Učitelji bi stavkali
Najbolj smešni pa ste tisti javnosektoraši, ki zaposlenim v gospodarstvu predlagate stavko.
S tem jasno kažete na omejenosti misli in nerazgledanost učiteljskih glav. Na trgu smo mi odvisni od strank oz. naročnikov. In če neka storitev (ali izdelek) stane toliko in toliko, lahko stavkaš kolikor hočeš, pa ne boš izsili višje cene. Ostal boš brez posla in brez plače, kar se javnosektorašom seveda ne more zgoditi.
Po logiki stvari lahko s stavkami izsiljujejo samo javnosektoraši. Da od bolj delavnih sodržavljanov izcujajo še več denarja za svoje slabe storitve.
Učiteljem bi glede na razmerje ponudba/povpraševanje brez težav znižali plače za kakšnih 30%. Pa naj dajo odpovedi in grejo delati kaj drugega v gospodarstvo, če mislijo, da si bodo zaslužili več.
Ker ko je kakšno razpisano mesto za učitelja v LJ, je vsaj kakšnih 300 prijav. Logično. Kot bi zadeli na lotu.
Opallllaa, 04.02.2022 ob 19:02
Kaj jim dohtarji odstopijo pol povišice.
Nobeni si jih ne zasluzijo
Do Zdravnika ni bilo mogoče priti če nisi zavrtel po 50-60x telefon, poslal mail up, če ti ni uspelo poslati v njihovih urah. Vse na daljavo, po telefonih.kako so starejši prišli do mailov, ni mi jasno… pa rečeš da imaš vrocino okoli 37 -37,5 že tri mesece in ti zdravnica reče da nehaj meriti temperaturo???
Tisti ki so delali s covidnimi bolniki ok… koronski dodatki… ne pa tak skok pl razredov???
Učitelji tudi na daljavo, tako da so starši bili tudi učitelji, če je otrok želel slediti, no vsaj za OŠ…
PP za razrede a,b,c…poslati po mailu… res so se pretegnili … ko so starši rit odnasali
Znižati ne pa zvisati
Playa de Popo, 04.02.2022 ob 19:05
Najbolj smešni pa ste tisti javnosektoraši, ki zaposlenim v gospodarstvu predlagate stavko.
S tem jasno kažete na omejenosti misli in nerazgledanost učiteljskih glav. Na trgu smo mi odvisni od strank oz. naročnikov. In če neka storitev (ali izdelek) stane toliko in toliko, lahko stavkaš kolikor hočeš, pa ne boš izsili višje cene. Ostal boš brez posla in brez plače, kar se javnosektorašom seveda ne more zgoditi.
Po logiki stvari lahko s stavkami izsiljujejo samo javnosektoraši. Da od bolj delavnih sodržavljanov izcujajo še več denarja za svoje slabe storitve.
A to vam šefi v gospodarstvu govorijo? Daj odpri oči. S kakšnim avtom se voziš ti in s kakšnim šef? Kje živiš ti in v kakšni moderni hiški on? Imaš vikend na hrvaškem? Ali pa vsaj čolniček? Butasti ste vsi tisti v gospodarstvu ki delate za drobtinice in nasedate nebulozam kot gospodarstvo nas gor drži…larifari.
Playa de Popo, 04.02.2022 ob 19:11
Učiteljem bi glede na razmerje ponudba/povpraševanje brez težav znižali plače za kakšnih 30%. Pa naj dajo odpovedi in grejo delati kaj drugega v gospodarstvo, če mislijo, da si bodo zaslužili več.
Ker ko je kakšno razpisano mesto za učitelja v LJ, je vsaj kakšnih 300 prijav. Logično. Kot bi zadeli na lotu.
Ne, 300 prijav za eno delovno mesto je bilo pred 10 leti. Danes se ne prijavi nihče. Ker noben noče več delat z vašimi sončki, predvsem pa ne z ultra vsevednimi starši, ki mislijo da so boga prijeli za jajca, če delajo od 8 do 17.00 in bi se po njihovo moral cel svet prilagajat njim.
itak da ne bodo, 04.02.2022 ob 14:22
df, 04.02.2022 ob 13:08
Drugače dam avtorju prav – ok, naj stavkajo glede plač, samo že dosti prej bi lahko stavkali zaradi butastih učnuh programov ali napol uporabnih učbenikov. Tam pa tišina. Serijsko proizvajamo robote, ki nimajo pojma.
Itak, da ne bodo štrajkali proti učbenikom, sistemu, če ga pa sami ustvarjajo. Kar nekaj učiteljev piše učbenike, je v komisijah za sprejem učbenikov, programa dela… tako, da kar lepo sami to ustvarjajo.
Enkrat sem nekemu biologu – profesorju povedala kako brezvezni so učbeniki za biologijo, kako narobe so zastavljeni, kako ubijejo v prvem letniku vso voljo do biologije… in naletela ravno na enega, ki je bil navdušen nad učbeniki in ja, sodeloval pri pripravi učbenikov.
In ti si kaj po izobrazbi? Da se tok spoznas na biologijo in na pedagogiko in na ucbenike???
Razmisli, 04.02.2022 ob 20:18
Ne, 300 prijav za eno delovno mesto je bilo pred 10 leti. Danes se ne prijavi nihče. Ker noben noče več delat z vašimi sončki, predvsem pa ne z ultra vsevednimi starši, ki mislijo da so boga prijeli za jajca, če delajo od 8 do 17.00 in bi se po njihovo moral cel svet prilagajat njim.
kako je s ponudbami za eno delovno mesto, tega ne vem. vidim pa, kakšni so otroci okoli šole. pač odraz staršev, vse razvajeno in egocentrično do neba. samo jaz jaz jaz in moje pravice. briga koga za druge. kakor razlaga Vesna Vuk Godina, narcis pri narcisu in take premakne samo če mu ugodnost umakneš. tega pa šola na naredi, ker nima kritja in zaledja, ker se narcistični starši opremijo z odvetniki, da bo ja njihov sonček najbolj poservisiran v šoli in da mu ja ne bi kdo niti rekel, naj se npr. lepo obnaša…….. dovolijo si ni da ni, vidim jih. odgovornost prelagajo na učitelje a jim hkrati roke zvežejo, njihovi otroci pa, no, saj pride čas, ko bodo zrasli in verjetno bodo starši takrat ugotovili, kaj so si vzgojili. učitelji imajo, kolikor vidim jaz, prenizke plače. morali bi imeti bonificiran staž kot so ga včasih imeli rudarji. delat z ljudmi ni enostavno, s takimi, ki danes gor rastejo, pa še sploh ne.
Meni je vedno zelo čudno to: nekateri se tako zgražate nad delom učiteljev, ker da nič ne delajo in nič ne dajo od sebe.
Pa zakaj neki se niste vi pripravili za ta poklic in se nato zaposlili v šolstvu?
In še: zakaj neki ne šolate svojih otrok doma, v očetovski šoli, in zagotovite svojim otrokom veliko kvalitetnejšo izobrazbo?
Zakaj ne pošiljate otrok v privatno šolo?
Berem tele vaše komentarje, kjer se prerekate, kdo in koliko kaj počne ter je plačan zato.
Veste, kaj vidim pri vsem tem?
To, da vas je in je tistih, ki kje delajo večino neiskrenih.
Človek ni važno kje dela poizkuša poiskati tako imenovane krivine. Še enkrat NI VAŽNO KJE DELA.
To pomeni, da zabušavajo VSI,ki to lahko storijo.
Na vseh delovnih mestih, kjer se to da in nekomu uspe bo nekdo zabušaval.
To pomeni, da ne dela pa čeprav je plačan zato. Je s tem kaj narobe? NE
Kar hočem povedati je to, da se nehajte prerekati, kot mali otroci, kje kdo kaj več dela, ker VSI hvatate krivine ko jih lahko.
Na vseh delovnih mestih pa se najdejo tudi takšni, ki ne uspejo zabušavati, no takšni pa resnično j. ježa kot smo nekoč temu dejali. Se jih totalno izčrpuje in je le vprašanje kdaj bodo izgoreli.
Ta delovna mesta, ki ste jih sedaj našteli so ena izmed delovnih mest, kjer se večino tako imenovane megle prodaja, kar pomeni, da je dela le za vzorec ostalo pa se zabija čas in to tako v okvirjih, da se zadosti sistemskim okoliščinam in praksam.
No, ob vseh teh omenjenih ni bilo delavcev za stroji, ki delajo po vedno znova višjih normativih,kjer nimajo časa niti za velike potrebe brez, da bi jim to kdo očital. Na omenjenih delavnih mestih pa je zabušavanje tako rekoč nemogoče. Izčrpajoče? No, kar se tega tiče boste verjetno mnogi še spoznali, le čas je potreben zato, saj bodo velike spremembe in NWO ima za vas vse to pripravljeno.
Vsekakor se kaže, da sebe vsak zagovarja, koliko dela. Je to res ali ne pa je malo tistih, ki bi priznali, kar pravim. So nekateri izmed njih zmožni priznati anonimno preko interneta kako fajn plače vlečejo in to za zabušavanje, da bi pa to priznali tistemu, ki jih plačuje pa seveda tega ni.
No, tisti, ki je zdravo razumski ve in pozna, da večina tako vas na forumu, kot drugje vas je tistih, ki ste navadni lažnivci, manipulatorji, hinavci in še kaj. Vsi ste človek le priznati vam je to težko.
Z drugimi besedami STE NAVADNA RT, ki samo išče svoje fajn mesto pod soncem AMPAK priznali pa ne bi. Kot sem že povedal s tem ni nič narobe. Narobe je le to, da fa*ing priznati nočete in se vsi delate in svoje tiste, ki jih hočete imeti v čislih zagovarjate.
Grizete se med seboj komu večja kost pripada med tem, ko se le malo vprašate čigava je kost, ki jo grizete.
In povem vam resnično vam povem, pripravite se, da boste spoznali, da nekoč bo ta kost vaša.
Mislim, da vsem vam nekaj ni jasno. Učiteljev ni!
Na razpise se javljajo študenti in neustrezni kandidati. Na razgovore pridejo ljudje, ki otrok sploh ne marajo in tega niti prikriti ne zmorejo.
Novega dobrega kadra ni na pretek. Star pa je izčrpan od vseh spremembi in zahtev. Težava je tudi v tem, da imajo po dvajsetih letih enako plačo in veliko več odgovornosti.
Pljuvajte po učiteljih, ampak za vaše otroke boljših ne boste dobili.
mojster623, 05.02.2022 ob 12:10
Pol pa gremo vsi štrajkat, pa bomo videli od česa bomo živeli, budale največje. Od zraka sigurno ne. Učitelji so pri meni izgubili vse spoštovanje. Največji lenuhi, pluvajo v lastno skledo, 2 meseca in še vmes imajo počitnice, potem pa bi še štrajkali. Ima, da se zgubite delat nazaj.
Ko si ti po službi na govorilnih, a je to uč. prosti čas? Ko prideš popoldne na proslavo, a je to uč. prosti čas? Ko je uč. s tvojim otrokom v šoli v naravi en teden 24 ur na dan, a je to uč. prosti čas?
Ni učiteljev, 05.02.2022 ob 11:48
Mislim, da vsem vam nekaj ni jasno. Učiteljev ni!
Na razpise se javljajo študenti in neustrezni kandidati. Na razgovore pridejo ljudje, ki otrok sploh ne marajo in tega niti prikriti ne zmorejo.
Novega dobrega kadra ni na pretek. Star pa je izčrpan od vseh spremembi in zahtev. Težava je tudi v tem, da imajo po dvajsetih letih enako plačo in veliko več odgovornosti.
Pljuvajte po učiteljih, ampak za vaše otroke boljših ne boste dobili.
Točno tako je. Na razpise se prijavljajo ljudje brez pogojev. Učiteljic na razredni stopnji je še nekaj novih, ampak učiteljev matematike, fizike, slovenščine… nasploh predmetnih učiteljev več ni. In ogromno jih je starejših od 50 let v šolstvu. Ko bo to šlo v penzijo, si pa za vaše sončke lahko obetate dejansko nikakav kader, tiste, ki jih nekjer drugje ne bodo sprejeli, ker so nesposobni, tiste, ki so se na gimnazijah komaj privlekli skozi s povpranimi itd. Že zdaj je v naši šoli že tretje leto nek učitelj matematike in fizike, ki je na šoli samo eno leto, ker je nesposoben. Potem zaposlijo drugega, tudi brez pogojev, ker pač ni matematikov in fizikov, začetnik, nima pojma o pedagoškem poklicu, ne sfolga mularije, zato jih nič ne nauči… naslednje leto tretji tak. Moj sin je v 9. razredu, šel bo na gimnazijo, ampak boji se, ker tukaj ni niti osnov mat in fiz. Starši smo se pritožili, več kot pol otrok ima privat inštrukcije, ravnateljica pravi, da se zaveda tega, ampak ni pomoči, ker kadra enostavno ni.
In vedno huje bo, kdo pri zdravi pameti se bo šel učiteljevanja?? Zaničevan poklic, plačan minimalno. Na koncu bodo zrasle privatne šole, ki jih boste mastno plačevali, učitelji tam bodo imeli 3x boljše plače kot sedaj, ukvarjali se bodo pa s svojim področjem in ga izboljševali, ker se z disciplino ne bo treba, saj bodo disciplinsko težavno mularijo zabrisali ven v javno šolo.
S svojim odnosom do učiteljev tako stanje samo pospešujete.
mi tudi ne damo več, 04.02.2022 ob 15:46
mi tudi ne damo več, 04.02.2022 ob 15:32
ni res, 04.02.2022 ob 14:20
Mi tudi ne damo več, 04.02.2022 ob 13:16
Mehki, 04.02.2022 ob 13:10
Ne vem kakšne plače imajo učitelji, a osnovnošolski učitelji imajo (poleg tovornjakarjev) največjo moč. Zaprejo štacuno za vse in če je šola zaprta, je zaprta pa znajdi se Slovenija. Me prav čudi, da te moči ne uporabijo večkrat.
Če bodo JU dobili vsi povišico za 6 razredov, kar pomeni 20% več, bomo MI v gospodarstvu štrajkali z nehanjem plačevanja davkov, pa jim naj potem plačajo plače, ki si jih ne zaslužijo – banda pokvarjena. Učitelj začetnik (brez izpita in končano 3 letno pedagoško šolo – faks) ima 1.100€ neto plače in oni bi višanje plač. Banda pokvarjena. IN ta isti si zasluži 1300€. Še mal pa bomo vsi hoteli imeti službe v JU.
Učitelj z bolonjskim magisterijem, začetnik, je 32 PR, kar znaša 1.485,46 bruto.
Kaj ni res? A ti znaš računati. Tvoj navedeni bruto je 1002,98 € NETO. Če ima še olajšavo za otroka je več. Kje je moja napaka da mi pišeš NI RES.
Koliko bi pa za tebe začetnik moral imeti? Koliko pa misliš da imamo mi ki imamo po 20 let delovne dobe narejene in magisterije na dobrih delovnih mestih v gospodarstvu? Misliš da imam jaz 4.000 BRUTO. Ne jaz bom šla do šefa in rekla da hočem 6.000 bruto – verjetno mi bo dal odpoved. Eni si sploh ne znate predstavljati kaj je realnost… Kar začeli bi z 1500 BRUTO na mesec. Ja seveda…. Pa 6 ur dela na dan, pa potem vaše priprave in bla bla bla, pa vsake počitnice frej, pa vsi že ob 14h iz šole, razen teh ki so v OPB ko pridejo ob 11h v službo in tako naprej a ne? Lepo vas prosim… Za ta denar, ki ga hočete bo pa treba malo več migat – vsi v gospodarstvu delamo minimalno 8 ur na dan – prej 10 na dan. Dopusta imamo 24 dni na leto, ne tako kot VI gospodje v šolstvu ko začnete pri 32 dni dopusta itd… Pa se pojdimo enakost a ne. Sedi v šoli najmanj 8 ur na dan in imaš 24 dni dopusta na leto. Pa se rihtaj in lahko dobiš 1500 bruto. Jaz moram tudi pripravo narediti, pa me noben ne vpraša kdaj jo bom delala, al pomoč, al ob šestih zvečer…Joj, da bi bil moj delavnik 6 ur na dan in kakšno soboto bi jih peljala na planinski pohod – šolsko planinsko društvo a ne, za ure naklamfati… Nimate pojma, ker nikoli niste delali gospodarstvu, nimate pojma, kako gre človek ob 6:30 od doma zjutraj in pride domov ob 17:30. Nimate pojma kako moraš plane dosegati, nimate pojma kako razmišljaš kako porabiti dopust, da boš otroka nekak vkomponiral na počitnice… ker nimam dodatnih 20 dni za POČITNICE a ne? Kolk ste ubogi res, prav smilite se mi. Eno leto priprave naredite in 5 let isto sranje ponavljate iz leta v leto pa ste ubogi…
telovadba 3 razred: Žoga; Ocena iz obvladovanja žoge. Luka vrgla ti bom žogo in če jo ujameš 5 krat dobiš 5, če ti pade enkrat na tla 4 in tako naprej. Učni načrt sem dobila iz ministrstva a ne? Kaj je bilo moje ustvarjalno delo pri tem? To, da postrojim učence in jim pomečem žogo, zapišem oceno? Lepo vas prosim, res rabiš biti intelektualec za to.
TOCNO TAKO!! Za
mi tudi ne damo vec..
ce ne bo citiralo. M
Pridigh, 05.02.2022 ob 12:26
Ko si ti po službi na govorilnih, a je to uč. prosti čas? Ko prideš popoldne na proslavo, a je to uč. prosti čas? Ko je uč. s tvojim otrokom v šoli v naravi en teden 24 ur na dan, a je to uč. prosti čas?
kaj bluziš, 04.02.2022 ob 17:40
Dopusta imamo 24 dni na leto, ne tako kot VI gospodje v šolstvu ko začnete pri 32 dni dopusta itd… Pa se pojdimo enakost a ne.
O čem ti to? Moja hči je učiteljica in to prekleto dobra. Ima 26 dni dopusta po 4 letih delovne dobe. Ko izkoristi ves dopust, mora nazaj v šolo, pomaga v vrtcu, ki spada pod šolo, poleti ima počitniško varstvo itd. Doma je teh 26 dni in niti dneva več!! Nečak je pa zdravnik in ima pri 6 letih delovne dobe že 38 dni dopusta, sami dodatki. Njegov oče, moj brat, ki je tudi zdravnik, je pred penzijo in ima 54 dni dopusta. V šolstvu lahko pridejo do max 36 dni. Torej o čem palamudiš? Tudi izobrazba ni VI. stopnja, a si sploh OŠ končala, da tega ne veš? Je kar lepo mag. 3 + 2 po bolonjcu. Zdaj dela dopoldan v šoli do dveh (če nima nadomeščanj), potem pride domov in nalaga še filme in vprašanja za tiste, ki so v karanteni in na daljavo, potem odgovarja in pregleduje rešene naloge itd. itd. Prmejduš da si zasluži višjo plačo kot je tistih 1060€ neto, z vsemi nadomeščanji, ki jih je zdaj enormno. Ko nadomešča delavko v OPB, je pa v šoli do 16.30, potem pa še delo za tiste v karanteni. Bi ti dala, da to počneš en mesec, pa da vidimo, kako je vse v izi, butara! Sin, računalničar, že dve leti dela od doma, neto plača 2700€, dela pa pravi, enih 5 ur na dan. Ampak to je gospodarstvo, pa mu privoščite, ne?:))
Kar nekaj na pamet bluzite, pa pojma nimate.
Ni Res…vprašaj jo. Ona ima 26 dni dopusta + dopust za proste dni 5 dni za krompirjeve počitnice; 5 dni za novo leto; 5 dni za majske počitnice. Tvoja hči ima 26 dni + 15 dni za vse počitnice. Ne laži.
Tedenska učna obveznost, izražena v urah po 45 minut, je: 22 ur za učitelje, 21 ur za učitelje slovenščine, 22 ur za učitelje, ki izvajajo druge oblike individualne in skupinske pomoči in dodatno strokovno pomoč učencem s posebnimi potrebami, ki je namenjena premagovanju primanjkljajev, ovir oziroma motenj,
25 ur za učitelje v bolnišničnih oddelkih,
30 ur sodelovanja pri pouku za laboranta.
Tedenska učna obveznost, izražena v urah po 50 minut, je:
25 ur za učitelje v podaljšanem bivanju.
Tedenska učna obveznost, izražena v urah po 60 minut, je:
35 ur za strokovne delavce v jutranjem varstvu za učence 1. razreda.
Evo ti normativ iz zakonodaje 22 ur učenja na teden…88 ur učenja na mesec. Mi v gospodarstvu pa moramo delati koliko? In vi bi višje place. In potem mi reče…imam še administrativno delo in pripravi in sestanke. Dobro jutro. Jaz tudi in 40 urni tedenski urnik. Najmanj 40 ur.
Sesujmo sistem. Zakaj bi imeli tako zanič in zastonj šolo z zanič učitelji, ki delajo pol zastonj?
Imejmo zasebne šole z dobro plačanimi učitelji. In ljudi, ki bodo otroke želeli in mogli pošiljati v šolo. Ostala raja pa bo lahko neumna in tiho, ker pač ne bo imela nekaj tisoč evrov letno za šolnino.
Mimogrede, slovenski šolar stane državo okrog 35 evrov dnevno. Čas je, da jih pričnejo plačevati starši…
Pakajše, 04.02.2022 ob 12:46
Pazi to! Oni NE BI stavkali zaradi katastrofalnega šolskega sistema ali zato, ker se otroke maltretira z maskami in drugimi nedopustnimi debilnimi koronskimi ukrepi. Ne, oni so dvignili svoje zasedene prde izključno in samo iz lastnih interesov! SI NE ZASLUŽITE, JASNO?!
ne delajo prav. Lepe plače imajo za dve, tri ure dnevno, medtem ko delavec gara za 700.
Forum je zaprt za komentiranje.