Varanje
Meni se zdi povsem logično in razumljivo, da nekoga, ki mu ni mar za druge in skrbi le zase, smatrajo za egoista. Tebi ne? Če ne, kdo je potem zate egoist? Mamin sinček je pa rahlo zbadljiv/žaljiv izraz za nekoga, ki je ta egoizem dejansko prenesel iz otroštva oziroma neke druge izkušnje. Bodi egoist, če si in ti to prinaša zadovoljstvo, ampak bodi ponosen, ne pa da se braniš, ko te nekdo tako označi.[/quote]
Marko če se strinjaš s tem kar sem napisal potem pomeni da se strinjaš z X6 da ti nisi prijazen pa dober zato ker hočeš ampak zato ker v podzavesti ne želiš da bi te okarakterizirali za egoista…
to je point.
Saj jaz se ne branim jaz sem ponosen na tole, nisem pa ponosen na vbistvu egoistično družbo ki egoistično okarakterizira drugačne ljudi z drugačnim življenjem za egoiste…
Problem je v tem ker družba in tudi tukaj na forumu vsi trobijo v en rog…
da moramo bit taki pa taki ker če smo drugačni smo slabši, še ne razumemo, itd itd….
Moja mati še danes prepričana hodi okrog (kot tudi 90% generacije 50+ let da moram jaz met otroke in se POROČIT ker drugače bom sam kot pes in kaj jaz vem kaj še vse….
podzavestno dajejo/te vedet da vsi ki ne delamo tako smo nekaj manj, ne razumemo, nismo na nivoju…
Češ vi(pač skupina ljudi) pa ste višek stopnje razvoja…
Ja te razumem, kaj želiš povedat. Vendar zame to ne drži. Pri meni je tako, da tisti, ki me osebno poznajo vedo, da nisem egoist. Nisem pa tak zato, ker si ne bi želel, da me tako okarakterizirajo, ampak preprosto tak sem v osnovi in ker se mi tako zdi prav, ter pošteno, le da tega nisem znal tudi vedno pokazat, posebej, ko sem bi mlajši. Daj drugim to, kar želiš, da drugi dajo tebi. Najbližji bodo to vedno cenili, za ostale, ki te pa ne poznajo, pa to ne drži. Tudi zato, ker jim ne poveš vsega o sebi in potem posledično ugibajo, sodijo in sklepajo, najpogosteje po sebi. Ne strinjam pa se s tvojim zadnjim sklepom. Nisem prijazen zato, da bi dobil potrditev oziroma ne igram te prijaznosti, kot mi podtikaš, ampak sem tak do ljudi zato, ker menim, da si ti zaslužijo, ker jih imam rad.
Ampak, če pogledaš razumsko, ima tvoja mati prav. Če ne boš imel otrok, boš res sam. Saj to pa še ne pomeni samo po sebi, da jih moraš imet ali pa da je s teboj kaj narobe, če tega ne želiš. Tvoja mama ti pač s tem želi le povedat, da boš morda kasneje obžaloval, tako kot to delajo vsi starši, želijo ti dobro, včasih to pač naredijo na način, da se nam zdi napačen, obtožujoč, nesprejemajoč. Pa ni, če znaš pogledat dovolj kritično na opozorila. Opozorilo nikoli ni odveč, je pa res, da lahko nekomu da občutek, da je nesposoben, če se to prevečkrat ponavlja, kar pa ni dobro za samopodobo. Zato je dobro, da svoje starše razumeš na pravilen način.
Marko, ti ful hočeš dajat vtis, da si razumevajoč do drugih, v bistvu si pa čisto nasprotje. Si en prikriti obtoževalec vseh, ki živijo drugače, kot ti. To je razvidno iz vsakega tvojega “nasveta”, tvoji nasveti niso nič drugega, kot pametovanje, da je prav to, kar se tebi zdi prav.
Če ne bo imel otrok, bo sam? Mislim, kakšno omejeno razmišljanje. Kaj boš pa rekel ljudem, ki imajo otroke, pa so sami, ker so skregani z njimi? Joj, marko, ti si en omejenec, nesposoben pogledati na stvari z drugih zornih kotov.
Oprosti, ampak pri takem razmišljanju te ne vidim kot častnega človeka. In ne kot ljubečega. In vsekakor ne kot moralnega.
Te pa vidim kot strahopetnega človeka, ki ne zna imeti rad svoje žene. Vsaj ne na način, za katerega vem, da je možno imeti rad. Ko je partnerka cenjena, zaželena, vedno (tudi ko se ti ponudi radodajka) vsaj toliko, da veš, da ob drugi ženski ne boš občutil takšne sreče, kot jo občutiš ob ženi (pa čeprav z občasnimi prekinitvami) in se z manj enostavno ne želiš zadovoljiti. Tudi zato, ker se imaš toliko rad, da si želiš le najboljše.
Resnično, težko si predstavljam neko ljubezen (tako do svojega partnerja kot do sebe), če varaš.
Ne vem če sem jaz res to kdaj napisal, sem pa napisal, da če imaš osebo ob sebi le zato in zgolj za to, da na njej opravljaš zgolj svoje fizično fiziološke potrebe ni ti pa mar za njene čustvene, svoje pa itak tajiš ali se jih niti ne zavedaš….. ja pol si res nekje zaostal v svojem duševnem razvoju, žal.
Mama te pa sili v nekaj kar je njej samoumevno, kar je tudi naravno, ti si pa svoje poslanstvo na tem svetu zreduciral zgolj na lastni užitek in nič več od tega. Partner, sploh pa otroci so pa nek “napor”, ki se tebi iz tvojega gledišča itak ne izplača….. Revica se niti ne zaveda kaj je “vzredila” s svojo ljubeznijo, ko je namesto tebe, da ti ne bi trpel, opravljala stvari, ki ji ne bi bilo treba…. :/
Ampak, če pogledaš razumsko, ima tvoja mati prav. Če ne boš imel otrok, boš res sam. Saj to pa še ne pomeni samo po sebi, da jih moraš imet ali pa da je s teboj kaj narobe, če tega ne želiš. Tvoja mama ti pač s tem želi le povedat, da boš morda kasneje obžaloval, tako kot to delajo vsi starši, želijo ti dobro, včasih to pač naredijo na način, da se nam zdi napačen, obtožujoč, nesprejemajoč. Pa ni, če znaš pogledat dovolj kritično na opozorila. Opozorilo nikoli ni odveč, je pa res, da lahko nekomu da občutek, da je nesposoben, če se to prevečkrat ponavlja, kar pa ni dobro za samopodobo. Zato je dobro, da svoje starše razumeš na pravilen način.[/quote]
Bi pričakoval da bi naj odrasli in starejši zmogli več kot mladi in bi oni morali nas razumet na pravi način?
Meni je zanimivo da vsi govorite o takih kot o strahopetcih… da poznate vsakega ki vara da je strahopetec, kaj pa če je to pravi silak ki ga ni ničesar strah še najmanj svoje žene?
A vi res mislite da so vsi strahopetci ki varajo? Pol ste smešni, sploh ženske… vam je to strahopetno zato ker ste strahopetne da bi vas prevarali… meni pa se to zdi pogumno dejanje…
Morda nisi dobesedno zapisal ampak pišeš med vrsticami ti najbolj od vseh… Ti dejansko verjameš da smo vsi ljudje enaki in imamo enake potrebe ko pišeš da se jih ne zavedam(o) to je ravno tisto kar potrjuej moje besede, ti resnično verjameš da si vsi želimo v sebi enako in da zaradi nekih zunanjih dejavnikov tega ali ne priznamo ali sploh sami ne zaznamo…
Nikoli pa ne pomisliš da pa morda kdo izmed nas resnično ne potrebuje tega in se mu zdi odveč in ga utruja vse to kar ti verjameš da moramo imet v sebi.
In iz tega izhaja da daješ vedet da smo mi zaostali zato ker ne dosegamo tistega kar ti verjameš da je prav oz. kao NAJVIŠJA stopnja človeške razvitosti.
Ampak predvsem taki kot ti pozabljajo da je ljudi preveč dobrine omejene in da potomstvo na individualni človeški ravni 2 oseb res logično in naravno ampak zaradi možanov in prevelike populacije bi moralo ravno NE IMET otroke tisti najvišji stadij človeške logike… imeti otroka v takem svetu je danes egoizem. Vse ženske mojih let in mlajše ki imajo otroke so vedno bile bolj ta ”glupe” v srednji šoli… ostale pa nobena nima froca… ker je nesmiselno imet otroka če pa še ti nimaš službe.
Kako lahko rečeš da sem svoje poslanstvo zreduciral samo na lastni užitek? Morda pri partnerstvu bi še imel mogoče celo prav ampak poslanstvo na Svetu je več kot samo neko partnerstvo… partnerstvo je na žalost zaradi opranih glav ljudi nujno zlo za nadaljevanje bele rase… v nekih delih Afrike recimo celo pleme vzgaja 1 otroka… ne pa moški in ženska sama…. a so zato na nižji partnerski ravni od nas… a ti resnično verjameš da je partnerstvo dveh najvišja oblika človeške vrline in konec vseh napredovanj na področju tega dela človeštva do konca evolucije? Potem si resnično optimist
S kom pa bo, ko bo star? S svojo babico? S katerega zornega kota pa ti to gledaš, iz nebes? :)) Kaj bom rekel ljudem, ki imajo otroke, pa so sami, ker so skregani z njimi? Bi jim moral kaj rečt? Za njih velja isto, sami bodo, če bodo ostali skregani.
Ampak, če pogledaš razumsko, ima tvoja mati prav. Če ne boš imel otrok, boš res sam. Saj to pa še ne pomeni samo po sebi, da jih moraš imet ali pa da je s teboj kaj narobe, če tega ne želiš. Tvoja mama ti pač s tem želi le povedat, da boš morda kasneje obžaloval, tako kot to delajo vsi starši, želijo ti dobro, včasih to pač naredijo na način, da se nam zdi napačen, obtožujoč, nesprejemajoč. Pa ni, če znaš pogledat dovolj kritično na opozorila. Opozorilo nikoli ni odveč, je pa res, da lahko nekomu da občutek, da je nesposoben, če se to prevečkrat ponavlja, kar pa ni dobro za samopodobo. Zato je dobro, da svoje starše razumeš na pravilen način.[/quote]
Bi pričakoval da bi naj odrasli in starejši zmogli več kot mladi in bi oni morali nas razumet na pravi način?
[/quote]
Ja, vem kaj misliš in te razumem. Vendar žal ni tako. Jaz sem tudi tako razmišljal dolgo časa. Ampak, če s starši nimaš nekega bolj bližnjega odnosa, v katerih se ne pogovarjaš o svojih občutjih z njimi, te tudi oni ne morejo razumet, ampak lahko kvečjemu upajo, da te razumejo in v tem upanju naredijo največ, kar pač lahko. Če bi res rad, da te razumejo, jim boš tudi sam moral malo pomagat, tako da jim poveš, kako se ob kakem njihovem dejanju počutiš/besedah, kaj si o čem misliš in tako naprej. Oni ne vidijo v tvojo glavo, vidijo sicer tvoje odzive, ampak po odzivih je težko vedeti, kako se nekdo počuti v svojem notranjem svetu, če ga ne opiše.
Marko in On_, iz vajinih besed je razbrati nevoščljivost Matkiču, ker živi bolje od vaju. Zato mu prefinjeno po ovinkih očitata “egoizem” in mu nabijata nekakšen občutek krivde, za vsem skupaj se pa skriva zgolj “pa zakaj ta smrkavec samo uživa, jaz se pa moram ukvarjati z resno zvezo2?
Če bi bila res tako zadovoljna s svojim načinom življenja, se ne bi toliko vpikovala v ostale, jamrača.
Pomisli no malo. Če ga ni strah, zakaj potem to pred njo skriva? Od poguma?[/quote]
od kod ti pa prepričanje, da skriva?
kaj pa, če ga ona niti vpraša ne ☺
Morda nisi dobesedno zapisal ampak pišeš med vrsticami ti najbolj od vseh… Ti dejansko verjameš da smo vsi ljudje enaki in imamo enake potrebe ko pišeš da se jih ne zavedam(o) to je ravno tisto kar potrjuej moje besede, ti resnično verjameš da si vsi želimo v sebi enako in da zaradi nekih zunanjih dejavnikov tega ali ne priznamo ali sploh sami ne zaznamo…
Nikoli pa ne pomisliš da pa morda kdo izmed nas resnično ne potrebuje tega in se mu zdi odveč in ga utruja vse to kar ti verjameš da moramo imet v sebi.
In iz tega izhaja da daješ vedet da smo mi zaostali zato ker ne dosegamo tistega kar ti verjameš da je prav oz. kao NAJVIŠJA stopnja človeške razvitosti.
Ampak predvsem taki kot ti pozabljajo da je ljudi preveč dobrine omejene in da potomstvo na individualni človeški ravni 2 oseb res logično in naravno ampak zaradi možanov in prevelike populacije bi moralo ravno NE IMET otroke tisti najvišji stadij človeške logike… imeti otroka v takem svetu je danes egoizem. Vse ženske mojih let in mlajše ki imajo otroke so vedno bile bolj ta ”glupe” v srednji šoli… ostale pa nobena nima froca… ker je nesmiselno imet otroka če pa še ti nimaš službe.
Kako lahko rečeš da sem svoje poslanstvo zreduciral samo na lastni užitek? Morda pri partnerstvu bi še imel mogoče celo prav ampak poslanstvo na Svetu je več kot samo neko partnerstvo… partnerstvo je na žalost zaradi opranih glav ljudi nujno zlo za nadaljevanje bele rase… v nekih delih Afrike recimo celo pleme vzgaja 1 otroka… ne pa moški in ženska sama…. a so zato na nižji partnerski ravni od nas… a ti resnično verjameš da je partnerstvo dveh najvišja oblika človeške vrline in konec vseh napredovanj na področju tega dela človeštva do konca evolucije? Potem si resnično optimist[/quote]Hvala za tisto “med vrsticami”, sem vzel kot kompliment 🙂
Tudi pri nas “celo pleme” vzgaja (tvojega) otroka 😉 Saj te primorajo, da ga daš nap. v vrtec že, ko je star eno leto… ali še nanj, v Afriki je vsaj še mama nekje zraven….. :/
V osnovi pa otrok rabi zgolj mamo in očeta, družba nas pa sili/prepričuje v nekaj drugega zaradi nekih drugih interesov o katerih ne bi sedaj.
V vsej svoji vnemi o dokazovanju kako se motim, da ti pa že nočeš tega…itd, si pregledal dejstvo, da imajo v veliki večini ljudje, rodila/spolne organe – med drugim. Podobno kot imajo roke in noge in posledično “vgraviran program”, da hodijo po nogah. O tem se nihče ne sprašuje, to je vsem logično, nihče se ne trudi, da bi vsakodnevno hodil po rokah, če ima zdrave noge.
Ti nas pa prepričuješ, da so tebi zrasli spolni organi zgolj in samo zato, da tebi nudijo užitek, da v svoji osnovi nimajo druge funkcije oz, da si se ji ti odrekel in celo da je to normalno kar ti počneš in, da smo vsi tisti, ki imamo otroke “zavrti tradicionalisti”.
Zanikaš svoje bistvo, ki ti je bilo hočeš-nočeš dano s spočetjem, se tem, da si se rodil kot osebek, ki naj bi nadaljeval svojo vrsto in si v kompletu dobil tudi osnovni program, da realiziraš ta naravni načrt.
Seveda se lahko temu upreš, a rabiš vsakodnevno vlagat precej napora, da zanikaš svoje bistvo, podobno kot, če bi se trudil hodit po rokah 😉
In za tebe velja enako. 😉
In zakaj ti drugim dokazuješ, da niso zadovoljni s svojim živjenjem? Menda nisi fauš? Če je človek zadovoljen s svojim življenjem, to še ne pomeni, da je zadovoljen s tem, kar se dogaja drugje po svetu oziromoa v naši okolici in če ima kaj za povedat o tem, ti tega ravno ni treba razumet, kot da človek ni zadovoljen s SVOJIM življenjem. Lahko pa tud, izberi. Gre samo za debato. Lahko se res bere kot nevoščljivost, če nekdo želi tako videt in ne vidi še drugih namenov, vendar res nimam kaj zavidat.
Pomisli no malo. Če ga ni strah, zakaj potem to pred njo skriva? Od poguma?[/quote]
od kod ti pa prepričanje, da skriva?
kaj pa, če ga ona niti vpraša ne ☺[/quote]
Človek pove sam tisto, kar ne rabi skrivat, če je odkrit. Če pa ona ne vpraša, pa morda tudi sama kaj podobnega dela, pa noče “vznemirjat” odnosa “po nepotrebnem”, ko že tako lepo laufa. 🙂
On_ tako radi tukaj eni povedo da ljudje nimamo samo nagona kot živali da bi naskočili vse kar leze in gre.
Imet otroka danes ni nekaj za kar se odločajo ljudje (ali odločamo) na podlagi tega ali nam je to v osnovi dano (kot praviš nadaljevanje vrste) ali ne. Zato ker smo ljudje zmožni mislit in razumet vidimo (tisti ki smo pač ne-egoistični čeprav nas mate za egoiste) da produciranje otrok ŠKODI naši družbi ker vbistvu produciraš nezaposljive ljudi… 120 tisoč ljudi je brezposelnih uradno (neuradno verjetno 50% več!) po kateri logiki bi ti želel da jaz z 600 evri plače grem delat otroka če še za vse svoje potrebe nimam dovolj. Ni potrebnega nobenega napora in tukaj se motiš… A ti veš da je v naravi dokazano da nastane več homoseksualcev v neki vrsti ko je vrsta preveč razširjena, kot naravni proces zmanjšanja ljudi. Enako se dogaja pri ljudeh, imamo porast števila homoseksualcev zato ekr nas je preveč in moram znižat število… In tukaj ni Slovencev, Hrvatov in Kitajcev ampak smo samo ljudje. Ne smemo govorit naj prvo zmanjšajo kitajci pa Indijci ampak moramo zmanjšat mi vsak pri sebi
Če pa že govoriš o tej naravi pa zakaj ne zagovarjaš našega MOŠKEGA BIOSa ki nam je dan da si želimo VEČ spolnih partnerk… a tu pa zagovarjaš anti naravno monogamijo ki v človeški vrsti NI NARAVNA!
A ni to kontradiktorno da zagovarjaš to kar ti paše?
Kaj imaš ti za biti nezadovoljen s tem, ali se bo en Matkič odločil imeti familijo, ali ne?
TI se vpikuješ v to, kar počno drugi s svojim življenjem, pri čemer tebi nič ne škodujejo. Se sploh zavedaš tega?[/quote]
S tem pa res nisem nezadovoljen. Pokaži, v čem vidiš moje nezadovoljstvo glede njegovih otrok. Sem mu kje napisal, da jih mora imet? Pravzaprav sem vesel, da nima otrok kar vsak, pa ne da imam kaj proti Matkiču, govorim hipotetično.
Forum je zaprt za komentiranje.