki popoldanski SPji
B) bi izbralo večina ljudi ker je primerno razmerje
C) bi izbrali če bi se starša dogovorila v smislu mati doma drug pa dela… to večinoam izberejo tisti ki hodijo delat v Nemčijo itd…
Jaz osebno bi trenutno izbral B zato ker bi si našparal še nekaj ekstra keša in bi spizdil v tujino kaj kmalu naslednje leto… Ampak glede na vse ostalo če pa ostanem v SLO pa bi izbral A 100%… ker je moj čas neprecenljiv 😉
Matkič, ti pa podobno razmišljaš kot jaz.
Če se mi ne bi bilo potrebno ukvarjat s stanovanjskim problemov, bi izbrala A, ker moj čas je tudi neprecenljiv.
C ni šans.
Sedaj sem pa blizu B, samo, da ur je 40€, plače pa ni 1000€.
Razmišljam koliko zaslužijo tisti, ki delajo po cele dneve? Še sobote, včasih tudi nedelje?
Goldfish…. nekaj kar v SLO delamo za jebiveter denarce delaš drugje v določenih državah za ”ogromne” denarje….
Če ti jaz povem za svoj primer… v Sloveniji rač. serviserji (izvzemši kake LJ ipd) delamo za nizek prihodek…
Zakaj zato ker je itak premalo ljudi… medtem ko sem imel ponudbo v AVSTRIJI za 2,x kratnik plače tukaj… torej cca. 1400€+
Ni vse odvisno od tvoje dodane vrednosti na žalost…
Sem mel sodelavca ki je po terenu rihtal antene in satelite… pri nas je mel plačo 700€ je šel v Ameriko delat 6 mesecev… 3000$ na mesec!!! 3 kratnik….
Pa ni on delal nič drugače kot v SLO… pa verjemi da ni od njega imela firma več kot 50-100€ profita mesečno zaradi njegovega terenskega dela…
Goldfish…. nekaj kar v SLO delamo za jebiveter denarce delaš drugje v določenih državah za ”ogromne” denarje….
Če ti jaz povem za svoj primer… v Sloveniji rač. serviserji (izvzemši kake LJ ipd) delamo za nizek prihodek…
Zakaj zato ker je itak premalo ljudi… medtem ko sem imel ponudbo v AVSTRIJI za 2,x kratnik plače tukaj… torej cca. 1400€+
Sem mel sodelavca ki je po terenu rihtal antene in satelite… pri nas je mel plačo 700€ je šel v Ameriko delat 6 mesecev… 3000$ na mesec!!! 3 kratnik….
Pa ni on delal nič drugače kot v SLO… pa verjemi da ni od njega imela firma več kot 50-100€ profita mesečno zaradi njegovega terenskega dela…[/quote]
Torej, kaj te zadržuje tukaj? Po tvoje se ne da. S tvojim profilom si očitno kjer si. Pojdi ven, ne samo opisovat bedne situacije. Očitno ti tako že paše.
Pa ni on delal nič drugače kot v SLO… pa verjemi da ni od njega imela firma več kot 50-100€ profita mesečno zaradi njegovega terenskega dela…[/quote]
ti si eden tistih dripcev, ki kvari vrednost / ceno delovne sile v SVN.
prodaj se za 2x več … ne pa, da zavidaš koliko drugi mlatijo in osiraš “domovino” drugim, sposobnim ljudem
Torej, kaj te zadržuje tukaj? Po tvoje se ne da. S tvojim profilom si očitno kjer si. Pojdi ven, ne samo opisovat bedne situacije. Očitno ti tako že paše.[/quote]
kaj me zadržuje tukaj? Pogodba kot sem že napisal 🙂
V avstrijo pa nisem in nebom šel bolj zaradi lastne odločitve da ne želim delat v Nemško govoreči državi če se le da 🙂
Me prav zanima kaj delaš ti da imaš tak dobro plačo… smrdi mi po javnem sektorju… če pa si res kak direktor dobre firme ki izvaža pa se ti opravičujem samo nekako se mi zdi da tole ni tak
Aja? kje sem že bral plače oni v uradih za čisto pitno vodo pa take fore ko sploh nevejo kaj delajo majo pa 1400€+ neto…
kje sem že prebral plače direktorjev Zdravstvenih zavodov z 4000+ evri plače ipd?
Da ne omenjam ravnateljev in direktorjev srednje šolskih centrov in podobnih…
A ti misliš da je povprečna plača v Javnem Sektorju višja zaradi 90 poslancev kot tista v privatnem?
Torej, kaj te zadržuje tukaj? Po tvoje se ne da. S tvojim profilom si očitno kjer si. Pojdi ven, ne samo opisovat bedne situacije. Očitno ti tako že paše.[/quote]
V avstrijo pa nisem in nebom šel bolj zaradi lastne odločitve da ne želim delat v Nemško govoreči državi če se le da 🙂
Me prav zanima kaj delaš ti da imaš tak dobro plačo… smrdi mi po javnem sektorju… če pa si res kak direktor dobre firme ki izvaža pa se ti opravičujem samo nekako se mi zdi da tole ni tak[/quote]
Vsaka pogodba ima določeno, kako je v primeru redne, izredne odpovedi. In vsaka pogodba ima določen odpovedni rok, v tvojem primeru je to najbrž 1 mesec. Torej, pogodba ne more biti razlog ali pač?:).
Aja, saj ne obstajata le Avstrija, Nemčija…baje se cedita mleko in med tudi v Franciji:).
Nikoli nisem in ne bom delala v JU.
Aja? kje sem že bral plače oni v uradih za čisto pitno vodo pa take fore ko sploh nevejo kaj delajo majo pa 1400€+ neto…
kje sem že prebral plače direktorjev Zdravstvenih zavodov z 4000+ evri plače ipd?
A ti misliš da je povprečna plača v Javnem Sektorju višja zaradi 90 poslancev kot tista v privatnem?[/quote]
butl: eno so zaposleni v JU/JS eno pa predstojniki, direktorji .. imenovani na funkcije.
Tako kot si ti pucflek, lastnik tvoje firme pa gospod, za katerega ti delaš ☺
Me prav zanima kaj delaš ti da imaš tak dobro plačo… smrdi mi po javnem sektorju… če pa si res kak direktor dobre firme ki izvaža pa se ti opravičujem samo nekako se mi zdi da tole ni tak[/quote]
Vsaka pogodba ima določeno, kako je v primeru redne, izredne odpovedi. In vsaka pogodba ima določen odpovedni rok, v tvojem primeru je to najbrž 1 mesec. Torej, pogodba ne more biti razlog ali pač?:).
Aja, saj ne obstajata le Avstrija, Nemčija…baje se cedita mleko in med tudi v Franciji:).
Nikoli nisem in ne bom delala v JU.[/quote]
itak da je lahko… ker eni tudi imamo šefe ki so dobri do nas in vidimo da pač ne morejo dvignit naše plače kar tako in če lahko skup pijeva pir lahko jaz oddelam pogodbo do konca korektno kot se spodobi… prekinjanje pogodbe ni nekaj kar meni sploh pade na pamet… razen če bi jo enostransko kršil moj delodajalec… ker pa je vse kar v pogodbi piše korektno opravljeno z njegove strani tudi prispevki in vse, nimam razloga da ne ”potrpim” še dobrih 7 mesecev ….
No potem pa povej v kateri firmi delaš da jo pregledam pa da vidim kolko prometa je dobila ta firma od države….
če imaš tako dobro plačo…
Me prav zanima..
Dejstvo je da je danes relativno težko najt službo… da se če si sposoben ampak vidim da marsikdo več ni ali pa nikoli ni bil…. eni bi radi samo fancy delali znajo pa itak nič.
A ti misliš da je povprečna plača v Javnem Sektorju višja zaradi 90 poslancev kot tista v privatnem?[/quote]
butl: eno so zaposleni v JU/JS eno pa predstojniki, direktorji .. imenovani na funkcije.
Tako kot si ti pucflek, lastnik tvoje firme pa gospod, za katerega ti delaš ☺[/quote]
Če bi ti dedek prišel ven iz kamene dobe bi videl da so oni del javnega sektorja… javni sektor se ne deli na tiste imenovane ali neimenovane ampak na to OD KOD DOBIJO DENAR….
torej če DIREKTOR BOLNICE Dobi plačo od Državnega proračuna pomeni da je ZAPOSLEV V JAVNEM SEKTORJU…
pika.
povprečna plača javnega sektorja se meri od vseh zaposlenih ki dobivajo plačo iz javnih financ oz proračuna RS…
Ki ga pa financirava moj šef in jaz in ostali podobni nama…
Ojla, izbrala bi C, ker sem delovna in mi ne bilo bilo hudo delati cca 10 ur na dan in 6 dni v tednu. Denarja pa potem tako ali tako ne bi imela časa zapravit.
delala sem že cca 54 ur na teden, za manj cca 400 EUR na mesec. Pri tej plači nisem imela niti časa
niti finančnih zmožnosti, da bi denar zapravila.
Zdaj delam cca 40 ur za 1000 eur.
Forum je zaprt za komentiranje.