Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek v italijo

v italijo

Odgovor na objavo uporabnika
izpolni, 21.10.2021 ob 12:20

letos poletni, 21.10.2021 ob 12:08

izpolni, 21.10.2021 ob 12:03

letos poleti, 21.10.2021 ob 11:52

Poleti sem šla na Hrvaško. Imela sem hitri test, enako za nazaj ( dol narejen) brez kakršne koli kode. Na meji so bili s papirjem zadovoljni. Možno pa je, da za v Italijo rabiš.

Tudi za HR si morala izpolnit spletni digitalni obrazec ane?

Ne, ničesar nisem izpolnjevala. Na meji sem pokazala izvid hitrega testa ( in tja grede in nazaj grede) . Nihče me ni po ničemer drugem vprašal. Bila sem konec julija. Mogoče se je kasneje kaj spremenilo.

No to pa kar težko verjamem, ker na HR si od aprila dalje lahko vstopal samo s tem izpolnjenim obrazcem. Izpolnil si ga na netu in potem je bil v sistemu. Ni ti ga bilo treba printati ali kazati komurkoli, to si rabil izključno samo na meji.

Edino če so sredi poletja to ukinili, ampak dvomim.

Potem sem imela srečo;). Nihče mi o tem ni govori; nihče od turistov (Slovencev).

Antivaxerji, v soboto se organizirajo množični protesti v Trstu, prihajajo ljudje iz vse Evrope. Pridružite se še vi, menda bo adrenalinsko, ker policija pošilja veliko okrepitev!

Ukinili sicer niso, vendar ni nihče kontroliral.  SIcer pa “Enter Croatia” ni (bil) obvezen – le priporočljiv, da si bil hitreje čez mejo.

izpolni, 21.10.2021 ob 09:26

evo ga

https://app.euplf.eu/#/

Ne morem se prijavit. Pri e  naslovu hoče nek drugi password. Ne gre.

jaz sem poskusila, 21.10.2021 ob 17:43

Ne morem se prijavit. Pri e  naslovu hoče nek drugi password. Ne gre.

Jaz sem imela težave pri si- passu. Ne spomnim se več, kaj sem naredila, da je šlo.

Mi je dalo misliti. Kako se da čez mejo, če nimaš e-naslova. Stari ljudje ga nimajo.A potem ne morejo čez mejo?

a ti vpisuješ notri geslo svojega maila? Zakaj bi to naredila?

Izmisli si neko novo geslo, si ga nekam zapiši če boš še kdaj rabila. Jaz se zdaj ne spomnim več, ampak vsi smo izpolnili brez problema in dobili QR kodo na mail in če te kdo vpraša, je to to kar rabiš. Poleg seveda QR kode za PCT.

jaz sem imela težave, 21.10.2021 ob 17:56

Jaz sem imela težave pri si- passu. Ne spomnim se več, kaj sem naredila, da je šlo.

Mi je dalo misliti. Kako se da čez mejo, če nimaš e-naslova. Stari ljudje ga nimajo.A potem ne morejo čez mejo?

Ne vem kdo nima maila. Jaz poznam dva taka, ampak tadva v času kot smo niti pod razno ne bi šla čez mejo. Vsak opravilno sposoben človek ima danes mail, pa če ima 85 let. Ostali so doma, ali pa jim svojci pomagajo uredit digitalne zadeve.

V bistvu je res mal zoprno za nevešče, ampak glej, maili obstajajo že 30 let, kje so bili tisti ki so maile zgrešili?

Italija ima poseben prostor v mojem srcu. Je čudovita dežela z izredno zanimivimi in simpatičnimi ljudmi. Da niti ne začnem o njihovi kulturni dediščini in o vrhunski kulinariki v svetovnem pogledu!?

AMPAK

Očitno me kar nekaj časa ne bo nazaj v Italijo. Se ne mislim ukvarjati z vso to jebbo okrog testiranja, dokazil, birokracije… Tako da – nič Italije. Morda takrat, ko bodo spet normalni časi… če še kdaj sploh bodo in če bo kdaj teh idiotskih časov konec.??

Svoj denar nosim samo še tja, kjer ne bodo komplicirali, pa četudi bo to potem samo Lepa njihova. Pa Lepa njihova vsako leto, če turizem drugih držav noče mojega denarja!

In gotovo nisem takega mnenja samo jaz.

Para Bellum, 21.10.2021 ob 18:11

Italija ima poseben prostor v mojem srcu. Je čudovita dežela z izredno zanimivimi in simpatičnimi ljudmi. Da niti ne začnem o njihovi kulturni dediščini in o vrhunski kulinariki v svetovnem pogledu!?

AMPAK

Očitno me kar nekaj časa ne bo nazaj v Italijo. Se ne mislim ukvarjati z vso to jebbo okrog testiranja, dokazil, birokracije… Tako da – nič Italije. Morda takrat, ko bodo spet normalni časi… če še kdaj sploh bodo in če bo kdaj teh idiotskih časov konec.??

Svoj denar nosim samo še tja, kjer ne bodo komplicirali, pa četudi bo to potem samo Lepa njihova. Pa Lepa njihova vsako leto, če turizem drugih držav noče mojega denarja!

In gotovo nisem takega mnenja samo jaz.

Nihče ne komplicira. Biti moraš varen za okolico, ker je zaradi covida umrlo ali resno zbolelo veliko število ljudi, med drugim imata zelo resne in kot kaže nepopravljive probleme moj mož in najstniška hči. Vse, kar te v Italiji (ali pa drugod po razviti Evropi) vprašajo je potrdilo o pct. To je vse. Traja 5 sekund max, da ga pokažeš. In ravno zaradi tega te prosim, da hodiš na morje le na Hrvaško, tako se najini poti ne bosta nikoli srečali in moja družina ne bo več ogrožena, vsaj ne od tebe.

Midva sva bila pred kratkim na hr. Sva imela vse dokumente, na meji sem dala hrvatom svoj hr pasos, mozevega tud pogledali niso, samo znak mi je dal naj peljem. Nihce ne vprasa nic. V zg jih pa sploh ne zanimajo koronski ukrepi.

izpolni, 21.10.2021 ob 18:07

Ne vem kdo nima maila. Jaz poznam dva taka, ampak tadva v času kot smo niti pod razno ne bi šla čez mejo. Vsak opravilno sposoben človek ima danes mail, pa če ima 85 let. Ostali so doma, ali pa jim svojci pomagajo uredit digitalne zadeve.

V bistvu je res mal zoprno za nevešče, ampak glej, maili obstajajo že 30 let, kje so bili tisti ki so maile zgrešili?

Malo ljudi je brez maila. Jaz poznam tri take. Vrag je, če nima kam iti, da mu kdo to naredi, ali če ne pozna nikogar. Saj bi bilo dovolj neg.potrdilo s testiranja. Saj to je bistvo.

Zaj.sem se lep čas. Na koncu mi ni hotelo sprintat…(….

Uporabnica755, 21.10.2021 ob 19:23

Nihče ne komplicira. Biti moraš varen za okolico, ker je zaradi covida umrlo ali resno zbolelo veliko število ljudi, med drugim imata zelo resne in kot kaže nepopravljive probleme moj mož in najstniška hči. Vse, kar te v Italiji (ali pa drugod po razviti Evropi) vprašajo je potrdilo o pct. To je vse. Traja 5 sekund max, da ga pokažeš. In ravno zaradi tega te prosim, da hodiš na morje le na Hrvaško, tako se najini poti ne bosta nikoli srečali in moja družina ne bo več ogrožena, vsaj ne od tebe.

Uporabnica 755, nikar ne skrbi. Z raznimi iddioti se moje poti ne križajo.

P.S. Kje imaš pamet? Lisica odnesla? Od kdaj tebe in tvoje bližnje ogrožajo ZDRAVI LJUDJE???

yram, 21.10.2021 ob 19:34

Midva sva bila pred kratkim na hr. Sva imela vse dokumente, na meji sem dala hrvatom svoj hr pasos, mozevega tud pogledali niso, samo znak mi je dal naj peljem. Nihce ne vprasa nic. V zg jih pa sploh ne zanimajo koronski ukrepi.

yram, če bo sosednja država tudi drugo leto imela tako politiko med glavno poletno sezono, kot jo je imela letos, bo poletni 3 tedenski dopust ponovno v Dalmaciji.? Letos je bilo super!

V zadnjem času sva bila dvakrat v Italiji- malo čez mejo. Na Rilkejevi poti in na Napoleonovi poti. Na meji ni nikogar (vsaj takrat ni bilo), drugje naju ni nihče po ničemer vprašal. Bila sva obakrat v gostilni, enkrat v trgovini. Imela sva hitri test.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close