Učitelji bi stavkali
Pakajše, 04.02.2022 ob 12:46
Pazi to! Oni NE BI stavkali zaradi katastrofalnega šolskega sistema ali zato, ker se otroke maltretira z maskami in drugimi nedopustnimi debilnimi koronskimi ukrepi. Ne, oni so dvignili svoje zasedene prde izključno in samo iz lastnih interesov! SI NE ZASLUŽITE, JASNO?!
A če pri tebi v firmi enemu oddelku za 1/4 dvignejo plače, pa ti ne bi štrajkala? Vsem ostalim oddelkom bi bilo to OK?
Pa bi imeli ves čas primerljive plače, zdaj pa bi eni kar močno poskočili?
Mehki, 04.02.2022 ob 13:10
Ne vem kakšne plače imajo učitelji, a osnovnošolski učitelji imajo (poleg tovornjakarjev) največjo moč. Zaprejo štacuno za vse in če je šola zaprta, je zaprta pa znajdi se Slovenija. Me prav čudi, da te moči ne uporabijo večkrat.
Če bodo JU dobili vsi povišico za 6 razredov, kar pomeni 20% več, bomo MI v gospodarstvu štrajkali z nehanjem plačevanja davkov, pa jim naj potem plačajo plače, ki si jih ne zaslužijo – banda pokvarjena. Učitelj začetnik (brez izpita in končano 3 letno pedagoško šolo – faks) ima 1.100€ neto plače in oni bi višanje plač. Banda pokvarjena. IN ta isti si zasluži 1300€. Še mal pa bomo vsi hoteli imeti službe v JU.
Mi tudi ne damo več, 04.02.2022 ob 13:16
Če bodo JU dobili vsi povišico za 6 razredov, kar pomeni 20% več, bomo MI v gospodarstvu štrajkali z nehanjem plačevanja davkov, pa jim naj potem plačajo plače, ki si jih ne zaslužijo – banda pokvarjena. Učitelj začetnik (brez izpita in končano 3 letno pedagoško šolo – faks) ima 1.100€ neto plače in oni bi višanje plač. Banda pokvarjena. IN ta isti si zasluži 1300€. Še mal pa bomo vsi hoteli imeti službe v JU.
Učitelj z bolonjskim magisterijem, začetnik, je 32 PR, kar znaša 1.485,46 bruto.
df, 04.02.2022 ob 13:08
Drugače dam avtorju prav – ok, naj stavkajo glede plač, samo že dosti prej bi lahko stavkali zaradi butastih učnuh programov ali napol uporabnih učbenikov. Tam pa tišina. Serijsko proizvajamo robote, ki nimajo pojma.
Itak, da ne bodo štrajkali proti učbenikom, sistemu, če ga pa sami ustvarjajo. Kar nekaj učiteljev piše učbenike, je v komisijah za sprejem učbenikov, programa dela… tako, da kar lepo sami to ustvarjajo.
Enkrat sem nekemu biologu – profesorju povedala kako brezvezni so učbeniki za biologijo, kako narobe so zastavljeni, kako ubijejo v prvem letniku vso voljo do biologije… in naletela ravno na enega, ki je bil navdušen nad učbeniki in ja, sodeloval pri pripravi učbenikov.
mi tudi ne damo več, 04.02.2022 ob 15:32
Kaj ni res? A ti znaš računati. Tvoj navedeni bruto je 1002,98 € NETO. Če ima še olajšavo za otroka je več. Kje je moja napaka da mi pišeš NI RES.
Koliko bi pa za tebe začetnik moral imeti? Koliko pa misliš da imamo mi ki imamo po 20 let delovne dobe narejene in magisterije na dobrih delovnih mestih v gospodarstvu? Misliš da imam jaz 4.000 BRUTO. Ne jaz bom šla do šefa in rekla da hočem 6.000 bruto – verjetno mi bo dal odpoved. Eni si sploh ne znate predstavljati kaj je realnost… Kar začeli bi z 1500 BRUTO na mesec. Ja seveda…. Pa 6 ur dela na dan, pa potem vaše priprave in bla bla bla, pa vsake počitnice frej, pa vsi že ob 14h iz šole, razen teh ki so v OPB ko pridejo ob 11h v službo in tako naprej a ne? Lepo vas prosim… Za ta denar, ki ga hočete bo pa treba malo več migat – vsi v gospodarstvu delamo minimalno 8 ur na dan – prej 10 na dan. Dopusta imamo 24 dni na leto, ne tako kot VI gospodje v šolstvu ko začnete pri 32 dni dopusta itd… Pa se pojdimo enakost a ne. Sedi v šoli najmanj 8 ur na dan in imaš 24 dni dopusta na leto. Pa se rihtaj in lahko dobiš 1500 bruto. Jaz moram tudi pripravo narediti, pa me noben ne vpraša kdaj jo bom delala, al pomoč, al ob šestih zvečer…Joj, da bi bil moj delavnik 6 ur na dan in kakšno soboto bi jih peljala na planinski pohod – šolsko planinsko društvo a ne, za ure naklamfati… Nimate pojma, ker nikoli niste delali gospodarstvu, nimate pojma, kako gre človek ob 6:30 od doma zjutraj in pride domov ob 17:30. Nimate pojma kako moraš plane dosegati, nimate pojma kako razmišljaš kako porabiti dopust, da boš otroka nekak vkomponiral na počitnice… ker nimam dodatnih 20 dni za POČITNICE a ne? Kolk ste ubogi res, prav smilite se mi. Eno leto priprave naredite in 5 let isto sranje ponavljate iz leta v leto pa ste ubogi…
telovadba 3 razred: Žoga; Ocena iz obvladovanja žoge. Luka vrgla ti bom žogo in če jo ujameš 5 krat dobiš 5, če ti pade enkrat na tla 4 in tako naprej. Učni načrt sem dobila iz ministrstva a ne? Kaj je bilo moje ustvarjalno delo pri tem? To, da postrojim učence in jim pomečem žogo, zapišem oceno? Lepo vas prosim, res rabiš biti intelektualec za to.
mi tudi ne damo več, 04.02.2022 ob 15:46
Koliko bi pa za tebe začetnik moral imeti? Koliko pa misliš da imamo mi ki imamo po 20 let delovne dobe narejene in magisterije na dobrih delovnih mestih v gospodarstvu? Misliš da imam jaz 4.000 BRUTO. Ne jaz bom šla do šefa in rekla da hočem 6.000 bruto – verjetno mi bo dal odpoved. Eni si sploh ne znate predstavljati kaj je realnost… Kar začeli bi z 1500 BRUTO na mesec. Ja seveda…. Pa 6 ur dela na dan, pa potem vaše priprave in bla bla bla, pa vsake počitnice frej, pa vsi že ob 14h iz šole, razen teh ki so v OPB ko pridejo ob 11h v službo in tako naprej a ne? Lepo vas prosim… Za ta denar, ki ga hočete bo pa treba malo več migat – vsi v gospodarstvu delamo minimalno 8 ur na dan – prej 10 na dan. Dopusta imamo 24 dni na leto, ne tako kot VI gospodje v šolstvu ko začnete pri 32 dni dopusta itd… Pa se pojdimo enakost a ne. Sedi v šoli najmanj 8 ur na dan in imaš 24 dni dopusta na leto. Pa se rihtaj in lahko dobiš 1500 bruto. Jaz moram tudi pripravo narediti, pa me noben ne vpraša kdaj jo bom delala, al pomoč, al ob šestih zvečer…Joj, da bi bil moj delavnik 6 ur na dan in kakšno soboto bi jih peljala na planinski pohod – šolsko planinsko društvo a ne, za ure naklamfati… Nimate pojma, ker nikoli niste delali gospodarstvu, nimate pojma, kako gre človek ob 6:30 od doma zjutraj in pride domov ob 17:30. Nimate pojma kako moraš plane dosegati, nimate pojma kako razmišljaš kako porabiti dopust, da boš otroka nekak vkomponiral na počitnice… ker nimam dodatnih 20 dni za POČITNICE a ne? Kolk ste ubogi res, prav smilite se mi. Eno leto priprave naredite in 5 let isto sranje ponavljate iz leta v leto pa ste ubogi…
telovadba 3 razred: Žoga; Ocena iz obvladovanja žoge. Luka vrgla ti bom žogo in če jo ujameš 5 krat dobiš 5, če ti pade enkrat na tla 4 in tako naprej. Učni načrt sem dobila iz ministrstva a ne? Kaj je bilo moje ustvarjalno delo pri tem? To, da postrojim učence in jim pomečem žogo, zapišem oceno? Lepo vas prosim, res rabiš biti intelektualec za to.
Učitelji delajo 8 ur. Ker niso 8 ur prisotni v šoli, še ne pomeni da ne delajo. Pač ne razumete njihovega delavnika. Glede vaše službe pa vam edino lahko rečem, če niste že 20 let zadovoljni s plačo, delavnikom, itd. zakaj pa ne zamenjate? Vsak si je poklic, službo izbral sam.
Mene vedno preseneča, kako se v gospodarstvu vedno dvignete in jamrate, ko stavka javni sektor. Kdo pa vam prepoveduje, da stavkate??? Zakaj pa se sami ne zbunite in zahtevate višje plače?
Zdravnikom so dvignili plačo za 20%. Zakaj že? Ker izredno delajo? Ker nimajo nobene korupcije v svojem sistemu? Zakaj zdravnikom kar naprej dvigajo plače? Če boste štrajkali, če jih učiteljem dvignejo, zakaj ne štrajkate zdaj pri dohtarjih s 52 dnevi dopusta, 6500€ bruto plače v povprečju pri 10 letih delovne dobe, zaslužkom iz privat sektorja… WTF?
Pazi to! Oni NE BI stavkali zaradi katastrofalnega šolskega sistema ali zato, ker se otroke maltretira z maskami in drugimi nedopustnimi debilnimi koronskimi ukrepi. Ne, oni so dvignili svoje zasedene prde izključno in samo iz lastnih interesov! SI NE ZASLUŽITE, JASNO?!
A zdravniki so štrajkali zaradi katastrofalnega ZDRAVSTVENEGA sistema? A štrajkajo zato, ker bolniki ne pridejo do njih? A štrajkajo zato, ker se brez veze testira vso to prehlajeno rajo, ki sploh ne polni bolnic in ji nič ni? A štrajkajo zaradi korupcije v lastnih vrstah? Ne, ane? Hočejo višje plače. Spet. S tem, da že imajo najvišje plače v javnem sektorju, zdravstvo pa v razsulu. Če si bila tiho prej, tudi zdaj zapri goflo.
Napisala si
Učitelj začetnik (brez izpita in končano 3 letno pedagoško šolo – faks) ima 1.100€ neto
Ni triletna pedagoška šola, imeti mora VII.stopnjo, torej po starem univerzitetno izobrazbo, po novem bolonjski magisterij.
In s samo splošno olajšavo nima 1.100, kot si napisala. Ne mešaj zraven dodatnih olajšav.
Zanimivo, 04.02.2022 ob 16:59
Učitelji delajo 8 ur. Ker niso 8 ur prisotni v šoli, še ne pomeni da ne delajo. Pač ne razumete njihovega delavnika. Glede vaše službe pa vam edino lahko rečem, če niste že 20 let zadovoljni s plačo, delavnikom, itd. zakaj pa ne zamenjate? Vsak si je poklic, službo izbral sam.
Mene vedno preseneča, kako se v gospodarstvu vedno dvignete in jamrate, ko stavka javni sektor. Kdo pa vam prepoveduje, da stavkate??? Zakaj pa se sami ne zbunite in zahtevate višje plače?
Točno to pomeni in nič drugega. To, da vsak dan delate nekakšne “priprave” doma, so navadne bučke.
Dopusta imamo 24 dni na leto, ne tako kot VI gospodje v šolstvu ko začnete pri 32 dni dopusta itd… Pa se pojdimo enakost a ne.
O čem ti to? Moja hči je učiteljica in to prekleto dobra. Ima 26 dni dopusta po 4 letih delovne dobe. Ko izkoristi ves dopust, mora nazaj v šolo, pomaga v vrtcu, ki spada pod šolo, poleti ima počitniško varstvo itd. Doma je teh 26 dni in niti dneva več!! Nečak je pa zdravnik in ima pri 6 letih delovne dobe že 38 dni dopusta, sami dodatki. Njegov oče, moj brat, ki je tudi zdravnik, je pred penzijo in ima 54 dni dopusta. V šolstvu lahko pridejo do max 36 dni. Torej o čem palamudiš? Tudi izobrazba ni VI. stopnja, a si sploh OŠ končala, da tega ne veš? Je kar lepo mag. 3 + 2 po bolonjcu. Zdaj dela dopoldan v šoli do dveh (če nima nadomeščanj), potem pride domov in nalaga še filme in vprašanja za tiste, ki so v karanteni in na daljavo, potem odgovarja in pregleduje rešene naloge itd. itd. Prmejduš da si zasluži višjo plačo kot je tistih 1060€ neto, z vsemi nadomeščanji, ki jih je zdaj enormno. Ko nadomešča delavko v OPB, je pa v šoli do 16.30, potem pa še delo za tiste v karanteni. Bi ti dala, da to počneš en mesec, pa da vidimo, kako je vse v izi, butara! Sin, računalničar, že dve leti dela od doma, neto plača 2700€, dela pa pravi, enih 5 ur na dan. Ampak to je gospodarstvo, pa mu privoščite, ne?:))
Kar nekaj na pamet bluzite, pa pojma nimate.
Zdravnikom je bilo nujno zvišati plače, ker so deficitarni in jih vsaka država želi ukrasti drugi.
Učitelji pa so itak najbolj preplačan poklic glede na lahkoto študija, dejansko oddelane ure, trajanje počitnic in v večini slab trud. Katerega učitelja pa so že odpustili, ker je slabo delal? Pa jih je več kot pol pretežno lenobnih in delajo po liniji najmanjšega odpora.
Forum je zaprt za komentiranje.