Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

V katerem delu Ljubljane ne bi radi živeli?

Za ceno garsonjere v ljubljani dobiš bajto v vaši vukojebini… tako da, kdor si lahko privošči, se seli v ljubljano, ne ven 🙂
[/quote]

Spet s to vašo “vukojebino”…..revčki, revčki res. Se radi stiskate v 25m2 garsonjerah sredi zasmrajenega mesta in nimate denarja niti za jogurt? Kar nadaljujte 🙂

Spet s to vašo “vukojebino”…..revčki, revčki res. Se radi stiskate v 25m2 garsonjerah sredi zasmrajenega mesta in nimate denarja niti za jogurt? Kar nadaljujte 🙂
[/quote]

Boljše 25 kvadratov v ljubljani, kot 250 na selu.

Boljše 25 kvadratov v ljubljani, kot 250 na selu.
[/quote]
:)))))))))))))))))))))))
Vi kar uživajte 🙂

:)))))))))))))))))))))))
Vi kar uživajte 🙂
[/quote]

Saj uživamo. Uživaj tudi ti!

Kura, že naprej si zabičala, česa ne smemo komentirat.
Lep pozdrav iz Podutika, ti in tvoje blodnje, so pa zrele za pa čim prej k psihiatru. Čim prej in hitro, ker si težek primer.

aneda.. nič ni v ljubljani, a še vedno vsako jutro 200.000 seljakov z dizli prsmrdi v ljubljano, vsako popoldne nakupuje in dela gužvo po ljubljani, potem zvečer pa pridejo v svojo vasico, in če slučajno imajo elektriko tisti večer, pa če veter piha v pravo smer, da lovi tudi internet, pišejo tukaj, kako v ljubljani ni nič.
[/quote]

S temi besedami se pa prav poistovetim! 🙂 še sama ne bi boljše povedala

Samo, da niso Žale, je O.K. 😉

Prekajen meso dl cajt gvera;)

To, d je Ljubljana velemest, si v bistvu domišljate vi periferijci.
Noben Ljubljančan nikdar ne bo rekel ali sploh pomislil, da je Ljubljana velemesto!

Meni je Ljubljana idealno mesto ravno zato, ker je majhna in ker je kljub majhnosti le prestolnica naše žepne državice. Ja, kakšna pa naj bi bila? Milijonsko mesto??? Wtf, kako, če je komaj 2 mio vseh Slovencev????
V Ljubljani imaš vse na dosegu roke in ravno v tem je čar. Živim v bloku, do centra (Prešerca) imam z busom 15-20 minut, s kolesom enih 15, z avtom 8 minut, do narave, reke in gozda imam manj kot 3 minute peš! Z balkona gledam na reko in gozd, pred blokom travnik in park. Kaj bi lepšega?

Ta je taboljša!

To, d je Ljubljana velemest, si v bistvu domišljate vi periferijci.
Noben Ljubljančan nikdar ne bo rekel ali sploh pomislil, da je Ljubljana velemesto!

Meni je Ljubljana idealno mesto ravno zato, ker je majhna in ker je kljub majhnosti le prestolnica naše žepne državice. Ja, kakšna pa naj bi bila? Milijonsko mesto??? Wtf, kako, če je komaj 2 mio vseh Slovencev????
V Ljubljani imaš vse na dosegu roke in ravno v tem je čar. Živim v bloku, do centra (Prešerca) imam z busom 15-20 minut, s kolesom enih 15, z avtom 8 minut, do narave, reke in gozda imam manj kot 3 minute peš! Z balkona gledam na reko in gozd, pred blokom travnik in park. Kaj bi lepšega?
[/quote]

Nekaj podobnega si tudi sam mislim; rad sem v mestu, a ne v velemestu oz. prevelikem. In Lj je ravno še prava, da je prijetno obvladljiva.
Ko / če bo imela kdaj 100 – 200.000 ljudi več, bo verjetno že čez mejo prijetnosti.

Meni se pa zdi, da je Rakova jelša postaja kar prijetna za bivanje.
Hiše lepe, okolica urejena, bližina centra in Rudnika (nakupovalno središče).
Jaz bi pa živela tu, v kakšni lepi vili. 😉

V nobenem delu.

aneda.. nič ni v ljubljani, a še vedno vsako jutro 200.000 seljakov z dizli prsmrdi v ljubljano, vsako popoldne nakupuje in dela gužvo po ljubljani, potem zvečer pa pridejo v svojo vasico, in če slučajno imajo elektriko tisti večer, pa če veter piha v pravo smer, da lovi tudi internet, pišejo tukaj, kako v ljubljani ni nič.
[/quote]

Tako je. Prav si povedala tem vukojebincem ….
Veter piha v pravo smer … dobra … ;)))))

Ne bi živela v Zalogu, Sostru, Rudniku. Me ne pritegnejo niti Jarše.
Živim pa v Šiški, nedaleč od Tivolija, Rožnika in centra

Ne bi živela v nobenem od velikih blokovskih naselij z visokimi bloki oz. stolpnicami, razen Trnovo, ker je pač blizu centra.
Drugače pa v kakem nizkem bloku, še raje pa v meščanski hiši na Mirju, Prulah, Stari LJ vse do Strelišča … ali Vič ob Tržaški. Stalen avtomobilski hrup me ne moti niti pol toliko, kot nenehno ropotanje iz domačih delavnic, traktorjev, ko silirajo ali kaj že počnejo, ko tako presunljivo tuli, kerherjev in kosilnic – ko eden neha, začne drugi. Cele vikende … Če ni to, pa že kje kdo zida, podira ali obnavlja.

Ljubljana je obvladljivo veliko mesto z dovolj dogajanja, če ga le hočeš poiskati. Saj če si v Londonu, imaš manj občutka, da si v “centru” kot v LJ, ker so pač dogajališča razpršena po precej veliki površini. In če greš v Camden Town, je po velikosti verjetno tam nekje stara Ljubljana, samo vzdušje je precej drugačno. V Berlinu v strogem centru sploh nimaš kaj početi, dogaja se malo bolj zunaj in to so spet razpršene točke. Oslo je podobne velikosti kot LJ, samo da ni tako očarljivo. Marsikatero srednje veliko nemško mesto je podobno LJ … Na Dunaju prav tako ni takega večernega dogajanja kot v LJ. V LJ je prav zato lahko tako vzdušje zvečer, ker je center razmeroma majhen, drugje je čisto prevelik.

Trenutno ne živim v LJ, ampak v okolici, nisem Ljubljančanka, sem pa 15 let živela tam.

Zivim v vecmilijonskem mestu ob morju, ampak ko se vrnem v Ljubljano, me vcasih zamika strogi center, pa proti Trnovem ob reki je super lepo, Moste tudi.
Slovenska periferija mi nikoli ni bila vsec, cisto nek drug svet.

Glede na to da je Ljubljana prestolnica, bi se lahko dogajalooooo veliko več. Sama, kot ljubiteljica glasbe bi v Ljubljani prej umrla od dolgčasa kot vidla kakšno svežo skupino ali izvajalca. In to od neznanih izvajalcev do svetovnih zvezd. Vsaka stvar, ki je nova na sceni jo vidim v Italiji ali Avstriji 2-4 leti prej kot v Sloveniji oz. če sploh pride kdaj v Slovenijo.
Recimo v enih italijanskih Udinah, velikosti Maribora boš lahko videla veliko svetovnih zvezd, medtem kot v Ljubljani dlje od Modrijanov in 2Čelos ne pridemo. To ti veliko pove kakšni ljudje živijo v tem “mestu” in kakšna je tam mentaliteta, torej kmečko zahojena.
https://www.youtube.com/watch?v=qMze904TKhA
[/quote]

A ti, kmečko zahojena, mrbit veš, da so udine slovensko mesto in kako se po slovensko imenujejo?
Pa kolk je še tega!

A ti, kmečko zahojena, mrbit veš, da so udine slovensko mesto in kako se po slovensko imenujejo?
Pa kolk je še tega!
[/quote]

Udine niso prav nič slovenske tko da shut the fuck up. Verjamem, da so to vaše mokre primorske sanje, da bi bil VIDEM na vašem zemljevidu ampak ni. Tko kot ni Trst in Gorica.

Kliči pa ti Koper Capodistria mona primorska!

Pa kolk je še tega!
[/quote]

UDINAM je bog prizanesel in jih ni postavil na ozemlje Jugoslavije. Kakšno olajšanje so morali imet tisti ljudje tam, da niso živeli za železno zaveso.

Meni se pa zdi, da je Rakova jelša postaja kar prijetna za bivanje.
Hiše lepe, okolica urejena, bližina centra in Rudnika (nakupovalno središče).
Jaz bi pa živela tu, v kakšni lepi vili. 😉
[/quote]

Ej, sori, ampak ko pogledam street view, mi deluje bolj kot cigansko naselje. Vsaka bajta drugacna, dosti brez fasade, centimeter narazen. Pred bajtami dostikrat kup neke navlake. Ne vem, no, ce je to kaka kvaliteta zivljenja.

Hahahaahaha se strinjam s tabo. Js sm kr gledala v ta stavek ‘sever Lj cesta dveh cesarjev’ mal sm bla tko ze a so jo prestavl na obvozno cesto alll hahahah
Ja, od zdej naprej je cesta dveh cesarjev na severu in definitivno ne na vicu bahaha

V Ljubljani rad živim. Ni vas. Je največ kar Slovenija ima. Na tvojo žalost JE prestolnica.

A ti si že bil v Ljubljani? Cesta dveh cesarjev je dale od severja:-). Tam mimo gremo Ljubljančani na morje.

Nikoli ne bi rad živel v Mostah (kjerkoli). Odbijajoči so tudi posamezni predeli Šiške.

A ti si že bil v Ljubljani? Cesta dveh cesarjev je daleč od severja:-). Tam mimo gremo Ljubljančani na morje.

Nikoli ne bi rad živel v Mostah (kjerkoli). Odbijajoči so tudi posamezni predeli Šiške.

Meni po resnici povedano je bolj všeč na Štajerskem saj so bolj družabni in prijazni ljudje. V Lj mi ni preveč všeč, se mi zdi da so ljudje živčni, že če samo promet ali odnos v trgovinah gledam. Kaj pa vem, meni preveč všeč Lj ni in če bi bil še enkrat mlad bi se raje v Mb vpisal na fakulteto. Malenkost manj komplicirajo pri istih študijskih programih, ljudje so vsakodnevno bolj prijazni in domači in tudi manj visoki po odnosu. V Ljubljani se mi zdi da so prijazne še samo starejše generacije v penziji…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close