V Ljubljano ob nedeljah
saj nas ne moti,če ste kulturni
moti pa nas,da vse zaparkirate,poteptate,povozite in ste glasni ko hudič,pa vaši kosmatinci tekajo brez nadzora naokrog in še kaj bi se našlo
vedno komentirate,da živimo v ,,vukojebini”,le zakaj pa rinete k nam ob vikendih?[/quote]
Obicajno so ”kmetavzi” oz periferci bolj glasni kot mestni ljudje. To je razvidno,ce se periferc v blok preseli..pa na plazi..nobene diskretnosti in sepetanja. Kot bi ne veliko v gledalisce,muzeje,knjiznice itd hodil..glasni kot na njivi.
Sprehod po stari Ljubljani čez Tromostovje, nekaj slaščičarn je zraven. V Klobasarno na kranjsko, ogled mestne hiše(vedno so zanimive razstave), tudi več muzejev je v bližini(programi se menjajo in prej preveri kaj te zanima) ter v Križanke na kofe.
Jakopičev drevored (preveri kdaj so fotografske razstave-vedno odlične) in v čolnarno peš čez Tivoli na sladoled. Tudi dva muzeja sta pred podhodom Tivoli. Če ste aktivni zaviješ še peš v živalski vrt..
Ali Metelkova-tudi so stalne in gostujoče razstave v muzejih. Na kavo pa na vrh muzeja ali v hostel Celica.
Kaj počnem v nedeljo? Recimo danes(teden restavracij) sem bila na kosilu v Šentjoštu nad Horjulom. Ljubo mi je tudi Zbiljsko jezero, Šmarna gora, Slavkov dom in Koseški bajer.
Skratka, veliko imamo za počet tu v Ljubljani, ker se vedno nekaj dogaja in res ni dolgčas.
saj nas ne moti,če ste kulturni
moti pa nas,da vse zaparkirate,poteptate,povozite in ste glasni ko hudič,pa vaši kosmatinci tekajo brez nadzora naokrog in še kaj bi se našlo
vedno komentirate,da živimo v ,,vukojebini”,le zakaj pa rinete k nam ob vikendih?[/quote]
Obicajno so ”kmetavzi” oz periferci bolj glasni kot mestni ljudje. To je razvidno,ce se periferc v blok preseli..pa na plazi..nobene diskretnosti in sepetanja. Kot bi ne veliko v gledalisce,muzeje,knjiznice itd hodil..glasni kot na njivi.[/quote]
”kmetavzi” oz periferci
itak,poznam več kulturnih po tvoje kmetavzarjev,kot pa……eehhhh brezveze,ker bo ponovno vojna na monu 🙂
Ker Ljubljančani mislijo, da so kremšnite na Bledu nekaj posebnega. :)) Nič posebnega niso, ravno tako ne kot trojanski krofi.[/quote]
Se motiš, joj, se motiš. Poznam ogromno ljudi, ki na Bledu nikoli ne je kremšnit. Jaz jo bolj izjemoma, sicer pa jo kupim v LJ v eni dobri slaščičarni. Za krofe (kot za kremšnite) je že dolgo jasno, da tisti s Trojan nislo najboljši.[/quote]
Lahko napišeš, kje kupuješ kremšnite?
Meni so na Bledu bljak, skupaj zbita krema (puding), celo grudice so notri, osladne…., že leta niso več takšne, kot bi morale biti – rahle, kremaste, z mehko “strehico” (testo na vrhu)….
Kolesarji, motoristi… ko sonce pride na plan takoj gas vsi v naše konce…[/quote]
Na misel mi ne pride, da bi šla na Rakitno. Je dosti lepših in mirnejših krajev v okolici Ljubljane in v Ljubljani sami.[/quote]
Nekaj let nazaj sem bila na Rakitni…. Tam nimaš kaj početi, mlakuža in en lokal s podpovprečno postrežbo. Ne vem, kaj ljudje vidijo tam?
Zadeva je taka, da so v prestolnici sedeži večine javnih/državnih ustanov, ki jih financiramo z davki vsi prebivalci, potem banke in druga podjetja, ki so tam zaradi boljše logistike.. nič od tega niste ustvarili niti ne financirate samo Ljubljančani, daje pa delo tudi ostalim, ker je v Lj pač premalo primerne delovne sile. Ob vikendih se vidi, koliko neljubljančanov hodi v Ljubljano zaradi same Ljubljane.. Nobene “gužve” ni.
Mi gremo v Lj služit dnarčke, vi ga hodite pa v naše konce zapravljat…in delat gužvo…saj je še en kup placov drugih okol Lj…[/quote]
Pa pejt ti cez tedn kam drugam delat guzvo no. Sej so se druga mesta ali pa si ustvari del.mesto,da ne bos rabil migrirat. Si kdaj kaksenga Lj videl,da bi se mu zarad joba zdel vredno fijakat oz ”iti na pot” vsak dan in to 2x??
Res je, tudi na Bled včasih :)[/quote]
Ker Ljubljančani mislijo, da so kremšnite na Bledu nekaj posebnega. :)) Nič posebnega niso, ravno tako ne kot trojanski krofi.[/quote]
Neprecenljivo je sedet na terasi, jest kremšnito katere recept je starejši kot jaz in občudovat lepote Bleda. Drugega takrat ne mislim nič, ker je res neprecenljivo.
Forum je zaprt za komentiranje.