Varčevanje – stanovanje, avto, drugi večji stroški
Markova skupaj s svojim ljubimcem pa spi verjetno na tleh na medvedjem kožuhu zraven kamina, ker trije bi se res tiščali na bogem jogiju. :)))[/quote]Ampak, hudobija brez primere, Robi urigiraj, cccccc! ;))))))
Marko, jaz ti pa verjamem, da imaš punco, se večkrat s tabo stinjam, če le ne greš čisto do konca no……:))))
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, jaz tud tebi verjamem, da si samska (najprej sem napisal sanjska, pa sem popravil, hmm) 😉
Ne vem, saj mislim, da je to avtorica napisala bolj v jezi, ker sem bil malo pregrob z njo. Priznam, da sem bil. Malo premalo razumevanja, vem. Ampak spomnim se sebe, ko sem se tako boril za to delitev pol/pol, se ni dobro končalo zame. V ljubezni pač daješ vse, kar imaš in tudi drugi daje vse, kar ima, če ljubi. Material postane nepomemben. V mojem svetu seveda. Vem, da nekateri živijo in vrednotijo drugače. Včasih je potrebno razumeti, da vsi predstavljamo svoje poglede in jih ni treba vzeti kot edine pravilne.
Ja res sem samska, ker ni sv jožefa niti angela gabriela, čeprav tisto da bi rabila kamelo, je prijateljsko zmenjeno–
Res je, v ljubezni deleži nikoli niso idealni, vedno en da malo več, ali je to materialnega ali je to čustev… sočutja, spremanja, popuščanja, strahu, potrpežljivosti…
Kar se avtorice tiče, ji ne zavidam tega problema, sicer ne bi imela nič proti če bi imela 45 000 eur, bi me pa zelo peklilo, če ne bi mogla iti čez to, da bi jaz imela denar, fant pa ne… no ampak čista hipoteza, zaenkrat–
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Bučkica* jaz te razumem. Rada bi na drugi strani nekoga, ki bi prispeval toliko kot ti, ki bi se za vajino skupno potrudil vsaj toliko kot ti. To ti nebi pomenilo matematike oz. preračunljivosti, ampak koliko se je pripravljen truditi za vaju. Rada bi, da te na drugi strani vsaj na pol poti sreča. In glede na tip človka oz. situaciji v kateri je tvoj fant, razumem tvoje dvome.
Jaz bi šla brez večjih obveznosti za eno leto z njim v najem, da ga spoznam, če pa na noben način noče, bi kupila majhno mini stanovanjce zase, z veliko posteljo za dva :). Lahko vseeno k tebi prinese vse stvari, ki jih rabi pri sebi, tako da vseeno živita skupaj in delita stroške. Da vidiš, kako bi to sploh šlo.
Res…Matjažko spet provocira…Ni čudno, da si ne upa na piknike, ker bi mu navil ušesa…:)[/quote]Mah ja, saj kaj pa misliš zakaj ga ni bilo… in potem se on nate zanaša, da ga boš ti branil ali kaj je to neka navidezna pomoč…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Preberita si Košičkovo knjigo, Ne boj se ljubiti, bosta videla kaj vse so “mame” zmožne ne da bi se sploh zavedale tega.
Vsekakor je bolje, da gresta na svoje magari v šotor za par €… 😉 :))))[/quote][/quote] :))) Jaz se s tabo strinjam že od začetka v tem, da je treba it na svoje, nekaj pomislekov sem imel le okoli tvojega načina, pristopa k zadevi. Finančno konstrukcijo nakupa stanovanja ti bodo naredili v vsaki banki, z veseljem, to pri vama sploh ni težava.
Ti imaš načrt, si varčevala (malo tudi na račun staršev, ko si živela pri njih), on je koristil usluge “hotela mama” in užival “lajf”. Ni razmišljal tako daleč in ni videl smisla, da bi dajaj kaj na stran, tudi sedaj ga ne, saj praviš da to pri njemu ne gre, da bi sam “šparal”. Najraje bi te pripeljal domov, kar bi bilo finančno najbolj ugodno, tudi mamica bi tako lahko še marsikaj postorila zanj. Ni mu da bi se spravljal v neugoden položaj, sprejel odgovornosti, ki jih nalaga življenje na svojem, ki vsekakor ni lahko je pa čudovito za nekoga ki si želi bit z nekom. Ostalim je to (preveliko) breme in bi raje lažjo varianto (pri mamici). Bi še naprej koristili usluge “hotela” z razširjenim izborom uslug, ki bi jih nudila sostanovalka….. 😉 :))) Zato tudi ne vidijo smisla v varčevanju za nekaj kar itak ni potrebno……
Ženska prinese v zvezo neko bogastvo, ki se ne meri z denarjem, ti imaš pa še (tudi) prihranke 😉
Tega tudi na tomboli ne zadeneš…. 😉 😀
Preberita knjigo ki sem jo predlagal, ne more škodit 😉
Tak je tu po mojem mnenju, stanovanje se kupi, vsak da polovico, ni pomembno če imaš ti prišparano, fant pa vzame kredit, to ni pomembno,…ampak ko se stanovanje kupi, vpiše v ZK pripada obema, vsakemu pol, in v primeru, da vama ne gre, se razideta in stanovanje se proda, poravnata davek in vrednost stanovanja pade.
V bistvu boš ti tukaj na slabšem, če bi se razšla, ker si ti pridno varčevala in vložila, na koncu bi izgubila precej več denarja od prodaje in poplačila davka.
Potem je tukaj vprašanje, če bo fant zmožen poleg kredita, še prispevat pol za hrano, stroške in ogrevanje, ker se bo itak vedno zanašal nate, pridno in šparavno.
Ne, to je zame preveč rizično.
Sem to knjigo od Košička prebrala, že med branjem sem imela mešane občutke in po prebrani celoti sem se upravičeno zamislila nad dvojem: ali je avtor (bil) moten ali smo ljudje moteni, (ni fer da se je v pisanju množično spravil zgolj na mame, o fotrih pa ne pove kaj dosti – morda zato ne, ker ne bi “blatil” svoje vrste). Sem pričakovala manj teoritiziranja na račun spolnosti, razumljivo ,da je knjiga vredna borih 20€, še zastonj bi bila “predraga”.
Sem to knjigo od Košička prebrala, že med branjem sem imela mešane občutke in po prebrani celoti sem se upravičeno zamislila nad dvojem: ali je avtor (bil) moten ali smo ljudje moteni, (ni fer da se je v pisanju množično spravil zgolj na mame, o fotrih pa ne pove kaj dosti – morda zato ne, ker ne bi “blatil” svoje vrste). Sem pričakovala manj teoritiziranja na račun spolnosti, razumljivo ,da je knjiga vredna borih 20€, še zastonj bi bila “predraga”.[/quote]Ej zmedena samica, a je ena stvar na tem svetu, ki je ti ne bi do konca skritizirala?
Ne boj se ljubiti 😉
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Bučkica, jaz pa mislim, da bo denar za enoletno najemnino, kjer bosta nekje povsem “na svojem” ena boljših naložb v vajinem življenju. Selitev iz najemniškega stanovanja, ki so večinoma skoraj v celoti opremljena, pa še v mladih letih, ko ni otrok, pa tudi ni neki podvig.
Ti pa lahko čestitam za takšno vestnost glede denarja, takih ljudi je malo (in žal ne sodim mednje – na srečo nimam kreditov, samo nekih prihrankov pa tudi ne).
Sem to knjigo od Košička prebrala, že med branjem sem imela mešane občutke in po prebrani celoti sem se upravičeno zamislila nad dvojem: ali je avtor (bil) moten ali smo ljudje moteni, (ni fer da se je v pisanju množično spravil zgolj na mame, o fotrih pa ne pove kaj dosti – morda zato ne, ker ne bi “blatil” svoje vrste). Sem pričakovala manj teoritiziranja na račun spolnosti, razumljivo ,da je knjiga vredna borih 20€, še zastonj bi bila “predraga”.[/quote]Ej zmedena samica, a je ena stvar na tem svetu, ki je ti ne bi do konca skritizirala? [/quote]
Še začela nisem – sicer pa kaj imaš za probleme, da se vedno vtikuješ v moje poste? Knjiga si zasluži kritiko, kaj drugega z moje strani žal ne. Preberi jo še sama in jo kuj v zvezde, če se ti bo zdela tega vredna. Veš česa nisem skritizirala? Našega piknika, pa še kaj bi si našlo, ker me dojemaš le v kontekstu kritiziranja, se lahko sprašujem, kako dejansko name gledaš? Sicer pa plemenita kot praviš kot si, ne bi smela imeti težav z mojimi kritikami, mar ne ?? Hahaha…
Ej zmedena samica, a je ena stvar na tem svetu, ki je ti ne bi do konca skritizirala? [/quote]
Še začela nisem – sicer pa kaj imaš za probleme, da se vedno vtikuješ v moje poste? Knjiga si zasluži kritiko, kaj drugega z moje strani žal ne. Preberi jo še sama in jo kuj v zvezde, če se ti bo zdela tega vredna. Veš česa nisem skritizirala? Našega piknika, pa še kaj bi si našlo, ker me dojemaš le v kontekstu kritiziranja, se lahko sprašujem, kako dejansko name gledaš? Sicer pa plemenita kot praviš kot si, ne bi smela imeti težav z mojimi kritikami, mar ne ?? Hahaha…[/quote]Ti, to bova pa midve zasebno nadaljevali, česa nisi skritizirala čeprav saj nima smisla… zdaj si še mene in mojo plemenito naravo ccccc heh prav hudo mi je res, da imaš tako držo no do skoraj vsega. Takšna si kot spider, saj je napisal, da si mu sumljiva čeprav te je menda s kom zamenjal(?)… podobno se meša s podobnim…ccccc
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Sem to knjigo od Košička prebrala, že med branjem sem imela mešane občutke in po prebrani celoti sem se upravičeno zamislila nad dvojem: ali je avtor (bil) moten ali smo ljudje moteni, (ni fer da se je v pisanju množično spravil zgolj na mame, o fotrih pa ne pove kaj dosti – morda zato ne, ker ne bi “blatil” svoje vrste). Sem pričakovala manj teoritiziranja na račun spolnosti, razumljivo ,da je knjiga vredna borih 20€, še zastonj bi bila “predraga”.[/quote]
Verjetno je bila od Onega mamica Zmaj! Si je vsaj z branjem Košička dal malo duška! :))))))
Košiček je kar zanimiv za brati, ni pa potrebno vsega, kar napiše, kupiti čisto zlat.
Ne vidim nič napačnega, če se je lotil “demitizacije” slovenske tabu teme, kjer je mati tako čaščena.
Še začela nisem – sicer pa kaj imaš za probleme, da se vedno vtikuješ v moje poste? Knjiga si zasluži kritiko, kaj drugega z moje strani žal ne. Preberi jo še sama in jo kuj v zvezde, če se ti bo zdela tega vredna. Veš česa nisem skritizirala? Našega piknika, pa še kaj bi si našlo, ker me dojemaš le v kontekstu kritiziranja, se lahko sprašujem, kako dejansko name gledaš? Sicer pa plemenita kot praviš kot si, ne bi smela imeti težav z mojimi kritikami, mar ne ?? Hahaha…[/quote]Ti, to bova pa midve zasebno nadaljevali, česa nisi skritizirala čeprav saj nima smisla… zdaj si še mene in mojo plemenito naravo ccccc heh prav hudo mi je res, da imaš tako držo no do skoraj vsega. Takšna si kot spider, saj je napisal, da si mu sumljiva čeprav te je menda s kom zamenjal(?)… podobno se meša s podobnim…ccccc[/quote]
Res me zanima na osnovi česa se imaš za plemenito? Ali imaš morda tudi modro kri, si potomstvo kakšne propadle ali meni neznane aristokracije? Nič ti naj ne bo zame hudo, že mora tako biti da je takšna moja narava. Danes sem primerjana s Spiderjem, nekoč sem bila s Sadnim..zanimivo, da sem že bila tolikokrat vzporedna tipom..morda pa imam res nekaj moškega v sebi :-)))
Ti, to bova pa midve zasebno nadaljevali, česa nisi skritizirala čeprav saj nima smisla… zdaj si še mene in mojo plemenito naravo ccccc heh prav hudo mi je res, da imaš tako držo no do skoraj vsega. Takšna si kot spider, saj je napisal, da si mu sumljiva čeprav te je menda s kom zamenjal(?)… podobno se meša s podobnim…ccccc[/quote]
Res me zanima na osnovi česa se imaš za plemenito? Ali imaš morda tudi modro kri, si potomstvo kakšne propadle ali meni neznane aristokracije? Nič ti naj ne bo zame hudo, že mora tako biti da je takšna moja narava. Danes sem primerjana s Spiderjem, nekoč sem bila s Sadnim..zanimivo, da sem že bila tolikokrat vzporedna tipom..morda pa imam res nekaj moškega v sebi :-)))[/quote]Ma ja to s plemenito naravo ni bila najboljša ideja, se mi zdi… Prodali so mi to famo, ko bi menda morala kupiti tršo kožo… ja nič to se zgodi, če bluziš okrog v stanju zožene zavesti…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Sem prebral tud “ne boj se ljubiti” in nikjer mi ni padlo v oči, da bi Košiček “poniževal” samo ženske. Tudi o moških je imel precej za povedat. Povedal je kvečjemu resnico. Komur ni všeč, si morda zatiska oči.
Forum je zaprt za komentiranje.