varuška cena
Zakaj? Saj sem povedala zakaj sem to napisala. Imam pač zelo slabe izkušnje na tem področju. In takrat nekaj časa nisem bila čisto gladka. Otrok je le moja najšibkejša točka.
[/quote]
No, za 4 €/uro imaš pa bogme lahko slabe izkušnje. Da fak! Varuško se plača 10 €/h, brez računa. 4 €??? Pa da vas ni sram. Luksuz pičiti brez, da bi si ga lahko privoščili… To je noro no.
Ja res je veliko takih.
Sli bi se neke individualne storitve,plačali bi pa zelo teško. Najrajši, da ji zastonj otročka čuvajo.
Placajte kot je treba, da bo človek zadovoljen in še z večjim veseljem opravljal delo.
Saj teh nekaj mesecev/leto hitro mine. Še prehitro.
Pri treh letih pa naj kar gre v skupino vrstnikov.
Važn, da majo hud avto, da so na Hrvaškem na morju in da 5dni smučajo. Mati po zadnji modi, fotr s pametnim telefonom, ki ga uporablja samo za klice. Da bi varuško za svojga sončka plačal po pošteni ceni to pa ne. Ker se bo zakreditiru za avto, za froca pa ne.
Bolan folk.
Vsak starš, ki da manj kot 10€/neto/na uro varuški, bi se mogu kastrirat in nč več razmnoževat. Ker je kot starš za*ebu na celi črti, ker škrtar.
Tole plačilo je zelo majhno. Za nekoga, ki čuva otroka največ 6 ur na dan, 6 dni v tednu in po dogovoru opravi manjšo gospodinjsko opravilo je uradno potrebno plačati precej več. Od 500 eu na mesec je spodnja normalna cena v Sloveniji, ki variira glede na storitve: varuška, au-pair, gospodinja s čuvanjem, …
Običajna praksa so mlade ženske, lahko tudi moški po potrebi, ki imajo pedagoško ali zdravstveno izobrazbo ter zaželene izkušnje. V nekaterih državah je ptorebno opraviti krajši tečaj in izpit za varuško, preden je sploh dovoljeno uradno ali “na črno” izvajati dejavnost z otroci (čuvanje, animacije, …)
Žal veliko študentk in žensk sprejme manjša plačila, ker je za njih tisto bolje kot nič in se mnogi starši ne zavedajo, da so pohlepni z majhnimi plačili. Glede na to stanje pa potem tudi drugi postavljajo enake cene, sicer ne bi dobili (dovolj) dela, za preživetje.
Pohvalno mami, ki je za varuško plačala 1200 eu.
Forum je zaprt za komentiranje.