V Sloveniji novi vlaki, počasni ali hitri ?
Bedaku težko dopoveš zakaj ni mogoče, da bi v Sloveniji imeli hitre vlake!
[/quote]
Še dobro, da je mogoče, da imamo avtoceste, po katerih se lahko fizično tudi s po 200 na uro divja, za vlake pa to naenkrat ni več možno podobne trase potegnit (pa se vlaki ne prehitevajo, postavljajo v kolone, itd.) Če niso v Avstroogrski zgradili, potem pa ni mogoče, sej tehnologija gradnje in načrtvoanje pa res ni nič napredovala. v zadnjih 100 letih.
Še dobro, da smo bili pod AO in je Marija Terezija naredila Soško progo, še dobro, da smo bili v YU in smo podedovali vsaj te vlake, ki še danes vozijo, ker od osamosvojitve dalje SŽ oziroma naša politika ni nič za železnice naredila oziroma, da bi kaj vlagali.
No nekdo se je pa le dobil in zagrizel v to gnilo jabolko in začel vsaj nekje, da se stvari začnejo premikat v drugo smer. Ne bo šlo od danes do jutri, ampak počasi v nekaj letih mogoče, da postanejo tudi naše železnice mal bolj v koraku s časom.
Meni ta direktor deluje tak prizemljen človek, vsaj po njegovih izjavah in ne naklada kot večina takih direktorjev v takih podjetjih, ki to počne.
Obžalujem pa, da naša država se tudi ne ozira toliko na okolje in počasi tako kot v Švici skuša ves transport preusmerit na vlak, ter omejit ves tranzit, ki gre skozi našo državo (Romuni, Bolgari,……)
Eno čisto filozofsko vprašanje, trasa proge hitrega vlaka bo tekla cca 100m od tvojega bivališča po tvoji zemlji, ki jo boš morala prodati SŽ ampak vlak v tvojem kraju ne bo ustavil, ker je hitri vlak, boš za? predvsem pa tvoje mnenje, misliš, da bodo lastniki zemlje po kateri bo vozil vlak in bližnji prebivalci lastniki hiš z navdušenjem pristali na to?
[/quote]
Samo za informacijo: trenutno gre železniška proga 50 m od mojega doma, nima nobenih zvočnih barier vmes in daleč najglasnejša stvar na njej je ropotanje dizelske lokomotive (pa tudi to mi ni pretirano moteče), je vsak hiter električni vlak pač bolj tih. Prav tako je glasneje, ko po naši ulici pelje avto, da o kakšni avtocesti ne govorim. Pa se slednje je dalo zgradit.
Zdaj pa sem srečna, zdaj pa sem zvedla! Ste čuli to! Imamo nove vlake, ki bodo iz Maribora do Ljubljane prevozili v 1 uri in pol ! Rekooord! Sem navdušena! Čeprav je zaradi dotrajnih tirov pri nas omejtev 160 km/ h, bodo ti vozili 200 km/h ! Supeerr!
Medtem pa vlaki na KITAJSKEM vozijo 600 km/h ¨!
Nič hudega, počasi se daleč pride! Važno da ni 55km/h. Važno da pridemo baje po novem iz Maribora v Ljubljano v 1 uri in pol !!! nA KITAJSKEM pa bi prišli v 15 minutah ))))) mpak dobro, mi nismo KITAJSKA, AMPAK TRETJI SVET, BALKAN.COM!
Juhuuu od MB do LJ naslednje leto v samo 90 minutah , celih 150 km !! V uh me piš! Bravooo! Kitajci pa z njihovimi vlaki v 90 minutah prevozijo 900 km, kaj si nor, tisto je šele nekaj !
https://mariborinfo.com/novica/lokalno/prihajajo-novi-vlaki-pot-do-ljubljane-bo-krajsa/233360
Čakajo nas razmere, kakršne so v Demokratični republiki Kongo. Morda ne še danes, v bližnji prihodnosti pa…
https://en.wikipedia.org/wiki/Rail_transport_in_the_Democratic_Republic_of_the_Congo
Forum je zaprt za komentiranje.