v italijo
Uporabnica755, 21.10.2021 ob 08:50
Pct zadošča, lahko pa te ustavijo in ga zahtevajo kjerkoli. Ponekod gledajo, npr. v restavracijah, v trgovinah običajno ne. V notranjih prostorih je obvezna naska.
Podobno, le da grem v Avstrijo. PCT bom imela, a bo ( časovno- po urah) potekel sredi dneva. Kaj če npr. pregledajo PCT ob 15h, le-ta je veljal le do 12h. A se natančno gleda na ure, ali velja za tisti dan? Tega mi nihče ne zna povedat.
evo ga
podobno, 21.10.2021 ob 09:21
Podobno, le da grem v Avstrijo. PCT bom imela, a bo ( časovno- po urah) potekel sredi dneva. Kaj če npr. pregledajo PCT ob 15h, le-ta je veljal le do 12h. A se natančno gleda na ure, ali velja za tisti dan? Tega mi nihče ne zna povedat.
a niso ene naše maturante na to foro zaj*baval na meji? Mislim da je bilo rečeno, da so zaradi gužve na cesti prekoračili uro, ko jim je še veljal PCT, in so moral v karanteno.
Kot so ti že drugi napisali, moraš pred vstopom v Italijo izpolniti spletni obrazec dPLF (EU digital Passenger Locator Form).
PCT v Italiji imenujejo Green Pass. Obvezno moraš imeti PCT v obliki EU certifikata s QR kodo, lahko natisnjeno na papirju ali na telefonu (v obeh primerih se to imenuje EU digitalni certifikat, ker ima QR kodo). Če si bila cepljena ali prebolela in tega potrdila še nimaš, QR kodo dobiš na spetni strani zVEM.
Če si bila testirana, negativni test neseš v lekarno in ti tam na podlagi negativnega testa izdajo QR kodo.
Če PCT pogojem zadoščaš z antigenskim testom, je v Italiji le ta veljaven 48 ur od testiranja.
V Italiji veljavnost tega EU digitalnega potrdila (Green Pass) preverjajo z aplikacijo, zato samo negativen rezultat testa v angleščini ni nujno dovolj. Mogoče te bo kdo spustil naprej, ampak po večini so kar striktni.
Green Pass potrebuješ za vstop v državo, za obisk muzejev in podobnih stvari, za obisk notranjih prostorov restavracij in lokalov itd.
Green Passa ne potrebuješ za obisk trgovin ali če v kavarni ali restavraciji sediš zunaj, torej na prostem.
Tu imaš cel seznam:
http://www.italia.it/en/useful-info/covid-19-updates-information-for-tourists.html
Ne, ta obrazec je samo za Italijo, Malto in Slovenijo. Druge države imajo svoje spletne strani, kjer pred vstopom izpolniš njihov obrazec. Poišči na spletu. Je pa sedaj skoraj v vseh EU državah izpolnitev njihovega obrazca (Passenger Locator Form) pred vstopom pogoj za vstop v državo.
Zgoraj citiranje ni delovalo. Zadnji odstavek je odgovor na:
izpolni, 21.10.2021. ob 09:25
Ne, vsak vstop v italijo moraš dokumentirat na digitalnem dplf obrazcu. Sej verjetno ne boš rabila, če pa, so kazni 500e. Izpolniš ga v dveh minutah.
Je to le za IT, ali tudi za A , D….?
izpolni, 21.10.2021 ob 11:01
za A rabiš, najdeš na netu, za D pa ne vem. Pošči ane, sej vse dobiš, če ne drugje na straneh MZZ
Za Avstrijo in Nemčijo najdeš na spletu. Za vstop v obe državi moraš izpolniti obrazec.
Tisa_R007, 21.10.2021 ob 11:21
Kot so ti že drugi napisali, moraš pred vstopom v Italijo izpolniti spletni obrazec dPLF (EU digital Passenger Locator Form).
PCT v Italiji imenujejo Green Pass. Obvezno moraš imeti PCT v obliki EU certifikata s QR kodo, lahko natisnjeno na papirju ali na telefonu (v obeh primerih se to imenuje EU digitalni certifikat, ker ima QR kodo). Če si bila cepljena ali prebolela in tega potrdila še nimaš, QR kodo dobiš na spetni strani zVEM.
Če si bila testirana, negativni test neseš v lekarno in ti tam na podlagi negativnega testa izdajo QR kodo.
Če PCT pogojem zadoščaš z antigenskim testom, je v Italiji le ta veljaven 48 ur od testiranja.
V Italiji veljavnost tega EU digitalnega potrdila (Green Pass) preverjajo z aplikacijo, zato samo negativen rezultat testa v angleščini ni nujno dovolj. Mogoče te bo kdo spustil naprej, ampak po večini so kar striktni.
Green Pass potrebuješ za vstop v državo, za obisk muzejev in podobnih stvari, za obisk notranjih prostorov restavracij in lokalov itd.
Green Passa ne potrebuješ za obisk trgovin ali če v kavarni ali restavraciji sediš zunaj, torej na prostem.
Tu imaš cel seznam:
http://www.italia.it/en/useful-info/covid-19-updates-information-for-tourists.html
Ne, ta obrazec je samo za Italijo, Malto in Slovenijo. Druge države imajo svoje spletne strani, kjer pred vstopom izpolniš njihov obrazec. Poišči na spletu. Je pa sedaj skoraj v vseh EU državah izpolnitev njihovega obrazca (Passenger Locator Form) pred vstopom pogoj za vstop v državo.
To je za čez mejo? Če greš pri nas v toplice, je dovolj hitri test ( do sedaj je bil), ali rabiš tudi QR kodo? Dobiš to v vsaki lekarni?
Tisa_R007, 21.10.2021 ob 11:23
Zgoraj citiranje ni delovalo. Zadnji odstavek je odgovor na:
izpolni, 21.10.2021. ob 09:25
Ne, vsak vstop v italijo moraš dokumentirat na digitalnem dplf obrazcu. Sej verjetno ne boš rabila, če pa, so kazni 500e. Izpolniš ga v dveh minutah.
Je to le za IT, ali tudi za A , D….?
Za Avstrijo in Nemčijo najdeš na spletu. Za vstop v obe državi moraš izpolniti obrazec.
Popravek: mislim, da za Avstrijo ni potrebno izpolniti obrazca. Za Nemčijo ga rabiš, ker smo na njihovem rdečem seznamu.
Uporabnica755, 21.10.2021. ob 08:50
Pct zadošča, lahko pa te ustavijo in ga zahtevajo kjerkoli. Ponekod gledajo, npr. v restavracijah, v trgovinah običajno ne. V notranjih prostorih je obvezna naska.
Naj bi vedno pogledali datum in uro, ker se veljavnost ugotavlja glede na pretečen čas od testiranja, ne glede na koledarski dan.
letos poleti, 21.10.2021 ob 11:52
Poleti sem šla na Hrvaško. Imela sem hitri test, enako za nazaj ( dol narejen) brez kakršne koli kode. Na meji so bili s papirjem zadovoljni. Možno pa je, da za v Italijo rabiš.
Tudi za HR si morala izpolnit spletni digitalni obrazec ane?
Mislim, da praktično v vsaki. Prideš z negativnim testom tja (mislim, da ga celo lahko najdejo v sistemu na podlagi tvoje kartice zdravstvenega zavarovanja) in dobiš qr kodo. Preveri, če lahko QR kodo sprintaš oz. dobiš tudi sama na zVEM spletni strani. Mogoče se tudi to da in ti sploh ne bo treba v lekarno.
izpolni, 21.10.2021 ob 12:03
Tudi za HR si morala izpolnit spletni digitalni obrazec ane?
Ne, ničesar nisem izpolnjevala. Na meji sem pokazala izvid hitrega testa ( in tja grede in nazaj grede) . Nihče me ni po ničemer drugem vprašal. Bila sem konec julija. Mogoče se je kasneje kaj spremenilo.
Zgornji odgovor je za to je za čez mejo in njen zapis:
“To je za čez mejo? Če greš pri nas v toplice, je dovolj hitri test ( do sedaj je bil), ali rabiš tudi QR kodo? Dobiš to v vsaki lekarni?”
Pri nas je dovolj hitri test in ne rabiš QR kode. Isto marsikje drugje v tujini.
V Italiji preverjajo QR kode.
letos poletni, 21.10.2021 ob 12:08
Ne, ničesar nisem izpolnjevala. Na meji sem pokazala izvid hitrega testa ( in tja grede in nazaj grede) . Nihče me ni po ničemer drugem vprašal. Bila sem konec julija. Mogoče se je kasneje kaj spremenilo.
No to pa kar težko verjamem, ker na HR si od aprila dalje lahko vstopal samo s tem izpolnjenim obrazcem. Izpolnil si ga na netu in potem je bil v sistemu. Ni ti ga bilo treba printati ali kazati komurkoli, to si rabil izključno samo na meji.
Edino če so sredi poletja to ukinili, ampak dvomim.
Forum je zaprt za komentiranje.