turistične agencije halo?!?!?!
Iščem hotel za dopust, končno najdem, hitro vplačamo, da ne uide, ker je zelo oblegan in zaseden hotel, agencija obljubi, da bo potrdilo v eni uri, ko ga še naslednji dan ni, kličem in izvem, da sobe ni na naše vplačane datume… Ok, bodo vrnili denar.
Preko druge agencije najdem nekaj simpatičnega, spet vplačam, popoldan mi javijo, da sobe ni. Ja, bodo vrnili denar.
Danes najdem nekaj preko tretje agencije, pošljejo sporočilo, da je željena soba samo “na povpraševanje”, ki ga oni izvedejo šele po plačilu in odgovor dobim v treh dneh…
Sem jih poslala nekam, da je to delanje norca iz strank, da imam že dva taka primera in imam zunaj skoraj 2 jurja €€€€!
Pa kaj je to zdaj običajna praksa ali kaj????
Mislim, je to normalno?
Zdaj bom šla na Booking in tam nekaj našla, sicer verjetno dražje, a vsaj ne bom takoj plačala in bom vedela, da me tam v tistem hotelu čaka soba!
Saj sem, za prvega, ker je itak bilo vprašanje okoli datumov, pa so mi sporočili, da je frej iz hotel, sem potem kontaktirala agencijo, ker je bilo 200€ ceneje in so mi tudi oni potrdili datume, ko smo vplačali, pa kao ni frej.
Drugega pa res nisem kontaktirala hotel, ker naj ne bi bil problem z datumi.
Saj pravim, da so me sami klicali, da je frej izbrani datum, ker so dobili stornacijo, da naj hitro plačamo, da potrdijo rezervacijo, potem pa kao ni bilo proste sobe. Plačilo smo speljali v roku par minut in potrdilo so tudi dobili takoj.
Pri drugem so mi tudi telefonsko potrdili, da je frej.
Pri tretjem so mi rekli, da sicer prosto je, ampak za sobo pa ne vedo, če bo, ko bom plačala in da imajo 3(!!!!) dni časa, da mi potrdijo izbrano sobo!
Slovenske agencije! Sonček, Odisej!
V današnjem času v dobi interneta res le bedaki še iščejo preko turističnih agencij. Mi še nikoli nismo šli preko agencije, vedno sami poiščemo nočitev in dopust recimo na morju.
Jaz sem sama svoja agencija. 3 dni pred odhodom poiščem pek airbnb, včasih sem prek bookinga in ne rezerviram le sobe, ampak cel apartma. Pa še vezan nisem na hrano recimo v hotelu. In s hrano vred pride velik ceneje, kot prek turistične agencije samo nočitev z zajtrkom. Lepo si privoščimo vsak dan kosilo ali pa večerjo v drugi restavraciji, odvisno kje se potepamo in smo sami svoj gospodar.
Odločila sva se, da greva v hotel. Za apartma ni problem, ga imamo lahko takoj. Ampak ker je vreme nezanesljivo in ker je tole letos najin prvi dopust, sva rekla, da greva v hotel z bazenom, da imava tam polpenzion, če bo za kopanje greva na plažo, če ne pa na potep, vezana nisva, razlike v ceni med nočitvijo in polpenzionom pa tudi niso velike, tako da človek brez slabe vesti lahko preskoči kakšno večerjo, pa da si privoščiva, da nekdo drug skrbi za naju, da nama ni treba ne v trgovino, ne kofeta skuhat.
In ravno v dobi interneta sem preko neta seveda prečekirala vse možne ponudbe. Kje pa misliš, da sem našla agencije?
Saj sem, za prvega, ker je itak bilo vprašanje okoli datumov, pa so mi sporočili, da je frej iz hotel, sem potem kontaktirala agencijo, ker je bilo 200€ ceneje in so mi tudi oni potrdili datume, ko smo vplačali, pa kao ni frej.
Drugega pa res nisem kontaktirala hotel, ker naj ne bi bil problem z datumi.[/quote]
Rezerviraj na Odklop.si. Izberi destinacijo, kontaktiraj agencijo, ko dobiš povratni klic vplačaj. Imajo zbrano celotno ponudbo vseh agencij oz. organizatorjev potovanj. Nudijo tudi potovanja iz tujine.
Drugega pa res nisem kontaktirala hotel, ker naj ne bi bil problem z datumi.[/quote]
Agencije zakupujejo večje število sob v naprej po nižji ceni, čemur se reče Alotmajska pogodba. Če ne prodajo vseh aranžmajev, so prisiljeni prodajati pod ceno, oz. za vsoto, ki pokrije nastale stroške. V tem primeru so cenejši od direktnega ponudnika.
Rezerviraj na Odklop.si. Izberi destinacijo, kontaktiraj agencijo, ko dobiš povratni klic vplačaj. Imajo zbrano celotno ponudbo vseh agencij oz. organizatorjev potovanj. Nudijo tudi potovanja iz tujine.[/quote]
konkretne cene so bile:
booking – 560 za slabso ponudbo
hotel – 640
organizator – 520
agencija, ki trzi za organozatorsko agencijo – 480
Kje je logika? Pri hotelu je bila cena še najvišja.[/quote]
seveda. Hotel sam prodaja, po lasten ceniku, kar je se ostalo prosto. Agencija je mogoce pokupila 100 sob za dobo 4 mesevec in je logicno dobila dobro ceno in zato tudi prodaja po ugodnejsi ceni kot hotel sam.
Tudi jaz sem tako opazil…. ali pa če greš na uradno hotelsko stran in želiš preko spleta izpolniti rezervacijo je tudi druga in dražja cena ali pa ti sploh ne vrže ugodne ponudbe ven. Včasih pravi, da je celo zasedeno, če so počitnice. Ko pa telefonsko kontaktiram direkt na hotel, mal pogledajo in ponudijo različne variante za 4-člansko družino. Na koncu isto stvar v istem terminu dobimo ugodneje, pa še razne popuste zraven in precej ceneje, kot je na njihovi uradni strani po ceniku.
Tudi jaz sem tako opazil…. ali pa če greš na uradno hotelsko stran in želiš preko spleta izpolniti rezervacijo je tudi druga in dražja cena ali pa ti sploh ne vrže ugodne ponudbe ven. Včasih pravi, da je celo zasedeno, če so počitnice. Ko pa telefonsko kontaktiram direkt na hotel, mal pogledajo in ponudijo različne variante za 4-člansko družino. Na koncu isto stvar v istem terminu dobimo ugodneje, pa še razne popuste zraven in precej ceneje, kot je na njihovi uradni strani po ceniku.[/quote]
Pri nas se ni izšlo. Hotel mi je ponudil ceno 640, najcenejša agencija pa 480 (oziroma 450, ker je v končni ceni še provizija agenciji in riziko odpovedi).
Forum je zaprt za komentiranje.