Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V občini mengeš pes ubil otroka

V občini mengeš pes ubil otroka

https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/pes-otrok.html?fbclid=IwAR3WfOaHtdHK8eyDBV3nqAUN9fPZEm4AnLAWqBBGVOs_zeiIoe-xlysEjBY

Rotvajler, pišejo Slovenske novice.

Me zanima, če kje obstaja kakšna globalna statistika, katera pasma psov ubije največ ljudi? Po mojem mnenju, tako iz raznih dokumentarcev in videov po svetu, je prvi rotvajler, tesno pa mu sledi pitbull …

Uboga, deklica. Počivaj v miru in sožalje njenim najožjim. :'(

Tega bo veliko, ker neumni ljudje še vedno ne razumejo, da pes ni človek ampak žival. Kar pomeni, da se mu lahko v trenutku odpelje in se moraš tako obnašati do njega. Ampak ne, dajmo se sprenevedat pa butaste aktiviste poslusat.

Alo kje so bili starsi otroka jaoooooo.

Poznamo mi tamale… oni bi kr tkoj psa za glavo zgrabil pa nic “a lahko”.

Nekako tezko verjamem da je pesza prazen nic sel napadt enga X, ker ce bi, pol to neb bila prva zrtev.

Poznam oz. poznal sem eno, s katero sem skupaj ležal v isti sobi v otroškem oddelku v bolnici na ptuju, kjer je kakšnih 17, 18 let nazaj (oz. tu nekje) jo napadel pes, ko je šla v šolo ali iz šole, ne spomnim se več točno. Vem, da je naslednji dan v bolnico prišla neka tv ekipa, ki jo je snemala za dnevnik … ne vem če je bil to poptv ali pa rtv. Bila je zelo pogrizena. Bila je nekje iz okolice Ptuja.

Po moje, če bi iskal, bi še našel kje v arhivu, ali pa ne, ker to je bilo pred letom 2000, ko še internet ni bil tako informativen, kot je danes. Je pa bila močna punca. Tako da, punca, če bereš to, upam, da se me še spomniš, sem ležal takoj ob tvoji postelji, tudi pogovarjala sva se veliko. 🙂 Upam, da se imaš lepo, in da uživaš življenje. <3

V ZDA pitbul 6x več kot rotvailer, nato nemški ovčar (pol manj od rotvajlerja) in potem ostalo.

Vaš link

A človeku se pa ne ali kaj? Kaj pa beremo po črni kroniki zadnje dni?

V resnici pa je bilo malo drugace. Ni jo pogrizel, ampak sta se igrala in po nesreci se ji je veriga …lahko si predstavljate sami. Žalostno in tragično. In prosim, ne sedaj nabijat še večjo krivdo lastnikom psa in staršem punčke.

Grozljivo.

Sedaj pa sledijo komentarji bolnikov, ki ne ločijo med psom in človekom, ki bodo vpili kakšen mucek je bil drugače ta pes. Nujno bi bilo obdavčit pse, nevarne pasme pa bi lahko imel človek samo v primeru, da pridobi dovoljenje.
In bolnik, ki je napisal kje so starši…otrok pri 10 letih gre lahko sam iz šole in v šolo. Aja, nimaš otrok ane. Imaš pa psa namesto partnerja. Imam prav?

Kje so bili pa starši?

Pes na verigi?

Kje so bili pa starši?
[/quote]

Do katerega leta pa ti nisi sam/a smela stopiti na ulico??? Otrok od 7. leta dalje gre zakonsko lahko sam v solo

Do katerega leta pa ti nisi sam/a smela stopiti na ulico??? Otrok od 7. leta dalje gre zakonsko lahko sam v solo
[/quote]

Pri meni se otrok s psom sigurno ne igra sam. Pa imam 3.
Pa je lahko otrok star 15 let.

globalna statistika postane zanimiva, ko se pse razvrsti glede na dokazljivo poreklo.
in nadalje tiste z nedokazljivim poreklom razišče, zakaj ga nimajo oz. kako se je zgodilo, da postanejo psi, pasmi podobni, papirja pa noben ne rabi itak.
o primeru zgoraj pa je premalo napisanega do sedaj, da bi se dalo soditi, kaj se je sploh zgodilo.

Vse morilske pasme bi bilo treba prepovedati. Te, ki so živi, kastrirati in sterilizirati, nadaljnje razmnoževanje ni več mogoče. Le zakaj bi normalen človek sploh čutil potrebo po taki zverini? Menda ne iz estetskih razlogov, saj so vse te pasme prav grde.
Res da te lahko ugrizne tudi čivava, a majhnega in tudi večjega psa se lahko rešiš, če pa te dobi morilska sorta psa, pa ti ni pomoči.
Psa, ki napade človeka, bi bilo treba na mestu pokončati, ne pa da se razmišlja o neki prevzgoji in se dela celo znanost iz pasje psihologije.

Ojoj…nehajmo potem….dovolj.

ok. kje začnemo? pri zlatkotih in labradorcih, seveda nemških ovčarjev ni za zanemariti? gremo po številu ugrizov ali po tem, kako se kakšen pes komu na videz zdi grozen? kam damo mešance, ki so pri nas številčno najmočnejši, čeprav morda podobni kateri od pasem?
in pa, kaj je zate dovolj velik pes, da te lahko pokonča oz ga smatraš za nevarnega? ker naj ti prišepnem, težnje po razvrstitvi po teži/velikosti so že bile, pa so potem v grupo nevarnih padli ravno tisti, ki jih tam niso želeli imet 🙂

Ojoj…nehajmo potem….dovolj.
[/quote]

zakaj pa zdaj nehamo? s čim? glede na to, da se že pojavljajo apeli po usmrtitvi psov po dolgem in počez je prav, da se pove dejstva. ali bomo zdaj zaradi takih dogodkov pse pobijali, ker si kreteni ne znajo sami keten snet, ko bi bilo to potrebno?

Prvo pravilo – psu in zenski ne smes nikoli zaupat.

zakaj pa zdaj nehamo? s čim? glede na to, da se že pojavljajo apeli po usmrtitvi psov po dolgem in počez je prav, da se pove dejstva. ali bomo zdaj zaradi takih dogodkov pse pobijali, ker si kreteni ne znajo sami keten snet, ko bi bilo to potrebno?
[/quote]

Da, psa, ki ubije otorka, usmrtit!

Da, psa, ki ubije otorka, usmrtit!
[/quote]

si prebrala, kaj naj bi se zgodilo?
no, kdo je pol ketno namontiral? pes?

Lastnika tega psa bi jaz vrgel svinjam. Da ga pozrejo kot svinjski fujter.

Američani že dolgo vodijo statistike, prvo mesto z naskokom pitbull varinata, drugo rotvajler.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

si prebrala, kaj naj bi se zgodilo?
no, kdo je pol ketno namontiral? pes?
[/quote]

V novici piše, da so na policijski postaji potrdili, da je “v občini Mengeš v popoldanskih urah pes napadel otroka, ki je zaradi hudih poškodb umrl.” Anonimni komentator pravi, da je bila nesreča s ketno. Hmmm ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close