Varčevanje zlato
Tako je. Popolnoma se strinjam.
[/quote]
Tudi ko sem prodajala delnice, se nisem obrnila na banko ampak na borzno-posredniške hiše (govorim o množini, ker se nisem obrnila samo na eno).
Nimam doktorata, imam samo višjo šolo, pa vem, da ne grem na striženje k mesarju in spodnjega perilo ne kupujem na servisu toplotnih črpalk.
Zlato je nateg. Zelo slabe izkušnje. Zelo, zelo. Pa smo varčevali 12 let in dajali v zlato, da smo na koncu zgubili 40,000 eur. Nateg!
Zdaj varčujem v zemlji. Kupujem zemljo. V bližini industrijskih con, v bližini letališ in večjih poslovnih objektov. Pred leti sem kupil zemljo za 8,000 eur. brevezen šoder v bližini letališča brnik. Govorim v okolici 7 km.
Kasneje so mi prišli na dom v Avstrijo in ponudili 200,000 tisoč, če jim jo prodam, ker nujno potrebujejo ta prostor za veliko parkirišče. In sem prodal. Tako da, z zlatom se pa na igram več. Vse kar zlatega kupim, je kakšna ketnca za ženo 😉
[/quote]
Ampak meni še zmeraj ni jasno, kdaj si kupil, kje si kupil in kdaj ter kje si to zlato prodal, da si si nakopal tako izgubo.
Ampak avtor izjave, koliko je izgubil z zlatom in da tega definitivno ne priporoča, bo še naprej trdil, da ima prav. Nobena banka zlata ne bo odkupila, če pša že, pa bo imel izgubo.
Kot da bi jaz šla kupovat jesenski plašč k avtomehaniku.
[/quote]
In potem so se našli se nekateri, ki mu pritjujejo. Treba se je pozanimati, kako odkup poteka in se izogibati vseh, ki nimajo javnih cenikov. Ne pa na vrat na nos k prvemu, ki vrže na vago. Ne razumem, da se greste investicijo in v najbolj ključni fazi prepustite vse skupaj drugim, da se okoristijo z vašim denarjem.
In potem so se našli se nekateri, ki mu pritjujejo. Treba se je pozanimati, kako odkup poteka in se izogibati vseh, ki nimajo javnih cenikov. Ne pa na vrat na nos k prvemu, ki vrže na vago. Ne razumem, da se greste investicijo in v najbolj ključni fazi prepustite vse skupaj drugim, da se okoristijo z vašim denarjem.
[/quote]
Saj ne morem drugače, kot pa se smejati taki izjavi
Zlato je nateg. Zelo slabe izkušnje. Zelo, zelo. Pa smo varčevali 12 let in dajali v zlato, da smo na koncu zgubili 40,000 eur. Nateg!
Po vprašanju, kdaj in po koliko je kupil in kdaj prodajal, pa začne bluziti o umetnih biserih, laminatu in podobnem sranju.
Kaj tale res misli, da mi vse verjamemo?
Saj ne morem drugače, kot pa se smejati taki izjavi
Po vprašanju, kdaj in po koliko je kupil in kdaj prodajal, pa začne bluziti o umetnih biserih, laminatu in podobnem sranju.
Kaj tale res misli, da mi vse verjamemo?
[/quote]
Vase zaverovan tip, kaj naj drugega rečem. Primerjave naravnih dragocenih materialov z kitajskim cheap shit so pa itak da best vic :))
Zelo neresni in nerealni ste tisti, ki povezujete globoko krizo in stabilno premoženje, kot je zemlja. Pozabljate, da se v globokih krizah dogajajo vojne, državni prevrati, revolucije, ki prinesejo s sabo zaplembe, nacionalizacije ali pa ropanje kriminalnih klanov. Takrat boste tudi tiste nepremičnine z lahkoto izgubili. V marsikateri razsuti državi v svetu te lahko kriminalci pod grožnjo smrti prisilijo v prodajo za drobiž, na ukrepanje “organov reda” pa lahko pozabite, ker so na plačilni listi kriminalcev.
midva tkole, 05.09.2020 ob 14:44
Kot pravijo razni strokovnjaki, razpršeno.
Kako se lahko nategneš z zlatom, ne vem, midva kupujeva fizično zlato in srebro, ploščice oziroma palice. Pravilo je, da kupiš, ko je cena nizka, in prodaš, ko gre gor (recimo zdaj je kvečjemu čas za prodajo). Je pa to dobesedno najina zlata rezerva, zlato je bilo kupljeno po nizki ceni in bi zdaj prineslo cca 80 odstotkov več od nakupne cene.
Nepremičnine so skoraj vedno dobra naložba, sploh kmetijsko zemljišče. Eventuelno lahko daš v najem, povpraševanje je (čisto slučajno sva podedovala nekaj njiv in jih dajeva v najem, zato vem). Ampak morajo biti blizu večjega kraja.
Jaz imam en kos denarja v zelo konservativnem skladu, torej je tudi donos bolj skromen, ampak glavno, da je pozitiven. Je pa zraven še rentno varčevanje za žepnino zraven penzije 🙂
samo srebro se ne splača.samo zlato!!!!!!!!
Štajerski argo, 22.09.2020 ob 16:20
Kolega ga je kupil letos, potem pa nepričakovano moral na horuk prodati – pa mu je vseeno kljub razliki med prodajno in nakupno ceno uspelo celo nekaj stotakov zaslužiti.
Midva s partnerjev sva ga letos zaradi nakupa hiše nekaj prodala – ker ga kupujeva zadnjih cca 15 let, ko je cena ugodna za nakup, je bil dobiček pač laično, težko preračunam še inflacijo in obresti, ki so bile v tem obdobju nekaj časa solidne, cca 40 procentov. Se pravi, firma je zdaj odkupila za cirka 40 procentov več, kot sva midva plačala. Nikakor pa ni govora o izgubi.
[/quote]Tule imaš za preračunati inflacijo.
https://www.stat.si/preracuninew/preracuninflacije
Ni varjante, da v parih mesecih kaj zaslužiš ker je razlika že med prodajno in odkupno ceno.
Imam doma 3 ploščice, ki sem jih kupila po spletu okoliščin ko sem lani iz firbca preverjala recimo koliko bi dobila zanje kupila sem jih za 110 e (za eno) 5 let nazaj pol leta nazaj bi zanje dala 125e za eno če bi pa enake ploščice prodajala bi pa dobila zanje celih 95 e pa sem jih imela doma cca 3 leta, no jih še vedno imam. :S
Jst tle ne vidim profita pa je šlo zlato gor v teh letih :S ker med 110 in 95 je 15 razlike v moj minus. torej po tej logiki sem imela ob nakupu 330 e ob prodaji bi imela pa 285 e torej 45 manj v treh letih! Pa kot pišete itak nočejo odkupovat….
Tudi jaz sem še po starem; parcele, stanovanja, hiše, garaže, delnice KRKE.
Vesel oče, ko sem prebral tole:
Zdaj varčujem v zemlji. Kupujem zemljo. V bližini industrijskih con, v bližini letališ in večjih poslovnih objektov. Pred leti sem kupil zemljo za 8,000 eur. brevezen šoder v bližini letališča brnik. Govorim v okolici 7 km.
Kasneje so mi prišli na dom v Avstrijo in ponudili 200,000 tisoč, če jim jo prodam, ker nujno potrebujejo ta prostor za veliko parkirišče. In sem prodal. Tako da, z zlatom se pa na igram več. Vse kar zlatega kupim, je kakšna ketnca za ženo
Forum je zaprt za komentiranje.