Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V mariborski porodnišnici zašuštrali dojenčka

V mariborski porodnišnici zašuštrali dojenčka

Odgovor na objavo uporabnika
vpr925, 30.01.2022 ob 00:02

Žabe, 29.01.2022 ob 17:49

Kakšno razpihovanje. V izjavi so povedali, da je bil otrok mrtvorojen, torej je bil najverjetneje mrtev že preden je dobil ureznino. Sicer pa se da to z nadaljnjo obdukcijo dokazat oziroma ovržt. Kar pa je v postopku. Še dobro, da so rešili vsaj mamo. Ni pa ne prvi ne zadnji tak dogodek, žal, saj nismo vsemogočni. Tragično je, ni pa šokantno. Eni razpihujete z lažnim moraliziranjem, v resnici se pa hranite s tujo nesrečo, da lahko zganjate vik in krik.

Mislim, da je ravno  v tem catch.  Otrok mrtvorojen z ureznino… ali mrtvo rojen zaradi ureznine?

Tako je.

moi190, 29.01.2022 ob 23:51

hahaha haha, 29.01.2022 ob 23:11

Pa kaj ne zmoreš dojeti, da ni zanalašč zarezal tako globoko? Ne more predvidet tega, saj verjetno je ustavil skalpel, da ni bila ureznina pri tej, ki piše, da je bilo  nad očesom, še daljša….  Pa dajte dojeti, da je to nenamerna poškodba – “višja sila”. Shit happens…

Hahahahahah, kje pa ti delaš? Po vsem sodeč nikjer, ker nimaš pojma. Greš na operacijo mandljev, pa ti kirurg prereže sapnik in izdihneš. Ups, jebiga, roka mi je zdrsnila, nisem nalašč, shit happens…hahahaha, pa kje se najdete taki biseri.

Okna ti vgradijo, pa vidiš, da povsod pušča. Kličeš, da ti pridejo zrihtat, pa ti rečejo, jah, malo smo se očitno zakalkulirali pa premalo zatesnili, jebiga, nismo nalašč, zrihtajte sami. Od izčrpanosti zaspiš za volanom, pa povoziš nekoga, ki je hodil ob cesti. Jah, saj nisi sam kriv, si bil izčrpan in sploh pa nisi nalašč… skratka za vsako delovno mesto in za vsako življenjsko zadevo bi kaj našli. In čisto povsod bi tudi moral odgovarjati za povzročeno napako, pa če je nalašč narejena ali pa ne. Kdo te pa vpraša v življenju, če si nalašč? Saj nismo otroci, no… Mene tudi zanima, zakaj naj bi zdravniki bili izjeme. Enostavno nismo navajeni za njihove napake zahtevati odgovornosti, lepo so nas zdresirali. In očitno je še vedno tako.

no me veseli, da vsaj nekateri razumete kaj sem hotela povedat… enostavno, ker vedo, da nimajo osebne odgovornosti so potem lahko manj natancni, manj pazljivi, manj premislijo, predno kaj naredijo , itd… kot pa bi, ce bi vedeli, da jih caka osebna odgovornost tudi… je ze res da imajo bolnisnice za to zavarovanja in zavarovalnice placajo odskodnine… eni ocitno ne razumete sistema in jaz nikjer ne pišem , da bi moral zdravnik placat odsmodninsko odgovornost… ne, te vsote placa zavarovalnica… ampak zdravnik pa osebno bi tudi moral nositi odgovornost, s suspenzom, odvzemom licence, itd., odvzemom samostojnega opravljanja dela, dovoljenja za operacije, itd… odvisno od tega kar naredi narobe… in potem bi se vsi bolj potrudili pri svojem delu… ker bi vedeli, da v nasprotnem primeru jih cakajo osebne posledice …  ce pa samo zavarovalnica nakaže odskodnino, pa njih to nic ne zadane…

iskreno prosim vas tiste, ki zagovarjate to kot pac eno napakico… iskreno prosim povejte koliko bi vas slo na operacijo k zdravniku, ki je slucajno  pregloboko prerezal nekaj… pac slucajno napakica… bi imele polno zaupanje in mirno sle k taksnemu zdravniku… iskreno povejte… jaz iskreno ne bi… ker meni to pac ni mala napakica…  ljudje se leta usposabljajo za to, da smejo to sami poceti in leta prakse previdnosti na kaj vse je treba biti pozoren in kje in kako natancen… zato zame je kaj takega nesprejemljivega… takemu zdravniku ne bi zaupala.

oni morajo biti tako natancni, da cuvajo zile, zivce, itd. pri operacijah, zato bi mirali otroka, ki je krepko vecji od zile in zivcev, se toliko bolj moralo biti sposobni zaznati in čuvati, da ne zareže vanj…  saj se za druge bolj drobne strukture morajo biti sposobni čuvati.

joj sta vidve težki – ena drugo dobili v podporo, pa srečni ku radio.

moi190, 30.01.2022 ob 00:01

Ihtfbih, 29.01.2022 ob 23:34

Sami zdravniki na kupu. Vse vejo, v resnici pa pojma nima nihce, vkljucno z mano.

Pustite ljudi v miru, da ugotovijo kaj in zakaj se je zgodilo.

Pa se zgornji komentarji o odgovornosti. Seveda mora clovek odgovorno opravljat svoj poklic. Ampak zdravniski poklic prinasa veliko presenecenj, tveganj … in vedno se ne izide kot bi zeleli.

S tem nocem reci, da se zdravniske napake ne dogajajo in da so tudi taki, ki malomarno opravljajo svoj poklic.

tole se moram en komentar… ker je ravno aktualno : a so presenecenja to, da clovek z med. izobrazbo ve, da je za cepljenje otrok odobren Pfizer, oni pa par otrok cepijo z Moderno…  a je to presenecenje, nenaden dogodek, nepricakovano dogajanje??? al kaj mora bit zdravniku… meni se zdi, da ni sposobe.n brat niti tak zdravnik, potem se upravi eno vprasam kako je sposoben se jaj drugega …  otroci so cepljeni v amb. pri pediatrih…ne v centrih… in kdo bo kaj odgovarjal.. slusimo te bele gnide, da se izgovarjajo na sistemske napake… kake sistemsje napake zaboga… sami izgivori so jih… da se pravega medikamenta ne zna dati… to je absurd. a ko ne freba se pa dreti po medijih kako so ubogi, pa kako imajo prenizke place, so pa vedbo promptni in se v nicemer ne zmotijo, vse tocno. edo na pamet cifre, ki jih hocejo na trr videt… ime cepiva si je pa o itn problem prevert in natancnega dat…

o tem govorimo… zakaj so ti ljudke priviligirani in ze pri majhnih, preprostih zadevah kiksajo

VEs kaj, VSI naredimo v zivljenju ogromno napak. Vecina jih nima pomembnih posledic, npr ce v trgovini zaradi podobne embalaze kupim napacen izdelek, ali s kozarcem nekam zadenem, pa se raztresci. Se mi je pa zgodilo, da sem v zadnjem momentu svojega otroka ujela, da mi ni padel iz previjalne mize, drugic je (se je igral v pocitniskem stanovanju), ker sem na hitro hotela nekaj nujnega opravit ob padcu z glavo zadel v oster rob (na sreco se je koncalo samo z ornk busko), pa se marsikaj ob pazljivosti… vedno do zdaj imela sreco pri raznih takih dogodkih. Pa nocem zmanjsevat tragedije, da umre otrok.

123r, 30.01.2022 ob 00:10

Tako je.

res je tako – ko je šlo verjetno za minute, da rešijo mamo, če že mrtvega otroka iz maternice niso mogli.

in tega nekatere moralistke, ki pribijajo sedaj v tej temi na kol tudi zdravnike, ne zmorejo razumeti.

Ko primerjajo polagalce okna in njihove napake zamakanja, ki jih seveda pridejo “popravit” z mirno roko, ko nimajo samo 30 sekund časa za to, kot jih ima morda porodničar, da reši š mamo….. Ko rpimerjajo torej to z zdravstveno osebo, ki rešuje življenje vsaj matere, če že je morda otrok mrtev- ker ima ta mati doma lahko še enega, dva ali več otrok. Davek včasih terja svoje. Vedno se žal ne izide. In to morajo tudi MON morlistke razumet. Imamo pa nekateri izkušnje tudi s tem, zato vemo, kaj pišemo.

In še za uno, ki moralizira,da “dohter pa ja ima grif, da ve kako reže, da mora vedet, ker kao ima rutino…. LOL.  Da te vidim, ko imaš adrenalin v žilah, ko imaš na mizi pred seboj pacienta v življ. ogrtoženosti, pa moraš zarezat v človeško kožo in tisto, kar je pod njo. Si pod stresom, kako boš ti ravno rezala. Se ti bo skalpel tresel v roki ko puding….

Koga, 29.01.2022 ob 20:23

ni res, 29.01.2022 ob 19:07

Tisti, ki pravite, da večina dojenčkov, rojenih s 600 g ne preživi, se zelo motite. Ravno obratno je, če je otroček zdrav, preživi. Sama sem imela 530g pred točno 56 leti, ko se je mami sprožil porod, ker je nekaj težkega dvigovala. Že takrat v stari Jugi so me rešili in nisem bila noben medicinski fenomen. Mama pravi, da bi me lahko položila v dlan ene roke ,tako mala sem bila. Skratka, v inkubatorju 3 mesece, potem pa sem normalno rasla in se razvijala, končala fakulteto, nič ni narobe z menoj, nikoli nisem zaostajala za vrstniki, morda le v prvem letu življenja, potem sem jih hitro dohitela. Tudi trojčki se velikokrat rodijo tako majhni in v veliki večini vsi brez posledic preživijo. To, da bi itak šlo kaj narobe, je nesmisel!

Razlika je v tednih nosečnosti, če se otrok nekoliko zahiran in se z istimi grami rodi v 27. ali 22. tednu je razlika v razvitosti pljuč itd.

Otorok je bil očitno v maternici že mtev, predno so sploh pričeli s carskim rezom…. 6. mesec nosečnosti.

.https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/preiskava-zaradi-sumljive-smrti-novorojencka-v-ukc-maribor/

Naši zdravniki niso nikoli za nič krivi in za nič odgovorni in za svoje delo si vedno zaslužijo nagrade.

moralistke so se zavohale, 30.01.2022 ob 00:25

res je tako – ko je šlo verjetno za minute, da rešijo mamo, če že mrtvega otroka iz maternice niso mogli.

in tega nekatere moralistke, ki pribijajo sedaj v tej temi na kol tudi zdravnike, ne zmorejo razumeti.

Ko primerjajo polagalce okna in njihove napake zamakanja, ki jih seveda pridejo “popravit” z mirno roko, ko nimajo samo 30 sekund časa za to, kot jih ima morda porodničar, da reši š mamo….. Ko rpimerjajo torej to z zdravstveno osebo, ki rešuje življenje vsaj matere, če že je morda otrok mrtev- ker ima ta mati doma lahko še enega, dva ali več otrok. Davek včasih terja svoje. Vedno se žal ne izide. In to morajo tudi MON morlistke razumet. Imamo pa nekateri izkušnje tudi s tem, zato vemo, kaj pišemo.

In še za uno, ki moralizira,da “dohter pa ja ima grif, da ve kako reže, da mora vedet, ker kao ima rutino…. LOL.  Da te vidim, ko imaš adrenalin v žilah, ko imaš na mizi pred seboj pacienta v življ. ogrtoženosti, pa moraš zarezat v človeško kožo in tisto, kar je pod njo. Si pod stresom, kako boš ti ravno rezala. Se ti bo skalpel tresel v roki ko puding….

jaz priznam da nisem za to delo in zato se zanj tudi nisem odločila in se nikoli ne bi prav zaradi tega… vidis ze tu se zacne odgovornost, do dela in do sočloveka pacienta…

tisti, ki pa se je za to odločil, pa be vedel kaksno delo precizno natancno in odgovorno ga čaka in se je za to tudi izpopolnjeval leta in leta. Zato tak izgovor ne more biti opravicljiv zanj.

teremotič, 29.01.2022 ob 16:47

moi190, 29.01.2022 ob 16:27

O pa ja, 29.01.2022 ob 16:13

Carski rez je poseg v narkozi. Pri vsakem posegu obstaja nevarnost.

CR naredijo, da rešijo mamo in dojencka pred zapleti naravnega poroda. To ni odločitev zaradi strahu pred porodom.

Menim, da so naši strokovnjaki zelo dobri saj vsaj nekje kraljujejo v vrhu po živorojenih otrocih pri porodu v svetovnem merilu.

Še enkrat… CR ni odločitev tako kot epiduralna ali porod v vodi… na željo ampak tehten premislek v dobro mame in otroka.

Se pa na vsake toliko zgodi neljub dogodek. Je pa seveda za novopečena starša šok.

So pa zavarovani za take napake in mislim da lahko dobite neko odškodnino porodnišnice, ne pričakujte pa milijonov.

omoj bog… kaj koga briga denar a mislis, da bo ljudem denar poplacal izgubljenega otroka…

predstavljaj si da si vzgojiteljica in po pomoti v skupini otrok das otroku hrano na katero je alergičen in ne ne sme dobiti… dobil bo recimo izpuscaje, sicer nic drugega hujsega, ampak tozena bos za malomarnost, za ogrozanje zdravja…

torej ti bos odhovarjala… zakaj potlje beli bog nikoli ne za svojo napako osebno… pa je mastno placan za svoje delo… temu primerno bi motal toliko odgovorno tudi ravnati…

in ker ne odgovarjajo osebno tudi ne cutijo nobene isebne odgovornosti… oni vedo, ce kak zaserjem, pride zavarovalnica in plava, briga mene in gre dalje… ce bi pa osebno odgovarjal pa bi se krepko bolj potrudili pri svojem delu… spomnim se gospe Kališnik mislim, da je, ki je rekla, ce bi bile  v porodnih kamere bi bilo marsikaj drugace z vidika odnosa osebja… marsikaj bi razkrile kaj se dogaja in kaj pocno… njena puncka ima cerebralno  od rojstba ker so jo zasustrali pri porodu

Ja, zanimivo pa je, da ravno tisti z enormnimi plačami, ki naj bi jih imeli zato, ker imajo veliko odgovornosti, nikoli ne odgovarjajo za svoje napake. Če pogledaš od vrha države dalje, do gospodarstvenikov, ki so izcuzali državne firme (par jih je šlo malo kao sedet, v odprti oddelek, vse udobje v zaporu, čez vikend pa domov, unih milijonov pa nikoli niso vrnili), do dohtarjev, ki zajebejo bolnika, potem pa nič od nič. Odmevnih primerov, ko so zdravniki zajebali in so svojci šli v medije z zgodbo, je malo. Veliko več je takih, kjer se zadeve ne odvijajo na očeh javnosti. Moji mami so odkrili raka 2 leti prepozno. Limfom. Dermatologinja ji je dajala neka brezvezna mazila leto in pol, njej se je pa cedilo iz ran na nogah. Ko je taka na mojo izrecno zahtevo (sem se morala kregat z njeno dohtarco) prišla na urgenco, so jo z rešilcem poslali v Lj na dermatološko, tam so pa drugi dan ugotovili, da gre za limfom in vprašali, kaj smo delali toliko časa. Po 3 mesecih je umrla, prej mobilna, živahna, živa, stara 76 let. Sem šla z njeno dokumentacijo, ki sem jo zahtevala, na vse možne inštance, dajala not prijave, da je dotična dermatologinja naredila napako, da je ni poslala naprej. Nič od nič, kot bi se delali norca. Baje je postopala pravilno, ker je morala najprej vse ostalo izločit. Nič ni izločevala, leto in pol ji je mazila dajala, to je bilo vse!! Ampak ne dosežeš nič. Morda odmevni medijski primeri kot v primeru dečka Bora Nekrepa, pa še to so se morali starši jajcati leta in leta. Ogromno drugih primerov, ki je stran od javnosti, pa ne dosežeš nič.

Odgovarjajo tisti reveži na minimalcih. Če se sestra zmoti in da kakšno napačno zdravilo, pa pride do posledic, bo seveda odgovarjala. Ali pa če kaj naredi bolničarka. Ali kot v primeru tistih prascev dohtarjev, ki jim je hišnik kartice štempljal, pol je pa hišnik šel sedet, idiotom zdravnikom so pa “ustni opomin dali”. To je to!

Odgovarjam Tjle z boh pa boh. Če ne prime na prvi strani. Tudi zdravnik odgovarja. Res pa nimajo vsi zavarovane odškodninske odgovornosti.  Predno res napletete vse živo, da se vam dogaja.

Hm hm, sem spregledal, da so klicali policijo. Težka tale, dam roko v ogenj, da ne bi klicali policije, če bi šlo za zdravniško napako. Ne kličejo policije, če se dohtar zmoti in pacient umre, ampak imajo najprej “interno” preiskavo. Policija se kliče ob smrti pacienta SAMO OB SAMOMORU ALI SUMU NASILNE SMRTI.

Niti slučajno ne bodo klicali policijo, če obstaja sum, da je zdravnik naredil napako. Torej moj scenarij: ženska je prišla z vbodno rano na trebuhu, poskušali so rešiti otroka, vendar je bil zaboden in mrtvorojen. Poklicali so policijo. To, da preiskujejo zdravnika, je bullshit. Razen če bi obstajal sum, da bi pacientko zabodel zdravnik. Najbrž se bo v prihodnjih dneh izvedelo, da je en psiho zabodel svojo nosečo ženo/bivšo/

??? Pa ti veš, koliko ur ima kirurg za sabo, preden se sploh lahko samostojno dotakne pacienta? Kirurg, ki dela pod vplivom adrenalina, ki se mu zato zatrese roka, ni za kirurga!!!!!!!!! Zato pa ne beremo vsak dan o razmesarjenih pacientih na operacijskih, ne? To je poklic za mrtvohladne ljudi, ki ne operirajo pod vplivom stresa. Ali kako si to predstavljaš?

V množini ednini dvojini, 30.01.2022 ob 00:49

Odgovarjam Tjle z boh pa boh. Če ne prime na prvi strani. Tudi zdravnik odgovarja. Res pa nimajo vsi zavarovane odškodninske odgovornosti.  Predno res napletete vse živo, da se vam dogaja.

Kaj odgovarja? Saj smo videli, kako so odgovarjali tisti, ki se dali štempljati in prejemali ogromne dodatke. Ustni opomin, pa še to samo zato, ker se je o njih javno govorilo. Kako je odgovarjala ta dermatologinja za mojo mamo, in bogve koliko jih je tako še spravila pod rušo veliko predčasno? Nič ji ni, še vedno opravlja svoje delo. Kako je odgovarjal ginekolog moje sestre, ko ji je rekel, ob slikanju dojk, da ta mikroskopska bulica ni nič takega, da se jo bo pregledalo čez dve leti. V roku enega leta jo je že zatipala, šla takoj še enkrat h ginekologu, slikanje itd., seveda rak, odrezali obe dojki, vse bezgavke… na onkologiji povedali, da če bi prišla pol leta prej, bi se dalo rešiti dojke in večino bezgavk. Podala pritožbo, dosegla nič. Kako je ta ginekolog odgovarjal? Takih primerov, ko prepozno pošljejo človeka na obravnavo, čeprav so ga imeli in obravnavali, je malo morje.

Super vam nakladat, kako se je zdravnik pač zajebal. Dajte se v vlogo starša, ki mu ob carskem rezu povedo, da so pač malo pregloboko zarezali in je otrok izgubil oko. Ne, ne rešujejo vedno mame, carski rez je rutinski postopek, ob katerem bi moral bit otrok varen pred tem, da ga porežejo. Za CR se odločijo lahko, ker se porodnica ne odpira, ker je otrok obrnjen narobe in ne gre nikamor, ker se porodnica predolgo časa matra in je izčrpana itd. Ene imajo že vnaprej napovedan CR, ker je šel prvi porod narobe in ne more roditi vaginalno. In ne, pri takem porodu se pač ne sme zgoditi, da otrok utrpi poškodbe od skalpela. Vsi, ki zagovarjate zdravnike, kaj bi sami naredili, da se pri vas odločijo za CR, pa vam povedo, da so otroka porezali in bo brez očesa? Bi odmahnili z roko, češ, saj se dogaja?

hahaha haha, 30.01.2022 ob 08:08

Hm hm, sem spregledal, da so klicali policijo. Težka tale, dam roko v ogenj, da ne bi klicali policije, če bi šlo za zdravniško napako. Ne kličejo policije, če se dohtar zmoti in pacient umre, ampak imajo najprej “interno” preiskavo. Policija se kliče ob smrti pacienta SAMO OB SAMOMORU ALI SUMU NASILNE SMRTI.

Niti slučajno ne bodo klicali policijo, če obstaja sum, da je zdravnik naredil napako. Torej moj scenarij: ženska je prišla z vbodno rano na trebuhu, poskušali so rešiti otroka, vendar je bil zaboden in mrtvorojen. Poklicali so policijo. To, da preiskujejo zdravnika, je bullshit. Razen če bi obstajal sum, da bi pacientko zabodel zdravnik. Najbrž se bo v prihodnjih dneh izvedelo, da je en psiho zabodel svojo nosečo ženo/bivšo/

To je pa čisto možno. Tudi meni se zdi čudno, da bi klicali policijo, če so mislili, da je zdravnik zašuštral. To se praktično nikoli ne zgodi, razen če je nedvomno, da je zdravnik nalašč nekoga ubil.

Tole pravijo na inštitutu za varstvo pacientov:

Vsi, ki so z zdravljenjem utrpeli škodo, pa lahko sami presodijo ali je zdravnik sprejel odgovornost, ko je z zdravljenjem pacientu to škodo povzročil. Odgovor je negativen. Sprejetje odgovornosti pomeni za izvajalca in zdravstveno ustanovo, v kateri je izvajalec zaposlen in je v njej opravil zdravstveno storitev, da s priznanjem priznava tudi pravico pacienta do denarne odškodnine. Ali v pravnem jeziku, da sta oškodovani pacient in zdravstvena ustanova sklenila alternativno reševanje spora brez tožbe na sodišču. Razlog, da do tega ne pride je, ker bi v takem primeru morala zdravstvena ustanova (in zavarovalnica, kjer ima zdravstvena ustanova zavarovano odgovornost) postopati enako v vseh novo nastalih primerih zdravniških napak, zaradi česar bi izgubljala velike količine denarja. 

Denarno odškodnino se je primorano zahtevati s tožbo zavarovalnice in/ali izvajalca na sodišču. 

Toliko o zdravniških napakah in odgovornostih. Ničesar ne priznajo, ker če bi enemu avtomatično priznali, da je šlo za napako in bi mu dali odškodnino, bi se vsul plaz, ker je takih napak malo morje.

Torej dejstvo: še za odškodnino se moraš vlačit po sodiščih, da bi pa tega zdravnika kaznovali, je pa misija nemogoče. Zakaj že imajo potem take plače. Kakšno odgovornost pravzaprav nosijo?

ma bedaki, 29.01.2022 ob 22:55

Eh res, 29.01.2022 ob 20:21

moi190, 29.01.2022 ob 20:06

Eh res, 29.01.2022 ob 17:51

moi190, 29.01.2022 ob 16:19

Eh res, 29.01.2022 ob 16:05

moi190, 29.01.2022 ob 15:57

Anonimno 6537, 29.01.2022 ob 15:42

Med carskim rezom je dojenček utrpel vreznino in umrl. To so naši doktorji, ki zahtevajo še večje plače. Žalostno in sramotno kam smo prišli.

kje je zdaj una mlada zdravnica neka dobrovoljc al kaj je, ki je dajala primerjav3, da ko gre kaj narobe pa pride v porodno zdravnik, ker on vse resi, da babica je kao nic..

vse je bilo v smislu boja za place kako je zdravnik pomemben..

in zdaj naj pa se noai odgovornost, ce je pri rutinskem posegu zaklal otroka… oprostite ampak zdravnik mora biti toliko strokoven, da zna zarezazati in prerezati vse plasti tako, da ne poskoduje otroka.

in ja pri operacijah lahko pridw do zapletov, samo ce zdravnik naredi napako pa to pac NI ZAPLET, KI SE SLUCAJNO ZGODI… porezan otrok se ne zgodi, ampak ga je moral nekdo porezati…

zdaj pa, se glede tega, da je bila mamica pri porodu v 6. mesecu… ocitno je bilo nekaj narobe.. no me zanima, ce bo kdo povedal, ce je bila slucajno cepljena in ce je bil tako zgodnji porod posledica tega… me zanima, ce bodo vse posteno po edali zakaj je slo.

Vsekakor pa zdravnik mora niaiti odgovornost… porezan otrok zagotovo ni bil v maternici od orej, nekdo mu je to naredil… in ta nekdo je lahko samo porodnicar

Za take primere imajo v tujini zavarovalnice. One izplačajo odškodnine. Verjetno niso ravno vesele, če isti doktor večkrat zašuštra. Ampak ljudje nismo roboti, žal delamo napake, tudi zdravniki.

Zakaj pri nas bolnice niso tako zavarovane, da bi izplačevale odškodnine,  je pa že druga tema. Sicer je pa naše zdravstvo res neka posebna loterija .. za posvečene.

ves kaj je tukaj drugace… gre za življenja in zdravje…  ljudje, ki niso na odgovornih delovnih mestih naredijo napako pa odgovarjajo veliko bolj kot pa ti dohtarji, ki so mastno placani, delajo zavestno z življenji ljudi in zdravjem, odgovarjajo pa oni najmanj…oz. nic…

ti povem primer… delala sem v podjetju proizvajalca pijac… nekomu, ki je vnasal podatke za tisk nalepk  z vsebnostjo se je zgodila napaka… posledicno je bila ena serija nalepk napacno stiskana da obvestilo o ce se ne motim vsebnosti sladkorja ni bilo pravo… ena stranka je to ugotovila, ces, a njen otrok tistega ne bi smel piti, ce bi bilo obvestilo pravo, tako pa je bila zavedena… in sledili so odvetniki, in vse tako dalje…

evo… v takem. primeru odgovarjajo zaposleni in to osebno.. samo med belo mafijo nihce nikoli ne bo odgovarjal… oni imajo zavarovalnice, da zanje izplacujejo odskodnine… nope sami osebno bi morali. odgovarjati… zato pa je tako, ker se jim hebe, ker itak zavarovalnica za njihove pidarije placa dnar, njim dol visi, koga poskodujejo ali celo ubijejo in gremo naprej…

ko pa raznese tam plinovod, pa delavec iz terena vzdrzevalec direktno osebno odgovarja, nobene zavadovalnice ni, ki bi zanj odskodnine placevala… osebno morajo odgovarjati..

in ker bela mafija nima nobene osebne odh. zato pa delajo grozljive stvari in jim. dol visi za posledice. Se prevec so placani.

glej, več kot očitno iz tebe govorijo čustva in ne razum. Napake se žal dogajajo tudi takrat, ko se ne bi smele, pa se, ok?

Vidi se da prav posebej visoke izobrazbe nimaš, zato težko sodiš o zdravniškem delu in njihovih napakah. Sej  pravim, delajo napake, ampak kaj bi ti ukinila zdravnike al kako?

.

.

.

Drugač pa poznam moškega 30+, ki je bil rojen z nekaj čez 500 grami in je z njim vse ok. Lahko bi bilo pa tudi drugače ..

hahaha… vidi se a res… zelo napacno ti to vidis in sodis… ce ze o moji izobrazbi sem mag. znanosti…

pogovarjamo se pa o odgovornosti… in dekstvo je, da zdravniki ne nosijo za svobe delo prav nobene, pa bi jo morali… ce trgovka ne oznaci cene na artiklu, pride inspekcija in dobi kazen firma 1000 e in odg. oseba 400 e.. pa nihce zarad tega ni umrl ali nosil trajne posledice, edin mogoc, da sem kot kupec morala za ceno vprašat… ampak  odgovornost za to je velika za nic hudega sluteco napako…

ce ti zdajle slucajno spreglefas nenamerno in ne iz malomarne voznje in objestne pesca in ga zbijes in ubijes… ja no zavarovalnica izplacala skodo odskodninsko, ampak to tebe ne resi odgovornosti osebne na sodiscu razumes…

tako tudi dohtar bi moral nositi osebno odgovornost za unicenje zdravja, ttajne posledice ali celo smrt.. bi moral… ne glede na odskodnine, ki jih izplaca zavarovalnica pri kateri ima bolnisnica sklenjeno pogodbo…

vsi ne glede na to,, da je napaka, ki se zgodi nenamerna, nosijo osebno odgovornost vsi, samo dohtarji ne… in to je point mojih zapisov… ocitno ti tega ne zmores razumeti, ceprav se tako vehementno bahas da vse vidis in vse ves… pa ocitno ne…

Prepričana sem, da vsak zdravnik v svoji karieri naredi vsaj eno napako, saj je vendar človek. Ljudje pa delamo napake. Kako si pa ti predstavljaš da naj bi zdravnik odgovarjal za to svojo napako, povej.

A kako naj bi zdravnik odgovarjal za svojo napako? Recimo da mu odredijo suspenz, delati ne sme, odvisno od napake. Če je zajebal in nekoga ubil, pač dosmrtno ne sme več opravljati svojega poklica. Ker ni zanesljiv. Ker lahko ubije še koga. Kaj ni jasno? Če policist v službi napačno presodi situacijo in nekoga ubije, čeprav so ga lovili in čeprav jim je bežal, pa je mislil, da je segel po orožju, potem se pa dokaže, da ni, bo suspendiran do konca življenja in še sojeno mu bo, končal bo v zaporu. Če kdorkoli zajebe v svoji službi, nosi odgovornost. Razloži, zakaj bi samo pri zdravnikih šlamparijo kar pometli pod preprogo. Ravno pri tistih z najvišjo plačo in očitno z najmanj odgovornosti.

Spraševala sem točno določeno osebo, ker sem od nje želela slišat odgovor. Kaj si sama o tem mislim pa pišem že na prvi strani. Eni ste res samo na prvo žogo narejeni 🙂

Zanimivo, tisti ki zagovarjate zdravniške napake. A bi jih tako zagovarjali tudi če bi šlo za vašega otroka ali vas same? Ko gre za zdravniške napake, nikoli ne prevzamejo odgovornosti, to je dejstvo! Ker če bi jo in bi priznali, da so jo naredili in bi šli v poravnavo, bi to odprlo vrata vsem nadaljnim zahtevkom. Tako bolnica kot zavarovalnica bi morali izplačevati enormne zneske. Zato moraš tožiti bolnico ali zdravnika. Kdo bo to počel? Kdo ima ob smrti ljubljene osebe sploh moč za kaj takega, kar se vleče leta in leta?

Jih pa skoraj vedno oprostijo:

Pokojnikova žena Venčeslava Batagelj je po preiskavi dogodka od bolnišnice zahtevala dokumentacijo v zvezi z moževo obravnavo in zdravljenjem usodnega dne ter jo nato poslala sodnemu izvedencu medicinske stroke. Ta je ocenil, da bi ob sicer tvegani operaciji imel pokojnik 85 odstotkov možnosti za preživetje, če bi ga pravilno obravnavali. Strokovna komisija šempetrske bolnišnice pa je ocenila, da je bila obravnava pacienta prepočasna. Pa so ju vseeno oprostili.

https://www.dnevnik.si/1042672644

Umrla zaradi sepse po operaciji, ki je niso odkrili v treh tednih, čeprav je imela visoko vročino itd. Oproščeni.

https://old.delo.si/novice/kronika/oprostilna-sodba-za-zdravnika.html

In ta dva papka, oba spregledala cisto na možganih,35-letnih umrl, so ju pogojno obsodili, potem pa enega oprostili, in to se je 9 let vleklo. Ta dva še vedno delata, nikoli nista nehala.

https://old.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/zdravnik-marko-grasselli-krivde-za-smrt-ne-priznava

In tale, ki je zdravil za vnetjem pljuč namesto zaradi raka, gremo stavit, da ga bodo čez 7 let oprostili?

https://www.dnevnik.si/1042845266

In teh je še pa še, skoraj nihče ne odgovarja, če pa je že obsojen, je pogojno in še naprej opravlja svoje delo.  Po 9 let se preganjaš po sodiščih, potem pa zdravnika oprostijo, dosežeš nič. Zato ljudje sploh ne gredo v to. Tudi odškodnino moraš iztožit!!!

no ja ja, 30.01.2022 ob 08:23

To je pa čisto možno. Tudi meni se zdi čudno, da bi klicali policijo, če so mislili, da je zdravnik zašuštral. To se praktično nikoli ne zgodi, razen če je nedvomno, da je zdravnik nalašč nekoga ubil.

mislim,da sta oba spregledala pomembno informacijo  – obdukcija je pokazala, da je imel novorojenček precejšnjo ureznino…

če bi šlo za vajin o zgodbo bi v novicah dnevnih brali: ta in ta poskušal ubiti nosečo partnerko/ bivšo in pri tem najverjetneje usodno poškodoval otroka… tako pa te novice nismo brali

kot rečeno niso zdravniki ugotovili pri sprejemu ureznine na otroku, ureznina se je ugotovila na obdukciji – torej po že opravljenem cr

zanimivo647, 30.01.2022 ob 09:30

Zanimivo, tisti ki zagovarjate zdravniške napake. A bi jih tako zagovarjali tudi če bi šlo za vašega otroka ali vas same? Ko gre za zdravniške napake, nikoli ne prevzamejo odgovornosti, to je dejstvo! Ker če bi jo in bi priznali, da so jo naredili in bi šli v poravnavo, bi to odprlo vrata vsem nadaljnim zahtevkom. Tako bolnica kot zavarovalnica bi morali izplačevati enormne zneske. Zato moraš tožiti bolnico ali zdravnika. Kdo bo to počel? Kdo ima ob smrti ljubljene osebe sploh moč za kaj takega, kar se vleče leta in leta?

Jih pa skoraj vedno oprostijo:

Pokojnikova žena Venčeslava Batagelj je po preiskavi dogodka od bolnišnice zahtevala dokumentacijo v zvezi z moževo obravnavo in zdravljenjem usodnega dne ter jo nato poslala sodnemu izvedencu medicinske stroke. Ta je ocenil, da bi ob sicer tvegani operaciji imel pokojnik 85 odstotkov možnosti za preživetje, če bi ga pravilno obravnavali. Strokovna komisija šempetrske bolnišnice pa je ocenila, da je bila obravnava pacienta prepočasna. Pa so ju vseeno oprostili.

https://www.dnevnik.si/1042672644

Umrla zaradi sepse po operaciji, ki je niso odkrili v treh tednih, čeprav je imela visoko vročino itd. Oproščeni.

https://old.delo.si/novice/kronika/oprostilna-sodba-za-zdravnika.html

In ta dva papka, oba spregledala cisto na možganih,35-letnih umrl, so ju pogojno obsodili, potem pa enega oprostili, in to se je 9 let vleklo. Ta dva še vedno delata, nikoli nista nehala.

https://old.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/zdravnik-marko-grasselli-krivde-za-smrt-ne-priznava

In tale, ki je zdravil za vnetjem pljuč namesto zaradi raka, gremo stavit, da ga bodo čez 7 let oprostili?

https://www.dnevnik.si/1042845266

In teh je še pa še, skoraj nihče ne odgovarja, če pa je že obsojen, je pogojno in še naprej opravlja svoje delo.  Po 9 let se preganjaš po sodiščih, potem pa zdravnika oprostijo, dosežeš nič. Zato ljudje sploh ne gredo v to. Tudi odškodnino moraš iztožit!!!

Tako je… in res je te empatije manjka ljudem, da se znajo postaviti v kožo sočloveka.

Zgoraj ena napada drugo, da govori iz čustev in ne iz razuma… ne iz empatije govori, zna se postaviti v kožo sočloveka –  ima enaka merila zase in za druge… enako stališče zagovarja ko gre zanjo in ko gre za druge…

vi, ki zdaj zagovarjate zdravnike, pač tega ne počnete ane, če bi šlo za vas in vašega otroka, bližnjega, bi pisali drugače kot pišete sedaj, bi imeli drugačna merila. In to je potem dvolično.

In se strinjam, ljudje zaradi stroškov in psihičnih borb dolgoletnih velikokrat ne gredo v tožbe, čeprav je napaka na zdravniški strani. zato bi moralo to biti tako, da bi zdravnik odgovarjal osebno tudi po uradni dolžnosti.

Poleg vseh zgoraj naštetih, jih je še mnogo, pa se spomnimo še unega, ki je zlorabil najstnico na pregledu, še vedno dela.  Ogabno. On seveda ne bo priznal, tako kot nič ne priznajo nikoli ti beli bogovi.

Eh res, 30.01.2022 ob 09:29

Spraševala sem točno določeno osebo, ker sem od nje želela slišat odgovor. Kaj si sama o tem mislim pa pišem že na prvi strani. Eni ste res samo na prvo žogo narejeni 🙂

si dobila odgovor, pa očitno ga ne zmoreš razumeti: pa ti napišem še posebej točna oseba – če je odgovorna za napako  jaz bi ji dala prepoved opravljanja dela na sekundarni in terciarni dejavnosti ginekološko porodniške službe… lahko bi bil recimo samo v ambulantni službi primarne dejavnosti, pa še to nekaj časa pod nadzorom, da se izkaže,da jo opravlja natančno in odgovorno.

anonima129, 30.01.2022 ob 09:36

mislim,da sta oba spregledala pomembno informacijo  – obdukcija je pokazala, da je imel novorojenček precejšnjo ureznino…

če bi šlo za vajin o zgodbo bi v novicah dnevnih brali: ta in ta poskušal ubiti nosečo partnerko/ bivšo in pri tem najverjetneje usodno poškodoval otroka… tako pa te novice nismo brali

kot rečeno niso zdravniki ugotovili pri sprejemu ureznine na otroku, ureznina se je ugotovila na obdukciji – torej po že opravljenem cr

Nisem spregledal te informacije. Res je, ni bilo objavljeno, da je nekdo zabodel nosečnico. Še! Morda pa bo v prihodnjih dneh. Zakaj? Ker policije niso poklicali na dom, niso bili obveščeni sosedje..potem bi to lahko brali. Vse skupaj se je zgodilo v bolnici. In policija zdaj preiskuje sumljivo smrt, zaradi katere je umrl novorojenček. Ker ne pozna vseh podatkov, ne daje še komentarjev. Ker je porodnica najbrž v kritičnem stanju, ne daje še izjav. Počakajmo malo. Moj scenarij ni čisto nič čuden.

Seveda pa dopuščam možnost, da je kirurgu zdrsnil skalpel in da je zato otrok umrl, potem pa je ta zdravnik takoj povedal in priznal krivdo uboja iz malomarnosti, pa so poklicali policijo. Ampak če so poklicali policijo zaradi zdravnika s težko roko, je kristalno jasno, da je bil kriv in da sploh ni dileme, zakaj je otrok umrl.

hahaha haha, 30.01.2022 ob 09:56

Nisem spregledal te informacije. Res je, ni bilo objavljeno, da je nekdo zabodel nosečnico. Še! Morda pa bo v prihodnjih dneh. Zakaj? Ker policije niso poklicali na dom, niso bili obveščeni sosedje..potem bi to lahko brali. Vse skupaj se je zgodilo v bolnici. In policija zdaj preiskuje sumljivo smrt, zaradi katere je umrl novorojenček. Ker ne pozna vseh podatkov, ne daje še komentarjev. Ker je porodnica najbrž v kritičnem stanju, ne daje še izjav. Počakajmo malo. Moj scenarij ni čisto nič čuden.

če bi tvoja verzija držala bi brali novico: v mb porodnišnici zdravniki sprejeli zaklano  nosečnico…

pa novica ni takšna… vsekakor bi povedali, da so niosečnico, ki je očitno utrpela znake nasilja sprejeli in so takoj ob tem obvestili policijo – kot je tudi njihova dolžnost…

ampak novica ni takšna… nič se ne govori o tem,da je bila sprejeta nosečnica z vidnimi znaki nasilja, natančneje zaklana v trebuh – saj to bi morala biti, če trdiš,da je ureznina na otroku prišla od zunanjega nasilnega napadalca in taka ureznina se vidi ob sprejemu, nosečnica krvavi ima rano.

no temu se pa reče že izmišljevanje, ti si si kar še namislil,da je porodnica v kritičnem stanju.

anonima904, 30.01.2022 ob 10:13

če bi tvoja verzija držala bi brali novico: v mb porodnišnici zdravniki sprejeli zaklano  nosečnico…

pa novica ni takšna… vsekakor bi povedali, da so niosečnico, ki je očitno utrpela znake nasilja sprejeli in so takoj ob tem obvestili policijo – kot je tudi njihova dolžnost…

ampak novica ni takšna… nič se ne govori o tem,da je bila sprejeta nosečnica z vidnimi znaki nasilja, natančneje zaklana v trebuh – saj to bi morala biti, če trdiš,da je ureznina na otroku prišla od zunanjega nasilnega napadalca in taka ureznina se vidi ob sprejemu, nosečnica krvavi ima rano.

Morda imaš prav. Potem bo držalo, da je smrt zakrivil zdravnik. Piše sicer, da je bil otrok mrtvorojen, ampak hkrati piše, da je “med carskim rezom umrl”. Torej ni bil mrtev že pred tem postopkom. In če je umrl zaradi ureznine, narejene med CR, je bila krivda izključno na zdravniku. Bo pa itak tudi če bo šel pred sodišče, oproščen, ali v najboljšem primeru pogojno kaznovan in še naprej opravljal svoje delo.

resnoto?904, 30.01.2022 ob 10:15

no temu se pa reče že izmišljevanje, ti si si kar še namislil,da je porodnica v kritičnem stanju.

Pač simuliram možne dogodke. Kot rečeno, ne pravim, da je tako. Lahko pa bi bilo.

Tezko je karkoli reci ker se ne vemo kaj je bilo.

Bom pa komentirala odgovornost na splosno, ljudje se bojijo sodisca in cuze, nihce pa ne pomisli, da ga napaka lahko stane zivljenja samo pri napacnem se moras zmotit. :))

Vem za veterinarja, ki je pred leti zdravil macko (se enkrat macko) in je slo nekaj po zlu. Vet je pristal v bolnici s hudimi poskodbami, pac lastnik je bil shady in zelo navezan na muca. Pa mislite, da je veterinar pel in lastnik muca sedel.? Ne

Dokler se motijo pri revckih gre, ko se zmotis pri napacnem pa ne gre vec. Ne sodisce in zapor ni tako strasno kot zmotiti se pri napacnih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close