twoo je lažniv portal
Japkica moski mozgancki delujejo drugace kot zenski :)[/quote]
Bravo! In če iščeš žensko, razmišljaj o tem, kako razmišljajo ženski možgančki. In to tisti ženski možgančki, katerih lastnica bi ti bila všeč in bi jo cenil. Torej bi bilo treba začeti na drugem koncu. 😉
Zastonj se menda še mačka ne goni, pravijo, tako da te strani so navidezno “free”. :)) Torej ti portali imajo točno določeno zaslužkarsko politiko, kjer je izjemno pomembno oglaševanje in nenehno večanje števila uporabnikov, ker so ti potencialnmi plačniki. En način je, da manj veščim internetnim uporabnikom “pokradejo” imenik elektronskih naslovov in potem na te naslove občasno pošiljajo vabila. Ponavadi, ko dosežejo “kritično maso” uporabnikov, zaklepajo določene funkcije, ker tako poskušajo izsiliti plačljivo nadgradnjo. Potem je verjento precej fiktivnih profilov, samodejne programske skripte, ki avtomatsko razpošiljajo vabila – delujejo kot vaba itd.
Sploh ni nujno, da te vabi resnična oseba, še manj je verjetno, da te vabi vedno ena in ista. Pošto pridno vtikaj ne samo med neželeno, ampak med phishing in se jih boš lepo rešila.
Jaz sem recimo parkrat dobila vabilo od sestrične – ni nikjer prijavljena, ima pa naslov napisan na facebooku (jaz imam recimo skritega). Od neznanih je šlo samo v junk, potem sem pa enkrat prijavila kot phishing in zdaj je mir.
Ti portali naslove pobirajo od vsepovsod. Če te pa vabi resnična oseba – ko se prijavi in da ima čim več prijateljev ali karkoli že, razpošlje na vse maile, ki jih le najde, tudi vabilo za članstvo. Ni nujno, da ciljno samo tebe, ker bi nekaj rada od tebe.
Skratka, pozabi.
Pretiravaš. Če si nekdo ustvarja nove mejle, je potem edina šansa,d a si vse kontakte iz prejšnjega mejla skopira na ta nov mejl. Jaz sem dobivala vabila od ljudi, s katerimi že leta nimam več kontaktov, pač me imajo shranjene v adresarju in ko enkrat stisneš knof ja, želim povabit prijatelej, je že prepozno, sistem sam razpošlje vabila z lažno vsebino (da te čaka neko sporočilo).
Seveda napišejo, da tvoji prijatelji čakajo nate tam, da te pač pritegnejo. To je stvar sistema, ne fizične osebe.
Če se hočeš bockat, jih pa toži.
Ni treba povsod videvat teorij zarote,
ja, saj vse to mi je jasno, da pač tam ko vpiše svoje geslo od maila in stisne “ja” potem pošlje avtomatično. ampak pošlje pa svojim stikom, ne nekim tretjim osebam, ki so lahko iz afrike, ne?
no ampak, če si oseba naredi nov mail in si notri shrani samo mene potem pošlje samo meni, ne? saj pravim taka vabila dobim največ 2krat letno, ampak dobivam pa to zdaj že ene 3 – 4 leta. vedno od oseb s čudnimi nicki. recimo: infero, riki, frtalin, ki jih sploh ne poznam in jih nimam v mailu. in ko v google vpišem katerega od teh nickov vrže dejansko ven nekoga, ki je vpisan po milijon takih portalih. za en nick je bila celo slika zraven in človeka res ne poznam, edino če ima lažno sliko. tega pa nočejo preverit. medtem, ko recimo na drug mail, ki ga imajo samo moji real frendi in sorodniki pa nikoli česa takega ne dobim.
Jaz imam “skrivne oboževalke” stare nekaj čez dvajset iz senegala, ki me vabijo da jim pišem, so za resno zvezo, mi celo pišejo v našem jeziku, sicer ni ravno slovnično pravilen pa naj jim bo… Pišejo vsak mesec
Daj se umiri malo nisi mu res toliko všeč kot si domišljaš!
Ni to on in ne verjamem da je toliko tepca, da samo tebe vidi na tem svetu in si vsakega pol leta vzame čas, da ti piše……
Tvoj naslov lahko poskenirajo tisti ki se s tem ukvarjajo kjer jim pač paše, ker imajo znanje in možnosti za to. Tudi tvoj krog resničnih prijateljev ima prijatelje, ki jih ti ne poznaš in tvojo pošto mogoče kdaj prepošljejo naprej, zraven pa še vse tiste naslove katerim si tudi ti pisala…. Tako nastane nekje na strežniku cel spisek naslovov, ki jih tisti ki imajo dostop lahko uporabijo, ker izgovor itak imajo se ne rabijo zgovarjat, da so ukradli naslove….
Drugače se pa lahko tudi vprašaš kako dobiš točno takšne reklame ob strnai pošte, ki se besedno ujema s prispelo pošto……
Napredek tehnike ima tudi nekaj neželenih učinkov…. 😉
Jaz imam “skrivne oboževalke” stare nekaj čez dvajset iz senegala, ki me vabijo da jim pišem, so za resno zvezo, mi celo pišejo v našem jeziku, sicer ni ravno slovnično pravilen pa naj jim bo… Pišejo vsak mesec
Daj se umiri malo nisi mu res toliko všeč kot si domišljaš!
Ni to on in ne verjamem da je toliko tepca, da samo tebe vidi na tem svetu in si vsakega pol leta vzame čas, da ti piše……
Tvoj naslov lahko poskenirajo tisti ki se s tem ukvarjajo kjer jim pač paše, ker imajo znanje in možnosti za to. Tudi tvoj krog resničnih prijateljev ima prijatelje, ki jih ti ne poznaš in tvojo pošto mogoče kdaj prepošljejo naprej, zraven pa še vse tiste naslove katerim si tudi ti pisala…. Tako nastane nekje na strežniku cel spisek naslovov, ki jih tisti ki imajo dostop lahko uporabijo, ker izgovor itak imajo se ne rabijo zgovarjat, da so ukradli naslove….
Drugače se pa lahko tudi vprašaš kako dobiš točno takšne reklame ob strnai pošte, ki se besedno ujema s prispelo pošto……
Napredek tehnike ima tudi nekaj neželenih učinkov…. ;)[/quote]
Gmail je glede teh reklam naravnost strašljiv.
Na gmailu imaš tudi gumb Prijavi vsiljeno pošto in s tem se twooja verjetno rešiš za vedno. Samo potem ne bo skrivnih oboževalcev 🙂
Ja a ni logicno? Nick je na tem portalu in nima veze s tem, kako ga imas ti shranjenega v mail adresarju.
Oprosti, ampak ukvarjas se z nepomembnimi stvarmi. Da sploh pomislis, da si gre en ustvarit poseben mejl in da samo tebe not da med adresarje, je pa tud cist prevec narcisoisticna hipoteza.
Jaz sem tudi ze ene par teh zadev dobila, pa samo blokiram in je mir. Bogve, komu in kam si se dajala ta svoj mejl.
Ce nimas drugih tezav kot namisljenega stalkerja, si lahko srecna. Resno.
point je v tem, da se ne twoo in badoo ne moreš vpisat večkrat z istim mailom.
jaz maila že dolgo nisem dala nikomur, pred leti pa sem ga dala samo parim ljudem iz klepetalnice, s tem, da smo se že poznali skoraj leto ali dve, potem sem dala mail. in imajo ga moji prijatelji, ki jih poznam osebno. tudi na netu ne puščam maila. kot sem pa tudi že napisala, se večina mojih stikov ne vpisuje na te portale, le ena prijateljica se je, mi je to tudi povedala, in sem od nje tudi dobila to vabilo, ampak sem to vedela in bilo je njeno ime. ne vem pa zakaj bi se nekdo iz mojih stikov vpisoval non stop na te portale z različnimi nicki, poleg tega se z istim mailom itak ne more, zato pravim, da si dela nove maile. in če je že po vaše, zakaj bi se že trije ali štirje ljudje iz mojih stikov vpisali na te portale z drugimi nicki? toliko pa večino svojih stikov že poznam in vem, da jim niti ni do tega, da bi se tja vpisovali. sta pa ene dve osebe za katere res ne vem. ampak sta to dve osebi, ki se z enim mailom (vsak s svojim seveda) ne moreta tja vpisat večkrat. so se tudi že nekateri ostali moji stiki tja registrirali, sem dobila vabilo z njihovim pravim imenom, potem pa so se tako ali tako zbrisali dol, ker jim ni bilo všeč in so jim bili ljudje gor nadležni.
Joj, saj ne morem verjet. A se samo delaš tako lesena al si res.
Ti je On lepo pojasnil, kako to gre. Tvoj naslov je v sistem twooja prišel prek znanca od bežnega znanca, ki pozna enega sošolca, ki je kolega od tvojega prijatelja, ta pa je bratranec od enega frenda, ki ima kolega in ta kolega … Skratka, znanci v 17. kolenu in ja, tvoj mail lahko pristane v adresarju nekega eskima na Grenlandiji. Komot.
Ti je On lepo pojasnil, kako to gre. Tvoj naslov je v sistem twooja prišel prek znanca od bežnega znanca, ki pozna enega sošolca, ki je kolega od tvojega prijatelja, ta pa je bratranec od enega frenda, ki ima kolega in ta kolega … Skratka, znanci v 17. kolenu in ja, tvoj mail lahko pristane v adresarju nekega eskima na Grenlandiji. Komot.[/quote]
no to ni res, jaz sem na yahoo odprl čisto nov e.mail in sem na njega prav kmalau dobil nekaj povabil od njihovih morda celo plačanih agentov.Kako je to mogoče, če pa nihče na tem svetu ni imel mojega meila????
Ti je On lepo pojasnil, kako to gre. Tvoj naslov je v sistem twooja prišel prek znanca od bežnega znanca, ki pozna enega sošolca, ki je kolega od tvojega prijatelja, ta pa je bratranec od enega frenda, ki ima kolega in ta kolega … Skratka, znanci v 17. kolenu in ja, tvoj mail lahko pristane v adresarju nekega eskima na Grenlandiji. Komot.[/quote]
ah daj no, prosim te lepo! zakaj pa potem v mojem adresarju nikoli ne pristane kak neznan mail naslov od enga kolega k pozna druzga kolega pa k ma strica v avstraliji pa ta potem nečaka na kitajskem….. če bi bilo tako bi bili vsi maili povni mail naslovov, ki jih sploh ne bi sami dodali.
zakaj pa potem ne dobivam nobenih vabil na mail s katerim sem se zares vpisala na twoo (sem že na začetku povedala zakaj) glede na to, da je moj mail zares v bazi twoo-ja? in ta dva maila imam popolnoma ločena in se nimam shranjeno, da bi lahko sama sebi pošiljala to. kot je že nekdo tukaj nekaj takega omenil.
Heh ferbčna, ti si bila menda kdaj učiteljica, (če se prav spomnim,) si potrpežljiva z razlagami, (kolikor vidim), to zadnje sem jaz tudi (verjetno tudi deformacija mojega faksa) samo tu bo težko… zakaj neki so twoo in badoo in ne vem kateri še vse tako agresivni? ccccccc
Aja, pa lesena…? To si mislila bukova? ccccccccc
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
In v čem je res point? Kaj te muči, kaj sumiš? Kaj bi rada ugotovila in zakaj bi to rada ugotovila? Ne, zdaj pa resno, kaj točno je narobe? Te je tole spravilo v slabo voljo? Pa te je res tole spravilo v slabo voljo? Si prepričana?
Forum je zaprt za komentiranje.