Turčija z družino
Ne vem za hotel Moran. Mi smo bili z Relaxom v hotelu Moral v Kemerju.Hotel za 3 zvezdice v redu, čisto ob lepi plaži. Problem je edino hrana. Na izbiro je samo en menu, pa še tega ti postrežejo. zelo majhne porcije.Nobenega peciva ali sadja oziroma cel teden samo lubenica. Jedilnica je na prostem, nič ni klimatizirano, tako da tista ena vrsta salame, ki je na razpolago stoji 2 uri pri 30 st. na pultu. Drugače pa zelo prijazno osebje.
Bili v Beleku, Magiclife. Super za otroke, male in velike. Belek je od letalisca Altalyji oddaljen cca 40 minut, Side pa se ene 15 minut vec, ker je malo nizje ob obali.
Leteli smo s Sunexpressom, let je bil napovedan ob 14 in smo takrat tudi sli, naslednji teden pa je bil let ob 20, pa so leteli sele ob 21, ker je letalo prepozno prispelo. Mi smo cakali le na poti nazaj, ker niso znali preste, koliko dodatnih otroskih pasov potrebujejo, pa so morali dobiti se dodatne iz letalisca.
Topsy, jaz bi te pa prosila, če lahko kaj več napišeš o Magiclifu. Mi gremo 23.10, pa me zanima ali ste bili v Watterworld imperialu? Brala sem, da je to velik kompleks, a je to kaj moteče?
Sicer smo že bili v Turčiji, pa smo se odločili, da letos, ko imam otroke še pod pavšalom poiskusimo še to varianto.
Hvala za odgovor.
Nastanjeni bomo v družinskih sobah village ( te so edine, ki sprejmejo 4 osebe ).
Na magic life strani sem zasledila, da je to ogromen kompleks in da so te sobe kar precej oddaljene od morja.
Za vsako zanimivost in tudi slikco bom hvaležna na mail: tany2@email.si
Lep pozdrav
Cau Tany in mamicka,
Najbolje je, da si na spletni strani od Magica http://www.magiclife.com/index.php?id=52&land=Tuerkei&club=Waterworld&zeit=sommer pogledata zemljevid naselja: http://www.magiclife.com/fileadmin/magic_life/images/Diverses/Lageplaene/2008/CLUB_MAGIC_LIFE_Waterworld_Imperial.pdf Recimo za orientacijo, potka, ki je narejena za tek (beton) in gre okoli celotnega naselja, je dolga cca 2km.
Res je vse, AI, placuje se samo sporte, kjer rabis bencin: recimo smucanje, pa padala ter dodatne usluge v beauty salonu. Doplacuje se igralne avtomate.
Banana, tecaj jadranja in surfanja, savna, mali fitness in aerobika so vkljuceni v ceno. Vsa pijaca, hrana, sveze brisace (menjas kadarkoli), lezalniki (tudi zvecer) in animacijo so free.
Glavna restavracija je v Palacu, kjer je tudi Wunerdbar, ki je odprt 24ur na dan. Potem imas pa cez dan nekaj manjsih lokalckov, se najvec se pa dogaja na plazi in ob glavnem bazenu. V obeh hillsih je tudi bazen. Imajo pa na dveh koncih tudi kvazio knjiznico: vzemes, preberes in vnes, tako da se dobi marsikaj, tudi nekaj slovenskih knjih je (bilo).
Nekatere hiske v Villagu so blizje plazi, od nekaterih je malo vec, imajo pa zato blizje kak bazen, ampak do nobene ni vec kot 5 minut hoje, vcasih tudi malo v hrib.
Morda se vam zgodi, da bo morje malo hladnejse, pa potm sploh ne boste hodili na plazo.
Mi smo bili 14 dni in razen za razglednice, en celodnevni izlet in en shopping s taxijem do Beleka nismo zapravili nic.
V naselju imas dve trafiki z razglednicami (vsaj lani niso imeli svojih, ker jih je zmanjakalo) in tujim tiskom, vse lahko placujes v Eurih. Obstaja tudi uradni fotgraf, ki cez dan lovi posnetke in lahko fotografije kasneje kupis. Ce imate majhne otroke, vam predlagam, da kupite vse potrebno za na plazo doma, ker so kanglice, zoge in podobne zadeve precej drage, jih pa ponujajo.
Enkrat na teden je Turski vecer, ko pride v naselje bazar, pa da se jahat kamele, …. lahko pustis precej denarja.
Dugace pa ponujajo res raznoliko prehrano. Obstajajo tudi 4 tematske restavracije, za katere lahko rezerviras mizo en dan v naprej, ampak midva sva bila vsaj nad tursko precej razocarana, je bila hrna v glavni restavraciji boljsa.
Oktobra je bilo naselje polno, pa prave guzne ni bilo. Morda nsi dobil ravno lezalnika v prvi vrsti na plazi ali ob bazenu, ampak bil pa je, vedno je bila frej miza v in pred restavracijo, vedno dovolj hrane, kujajo tudi sproti. Mi smo imeli malega dojencka (8 mesecev), pa so zanjo skuhali tudi kaj posebej, sploh ni bilo problema). Na voljo je tudi otroski koticek in dovolj otroskih stolov.
Ce vaju zanima s kaj, pa prasajta bolj konkretno. Sem vam kar fous, da greste, ampak z dvema strucama letos ne bo slo.
Topsy, hvala za tole. Bo res prav prišlo.
Tany,voda v zunanjih bazenih ni ogrevana, za notranje pa ne vem, sem brala na enem forumu.
Hči bo takrat stara 13 let.
Slikc maš pa malo morje tukaj
http://www.holidaycheck.de/detail-Urlaubsbilder_Hotel+Magic+Life+Waterworld+Imperial-id_1156256168-ch_ub-ebene_hid.html
Jaz še nisem rezervirala, upam, da je še prostor.Bom kar takoj zdaj poklicala.
Voda ni ogrevana, notranji bazen je en manjsi, ampak je bila temperatura enaka zunanjim.
Mi smo imeli prvi teden ful vroc, drugi teden malo manj, ampak se vedno vroce, tudi do 30 stopinj. Zvecer pa rabis tudi kaj bolj toplega, sploh ce gres recimo na predstavo v amfiteater.
Bi vam pa priporocila, da vzemete s seboj kako mrezo poti komarjem, ki jo boste dali na okna. Nekateri jo ze imajo, ampak stane bore malo (v DM-ju jo dobita za manj kot 2 €), je pa ful ucinkovita, ker boste s klimo slabo spali, veliko boljse je pri odprtem oknu.
Slikce pa posljem zvecer.
Zvezdica – letalo v Antalyo leti dve uri.
Nasi:
Ta hotel Blue star – nisem še bila v njem – preveč ne pričakuj (sem ga že parkrat ogledovala, vendar me ni prepričal). Mi smo bili v 4* in še ta ni bil da bi dol padu. Primerjalno z Egiptom, kjer smo bili tudi v hotelu 4*, smo imeli v Turčiji veliko slabšega. Hrana pa je bila povsod odlična.
Bi te pa samo spomnila, da je Alanya od letališča precej oddaljena (v slučaju, da imate manjše otroke je, če to spregledaš, lahko precej neugodno).
Zgoraj je napisano, da se konec oktobra da kopati v morju – bi še dodala:
Bili smo lani 24.10. – saj smo se kopali, vendar piha za crknit. Bazeni so ledeno mrzli, ker niso ogrevani. Voda v morju je še dovolj topla, vendar je tako neprijeten veter, da ni prav nič prijetno, ki prilezeš iz vode. Je pa izredno lepo še za izlete, poležavanje na plaži, sončenje,…Večeri so pa že zelo mrzli, tako da smo na terasi sedeli v termoflisu in jakni – ne pretiravam.
Mi konec oktobra hodimo samo še v Egipt, nikakor pa ne v Turčijo, Tunizjo,…
Ojla,
Intes, hvala za tvoje sporočilo. Vzela na znanje, čeprav je tale Blu star tudi s štirimi zvezdicami. No, pa če je hrana vredu, je pa sploh fajn. Ja, vem, da je Alanya oddaljena cca dve uri od letališča, ampak imam že dva odrasla (beri pubertetnika) otroka, tako, da s tem ne bo težav. A mi priporočaš kakšne izlete ali kaj podobnega???
Čavči
bemu pa še res je vse to kar pišel it turčije pred 2 dnevoma
pa smo imeli zamudo pri vzletu kar 4ure saj so kar na letališču v antalyi letalu kar na pisti zamenjali motor in poločevino na desnega krila- da se o vzletu sploh ne pogovarjamo bilo je kot da jahaš kamele pa hrana taka da je nebi postregel sovražniku. sicer pa je pilot kar med letom hodil po potniški kabini z nekakšnim izvijačem in mrmral nekaj po turško. žena je nameravala skočiti kar predčasno iz letala. vsem priporočam sun express da doživite adrenalin v zraku in še pred vkrcanjem v letalo.
Pa še nekaj pripomb glede hotela pegasus club imeli smo rezervirano sobo z pogledom na morje dobili pa sobo z tako majhnim oknom ,da mi še moj 8 letni sin ni mogel oprostiti tega dopusta. hrana polom čistoča nevem če so tam čistilke sploh odprle vrata da bi pogledale v sobo. povsod neki hrošči pa pajkov kot v pravljici res polom od počitnic . moji sosedi so zapustili hotel naslednje jutro in odšli stanovati privat. mi smo vztrajali vendar vam povem od 13 toboganov je bilo izpravnih samo 5 pa še tisti so bili kot da so jih naredili pred 15 leti. pijača je sam bolje da pijete sam flaširano ali pa da pijete kako od lokalnih proizvajalcev žganih pijač. vse kar je pohvalno so natakarji ki se kar lepijo na ženske to je ugajalo moji ženi meni pa ne preveč. Pozabil sem povedati da se je na letalu tako tresla plastika nad mojo glavo da so se predali kar sami odpirali, zgledalo je kot da se vozimo po makedamu brez vzmeti. Torej obilo užitkov tistim ,ki nameravate še letos obiskati obljubljene all inkluziv počitnice v turčiji dobite še več kot obljubljeno!!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.