Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice turistične agencije halo?!?!?!

turistične agencije halo?!?!?!

Res je. Mi ni jasno, zakaj kdo hotel išče in rezervira preko agencije.[/quote]

V večini primerov bo agencija cenejša, zato ne pametujta. Agencija ima manjšo provizijo kot booking, če pa je agencija večja, ima izborjene boljše popuste.[/quote]

Po mojih izkušnjah je booking fajn za sobo za par dni, pa še ta zna biti cenejša, če kontaktiraš hotel, ampak ajde, booking ima široko ponudbo in lahko izbereš kriterije, najdeš kar ti ustreza, potem pa al booking ali direktno hotel.
Počitnice so preko bookinga dražje, ker ima booking rezervirane sobe in jih drži, ponudbe pa ima tudi take, da lahko odpoveš par dni prej in nič ne plačaš, zato tu navije cene. Tako so mi povedali v hotelu in pri agenciji, zato sklepam, da drži.

Agencije so namenjene samo nevednežem. U bustvu moraš biti res kramp lesen, da si ne znaš sam poiskat nastanitve. Agent namesto tebe najde posteljo, ki jo sam ne more prej rezervirati dokler ne vplača, vplačal pa ne bo na svoj riziko ampak bo najprej hotel tvoj keš.
Če nisi ravno senilen starček, umsko prizadeta oseba, ali oseba brez možganskih celic in svoje hrbtenice – potem je bolje agencije pustiti daleč stran, dopust pa si najdeš sam preko interneta.
Recimo ena takih strani je booking.net. Ti vse piše v sloveščini, vse je opisano v detajle (ne doživiš presenečenj ko prideš tja), zraven imaš še ocene in mnenja uporabnikov da veš pri čem si, stik imaš direktno z lastnikom, in seveda kar je najbolj pomembno.. vse proste nastanitve so – PROSTE in cena takoj določena – brez presenečenj in prijavnin.

Aja pa še večina nastanitev ima možnost da brezplačno odpoveš rezervacijo, plačaš na licu mesta. Poleg tega lahko javno napišeš svoje mnenje o nastanitvi in podaš oceno. Vsi se namreč zelo trudijo da dobijo čim boljše ocene ker je to povezano z nadaljnim poslom.

Na bookingu imajo samo tiste, ki jim plačajo provizije – sama največ prakticiram kar prek google-maps, dovolj povečan zemljevid, da vidim, kje je kaj (meni je pomembna lega), apartma sicer pogledam prek bookinga (če je, veliko jih namreč sploh ni), kontaktiram kdaj še turistično pisarno v kraju, kamor želim iti (pošljem, kdaj, za koliko oseb in kaj želim, velikokrat pa imajo že kar na svoji strani iskalnik nastanitev) in pošljem mail direktno ponudnikom.
Vzame sicer malo več časa, a je po mojih izkušnjah najboljši način.

V večini primerov bo agencija cenejša, zato ne pametujta. Agencija ima manjšo provizijo kot booking, če pa je agencija večja, ima izborjene boljše popuste.[/quote]

Po mojih izkušnjah je booking fajn za sobo za par dni, pa še ta zna biti cenejša, če kontaktiraš hotel, ampak ajde, booking ima široko ponudbo in lahko izbereš kriterije, najdeš kar ti ustreza, potem pa al booking ali direktno hotel.
Počitnice so preko bookinga dražje, ker ima booking rezervirane sobe in jih drži, ponudbe pa ima tudi take, da lahko odpoveš par dni prej in nič ne plačaš, zato tu navije cene. Tako so mi povedali v hotelu in pri agenciji, zato sklepam, da drži.[/quote]

Ponudnik mora določeno število sob (pač kolikor se sam odloči, vendar mora potem tako tudi biti) prodajati prek bookinga in morajo biti na voljo, tudi če bi mu nekdo prišel zvonit na vrata. Zato verjetno zvišajo ceno, da pokrijejo to tveganje neprodane sobe.
In ker hotel verjetno trži prek različnih poti, nihče ne more imeti čisto natančnega pregleda, ali prosta soba dejansko obstaja.
Mi je pa res zanimivo, bolj ko ljudem tumbaš, da je bila prek agencije najnižja cena, bolj poskušajo iz tebe naredit svetovno budalo, ker rezerviraš prek agencije :).
Kaj naj ti rečem. Vztrajaj, če imaš denar, brez počitnic prav gotovo ne bosta ostala.

A bi ti mogoče prebrala odgovore avtorice, preden jo tako grdo žališ?

Aja pa še večina nastanitev ima možnost da brezplačno odpoveš rezervacijo, plačaš na licu mesta. Poleg tega lahko javno napišeš svoje mnenje o nastanitvi in podaš oceno. Vsi se namreč zelo trudijo da dobijo čim boljše ocene ker je to povezano z nadaljnim poslom.[/quote]

Daj ne bluzi.
Agencija ima recimo svoje klube, kar meni sicer nič ne pomeni, ampak ta agencija zakupi sobe v hotelu, se zdila za dobro ceno in pride tudi 20% razlike med bookingom in agencijo.

Booking ima fajn iskalnik, tam najdem kar me zanima, potem pa prečekiram agencije, če grem v hotel.
Če grem pa v apartma, poiščem na bookingu ali airbnb, potem pa googlam za tem apartmajem in marsikdaj dobim direkten kontakt in rezerviram, cena znatno bolj ugodna kot preko posrednikov.

A res? Vsi smo nepismeni in zaostali razen tebe?

konkretne cene so bile:
booking – 560 za slabso ponudbo
hotel – 640
organizator – 520
agencija, ki trzi za organozatorsko agencijo – 480

Aja pa še večina nastanitev ima možnost da brezplačno odpoveš rezervacijo, plačaš na licu mesta. Poleg tega lahko javno napišeš svoje mnenje o nastanitvi in podaš oceno. Vsi se namreč zelo trudijo da dobijo čim boljše ocene ker je to povezano z nadaljnim poslom.[/quote]

Daj ne bluzi.
Agencija ima recimo svoje klube, kar meni sicer nič ne pomeni, ampak ta agencija zakupi sobe v hotelu, se zdila za dobro ceno in pride tudi 20% razlike med bookingom in agencijo.

Booking ima fajn iskalnik, tam najdem kar me zanima, potem pa prečekiram agencije, če grem v hotel.
Če grem pa v apartma, poiščem na bookingu ali airbnb, potem pa googlam za tem apartmajem in marsikdaj dobim direkten kontakt in rezerviram, cena znatno bolj ugodna kot preko posrednikov.[/quote]

Se strinjam – lanski in letošnji apartmaji v Nemčiji cca 25% dražji prek bookinga kot pa diretno, za zimsko smučarijo apartmaja, kamor hodimo, na bookingu sploh ni (pravi, da zahtevajo preveliko provizijo).

Počitnice so preko bookinga dražje, ker ima booking rezervirane sobe in jih drži, ponudbe pa ima tudi take, da lahko odpoveš par dni prej in nič ne plačaš, zato tu navije cene. Tako so mi povedali v hotelu in pri agenciji, zato sklepam, da drži.[/quote]

Ponudnik mora določeno število sob (pač kolikor se sam odloči, vendar mora potem tako tudi biti) prodajati prek bookinga in morajo biti na voljo, tudi če bi mu nekdo prišel zvonit na vrata. Zato verjetno zvišajo ceno, da pokrijejo to tveganje neprodane sobe.
In ker hotel verjetno trži prek različnih poti, nihče ne more imeti čisto natančnega pregleda, ali prosta soba dejansko obstaja.
Mi je pa res zanimivo, bolj ko ljudem tumbaš, da je bila prek agencije najnižja cena, bolj poskušajo iz tebe naredit svetovno budalo, ker rezerviraš prek agencije :).
Kaj naj ti rečem. Vztrajaj, če imaš denar, brez počitnic prav gotovo ne bosta ostala.[/quote]

Če bom vsaki agenciji pustila po 500€ ali jurja, bo zmanjkalo – ker vračanje jim pa ne gre tako hitro!
Bom poskusila še eno varianto pri agenciji, kjer imajo moj denar, drugače pa booking, bom vsaj sigurna, četudi plačam 200€ več, bo soba sigurno rezervirana 🙂

Je pa letos nenormalno vse zasedeno, frej so samo neke luknje in ultra drage zadeve, vsaj v Dalmaciji je tako.

Prek bookinga so hoteli, v katere sem hodil bili vedno dražji tja do 20%.

booking je bolj specializiran za večje hotele, kot pa privatne namestitve. je pa mejo težko določiti, saj določeni zasebni hoteli imajo samo nekaj sob. 🙂
Airbnb pa je specializiran za privatne namestitve, hiše, apartmaje, sobe, deltev stanovanja….
Velikokrat pa isto namestitev najdeš na obeh portalih.

Kar se tiče cene na bookingu. prebral sem v pogojih, da hotel oziroma tisti, ki sodeluje z bookingom, ne sme ponujati namestitve nikjer ceneje, kot je na bookingu!

Ne drži. Booking ima sicer napisano, da če najdeš cenejšo opcijo pod enakimi pogoji, da bodo oni znižali ceno, ampak ko jim pošlješ mail, ni odgovora, ko kličeš, nimajo pojma in iščejo slovensko govorečega (ker pošlješ slovensko ponudbo v slovenščini), ta slovensko govoreči te pa itak nikoli ne pokliče nazaj, po drugem ali tretjem klicu te pokliče Bosanec, ki nima pojma, kaj piše v ponudbi, katero si poslal. Toliko o tem, da znižajo ceno, ker je ne.

Hodim z agencijami ze nekaj let, sicer res ne na Hrvasko, ampak se nikoli nisem takoj placala, ampak najprej rezervirala po tednu dni placala 30 % in preden grem pa ostalo. Letos pri Relaxu pa so mi ze prej poslali vse papirje Nihce se nikoli ni zahteval, da moram placati takoj. Sicer pa tam ko si ze placala naj ti najdejo dpust. Naslednjic bos ze vedela, da se ne placuje, ce nimas zagarantirano. Sedajle posezoni pa tudi neverjamem, da imajo vse zasedeno, razen, ce imas posebne zelje.

Seveda ni vse zasedeno, ostale so luknje 2* in ultra dragi 5*. Vse ostalo je oblegano, vsaj kar zadeva srednjo Dalmacijo:
– Turčija, Tunis, egipt in del Grčije so večinoma odpadli in se je masa tujih turistov napotila na Jadran
– srednja Dalmacija je dovolj južno, da je pričakovati še vsaj malo lepše vreme in ni daleč od naših krajev, je le razlika, če se pelješ 500 ali 800 in več km recimo

Istra in Kvarner sta dosti frej, severna Dalmacija se tudi da kaj pametnega dobiti, ampak tam je pa vprašanje vreme oziroma nič ne kaže, da bi bilo 25+ stopinj.

Booking.com je eno navadno sranje, na maile itak ne znajo odgovoriti, preveri na spletu – veliko pritožb nad njimi. Cene so pa na Booking.com VIŠJE od cen, ki jih imajo agencije – sigurno.

Ampak izkoristite Booking.com ker majo fajn iskalnik in tam najdite hotele in nato direktno hotele kontaktirajte (preko hotelske strani) ali preko hotelske strani (online rezerviracija) – cena bo sigurno nižja kot preko agencije oz. če najdete preko agencije ceneje kot pri njih, vam dajo za enako ceno (ampak mora bit enak termin itd.).

Tako, da nikoli preko Booking.com, saj so tudi moje izkušnje porazne. Direktno preko hotela, če ne pa preko agencije – ampak vedno se da z kontaktiranjem hotela dobiti še ceneje 🙂

Za Tunizijo imajo letos zelo ugodne ponudbe in je tudi bila razprodana, mogce je se kaj prazno septembra. Sama sem bila na Djerbi in ni bilo nobene panike. Letalo je bilo polno do zadnjega sedeza. Sama grem rajsi tja, kjer je zagarantirano vreme in ni problema z burjo. Kaj pa Ciper, Malta, Kanarski, ….Ma nekaj se bo menda naslo.

Očitno Tunizijci nimajo tvojih podatkov, ker se pritožujejo zaradi cirka četrtine manj gostov kot lani …

Očitno Tunizijci nimajo tvojih podatkov, ker se pritožujejo zaradi cirka četrtine manj gostov kot lani …[/quote]
Hotel v katerem sem bila je bil poln nasih, Rusov in Francozov. Poletni termini so bili razprodani, ce drugi ne hodijo Slovenci mnozicno. Z Brnika leti letalo enkrat tedensko na Djerbo in enkrat tedensko na celino v Monastir in prazeno letalo sigurno ne. Se nikoli nisem dozivela, da bi bilo letalo polno do zadnjega sedeza, avgusta je bilo. Je pa res, da je bilo zeloo poceni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close