Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Varčevanje za stara leta

Varčevanje za stara leta

A kaj varčujete za stara leta?
Kaki tretji steber?
Vzajemni skladi in te zadeve?
Naš zavarovalničar me preprečuje, da je pametno, da že mladi začne varčevat za stara leta v teh vzajemnih skladih.
Poznate kaj?

Ne pusti se nategovat v nepravo smer.

Kaj točno si mislil s tem?

Nimam kaj varčevati in zato nimam te dileme. 🙂

V zlato nalagat 🙂 , ker v Slovenije je iz leta v leto slabše.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Jaz varčujem, ker ne računam na penzijo. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kako pa varčuješ japkica?
Mogoče kaj s temi skladi?
Jaz bi tudi nekaj, samo nisem pa prepričana, da so ti skladi varna varianta.

Jaz niti ne računam na to, da se bom dočakal penzije. 🙂

Hmmm, prijavi se. Pa lahko kakšno rečeva.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jaz niti ne računam na to, da se bom dočakal penzije. :)[/quote]

Čakaj čakaj malo. Pri vsej tej zdravi hrani in zdravem načinu življenja ne računaš na to???
Imate slabe gene v familiji? Pri meni so po obeh straneh krepko čez 90… torej ja, še veliko tega čaka. 🙂

Čakaj čakaj malo. Pri vsej tej zdravi hrani in zdravem načinu življenja ne računaš na to???
Imate slabe gene v familiji? Pri meni so po obeh straneh krepko čez 90… torej ja, še veliko tega čaka. :)[/quote]

SI pomešala kaj svoje gene, da bi slovenko vrsto naredila bolj dolgoživo? :))))

Imate slabe gene v familiji? Pri meni so po obeh straneh krepko čez 90… torej ja, še veliko tega čaka. :)[/quote]
Mislil sem v tem smislu, da bomo delali, dokler ne bomo krepnili. 🙂
Če ne bo kakšne revolucije prej…:) Ali pa vesoljnega potopa. 🙂

Zdrava hrana bi morala biti v narekovaju. Zdrave hrane niti ni več. Ker je vse vedno bolj zastrupljeno in degenerirano.

Mislil sem v tem smislu, da bomo delali, dokler ne bomo krepnili. 🙂
Če ne bo kakšne revolucije prej…:) Ali pa vesoljnega potopa. :)[/quote]

Aja! :))))
To pa ja, to pa je velika verjetnost. Sploh če ne boš nič v štumf dajal. 😉

Kaj Matjažek, nikakor me ne moreš ocenit a? :)))))))))))))

Bo prišlo tako daleč, da bo treba razmišljati kak preživeti, ne pa, koliko bom dal v “štumf”. Vidiš, da nam mafijska oblast vedno več jemlje.

Varčujem, ker imam vsak mesec presežek denarnih sredstev (različne variante in s tem posledično različne stopnje tveganosti). To je danes že luksuz. Nekaj mi omogoča tudi služba – življenjsko zavarovanje (hkrati tudi naložbeno) in razne bonitete, katere plačuje delodajalec.

pozabili ste na bistven podatek: koliko € na mesec 🙂

Ja ja lahko jamramo kolk mamo bedno državo in kolk nam jemlje, vsak naj samo zase poskrbi pa bo najbolj fer
ne rečem, da so naši zakonodaja ali vlada fajn sm pri nas velja vsesplošna miselnost, da bi država morala poskrbet za vse in več kot uspeš iz nje iztisnit večji car si
strinjam se s socialno državo ampak pri nas ima največ socialnih transferjev tisti ki zna goljufat in ne tisti ki dejansko rabi
povsod v kapitalističnih deželah, kjer država ni skrbela za penzije, ljudje sami varčujejo in ja največ sredstev imajo v skladih
skladi so v bistvu razpšene delnice v gospodarstvu in gospodarstvo že od industrijske revolucije samo raste, res je so krize vendar na dolgi rok noben sklad ne dela izgube, pa so bile od začetkov skladov 1. in 2. sv. vojna, naftne krize, dolžniške krize, dot.com kriza…
govorim o svetovnih upravljalskih družbah kot so Pioneer, J.P. Morgan, Templeton in ne o slovenskih družbah za upravljanje, ki na trgu skladov zaradi svoje majhnosti lahko pobirajo samo drobtinice…
previdna jaz ti svetujem da začneš varčevat čim prej saj ima ročnost naložbe precej večji vpliv na donos kot višina zneskov vplačil, to pomeni da če vlagaš 10 let po 50EUR na mesec bos prihranil precej več kot nekdo ki bo 5 let vlagal po 100EUR, čeprav je višina vložka identična
pri rednem vlaganju si zaradi metode povprečnega stroška tudi zmanjšaš naložbeno tveganje

upam da sem kaj pomagala
lp

Saj v takšni družbi živimo, kjer vsak gleda le na svojo korist. Zato pa je na splošno to bedna družba. 🙂

Biti fer pomeni biti pošten, ne pa gledati le na lastno rit.

Moje mnenje je ,da v tistih kapitalističnih državah, ki jih imaš v mislih in kjer varčujejo za starost, nimajo 700 evrov plače.
Pri nas pa imamo najbolj obremenjene plače v Evropi, ker nam velik delež vzame država, ki kako varčuje za našo starost, a hkrati pa bi še morali sami dodatno varčevati za našo starost…Se ne morem včakati svoje starosti, kjer bom živel kot car…:)

Kaj torej predlagaš Robi… s srčkom?

Da na naslednjih volitvah narod izbere bolj fer oblast, ki ne bo učila družbe, kako naj poskrbijo le za svojo rit. In kako je to edini način, da si uspešen.

Robi… s srčkom, ali ti res verjameš v to, kar pišeš? Nobena (še najboljša) oblast nam ne more več pomagati. Brez gospodarstva ni prihodnosti. Dokler bodo ljudje verjeli pravljicam o pravičnih, bo gorivo za politična obračunavanja in raj za (vpiši sam) preroke, ki obljubljajo raj.

Da na naslednjih volitvah narod izbere bolj fer oblast, ki ne bo učila družbe, kako naj poskrbijo le za svojo rit. In kako je to edini način, da si uspešen.[/quote]

Poltika je takšna, kakršni smo ljudje. Če ne bi bili pošteni ljudje v manjšini, bi tudi na oblast izvolili druge voditelje, tudi z državo in državljani bi se drugače delalo. Zdaj pa se mi zdi, da je bolj ali manj vseeno, koga voliš…. Tako kot v Ameriki, ali so demokrati ali republikanci – isti šmorn, politične razlike so navidezno prenapihjene….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close