Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V službi z bivšim?

V službi z bivšim?

Naredila sem napako. Imela sem razmerje s sodelavcem. Samski, krasen človek. Ampak potem pa se je vse sesulo. On je imel poleti drugo službo, jaz tudi, daleč narazen. V drugi državi. V glavnem obljubljal je, da se bova vsak dan slišala, da ga potem, ko se mu zadeve umirijo, pridem obiskat in potem da, ko bo končal, pride on mene obiskat. No s klici ni bilo nič, tudi po en mesec nič. Vedno odgovr,da nima časa. In vedno manj. Obiska ni želel, niti vprašala nisem več, če naj pridem, ker niti po telefonu ni želel govorit.
On seveda tudi ni prišel, sem ga pa povabila. TUdi, ko se mu je delo sprostilo, da je imel dosti prostega časa, ni imel časa za telefonski pogovor. Kaj se je spremenilo, ne vem. Prej je bil krasen človek, potem pa umik brez razlage. Brez prepira, preprosto ignore brez razlage.
Zdaj pa se stvar zaplete. Spet naj bi skupaj delala in to zelo skupaj, tesno sodelovanje, v istem prostoru, pomoč drug drugemu. On pravi, da ja, fajn, da pridem. To je napisal, ko sem ga direkt vprašala. Govoriti z mano noče, vedno reče, da nima časa, da jutri, ampak tisti jutri se še ni zgodil.

Problem pa je v tem, da druge službe ne najdem. Pogodba se mi izteče, tu, kjer sem sedaj. Tam je sicer ok delo, ampak ne bi z njim delala. Ne vem kako bi se to izšlo. Pa še čustva lahko spet privrejo na dan. Lahko, da ima drugo žensko, ne vem. Potem si sploh ne predstavljam, da v službi ves čas skupaj tiščiva.

Bi delali z bivšim? Jaz ne bi, ampak druge službe pa nikjer ne najdem pa glede na situacijo s korono, se lahko zgodi, da celo večnost ne bi našla druge službe.

Pogovor zavrača. Če mu napišem, če se je pripravljen pogovoriti, je odgovor vedno ja, ampak vedno jutri. In potem tisti jutri ni nikoli.

Z veliko samodiscipline boš zmogla. Fokusiraj se na delo in drži distanco. Karkoli je bilo je preteklost, pusti za seboj. Obrni list in daj vso energijo v kvalitetno opravljeno delo.

bi se naj moški pogovarjal s tako kuro? Saj si imela možnost dati nogi narazen, zakaj jih nisi, da bi obdržala fanta?

Distanca ne bo šla. Večinoma je delo v paru. Pa še nekak mentor mi je. V bistvu brez njegove pomoči, bo moje delo zanič opravljeno.
Seveda pa so vsi ostali na firmi vedeli, da sva par, kar so naju videvali skupaj po službi. Tako, da je še to smotano.
Vedno sem si govorila, da služba je služba, družba je družba. Potem pa se mi je takole zapletlo.
Niti si ne znam predstavljat kak odnos bo on vzpostavil. Se bo delal, da nič ni bilo. Bo do mene neprijazen, do ostalih prijazen. Pojma nimam.

Če bi lahko našla drugo službo, ampak tale situacija sedaj je pa totalno gnila. Saj, če bi vedela, da bom po pol leta recimo našla službo, potem sploh ne bi bilo panike. Bi bila pač pol leta brezposelna. AMpak v tej situaciji je pa kriza. Korona se lahko še dolgo vleče, tudi, ko bo mimo, bi znale biti hude posledice in verjetno ne bo kar tako enostavno dobiti službe.

Najbrž ima drugo in ne ve, kako naj se te losa, da mu ne boš težila za kaj več…

katera si.

Priporočam ti knjigo Mu pač ni do tebe. Veliko nauči, mene je zelo. Sem se veliko naučila kdaj komu je res do tebe, boš začela to prepoznavat.

Ja, je možno.
Zdaj, če je to, potem vsekakor ne bi šla več tja delat.
Ampak od njega ne dobim drugega kot, da mi napiše, da njemu je ok, če pridem.
Ne vem kaj naj si mislim. Želela bi, da mi odkrito reče: ej, imam drugo ali pa sem samski in samski želim ostati in to je to. Ne pa, da obljublja vse mogoče, potem pa ponikne brez odgovora, kaj je narobe. Če ga vprašam kaj je narobe, odgovori, da nič, da je vse ok. Če ga pokličem, se mi ne javi, v najboljšem primeru napiše, da nima časa, da bo jutri poklical, seveda potem ne pokliče. Pa ga pustim cel mesec pri miru (on je obljubljal, da se bova slišala vsak dan), ampak spet nima časa.
Tako, da jasno je, da razmerja je konec. To mi je že dolgo jasno. Ampak rada bi si zjasnila ali je možnost, da skupaj delava ali ne. To me zdaj žre.

Priporočam ti knjigo Mu pač ni do tebe. Veliko nauči, mene je zelo. Sem se veliko naučila kdaj komu je res do tebe, boš začela to prepoznavat.
[/quote]

To knjigo sem pred precej leti že prebrala.
Itak mi je jasno, da mu ni več do mene. Tu ni nobene dileme.
Ampak ne vem ali bi se dalo skupaj delat ali ne. To me zdaj žre. Delo je fajn. Vsekakor si ne želim več tja it, ker pač je tako kot je z njim, ampak druge službe ne najdem.

Obdrži službo, o tem sploh ne razmišljaj. Ti imaš po mojem bolj za razčistit sama s seboj, s svojimi pričakovanji in nerazrešeno situacijo, ki pa pazi to: ne potrebuje zaključka. To je bilo to od nas za vas, hvala in konec. Kar se je imelo za zgodit se je in ne potrebuješ zaključka, razčiščevanja ali karkoli, da greš lahko naprej. To je le stvar tvoje odločitve, dobesedno trenutka. Zakaj si postavljaš toliko vprašanj, če je vse jasno? Zakaj se bojiš kako se bo on obnašal vnaprej? Česa te je strah, če veš da ne čutiš ničesar? Nič se ne bo zgodilo brez tvoje privolitve. Preveč razmišljaš o tem, zato si naredila iz muhe slona..poskusi se osredotočiti nase, na svoje cilje in ambicije. Na kvalitetno življenje. Korona gor al dol… življenje gre naprej in ti ga zamujaš, svoja najlepša doživetja, izkušnje, ker se sekiraš na zalogo ..? A ni škoda?

Uhhh če mu v reali najedas tako, kot tu pises, je se dobro, da ti je napisal, da me je ok.
Resno. Umiri se. Ne tezi. Mu pac ni do tebe ali pa ima drugo.
Delaj z njim dokler pac bo, vmes intenzivno isci drugo sluzbo.
In za boga milega ne klicari, ne sprasuj ce je ok, jezen, srecen, zaseden, itd itd. Meni bi se snelo, da sem ta tip.

Obdrži službo, o tem sploh ne razmišljaj. Ti imaš po mojem bolj za razčistit sama s seboj, s svojimi pričakovanji in nerazrešeno situacijo, ki pa pazi to: ne potrebuje zaključka. To je bilo to od nas za vas, hvala in konec. Kar se je imelo za zgodit se je in ne potrebuješ zaključka, razčiščevanja ali karkoli, da greš lahko naprej. To je le stvar tvoje odločitve, dobesedno trenutka. Zakaj si postavljaš toliko vprašanj, če je vse jasno? Zakaj se bojiš kako se bo on obnašal vnaprej? Česa te je strah, če veš da ne čutiš ničesar? Nič se ne bo zgodilo brez tvoje privolitve. Preveč razmišljaš o tem, zato si naredila iz muhe slona..poskusi se osredotočiti nase, na svoje cilje in ambicije. Na kvalitetno življenje. Korona gor al dol… življenje gre naprej in ti ga zamujaš, svoja najlepša doživetja, izkušnje, ker se sekiraš na zalogo ..? A ni škoda?
[/quote]

Problem je v tem, da jaz vem, da on do mene nič ne čuti. Zase se pa bojim, da bodo čustva spet prišla na plan.
V bistvu je on začel z osvajanjem, najprej jaz nisem imela interesa, ampak potem pa se je zgodilo, kar se je. Zdaj sem jaz že ok, ampak, če bova pa spet po cel dan skupaj pa ne vem, kako bo. Moja čustva znajo priti spet na plan.
Pa na začetku nisem hotela v razmerje, ker se mi je zdel super človek, se mi je zdelo, da on hoče zelo resno vezo, jaz pa, da nisem za to. No pa se je zapletlo.

Ne razumem, zakaj ga kličeš, sprašuješ, siliš k nekim pogovorom, če vidiš, da te je odpikal in te ignorira, ne dviguje telefona, itd???
Zakaj ga preprosto ne posnemaš v njegovih dejanjih in ga pustiš pri miru, daš na ignore, kolikor pač lahko, če bosta morala sedaj sodelovati. Pač strogo profesionalno, pogovarjala se boš samo kar se tiče službene zadeve, ostalo pa fakoff in ignore.

Pa malo si o osebah z narcistično motnjo preberi, zanje je značilno, da te zapalijo, potem vržejo na ignore, ob določeni priliki pa te pridejo spet palit. Pač skušaj biti trdna, ker se zna zgodit, da te bo spet osvajal, ne moreš vedet. Če gre za narcisa, mu je tole hrana.

Veš začelo se je tako, da je on meni vsak večer pisal, me klical.
Končalo se je tudi tako, da je obljubil, da se bova vsak večer slišala. Realno je bilo pa tako, da niti enkrat na mesec, ni imel časa. In po mesec in več, ga nisem ne klicala, ne pisala.

Točno tako. Glej, ta odgovor je vse. Preberi si ga večkrat.

Lej, moram vedet ali naj vzamem to službo ali ne.

Zaradi službe se moram tudi preseliti.
Tako, da stvar ni tako enostavna.
Če se izkaže, da bo potem najin odnos v službi nemogoč, bo štala.
Če mi postane spet simpatičen, bom spet z zlomljenim srcom.

Ne more ti postati simpatičen nekdo, ki te je tako odj…. To si vbij v glavo in ne odstopaj od strogo poslovnega odnosa, pa bo vse ok. A se res tako malo ceniš, da nekdo ki s teboj ravna kot z zadnjo smetjo, dobi sploh še kakšno možnost? Ma jaz si jo raje zašijem za vedno 😄 Moških, takih ki te bodo dejansko cenili in spoštovali je še veliko na voljo. Delaj na tem, da se odpreš za nove možnosti. Tam pa postavi dokončno piko. Prej ko to narediš, prej boš dobila novo možnost za ljubezen. Ker to s sodelavcem pač ni bila..

Ima še katera izkušnjo, da je bila v službi skupaj z bivšim? Oz. moški z bivšo.
Pa, da je tako, da morata tesno sodelovati, večinoma v dvoje delat. Pa, da je tisti bivši neke vrste mentor. Pri meni je tako, da za delo nimam ustrezne izobrazbe, niti izkušenj. On ima obojega poln koš. Tako, da moje počutje in delo je zelo odvisno od tega kak odnos imava. Če on hoče, mi lahko fajn zagreni delo. Pa seveda tudi lahko reče, da me morajo odpustiit. Ima to možnost.

Ne more ti postati simpatičen nekdo, ki te je tako odj…. To si vbij v glavo in ne odstopaj od strogo poslovnega odnosa, pa bo vse ok. A se res tako malo ceniš, da nekdo ki s teboj ravna kot z zadnjo smetjo, dobi sploh še kakšno možnost? Ma jaz si jo raje zašijem za vedno 😄 Moških, takih ki te bodo dejansko cenili in spoštovali je še veliko na voljo. Delaj na tem, da se odpreš za nove možnosti. Tam pa postavi dokončno piko. Prej ko to narediš, prej boš dobila novo možnost za ljubezen. Ker to s sodelavcem pač ni bila..
[/quote]

No, ja, v mojih letih samskih moških sploh ni več kaj veliko na voljo.
Ampak to itak ni problem. Bom pač samska do konca lajfa. V bistvu sem že 10 let prepričana, da bom samska do konca lajfa pa se je zgodilo to, zdaj pa se bojim, da bi se ponovilo.

No, ja, v mojih letih samskih moških sploh ni več kaj veliko na voljo.
Ampak to itak ni problem. Bom pač samska do konca lajfa. V bistvu sem že 10 let prepričana, da bom samska do konca lajfa pa se je zgodilo to, zdaj pa se bojim, da bi se ponovilo.
[/quote]

Ma ne bo se. Imej zaupanje vase. Verjeti moraš, da če bi bilo dobro zate, bi se že takrat drugače izšlo.. pozabi kar je bilo tudi ti in pojdi naprej. Če ti bo nagajal pa imaš možnost pritožbe tudi ti. Nikar tako obupano.. saj bo vse v redu, boš videla.

A ma nimaš nobene možnosti, da ostaneš, kjer si in ne rineš tja na delo z njim?

Ma ne bo se. Imej zaupanje vase. Verjeti moraš, da če bi bilo dobro zate, bi se že takrat drugače izšlo.. pozabi kar je bilo tudi ti in pojdi naprej. Če ti bo nagajal pa imaš možnost pritožbe tudi ti. Nikar tako obupano.. saj bo vse v redu, boš videla.
[/quote]

Ne rabi mi nagajat.
Lahko samo ne pomaga in se bo videla moja nesposobnost. Za to delo nimam ne ustrezne izobrazbe, ne izkušenj. Zato, če ne dobim dovolj pomoči, bo samo adijo.
Zdaj, če bi bila suverena pri svojem delu, potem sploh ne bi iblo panike.
In ne bi bila prva, ki bi jo poslali domov z odpovedjo.

V bistvu si želim biti dovolj pogumna in reči ne službi in biti pač nekaj časa brezposelna in iskati. Samo tole stanje na trgu dela mi pravi,d a je to preveč tvegano.

Tako sem jezna, da sem zabluzila.

Ja, saj ravno to je. V bistvu sem že napisala, da ne bo prišla tja delat, samo maila si še nisem upala poslati.
VV bistvu sem nekako takole: 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da zavrnem službo in 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, da jo vzamem. Samo problem je, da že nekaj časa iščem kako drugo službo pa nič na vidiku. Še oglasov ni kaj prida. Redko kdo zaposluje, večinoma bolj odpuščajo.
Res pa je, da na zavodu za zaposlvoanje ne bi vedeli, da sem zavrnila službo, tako, da bi mi denarno nadomestilo pripadalo.

Ne rabi mi nagajat.
Lahko samo ne pomaga in se bo videla moja nesposobnost. Za to delo nimam ne ustrezne izobrazbe, ne izkušenj. Zato, če ne dobim dovolj pomoči, bo samo adijo.
Zdaj, če bi bila suverena pri svojem delu, potem sploh ne bi iblo panike.
In ne bi bila prva, ki bi jo poslali domov z odpovedjo.

V bistvu si želim biti dovolj pogumna in reči ne službi in biti pač nekaj časa brezposelna in iskati. Samo tole stanje na trgu dela mi pravi,d a je to preveč tvegano.

Tako sem jezna, da sem zabluzila.
[/quote]

Torej tebe ne moti “situacija” z njim, ampak bolj to, da ti ne bo pomagal ..? Imaš možnost se sama ali s pomočjo koga tretjega naučiti to, kar delo zahteva? V razmeroma kratkem času se da naučiti neverjetne stvari, verjemi. Ko je sila še toliko prej… poskusiš lahko še vedno, če dobiš odpoved pa tudi ne bo konec sveta. Dela je veliko, morda ne takega kot si želiš, morda v drugem kraju, a verjemi kljub situaciji ponekod posel cveti in iščejo ljudi. Vsaj za kakšno krajše obdobje boš zagotovo našla. Brez skrbi pojdi v to. Če ne se boš sabotirala sama…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close