Varanje- ne štekam
Znanec je poročen s simpatično in kar lepo ženo. Imata otroke, skratka luštna družinica. Delulejo mi srečni. Vedno gredo skupaj v trgovino ali izlet. Nisem verjela govoricam, da jo vara, do pred kratkim. Videla sem ga v objemu z neko drugo, malo starejšo žensko. Razočarana sem nad njim, kakšen hinavec. Naj ji povem? Zakaj moški to počnete? Vam je treba tega?
Avtorica, ne vpletaj se v to zgodbo. Ne govori ji ničesar. Ker tako, kot ti vidi in opisuješ je vsja v 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} slovenskih takih družin -lepa fasada za javnost. Moški so po naravi trosilci svojega semena naokoli. Trosilci, ne vedno oplojevalci. To jim dviguje ego, da lahko še druge zadovoljijo, poleg sebe in partnerice, s katero so v trenutni zvezi. Njih žene nagon. In ko ta prevlada nad zvestobo, trosijo svoje seme še drugje. Ker jih to osrečuje in zadovoljuje.
Nekateri se uspejo brzdati, dokler otroci ne odrastejo, drugi ne.
To so primeri moških, katerim jim lasten penis stopi v glavo in jim dviguje ego. Ker zavoljo lepe javne slike z sosede, žlahto prijatelje in sodelavce ne morejo kar odrezat, ker jim trenutna ne prija več, jim ni dovolj.
Ne vpletaj se direktno, lahko pa ji skozi pogovore nakažeš, kakšni so nekateri moški. Mogoče bo začela potem sama opzavati in stopila iz tega svojega “mehurčka navidez srečne družine”.
Seveda ji povej. Ne razumem, kako lahko veste nekaj takega in pustite osebo, da jo ima nekdo tako za norca? Ni tvoja stvar, ne vmešavaj se, bla bla bla…. kar neki. Ko o tem z vsemi govorite za hrbtom prevarane osebe, pa kar naenkrat postane vaša stvar, kajne? Ženska naj izve, ter se odloči, kako dalje. Ne pa da bo čez 20 let končno izvedela, ter ugotovila, da je 20 let vrgla stran za nekoga, ki je ne ceni, namesto da bi poiskala koga boljšega. Življenje pa je šlo mimo nje in bilo ena sama laž. In najhuje? Vsi so vedeli, a so molčali. Razmislite malo, kako kruto je to do te osebe.
Halooo, valda, da povej. Kake glupe komentarje dajejo eni, da ne.. Halo… Jaz bi hotela vedt in upam, da če se mi kdaj zgodi, da bo kdo tolk dober in mi bo povedal!!!
Varanje pa tud meni ni jasno. Verjetno ne upajo pogledat v oči in povedat koliko je ura…ali pa vedo, kolk so vredni.. Tako, da imajo družino fajn naštimano za takrat, ko drugemu nr bodo zanimivi. Velja pa za vse, ki varajo tako ž kot m.
Ne! Varanje partnerja prijateljice ni “zadeva”; ki jo je treba povedat njej – no to ne vaša pravica, ne dolžnost, ne obveznost. Ker to je zadeva s seznama striktno osebno in zasebno, med tistima dvema, ki sta initimno udeležena, v odnosu drug do drugega in v taki situaciji. Dajte se že nekateri naučit, da ste brezobzirni ravno taki, ki komaj čakate, da bbi nekomu takemu povedali v obraz, da se njen/njegov partner goni še z drugo. Tp je zame brezobzirnost, velika. Ker se vtikaš v nekaj, kar se te ne tiče. Sami morajo priti do tega spoznanja in sami to dojet. Kaj pa če ona ve in ji to paše – morda ima pa tudi ona finančno korist od te “starejše ženske”, ki jo njen obdeluje? Pojma nimaš – zato se nimate nobene pravice vpletat v nesrečo in partnerske odnose drugih. Skrbite za svoje.
Te nima kaj za brigat, če ni ravno tvoja hči ali res bližnja sorodnica. Nima te kaj brigat.
Tudi zase menim, da imam usklajeno družino. Z mojim se sicer občasno skregava a lahko rečem, da se kar razumeva. Za svojega moža bi dala roko v ogenj, da me ne bo prevaral. Ampak očitno ne moreš vedet nikoli 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vprašanje kako bi sama reagirala, če bi meni nekdo namignil, da me mož vara.
Halooo, valda, da povej. Kake glupe komentarje dajejo eni, da ne.. Halo… Jaz bi hotela vedt in upam, da če se mi kdaj zgodi, da bo kdo tolk dober in mi bo povedal!!!
Varanje pa tud meni ni jasno. Verjetno ne upajo pogledat v oči in povedat koliko je ura…ali pa vedo, kolk so vredni.. Tako, da imajo družino fajn naštimano za takrat, ko drugemu nr bodo zanimivi. Velja pa za vse, ki varajo tako ž kot m.
[/quote]
Vsak pameten moški ali ženska spozna sam slejkoprej, da je varan. Razen, če si zavestno ne zatiska oči.
Tudi zase menim, da imam usklajeno družino. Z mojim se sicer občasno skregava a lahko rečem, da se kar razumeva. Za svojega moža bi dala roko v ogenj, da me ne bo prevaral. Ampak očitno ne moreš vedet nikoli 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vprašanje kako bi sama reagirala, če bi meni nekdo namignil, da me mož vara.
[/quote]
Joj, never say never… Po toliko in toliko let zakona, ko boš dala skozi, ko se bosta oba spremenila… never say never…… 🙂 Za moškega, ki je po naravi in funkciji trosilec semena lahko celo do 70+ let, tega nikoli ne moreš garantirat 🙂 Never!
Ne! Varanje partnerja prijateljice ni “zadeva”; ki jo je treba povedat njej – no to ne vaša pravica, ne dolžnost, ne obveznost. Ker to je zadeva s seznama striktno osebno in zasebno, med tistima dvema, ki sta initimno udeležena, v odnosu drug do drugega in v taki situaciji. Dajte se že nekateri naučit, da ste brezobzirni ravno taki, ki komaj čakate, da bbi nekomu takemu povedali v obraz, da se njen/njegov partner goni še z drugo. Tp je zame brezobzirnost, velika. Ker se vtikaš v nekaj, kar se te ne tiče. Sami morajo priti do tega spoznanja in sami to dojet. Kaj pa če ona ve in ji to paše – morda ima pa tudi ona finančno korist od te “starejše ženske”, ki jo njen obdeluje? Pojma nimaš – zato se nimate nobene pravice vpletat v nesrečo in partnerske odnose drugih. Skrbite za svoje.
Te nima kaj za brigat, če ni ravno tvoja hči ali res bližnja sorodnica. Nima te kaj brigat.
[/quote]
Se popolnoma strinjam z obema. Samo ob naslednji priliki, ko se bomo kje srečali, si bom mislila svoje. Zanimivo bo, da bo nam nelagodno.
[/quote]
Meni definitivno to nebi bilo naslajanje. Bi povedala z zelo težkih srcem.. Ampak vseeno bi povedala, kaj ona potem naredi z informacijo je pa čisto njena izbira. Tudi, če ve, lahko reče samo vem pa kaj… Jaz za sebe vem, da bi hotela, da mi kdo pove in bi bila hvaležna, zato se mi zdi, da je fer, da tudi jaz naredim enako.
[/quote]
Prav tako nima tebe to kaj brigat, ko o tem govoriš z drugimi za njenim hrbtom. In da mene tip prevara in izvem, da so moji znanci, prijatelji, celo sorodniki to vedeli in molčali, jih nepreklicno skenslam iz svojega življenja. Zame je molk v taki situaciji podpiranje njegovih laži in mu dejansko pomagajo, da me ima za budalo. Seveda, vi se ne vtikate, znate pa gobcat za hrbtom in ko se uboga reva končno zave, kaj se dogaja, se naslajate nad njenim obupom in se še trkate po prsih, kako ste pa vi to vedeli, a ste bili tako “plemeniti”, da ste molčali. Še enkrat, zame je molk podpiranje varanja. Jaz ne bi nikdar molčala in pričakujem od drugih, da ravnajo enako, če se kaj takega kdaj zgodi meni.
Prav tako nima tebe to kaj brigat, ko o tem govoriš z drugimi za njenim hrbtom. In da mene tip prevara in izvem, da so moji znanci, prijatelji, celo sorodniki to vedeli in molčali, jih nepreklicno skenslam iz svojega življenja. Zame je molk v taki situaciji podpiranje njegovih laži in mu dejansko pomagajo, da me ima za budalo. Seveda, vi se ne vtikate, znate pa gobcat za hrbtom in ko se uboga reva končno zave, kaj se dogaja, se naslajate nad njenim obupom in se še trkate po prsih, kako ste pa vi to vedeli, a ste bili tako “plemeniti”, da ste molčali. Še enkrat, zame je molk podpiranje varanja. Jaz ne bi nikdar molčala in pričakujem od drugih, da ravnajo enako, če se kaj takega kdaj zgodi meni.
[/quote]
Jaz o tem z nikomer ne “govorim” za hrbtom, ker tako ne funkcioniram v življenju – ker to ni moja duševna hrana, niti moja stvar.
Molk je v taki situaciji zlato, če se te ne tiče osebno. Ni podpiranje varanja ker nihče od udeleženih NE VARA TEBE 🙂
Ne sodi in ne vkalupljaj vse v en in isti žakelj po tvojih domnevah, ker nas ne poznaš.
On se javno “goni”, vsi bomo pa tiho?! To lahko zagovarjajo samo tisti, ki varajo. Saj ne, da bi človek tekel nekomu povedat, ampak meni se zamalo zdi, da so nekateri ljudje tako nemoralni, da svojega varanja še skrivajo ne.
Ena gor bi naredila celo doktorsko dizertacijo in opravičevala moške … Ljudje imamo razum in ta razum bi moral delovati v smeri etičnosti.
Najbolj me takšne stvari bolijo zaradi otrok. Nič krivi, morajo dati čez ločitev, ki zadane globoke rane in posledice za celo življenje (znani psihiater je rekel, da je 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} njegovih pacientov otrok ločenih staršev). Naj mi takšni moški niti v sanjah ne pomislijo, da bi rekli, da imajo res radi te otroke. Če bi jih imeli, bi jim bila družina vrednota, predvsem pa se ne bi javno razkazovali. Marsikaj pa nima poštimamano v glavi tudi ženska, ki z njim javno hodi po mestu, čeprav ve, da ima družino. A res takšne ženske mislijo, da če bo potem z njo, da njej pa tega ne bo delal?!
V glavnem vedno me žalosti
[/quote]
Imaš prav, tudi meni bi se zdelo zamalo, če mi nekdo ne bi povedal. Ne, takrat ko ženska zve, da jo je varal, potem imajo ljudje, ki so vedeli, pa obirali za hrbtom, še eno kost za glodat in to je, kako naivna in neumna je bila (ne pa da mu je zaupala, da je pošten in ni bila ljubosumna), ker ni videla, da jo vara.
Glede varanja bi moralo pri nas biti urejeno tako kot v Italiji. Če moški vara žensko in imata otroka, mora on iz stanovanja,preživnine so vsaj enkrat večji zalogaj kot pri nas ipd.
Vsak pameten moški ali ženska spozna sam slejkoprej, da je varan. Razen, če si zavestno ne zatiska oči.
[/quote]
Tipična manipulacijaska poteza, s katero zmanjšaš pomen svojega delovanja-ker ti varaš varajo vsi.
Vsak da glas tistemu, kar v sebi podpira, četudi tako, da je tiho.
Da, bi povedala, kar bi videla, kot bi hotela, da se meni pove. Kar bo oseba verjela pa ni na meni.
Sicer pa avtorica-ti si videla le objemanje z neko starejšo žensko, kar pa še ne omeni, da se gre za kaj več.
Jaz tudi ne razumem tega vodila večine, da je bolje glavo v pesek tiščati, kot izvedeti resnico. Ali pa je to, da nekomu ne povemo, kar vedo že vsi, ampak raje za hrbtom opravljamo, del njihove/naše katarze… S(m)o po tihem zadovoljni, da se tudi nekomu, ki na videz deluje srečen, dogaja nekaj slabega? Meni osebno je to skrajno hinavsko. Svoji prijateljici bi vsekakor povedala, ker bi si tudi samA želela, da se mi takšne stvari povedo. Znanki morda ne, bi ji pa vsaj namignila. Zame prijateljica, ki bi vedela, kaj se doga ja, pa mi ne bi povedala, ni nobena prijateljica. Je le hinavska privoščljivka, skoraj toliko kriva prevare, kot moj mož, vsekakor pa bolj od njegove ljubice.
Forum je zaprt za komentiranje.