Varanje- ne štekam
Ni lahko razumet ampak ko poštudiraš naravo pol vidiš zakaj je malo težko priklenit moškega na eno samico ko je gensko/evolucijsko sprogramiran da raznese seme. Med živalmi se lahko več samcev poteguje za eno samico naenkrat in glava penisa je tudi izoblikovana tako da seme od prejšnega samca ven potisne (zato se zgodi ‘creampie’) in proba osemenit z vbrizgom svojega semena.
Monogamija v naravi ne obstaja. Nekje v 18. stoletju je en francoz raziskovalec spoznal kanadskega indijanca pa ga je vprašal zakaj dovoli da mu drugi moški iz plemena nabijajo ženo, pa mu odgovori da njim ni mar od katerega očeta bo imel krv – oni imajo radi vse otroke plemena. Antropologi to najdejo v skoraj vseh plemenih sveta, od maasajev v keniji do ljudožercev v papui novi gvineji.
Monogamska poroka se je izumila po naselitvi v civilizacijo ko so ljudje izumili denar in dali vrednost posesti, živini ali pa so imeli donosno obrt pa je bil smisel združit premoženje dveh družin v eno bogatejšo družino za lažje življenje, ker ni bilo Lidla, sociale, otroških dodatkov… Evropsko plemstvo se je skozi stoletja tudi med sabo poročevalo za premoženje, trgovanje in da ni bilo vojn, sami pa so imeli priležnice. Lahko je kakšni nizozemski aristokrat ukazal princu da se mora poročit s hčerko vojvode iz avstrije da je bil mir v palači, na skrivaj pa je rajši služkinjo pam pam pam… Če še ima kdo babico živo jo vprašajte zakaj se je poročila s tistim ki se je – ziher ker je imel vinograd, dva hektarja zemlje in kobilo za orat.
Danes pa je vsaki samostojen s svojo plačo in ko se naveliča žene če mu nonstop tečnari pa ne prazni jajc, mu ga potem začne divji nagon dvigovat ko zagleda drugo samico. Nič nas krivit, geni so krivi. In takšni moški tudi potem še ljubimko prevarajo, sam počakajte da gre na “poslovni izlet” na tajsko pa ravno ko ga boste klicale se ne bo oglasil ker ima trojček z ladyboyem.. Tak da ne se navezat na nobenega ker noben nima zavor. Sem že tudi slišal o takih poročenih ki na skrivaj pošiljajo preživnino v kakšne filipine ker so nekje enega otroka posejali 😉
Sreča, ki temelji na laži in slabi vesti, se razblini v trenutku, ko pride resnica na dan. In osebi, ki je živela v laži, je takrat še toliko huje. Zdi se ji, da je vse laž, da nič ni bilo resnično. Tako da dobrega dela ravno nisi storila. Podprla si lažnivca in prevaranta in mu pomagala v njegovi prevari. Pomagala bi jima, če bi ji povedala, onadva pa bi zadevo razrešila in potem dejansko srečno živela do konca svojih dni. Zdaj pa zna ta tvoj tipo verjetno le bolje skrivati, ker ima slabo vest pa jo po rokah nosi.
Ni tako in verjamem da se vsakemu lahko zgodi ker smo vsi krvavi pod kožo. On nosi svoje posledice in je sigurno spoznal svojo napako. zakaj bi povzročala dodatno gorje? in ni na meni da to urejam. Držim se svojih križev in težav in ne bom rovarila po tujih življenjih. v tako pravičništvo se ne grem. konec koncev nihče od nas ne ve, če je bilo to res ali so bile govorice saj niti jaz niti avtorica te teme nismo nikogar zasačile z združenimi spolnimi organi da bi bile sveto prepričane da je vredno uničiti družino.
Sreča, ki temelji na laži in slabi vesti, se razblini v trenutku, ko pride resnica na dan. In osebi, ki je živela v laži, je takrat še toliko huje. Zdi se ji, da je vse laž, da nič ni bilo resnično. Tako da dobrega dela ravno nisi storila. Podprla si lažnivca in prevaranta in mu pomagala v njegovi prevari. Pomagala bi jima, če bi ji povedala, onadva pa bi zadevo razrešila in potem dejansko srečno živela do konca svojih dni. Zdaj pa zna ta tvoj tipo verjetno le bolje skrivati, ker ima slabo vest pa jo po rokah nosi.
[/quote]
Po tvojem torej podpiram varanje, ker se ne vtikam v njihove osebne zadeve, ki se me ne tičejo osebno? Ne piši bedarij in ne moraliziraj meni.
Ni moje poslanstvo na svetu, ta “red in pravico” delat, da bom prevaranim govorila, da imajo varalico doma – ker je tega mnogo preveč tudi po Sloveniji in ker se tega zavedam. Lahko odprem samo detektivsko agencijo in mastno začnem služit v stlu oddaje “Cheatres”.
Lahko pa samo namignem in povem tej osebi, za katero vem, da je varana, koliko je tega po Sloveniji in naj ne bo tako sveto prepričana, da njen pa nje ne bo 🙂 Ker slej ko prej BO 🙂 Če ne pzdaj, pa 50ih, ali pa pri 70ih , če bosta še skupaj.
Sem bila v treh takih situacijah pri prijateljcah in sodelavkah, ko sem vedela ja, da se določeni varajo in nisem povedala. Ker se me to ne tiče- ker morajo osebe same spoznat, se naučit, pa bit previdne, pozorne, da se to dogaja okoli njih v vsakdanu -se zavedat, da če pa še tako gorvorijo, da “roko v ogenj dajejo, da njihov partner jih pa že ne bi prevaral”, pa živijo v tej lagodnosti, pa se jim ravno to zgodi…. :).
[/quote]
In ti seveda zelo uživaš v tem, da nekaj veš, pa ne poveš, pa da jih imaš za naivne trape, ki pojma nimajo kaj imajo doma in ko bi le vedele….. Potem pa seveda največje veselje zate: ko se končno zgodi tisto, za kar so prisegale, da se njim ne more zgoditi. Uf, to te mora razganjati od navdušenja in privoščljivosti. Ti nisi nobena prijateljica, če si molčala. Ja, vztrajam, podpiraš varanje, ker dovoliš, da nekdo tvojo prijateljico jebbe v glavo na enega najbolj podlih načinov. A če bi videla, kako jo na ulici pretepa in brca, bi ukrepala, ali bi skomignila z rameni, ker to ni tvoja stvar? Če bi gorela sosedova hiša, njih pa ni doma, bi poklicala gasilce, ali se ne bi vtikala, ker to ni tvoja stvar? In če ni tvoja stvar, zakaj bi pa potem namigovala? To samo dokazuje, kako uživaš v svojem “briganju zase”. Namiguješ in opazuješ, če je trapa sploh dovolj pametna, da ji bo potegnilo, kajne? Za bruhat ste take “prijateljice”. Meni osebno bolj nagravžne kot varalica sama.
[/quote]
Ni tako in verjamem da se vsakemu lahko zgodi ker smo vsi krvavi pod kožo. On nosi svoje posledice in je sigurno spoznal svojo napako. zakaj bi povzročala dodatno gorje? in ni na meni da to urejam. Držim se svojih križev in težav in ne bom rovarila po tujih življenjih. v tako pravičništvo se ne grem. konec koncev nihče od nas ne ve, če je bilo to res ali so bile govorice saj niti jaz niti avtorica te teme nismo nikogar zasačile z združenimi spolnimi organi da bi bile sveto prepričane da je vredno uničiti družino.
[/quote]
Kaj pa potem gobcaš, da je varal?
Varanje je zloraba človeka in zelo sprevrženo dejanje. Tisti, ki ti svetujejo naj ne poveš Oz opozoris osebe so ponavadi varalice ali pa se bodo in imajo slabo vest, da se njih nekega dne na tak način odkrije. Vsak, ki se pri kakršni koli obliki zlorabe stran obrne je za mene delno kriv, bodisi so zlorabljeni otroci ali odrasli.. Torej povej ji ali piši anonimno, da bo za sigurno ta oseba dobila pismo, da ji ga kdo ne prestreže. Lp
Avtorica, dobro premisli. Kaj pa če imata odprto zvezo? Sama sem enkrat povedala sestrični da jo njen vara, videla večkrat na lastne oči. No, to je bilo prvič, zadnjič in nikoli več da povem še komu kdaj kaj takega. Zelo dolgo se ni pogovarjala z mano. Šele čez čas se je ona meni opravičila in mi priznala da sem imela prav. Tako pač je v življenju, dogaja se marsikaj, tudi slabega. Vendar je treba dobro presoditi kaj povedati in kaj ne.
Znankam bi bila tih,povedala bi edino sestri in najboljši prijateljici,pa se to bi pogovor nekak napeljala v to smer. Kdor v odnosu ne zacuti, da je nekaj narobe, se mu ni treba tu zgovarjat, da bi zameril in bil uzaljen, ce mu nekdo drug ne bi povedal. Pomeni zgolj, da ni hotel videt in je cakal al da bo druga stran nekaj naredila al pa da ga nekdo tretji porine naprej.
Večkrat sem bila v situacijah (delo v tujini), da sem lahko videla, koliko varanja je med ljudmi. Če bi se šla “pravičnico”, bi lahko vsak večer kakšni prevarani ženi napisala pismo (takrat je bila to skoraj edina možna komunikacija). Kot se je kasneje izvedelo, je tudi marsikatera od teh prevaranih žena veselo varala. Pri nekaterih je bil to tihi dogovor. Skoraj zagotovo je bil v teh primerih tudi kakšen kukavičji otrok.
Kasneje sem doživela, da marsikakšna žena ni želela slišati resnice in je nahrulila tistega, ki ji je hotel odpreti oči. Z obeh strani je slišal, da naj se briga zase.
Morda bi načela le splošni pogovor, ki bi ji morda dal misliti, če bi hotela.
In ti seveda zelo uživaš v tem, da nekaj veš, pa ne poveš, pa da jih imaš za naivne trape, ki pojma nimajo kaj imajo doma in ko bi le vedele….. Potem pa seveda največje veselje zate: ko se končno zgodi tisto, za kar so prisegale, da se njim ne more zgoditi. Uf, to te mora razganjati od navdušenja in privoščljivosti. Ti nisi nobena prijateljica, če si molčala. Ja, vztrajam, podpiraš varanje, ker dovoliš, da nekdo tvojo prijateljico jebbe v glavo na enega najbolj podlih načinov. A če bi videla, kako jo na ulici pretepa in brca, bi ukrepala, ali bi skomignila z rameni, ker to ni tvoja stvar? Če bi gorela sosedova hiša, njih pa ni doma, bi poklicala gasilce, ali se ne bi vtikala, ker to ni tvoja stvar? In če ni tvoja stvar, zakaj bi pa potem namigovala? To samo dokazuje, kako uživaš v svojem “briganju zase”. Namiguješ in opazuješ, če je trapa sploh dovolj pametna, da ji bo potegnilo, kajne? Za bruhat ste take “prijateljice”. Meni osebno bolj nagravžne kot varalica sama.
[/quote]
Veš kaj, se ne ukvarjam s problemi drugih. Ti pa se očitno . ker imaš toliko za razpredat. Že 3 sporočila na véliko.
PA peesda no – ne moreš enačit nasilja – pretepanja na ulici , pa požarov, pa vsega ostalega kar daješ za primerjavo s prešuštvom, no…. Dej se zresni.
Ti privoščim, da poveš eni taki z vso vnemo, elanom in zagonom v svoji zaripli sapi, pa še mal jec jec jec jecljaj zraven……pa boš dožiela hladen tuš, ko te bo”seznanjenka” obtožila, da lažeš, da ni res – seveda, ker ona počne pa verjetno isto in enako nazaj:) Ali pa ji paše tako….. Dejte se folk no zase brigat kar se tiče intime, spolnosti drugih, no…. Ne brini tuđu brigu kar se medsebojnih intimnih odnosov tiče!
Ne, nisem prešuštnik, ne odobravam – samo ni to moja stvar, če se jo drugi gredo: A štekaš končno?
Veš kaj, se ne ukvarjam s problemi drugih. Ti pa se očitno . ker imaš toliko za razpredat. Že 3 sporočila na véliko.
PA peesda no – ne moreš enačit nasilja – pretepanja na ulici , pa požarov, pa vsega ostalega kar daješ za primerjavo s prešuštvom, no…. Dej se zresni.
Dojemi in razumi marsikaj drugega, kot svoje gonjenje to, da jima poveš…
Ti privoščim, da poveš eni taki z vso vnemo, elanom in zagonom v svoji zaripli sapi, pa še mal jec jec jec jecljaj zraven……pa boš dožiela hladen tuš, ko te bo”seznanjenka” obtožila, da lažeš, da ni res – seveda, ker ona počne pa verjetno isto in enako nazaj:) Ali pa ji paše tako….. Dejte se folk no zase brigat kar se tiče intime, spolnosti drugih, no…. Ne brini tuđu brigu kar se medsebojnih intimnih odnosov tiče!
Ne, nisem prešuštnik, ne odobravam – samo ni to moja stvar, če se jo drugi gredo: A štekaš končno?
[/quote]
Pa veš še, zakaj? Ker vem, koliko takih ima t.i. “odprte zveze”- tudi mojadva soseda jo imata; po 20ih letih sobivanja – hodita tudi zadnjih nekaj let že ločeno na dopuste,on s prijatli doma ko nje ni razlaga, kako je fajn, ni važn, če je debela al suha, samo da se fajn na q**rac nabije.. jah, OK, tudi je po eni strani za razumetmoškega…. Sta se pač izpela telesno, ampak zaradi materiala pa pač ne gresta narazen…. Njuna stvar – če jima tako paše, pa naj – saj nikomur ne delata ne materialne, ne psihične škode ( otroc že veliki in od doma). Tako da….. Misliš, da sem tako neumna, da bom šla sosedi to povedat? Briga me. Imata to dogovorjeno in kaj potem – njuna stvar! Jasno desc pri 50ih najbolj nori in hoče seme trosit naokoli, iz užitka še orgazmirat večkrat kot morda doma; sploh če je ženska več kot 5 let starejša od njega , pa ji niti zaradi mene morda ni več do seksa… Vsak po svoje, a ne ? Kaj a ji bom šla govorit – tvojemu se pa na q**rac nabijajo? Mi na kraj pameti ne pride. Sosedje smo. Že 20 let…
Prav tako nima tebe to kaj brigat, ko o tem govoriš z drugimi za njenim hrbtom. In da mene tip prevara in izvem, da so moji znanci, prijatelji, celo sorodniki to vedeli in molčali, jih nepreklicno skenslam iz svojega življenja. Zame je molk v taki situaciji podpiranje njegovih laži in mu dejansko pomagajo, da me ima za budalo. Seveda, vi se ne vtikate, znate pa gobcat za hrbtom in ko se uboga reva končno zave, kaj se dogaja, se naslajate nad njenim obupom in se še trkate po prsih, kako ste pa vi to vedeli, a ste bili tako “plemeniti”, da ste molčali. Še enkrat, zame je molk podpiranje varanja. Jaz ne bi nikdar molčala in pričakujem od drugih, da ravnajo enako, če se kaj takega kdaj zgodi meni.
[/quote]
Tocno tako!! Sama bi tudi zeloo zamerila prijateljem, znancem, sorodnikom, ce bi vsi vedeli, meni pa ne bi povedali. Ni je vecje izdaje. Kot, da bi videl, da soseda ropajo pa mu ne bi povedal. Popolnoma enako. Je pa res, da odvisno, kako bi oseba to sprejela, zato je fajn da so trdni dokazi, da varajocemu pokazes kaksne slike in podobno. Ce ga se vidis s tole starejso zensko, ju mimogrede slikaj, da imas dokaz.
Tocno tako!! Sama bi tudi zeloo zamerila prijateljem, znancem, sorodnikom, ce bi vsi vedeli, meni pa ne bi povedali. Ni je vecje izdaje. Kot, da bi videl, da soseda ropajo pa mu ne bi povedal. Popolnoma enako. Je pa res, da odvisno, kako bi oseba to sprejela, zato je fajn da so trdni dokazi, da varajocemu pokazes kaksne slike in podobno. Ce ga se vidis s tole starejso zensko, ju mimogrede slikaj, da imas dokaz.
[/quote]
No, dej povej – kako bi bilo, da veš, da tvoj sosed sosedi to počne, pa skušaj živite že toliko let, skupno ograjo imate… ji boš povedala? Ja, da te vidimm usrala se boš in boš tiho ku rit. Vsak dan ju boš namreč molaša še naprej potem gledati v obraz…… No?
Imam kolegico, ki je z enim tipom občasno, on ima poleg nje še polno drugih in ona si je v glavo vtepla, da o tem ne bo razmišljala, da je seks dober, ko se vidita, kar je vedno manj, da bi ji kaj rekli, bi ji zavidali njeno srečo. Tak to je. Ene ženske so kure na kvadrat. Hodijo po svetu z zavezanimi očmi. Ni res da se vsi varamo, smo tudi ljudje, ki to ne počnemo, niti nimamo časa.
A pa je sploh kdo pomislil, da žena ve pa si zatiska oči pred resnico? To je kompleksna zadeva, ker ni nič samo črno in belo. Ali bi povedali staršu, če bi vedeli da drug starš vara? Pri tem reskiraš, da se oba obrneta proti tebi. Kaj želim povedat? Zakaj bi se znanci vtikal v razmerja, če se še najbližjim družinskim članom najverjetneje naredi to, da sebi v skledo plunejo in naredijo samo sranje vsem.
Mah ste tle eni pametni…Jaz varam moža že 5 let, zakaj, ker se enostavno po 27 letih ne zmeni zame, me nikamor ne pelje, ne druži se z nikomer, ni mu do sexa, zanimajo ga samo njegovi hobiji in nič doma ne postori, samo v svojem podjetju mogoče do 12, potem in gre spat s kurami… In kaj imam od njega? nič…popolnoma nič.
Ker presenetljivo dobro zgledam moža varam, varam pa zato, ker se ne zmeni za to, da bi sploh lahko varala, ker me ne preverja, ker mi dovoli vse. Pomislila sem že na to, da tudi jaz njega preverim, ampak ga nikoli nikjer ne dobim, da bi lahko karkoli preverjala. Nikamor ne gre, ne sloni na telefonu, enostavno živi bedno življenje iz dneva v dan. Ker sem se po mnogih letih nerganja naveličala čakati, da bo ded dal kaj življenja od sebe, sem si omislila mlajšega ljubimca. Otrok je odrasel, živi že skoraj svoje žiivljenje, jaz pa uživam čeprav ne z možem. Seveda je bilo veliko prilik, ko bi lahko pomislil, da ga varam, saj ljubimca pozna, pogosto je pri nas, vendar on meni očitno zaupa, ali se s tem ne obremenjuje. Torej je z menoj kaj narobe ali njim? Zato je odločitev o tem komu kaj povedati in zakaj izredno težka, saj imam občutek, da vedo vsi, da ga varam a, mož se s tem ne obremenjuje….niti pomisli ne na varanje….
Res je, na zunaj izgledamo čudovito, živima pa res drug mimo drugega…leta sem si prizadevala, da bi bilo drugače, ampak on ne vidi nikjer težave, nikjer…
Lepa sem, vzdržujem se, rihtam, kupujem sexi perilo itd, hodim mimo njega, da bi me opazil, drugi me hvalijo, ona pa nič, kakor, da ni možno, da bi bila še komu všeč…
Forum je zaprt za komentiranje.