V službi z bivšim?
Aha prekvalifikacija in to fajn 🙂 Ja vidim da cilje imaš in ne tavaš nekaj v 3 dni, to je fajn da in veš kaj hočeš! Aja imaš ta prihranjen denar za nekaj že, ja lej naj ti rata speljat to do konca! Kar pogumno, saj bo 🙂 Ja nihče ne ve s tole korono. Tudi s.p. ne vem kdaj bomo lahko začel. Upam da čimprej 🙂 Da splavamo 🙂
[/quote]
Ja, cilj mi je najti stabilno službo pa nabavit stanovanje, da si tako malce umirim življenje :).
EN čas pa bo očitno turbolentno.
Uf, s.p. pa ste sploh prišraufani.
Se spomnim lani proti koncu leta, ko se je začelo govoriti kaj se dogaja na Kitajskem pa sem samo zamahnila z roko. Pač še en virus, tam v Aziji, Afriki kot je že večkrat bilo. Nikoli, ampak nikoli nisem pomislila, da lahko to zaustavi cel svet pa naredi tako zmešnjavo.
Ampak bomo splavali. Upam pa, da nas vsi ti krediti, ki jih zdaj država jemljejo, ne bodo potem povlekli pod vodo.
Tako, da ja, zdaj se mi res zdi pomembno, dobiti še kake dodatne kvalifikacije za delo.
Držim pesti za vse s.p.jevce. Jaz sem sicer v turizmu, ampak vedno je zadaj neka velika firma tako, da je vendarle lažje.
Ja, cilj mi je najti stabilno službo pa nabavit stanovanje, da si tako malce umirim življenje :).
EN čas pa bo očitno turbolentno.
Uf, s.p. pa ste sploh prišraufani.
Se spomnim lani proti koncu leta, ko se je začelo govoriti kaj se dogaja na Kitajskem pa sem samo zamahnila z roko. Pač še en virus, tam v Aziji, Afriki kot je že večkrat bilo. Nikoli, ampak nikoli nisem pomislila, da lahko to zaustavi cel svet pa naredi tako zmešnjavo.
Ampak bomo splavali. Upam pa, da nas vsi ti krediti, ki jih zdaj država jemljejo, ne bodo potem povlekli pod vodo.
Tako, da ja, zdaj se mi res zdi pomembno, dobiti še kake dodatne kvalifikacije za delo.
Držim pesti za vse s.p.jevce. Jaz sem sicer v turizmu, ampak vedno je zadaj neka velika firma tako, da je vendarle lažje.
[/quote]
Ooo super, vse dobr pol 🙂 Ja hvala enako isto js nism mislla kar da se bo tole po celmu svetu zgodil in bomo tkole v karanteni. Ja flegma sm bla isto tud js k sm za Kitajsko tkrt slišala. Sam ja zdle je grozn, bomo splavali. Ja saj je za vse zdle težko uff ja 🙁 Aja v turizmu, ja vrjamem da je potem lažje 🙂 Gremo novim zmagam naproti 🙂 Hvala hvala ti 🙂
Ooo super, vse dobr pol 🙂 Ja hvala enako isto js nism mislla kar da se bo tole po celmu svetu zgodil in bomo tkole v karanteni. Ja flegma sm bla isto tud js k sm za Kitajsko tkrt slišala. Sam ja zdle je grozn, bomo splavali. Ja saj je za vse zdle težko uff ja 🙁 Aja v turizmu, ja vrjamem da je potem lažje 🙂 Gremo novim zmagam naproti 🙂 Hvala hvala ti 🙂
[/quote]
Jaz sem imela cel kup rezervnih planov. Samo v nobenem ni bilo korone :). Sem pomislila, da je vedno tveganje, da zboliš, imaš nesrečo ali kaj takega, ampak to pač tvegaš, kar drugače pa lahko kar doma čepiš. Še na terorizem sem pomislila, da se lahko tudi nam zgodi, ampak korona, to pa ne bi niti v sanjah pomislila.
Na to, da se bom zatrapala, tudi nisem pomislila :). Pa saj v bistvu ni bilo tako slabo. Je bilo kratko, ampak tisti čas je bil vseeno krasen. Samo nerodna reč, ker je bilo to povezano s službo. Bom pa še rabila nekaj časa, da prebolim.
Ja, vse lepo nam vsem, da čim prej splavamo. In predvsem, da ostanemo zdravi.
Tale avtorica, ki to sploh ni (spoznam po tem, kako se zapleta v izjavah) bi se selila, pa se ne bi selila. Pa kot da iz druge države. Katere pa?
Ker nas je pač družboslovcev veliko preveč. – nisi tako stara, da tega ne bi vedela pred vpisom….zdaj boš pisala, da ti ni “dišala” matematika, pa fizika, pa kemija,…pa si se pač vpisala na nek brezzvezen faks.
Meni tudi ni dišala matematika v OŠ, pa sem se potrudil in dokončal FE in še kaj več.
In tudi vem, zakaj mi ni dišala matematika. Zato, ker si nisem nikoli vzel časa zanjo. Ko sem prišel iz OŠ oz. ko je bil pouk končan, smo bodisi trije stalni sošolci “malo pohajkovali”, kar pomeni, da smo v bližnjem potoku lovili ribe. En sošolec je bil res mojster v tem. Nalovil je, ostala dva sva pa pripravila ogenjček in smo pekli.
Domačo nalogo sem itak naredil že med odmori. Učno snov pa sem si enostavno zapomnil takoj. Tudi sina učim enako: “Doma se nimaš kaj učit! V šoli poslušaj in si takoj zapomni.”.
Ali pa sem doma zagrabil za delo. Na polkmetijah je vedno dovolj dela (zlagal drva, pripravljal štile za orodje, popravil gajbe, skuhal kosilo,…), zvečer pa sem imel tabornike, pa gasilce, pa obisk sv. maše. Pa pri verouku do sv. birme.
V zadnjih štirih razredih sem bil še pri tehničnem in modelarskem krožku. Sinu s ponosem pokažem iz lesa šniclan model Site-dumper po načrtih iz Tim-a, pa ladjico itd. Več let sem tekmoval v lovu na lisico.
Danes verjetno sploh ne veste, kaj je to. To je:
https://www.zotks.si/poletni-tabor-radioamaterjev-lov-na-lisico
Sobote so praviloma zavzemali taborniški izleti in mnogoboji.
https://www.taborniki.si/projekti/drzavni-mnogoboj/
Sina sem tudi navdušil in vpisal k tabornikom.
Včasih pogrešam te čase. In pogrešam to pri današnji mladini….Ah, spet sem se razpisal.
V SŠ je bilo podobno (sem bil dijak Vegove).
Vesel oče
Lej, to se vsekakor zavedam, da sem naredila napako, da sem šla na družboslovni faks. Še večjo napako sem naredila, da potem recimo pri 30ih nisem naredila kak drug faks. Ja in res, je že celo večnost tako, da se ve, da bolje ne it na družboslovne fakse. Tu se nima kaj izgovarjat, sem bila trapa. To je dejstvo.
Aja, matematiko sem imela pa vedno 5 :).
Moja OŠ je bila dom šola dom. Pa delo doma. Ni bilo kakega morja, tabornikov, izletov. Ni bilo koga, da bi mi to plačal, me na to vozil. Je pa bilo delo doma na polkmetiji kot ti omenjaš.
ZOTKS – to sem bila potem kasneje na nekih taborih. To verjetno ti misliš raziskovalane tabore za dijake in študente? Razne raziskovalne skupine pa zastonj so bili? TO je bila luštna zadeva. Pri nas na šoli so bili nesramni in tega niso nikoli objavljali. V tistih časih pa ni bilo neta. Tako, da nismo nič zvedeli. Jaz potem slučajno konec SŠ zvedela in sem potem v študentskih časih hodila na te zadeve. Škoda, bi lahko že celo SŠ, če ne bi naši učitelji tega prikrivali. Sem potem zvedela, da to ZOTKS pošlje na vse SŠ in da bi morali to učitelji dati na oglasno desko.
Drugače pa pohvalno glede taborništva. Jaz teh možnosti nisem imela. Sem pa imela v svoji odrasli dobi opravke s taborniki in skavti. In ti otroci so res fajn. Večina otroke sili v neke glasbene šole ali pa v tekmovalne športe. Ampak tile taborniki in skavti dobijo taka življennjska znanja. Kaj se pa v glasbeni šoli naučijo? Športni treningi so sicer ok, ampak so res vsi otroci za tekmovanja, marisikomu bi bolj koristilo taborništvo ali pa preprosto tek po gozdu.
Taborniki so takorekoč zastonj. ZOTKS – mišljena so tekmovanja. Raziskovalni tabori so bili v modi kasneje.
Ej, če ti je matematika “laufala”, potem pa res ne razumem, čemu nisi šla na tehnični faks. Na elektrotehniki je vse in sploh vse itak matematika. Pri vsakem predmetu moraš kar naprej nekaj izpeljevati, dokazati, interpretirati, modelirati, simulirati (Pspice, Simulink itd. )….
V mojem času je bilo na FE (Fakulteta za elektrotehniko) ene pet sošolk na dvesto fantov, vsaka od njih nič posebnega, a danes so vse asistentke na FE. Znači – vzeli so jih ravno zato, ker so rariteta.
Imam občutek, da ne bežiš le pred tem “fantom” temveč gre za nekaj globljega – nekaj čudnega je bilo pri tvojem odnosu z očetom (ambivalentnost) v primarni družini. Zaupaš kaj?
Ker to bo razrešilo vse te tvoje travme.
Vesel oče, učenec dr. Gostečnika
Tole priporočam v branje pred spanjem:
https://www.goodreads.com/book/show/27823190-sre-al-sem-svojo-dru-ino
https://www.franciskani.si/zbf/izdelek/clovek-v-zacaranem-krogu/
…pač vse od njega. Na začetku se ti bo zdelo težko branje, a se potem navadiš.
Sicer si pa družboslovka. Jaz nisem in mi je t obranje predstavljalo izziv. Ali zmorem brati nekaj, kar ni v obliki formul, eksperimentov v lab., za kar ne potrebujem npr. Fourierove ali laplaceove transformacije, znanja iz Banachovega in Hilbertovega prostora itd.
Tvoja smer študija?
Druge opcije očitno nimaš, če nimaš možnosti menjave službe. Torej greš delat, z zavedanjem, da če ne bo šlo, službo lahko zmeraj pustiš. Kar se selitve tiče, smo mi zapečkarji. Nas selitev vrže iz tira. Drugod po svetu so selitve del in način življenja.
Kar se odnosa tiče, je boljše da ostaneš na distanci, tudi če bi te htel nazaj v svoj svet. Njemu je odnos s teboj priročen. Lahko da je tudi poročen oziroma v razmerju. Bila sem z nekom, ki deluje popolnoma enako. Zgodba je imela zelo čudne preobrate in zmeraj znova sem naletela na nekaj “novega”, tudi na njegovo dolgoletno partnerico, za katero nisem vedela. Na srečo so se najine poklicne poti rasšle. Ne boš imela problema pa natanko tako dolgo, dokler si ga boš iskala. Ko boš nehala ali srečala drugega, pa zna bit, da bo pokazal svoj pravi jaz.
Jaz sem v isti situaciji. S tem, da se je zalomilo med projektom. Ampak o tem v službi ne razmišljam. Na začetku, par dni, ko je bila zadeva še sveža, sem vzela tudi kaj za pomiritev, da sem lažje speljala sestanke, ampak ostalo poteka kot prej.
Pač pri sebi sem ga odpisala in to je to. Ne razmišljam več o tem, kaj on misli, za druge mi pa dol visi.
Prebrala sem samo prvo stran, ker se mi zdi da se samo zapletaš za brezveze. Tukaj sta samo dve dejstvi:
Ti rabiš službo.
Vidva sta zaključila.
Pač pozabi na privat del. Nimaš druge. Pozabi tudi na pogovor in zaključek, ker ga on noče in ti tega ne moreš in nimaš pravice izsiliti. Samo presekaj v mislih s tem in pojdi s svojim življenjem, dalje. To da se odpoveš službi zaradi njega ni noben ponos ampak neumnost. Konec koncev je služba tvoja prihodnost on pa tvoja preteklost. To da te ignorira govori o njem in ne o tebi. Pozabi
Na strahopeten način (z ignoranco) ti je dal vedeti, da nista več par in da si ne želi imeti s tabo nič več. Sprejmi in glej naprej. Bodi profesionalna in z njim sodeluj izključno poslovno. Ne zastavljaj mu več vprašanj o vama, ne vabi na pogovor in razciscevanje, ker je jasno da ga kot ženska ne zanimaš več. Če boš znala bit profesionalna lahko normalno delata, če ne, bosta imela pa problem. Vprašaj se kaj ti je pomembnejše, neko never ending razciscevanje z nekim tipom kateremu ni do tebe ali sluzba
Ja jaz imam izkušnjo delat z bivšim. Ko sem neha z njim, sem že imela pošlihtano v glavi zakaj sem nehala. Zato mi ni bilo teźko preklopit na profesionalen odnos. Prej sva bila skupaj 8 let, ko pa bi bilo treba naredit naslednji korak, se akupaj preselit in imet otroke, sem pa dojela, da tega z njem nočem. In ko sem sama vedela da ga nočem, mi je bilo okej tudi delat z njim kot z vsemi drugimi sodelavci, s katerimi jisem imela nič.
Ko boš ti razmislila, kaj si sploh želiš od partnerja, njegove ignorance sploh ne boš doživljala tako intenzivno kot jo zdaj. Ko bo ugotovila, da trpiš zaradi njegovega ravnanja, in da takega človeka nočeš, boš zlahka delala z njim samo profesionalno. On je hladen, ti pa očitno nanj še vroča. Ohladi se v glavi, da takega nočeš, ker je zate škodljiv, pa se tudi ob delu z njim ne boš zamajala.
Srečno
Lej, to se vsekakor zavedam, da sem naredila napako, da sem šla na družboslovni faks. Še večjo napako sem naredila, da potem recimo pri 30ih nisem naredila kak drug faks. Ja in res, je že celo večnost tako, da se ve, da bolje ne it na družboslovne fakse. Tu se nima kaj izgovarjat, sem bila trapa. To je dejstvo.
Aja, matematiko sem imela pa vedno 5 :).
Moja OŠ je bila dom šola dom. Pa delo doma. Ni bilo kakega morja, tabornikov, izletov. Ni bilo koga, da bi mi to plačal, me na to vozil. Je pa bilo delo doma na polkmetiji kot ti omenjaš.
ZOTKS – to sem bila potem kasneje na nekih taborih. To verjetno ti misliš raziskovalane tabore za dijake in študente? Razne raziskovalne skupine pa zastonj so bili? TO je bila luštna zadeva. Pri nas na šoli so bili nesramni in tega niso nikoli objavljali. V tistih časih pa ni bilo neta. Tako, da nismo nič zvedeli. Jaz potem slučajno konec SŠ zvedela in sem potem v študentskih časih hodila na te zadeve. Škoda, bi lahko že celo SŠ, če ne bi naši učitelji tega prikrivali. Sem potem zvedela, da to ZOTKS pošlje na vse SŠ in da bi morali to učitelji dati na oglasno desko.
Drugače pa pohvalno glede taborništva. Jaz teh možnosti nisem imela. Sem pa imela v svoji odrasli dobi opravke s taborniki in skavti. In ti otroci so res fajn. Večina otroke sili v neke glasbene šole ali pa v tekmovalne športe. Ampak tile taborniki in skavti dobijo taka življennjska znanja. Kaj se pa v glasbeni šoli naučijo? Športni treningi so sicer ok, ampak so res vsi otroci za tekmovanja, marisikomu bi bolj koristilo taborništvo ali pa preprosto tek po gozdu.
[/quote]
Moj bog, nekaj cajta sem se trudila brat to črevo od avtorice, ampak ko prideš tako daleč v javnem samoanaliziranju, ti garantirano povem, da je zbežal, ker si prezahtevna za odnos. Vrtaš, vrtaš, vrtaš. Nehaj, ustavi, izpusti in počisti v sebi. Ni ga več, ni vaju več, živi naprej, ker tole je mimo!
Jaz pa mislim, da se tip obnaša kot nezrelo prestrašeno tele in je zelo nesramen. S takim je težko graditi zdrav delovni odnos. Preprosto zato, ker je egoistična piz.a, ki prepračunljivo ali pa iz strahu zavaja ljudi. Čim dlje od takih. Ampak v tej situaciji, ko drugega ni, ne bi zavrnila dela. Bi pa vsakršno komunikacijo omejila na minimun, kot da se nikoli nisva poznala – čim bolj se ogni njegovega vibea, prijateljskih stikov in deljenja svojih misli, dogajanja. Strogo profesionalno, brez zamere (ker eni uživajo v tem), spoštljivi sprosceni minimum. Pa upam, da ga karma, vesolje ali karkoli že fajn izšola, da se to ne dela.
Vredu si, pametna, razumna in prijetna. Drži se! 🤗
tip je nezrel, zato ga itak nočeš. To ni moški, ki ga ti hočeš. Nezrel je. Obljublja stvari, ki jih ne izpolni. Ni se sposoben iskreno pogovorit. Nezrel je. Takega itak nočeš.
Tako da en problem manj.
Službo pa hočeš. Imej jo. Če te bo osvajal, se zavedaj, da je tip nedorasel, nezrel, nesposoben. Takega itak nočeš. Bodi iskrena in mu to povej.
Bodi tudi iskrena do sebe. Takega tipa itak nočeš. Hočeš, da bi bil ta drugačen (pozoren, ljubeč, zagret edino zate, konstanten v svojih dejanjih, iskren v svojih besedah, sposoben zrelega odnosa …), ampak ta ni drugačen. Ta je nezrel, nesposoben, nedorasel. Bo pa kdo drug tak, kot ga hočeš ti.
Luba duša zakaj bi si uničevala življenje ter dala odpoved v službi v kateri uživaš zardi enega lulčka v glavi si poštimaj da sta se pač mela fajn in adijo pepi in ga ne prosi več za pogovor ter preboli in pojdi naprej delo pa lepo ohrani na profesionalnem odnosu. Se uštimaj pa naj se slini okoli tebe ti pa lepo hladno ko špricar . Bos videla moški nočejo modelovanja za ljubezen.
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.