Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek varuška cena

varuška cena

pozdravljeni starši

koliko ste odšteli za varstvo vašega otroka?
star je 11 mesecev, varstvo pa bi potrebovali od 3 do 7 ur na dan, vendar nekje od 3 – 5x tedensko.

Jaz sem plačevala toliko. Je pa bilo 5 ur na dan čez cel mesec. Je bil celoten družinski proračun sprogramiran tako, da smo si lahko privoščili to varuško. In nikoli nam ni bilo žal!

Iz kje pa si? Jaz bi ga z veseljem vzela v varstvo za 250-300€ na mesec.

za 4 eur/h se pa konec meseca kar nabere

iz Domžal sem

A tebi je 250-300€ mesečno veliko? Sem iz Gorenjske.

ne ne zdi se mi veliko, to je sprejemljiva cena

Ti pa polagam na srce, da se res poglobi v iskanje primerne varuške. Investiraj nekaj denarja in naj bo s tabo in otrokom. Potem ju pusti nekaj časa sama in pojdi po opravkih, prihajaj nazaj ob nenapovedanih urah, jaz bi tudi snemala (žal, otrok je tvoje največje bogastvo), če je možno bi v prvih mesecih vključila kakšne babice, dedke, tete,…kogarkoli, ki bi hodil “nekaj iskat” k vam domov. Pač vsak dan nekdo. Varuški daj navodila kaj želiš, da je narejeno do takrat. Npr., da gresta v trgovino pa h zelenjavarju,…naj te kliče vmes, ali ti pošlje kakšno fotko po mobitelu. Pač deluj kot totalno obsedena mati, ki se težko loči od otroka. Še tako se lahko dogaja veliko stvari, ki jih ne boš nikoli izvedela. Aja, pa veliko boljše je za otroka, če se čuva doma.

Če te tako skrbi, potem se sploh ne loti projekta otrok. A vrtec tudi snemaš, kaj ti delajo (oz. ne delajo) z otrokom? Če se ujameta otrok in varuška, potem je super, ne glede na to, koliko je tebi všeč. Ti pa otrok hitro pokaže, če kaj ni prav.
Vem kaj govorim, imam 4.

hvala za vsa ta navodila. verjetno je res treba najprej pridobiti zaupanje varuške. se bova poglobila v iskanje primerne varuške. hvala

4 otroke, ali 4različne varuške? Če je prvo v tem primeru ne pove nič. Če je drugo, pa le daj kak pameten nasvet kako si dobila 4 dobre varuške.
Po mojih izkušnjah (smo jih nekaj zamenjali pred zadnjo, pa o tem raje ne bi razlagala, ker niso lepe zgodbe. In ne, takrat nisem tako pretiravala. Na žalost) otrok ne pove, ko je nekaj narobe. Sploh pa ne tak piki, ki zna povedati komaj kakšno besedo. Da je “nekaj narobe” starši opazimo, ko je že prepozno in je bila škoda narejena. In iskanje nove varuške po prvem polomu je muka, ker ne zaupaš več. Iskanje tretje varuške po prvih dveh polomih pa je…agonija.

Oprosti, ampak ti nisi čisto gladka.

Oprosti, ampak ti nisi čisto gladka.[/quote]

Zakaj? Saj sem povedala zakaj sem to napisala. Imam pač zelo slabe izkušnje na tem področju. In takrat nekaj časa nisem bila čisto gladka. Otrok je le moja najšibkejša točka.

Zakaj? Saj sem povedala zakaj sem to napisala. Imam pač zelo slabe izkušnje na tem področju. In takrat nekaj časa nisem bila čisto gladka. Otrok je le moja najšibkejša točka.[/quote]

Kot prvo mora starš varuški zaupat otroka, drugače je vse brez veze. Ne bi prenesla, da bi me mamica otroka kar naprej nadlegovala, ok da pokliče enkrat, večkrat pa že ne ali pa da jo varuška pokliče, če je kaj nujnega. Bo že starš izvedel, kako je bilo, ko bo prišel po otroka.

Kot prvo mora starš varuški zaupat otroka, drugače je vse brez veze. Ne bi prenesla, da bi me mamica otroka kar naprej nadlegovala, ok da pokliče enkrat, večkrat pa že ne ali pa da jo varuška pokliče, če je kaj nujnega. Bo že starš izvedel, kako je bilo, ko bo prišel po otroka.[/quote]
Vidiš tukaj se pa ne morem strinjati s tabo. Starši naj kar na lepe oči zaupajo varuški? Sem prepričana, da ne veš o čem govoriš.

Zakaj? Saj sem povedala zakaj sem to napisala. Imam pač zelo slabe izkušnje na tem področju. In takrat nekaj časa nisem bila čisto gladka. Otrok je le moja najšibkejša točka.[/quote]

Pa kaj je s tabo, ženska? Kamere, uletavanje, vohunjenje?? In to za usranih 4 eur na uro? Še študentje za neko brezvezno delo dobijo več, pa ne delajo z otroki. Za tak denar ni čudno, da si imela čudne varuške.
Tvojim otrokom pa ni lahko….pa ne zaradi varušk.

Pri nas je varuška pazila 2 otroka, rojena sta pač drug za drugim; 14 mesecev razlike; pazila ju je 8 – 10 ur (včasih tudi več), plačevala sem 1200 Eur, a sva sklenili pogodbo. Pri nas je imela na voljo hrano, je pa za otroka pripravila malico, kosilo pa smo jemali v sosednjem vrtcu. Dobila sem jo po priporočilu prijateljice, ki ji ista varuška varovala otroka do 3. leta starosti.

Kot prvo zaupanja vredno gospo, ki ima varstvo prijavljeno. Zakaj ? Da boste dobili račun za opravljeno delo in vas in nje ne bo lovila davčna uprava. Dobite varuško, ki vam bo znala povedati kaj se bo zgodilo če ona slučajno zboli, kako ima organizirano prehrano pa še kaj. Pa otroka potem čimprej v vrtec vklučite.

se pridružujem mnenju

Imaš ti mogoče preganjavico?Zmanjkalo zdravil?Imaš namišljenega otroka?Boljše bi bilo!Bogi tvoji otroci!
Ti pa težko živiš a ne?

še tole:

Ga ni denarja, da bi takim otroke pazila pa če samo suh kruh jem!

Pač obsedena s svojim sončkom…in bo blazen problem, ko bo tale sonček nekega dne odšel na svoje.

Današnje mamice se čist obsedene. Otroka v naročje, samo v naročju lahko zaspi in treba ga je nosit sem ter tja. Za štiri evre, rajši nič kot pa to, hvala, samo en nadzor in adijo varuška. Če mamica ne zaupa, potem naj ga kar sama pazi.

Mi imamo varuško doma tudi od 10 meseca. Ponavadi je manj kot 6 ur, pride pa vsak dan. Računa 10 EUR na dan, ampak ji dam vedno nekaj več. Ceno si je postavila sama. Do 6 ur ena postavka, do 8 druga in nad 8 ur tretja. V tem primeru je 15 EUR na dan.
Ko otrok spi, po malem pospravi, kosilo ima že pripravljeno, po večini ga samo pogreje ali nekaj na hitro skuha.
Jaz nič ne kompliciram. Pustim, da se rihtata po svoje, seveda po nekem dogovorjenem urniku. Ji tudi zaupam, največ pa mi pomeni to, da zjutraj ko pride, mali z veseljem steče k njej. Tudi, ko sem še doma, se brez problema igra z njo.

To je 1,60 na uro, ko pride pa čistilka, računa pa 8 do 10 eurov na uro. Za tak denar ne pazim nobenga sončka.

10 eur na dan je lepa cena za do 6 ur. to se da plačati brez problema. 🙂 še posebej če vaš otrok z veseljem steče k njej veste da je dobra z otrokom.

Eni nimamo teko dnarja da bi plačali toliko osebo pa hodili po hrano v vrtec pa se mi to tudi zdi mal ven metanje 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close