Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Uspešnost ekonomije in odnosov

Uspešnost ekonomije in odnosov

Tega, da vso krivdo pripisuje politikom. Politiki so takšni, kakršne je izbral narod in drugačni ne znajo biti.
Zato lahko še naprej krivimo politike in čakamo na odrešitev ali pa ljudje in prav tako podjetniki sami sprejmejo potrebne ukrepe, če imajo interes.

Tega, da vso krivdo pripisuje politikom. Politiki so takšni, kakršne je izbral narod in drugačni ne znajo biti.
Zato lahko še naprej krivimo politike in čakamo na odrešitev ali pa ljudje in prav tako podjetniki sami sprejmejo potrebne ukrepe, če imajo interes.[/quote]

Narod lahko izbira le med tistim, kar sploh je na izbiro. Da med ljudmi obstaja močna želja po izbiri takih, ki niso vezani na obstoječe stranke, je očitno iz nekaj zadnjih volitev, kot tudi iz udeležbe. Žal pa se pri teh kandidatih na koncu velikokrat izkaže drugače. Čeprav se po drugi strani sprašujem tudi to, kaj vse je lahko tisti kar izbrane “nove” politike dejansko sili v to, da že takoj požrejo lastne obljube. Da gre že v samem začetku za pohlep, včasih kar težko verjamem. Se pa včasih sam vprašam tudi to, kako bi na takem mestu reagiral, če mi nekdo “od zadaj” diktira in mi ob tem z ene strani omeni takšno ali drugačno nagrado z druge pa me spomni recimo, da imam tudi familijo. Slednje stvari se precej rade dogajajo na lokalni ravni. Zakaj se ne bi tudi na višjih?

Če povzamem, nihče ne more nič in zato smo tam, kjer pač smo. 🙂

Nič jih ne sili. Takšni so.
Tista pobožna želja o pošteni oblasti je zato nerealna, dokler je večina ljudi na takšnem nivoju razmišljanja in zavedanja, kot trenutna oblast.
Če narod ni primitiven, se bo uprl ukrepom in pravilom :

Nič jih ne sili. Takšni so.
Tista pobožna želja o pošteni oblasti je zato nerealna, dokler je večina ljudi na takšnem nivoju razmišljanja in zavedanja, kot trenutna oblast.
Če narod ni primitiven, se bo uprl ukrepom in pravilom :[/quote]

Razlika je med “taki smo” in “taki postajamo” oz. “smo postali”. Ne bi jaz krivil naroda. V času osamosvajanja se je v Srbiji govorilo “desio se narod”. Vendar narod se sam od sebe nikoli in nikjer ne “desi” pa naj to še tako zgleda. Niti se ni pri nas, niti “tam dol”, niti kjerkoli in kadarkoli v zgodovini. Vedno je bil nekdo, ki si je upal potegniti voz ali pa je prišla brca od zadaj z namenom pošiljanja množic v kostanj po žerjavico. Čeprav vsi vemo kaj bi se moralo narediti, nima nihče jajc, niti potrebnih sposobnosti za prvo. Se pa dogaja drugo, vendar narodu ostaja žerjavica, kostanj pa gre drugam.

Kaj so že to FDV-jevke, antropologinje…Aja sej res, to so one, od katerih dobim mesečno ene 40 prošenj na svoj naslov, če jih zaposlim kot administratorke..Ene bi delale za začetek tudi volontersko!

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Saj ga jaz iz tega vidika tudi ne krivim.
Krivda je pri tistih, ki podprejo tiste, ki so že bili ali so del raznoraznih preiskovanj, dokazanih laži, korupcije, zlorabe položaja…..Saj se v teh primerih ne moreš izgovarjati, da nisi vedel kakšen je tisti človek.

To je problem države, ki v tem sektorju ne zaposluje, tako kot skoraj nikjer več v obkradeni in izropani Sloveniji, ni pa pričevalec to, da je tak človek potem kaj manj sposoben na svojem poklicnem področju v primerjavi z drugimi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

To je problem države, ki v tem sektorju ne zaposluje, tako kot skoraj nikjer več v obkradeni in izropani Sloveniji, ni pa pričevalec to, da je tak človek potem kaj manj sposoben na svojem poklicnem področju v primerjavi z drugimi.[/quote]

Kakšnem poklicnem področju? Kaj pa znajo nardit, študentke FDVja antopologinje da bi podjetje imelo dobiček (to je najbolj pomembno) Še tistih ušivih 600€ mesečno si ne zaslužijo, ker znajo ravno nič…………. problem ni država, problem je v ljudeh ki študirajo to kar nima prihodnosti in ne kapitalnega učinka v obliki pozitivne bilance na račun njene ali njegove zaposlitve.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

To je problem države, ki v tem sektorju ne zaposluje, tako kot skoraj nikjer več v obkradeni in izropani Sloveniji, ni pa pričevalec to, da je tak človek potem kaj manj sposoben na svojem poklicnem področju v primerjavi z drugimi.[/quote]

Kakšnem poklicnem področju? Kaj pa znajo nardit, študentke FDVja antopologinje da bi podjetje imelo dobiček (to je najbolj pomembno) Še tistih ušivih 600€ mesečno si ne zaslužijo, ker znajo ravno nič…………. problem ni država, problem je v ljudeh ki študirajo to kar nima prihodnosti in ne kapitalnega učinka v obliki pozitivne bilance na račun njene ali njegove zaposlitve.[/quote]

Država je tista, ki bi lahko regulirala vpis na posamezne fakultete na podlagi potreb in že razpoložljivega kadra.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close