Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

Živim v Lj in enkrat se mi je zgodilo, da sem avto pozabil na parkirnem mestu, dovolilnice nimam. Po dveh dneh sem se spomnil in avto prestavil. Na avtu sta bila dva listka. Listka sem takoj poravnal.

Čez nekaj časa dobil globo na dom. Nisem vedel kaj je to. Pogledam datum in vidim da je globa za še en dan. Nisem vedel kaj bi radi, če sem globo poravnal.

Nato sem ugotovil, da je avto dejansko stal tri dni, čeprav po urah ni stal več kot 50ur in da je to kazen za prvi dan. Ampak poanta je, da listka na avtu ni bilo, če bi bil bi ga plačal. Zakaj bi plačal dva listka, če bi dobil tri.

Napisal sem pritožbo, da sta bila dva listka na avtu in ne trije in so mi potem pritožbo zavrnili, tako da sem moral plačati 80€ kazni. Tisti ki je globo izdal, ni upošteval, da je najverjetneje nekdo drug listek iz vozila odstranil. Ravno v tisti bližini kjer sem dobil globo se mi je že velikokrat zgodilo na parkingu ob bloku, ki pa ni plačljiv in kjer živim in včasih tam parkiram, da so mi brisalce gor dajali, razne listke in podobno. Tisti ki dlje časa živijo imajo tiste parkirnge bolj zase rezervirane, čeprav so skupni od bloka in mogoče da mi je kdo od tistih listek odstranil. Ampak treba je olupit ljudi s kaznimi do konca.

Občina Ljubljana baje s kaznimi letno v proračun dobi 4 miljone evrov (to je brez zneska dovolilnic). Opevani socializem je očitno le na papirju.

Pa še ena stvar je. Na mestu kjer sem parkiral se nahaja na področju, kjer so vzporedno označeni številni parkirngi ob bloku. Starejši stanovalci, 75+ let, povedo, da ti parkirni so včasih spadali pod javno dobro pod ozemlje blokov. Torej če njihove navedbe držijo, sem dobil kazen na parkingu, ki je nekoč spadal pod javno dobro, sedaj si jih je pa očitno prilastila občina in izrabljajo svoj položaj za kazni. Že tako dobijo davek za zemljiški prispevek, za davek od premoženja, komunalni prispevek itd… Ni da ni. In če me kaj moti je to, da leve stranke se delajo, da so socialne, so pa velikokrat ravno nasprotno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close