Trgovine ob nedeljah bi morali odpret
Takojčica, 22.08.2021 ob 20:23
Jaz se strinjam!
Vse večje nakupe sem prej opravila ob nedeljah (cunje, za šolo, opremo za stanovanje, vse!)
Zdaj pa pač kupujem po spletu iz tujine, ali pa ne.
Pa to moraš biti ornk ruknjen, da dan, ko imaš končno prosto, letiš v trgovino namesto na kak izlet v naravo ali pa se preprosto vržeš dol in prebereš kako knjigo.
Pa kam smo prišli, da babe proste dni preživljate v trgovinah, otroke zraven vlečete, da so še bolj zblojeni.
Pajki, 22.08.2021 ob 20:43
Prepovejo naj obratovanje tudi gostilnam, saj osebje dela vse sobote, nedelje, praznike… trgovke nikoli niso delale za božič, novo leto, veliko noč…. Nikoli delale do polnoči ali zgodnjih jutranjih ur….
Seveda naj neha delat še medicinsko osebje, policisti, vojaki, cariniki, trgovci po bencinskih servisih, turističnih trgovinah… če sem koga izpustila, ki dela svetke, petke in nočne, se opravičujem in naj se končno začne na vse gledat isto.
Se delaš neumno ali si res neumna?
Veš zdravstveni delavci morajo delati ob nedeljah, ker nesreče in bolezni se zgodijo tudi sredi noči, ob nedeljah, ob praznikih. Pa verjetno, če nisi do kraja zabita, veš, da ob vikendih in ponoči ni kaj rednih pregledov oz redko, so pretežno samo nujne stvari.
Tudi požari, poplave, … se ne dogajajo samo med tednom podnevi, ampak tudi ponoči in ob praznikih in nedeljah.
Ampak tisti tvoj sekrte papir in kruh pa preprosto lahko kupiš v soboto ali pa v petek in ne boš crknila, če boš potem šele v ponedeljek lahko kupila drugega.
ena iz avstrije, 22.08.2021 ob 19:29
Ja, uboga revica avtorica. Kako le mi v Avstriji preživimo?
Trgovine med tednom odprte največ tja do 19:30. Ob sobotah zapirajo že prej. Ene ob 13ih, 12ih, v večjih krajih ob 18ih. Nedelje zaprto.
Pa veš, da vsi preživimo?
Ti uboga revica pa delaš vsak dan od jutra do večera, a ne? Kdo bi ti to verjel? Pa ja, v trgovino pojdi po službi, na poti domov. Ne pa, da na prosti dan želiš viset v trgovini.
SE pravi je IKEA dlje odprta kot trgovina s hrano? No ja, saj v ikei imajo tudi nekaj hrane…
Bi bilo komfortno, da so trgovine ob nedeljah odprte, sem tudi ptej kdaj izjemoma sla kaj kupit. A to, da v nedeljo ne mores v trgovino, je neprecenljivo, ker lahko razmisljas o kaksnem druzinskem izletu, obisku (seveda ljudi, ki ne padejo v znak, ko te vidijo pred vrati in se skrivajo v hisah, ali te nesramno odslovijo ;)) ali preprosto kaj doma naredis, uredis, s kom po telefonu poklepetas …
ena iz avstrije, 22.08.2021 ob 21:09
Pa to moraš biti ornk ruknjen, da dan, ko imaš končno prosto, letiš v trgovino namesto na kak izlet v naravo ali pa se preprosto vržeš dol in prebereš kako knjigo.
Pa kam smo prišli, da babe proste dni preživljate v trgovinah, otroke zraven vlečete, da so še bolj zblojeni.
Pa kakšni izleti neki? V teh jesenskih mesecih je bolj varno vikende preživeti na toplem v trgovini, namesto da te namaka dež na Kureščku!
Tudi sama sem imela dolgo obdobje, ko sem delala v povprečju tudi 9 ur dnevno, občasno sobote, nedelje včasih dežurna. Tudi kakšna službena pot ali teren je bil vmes. Vse sem na kupila od ponedeljka do petka, le redko še kaj v soboto dopoldne. Da bi težko pričakovane nedelje zapravljala za letanje po štacunah mi na kraj pameti ne pride.
ena iz avstrije, 22.08.2021 ob 21:12
Se delaš neumno ali si res neumna?
Veš zdravstveni delavci morajo delati ob nedeljah, ker nesreče in bolezni se zgodijo tudi sredi noči, ob nedeljah, ob praznikih. Pa verjetno, če nisi do kraja zabita, veš, da ob vikendih in ponoči ni kaj rednih pregledov oz redko, so pretežno samo nujne stvari.
Tudi požari, poplave, … se ne dogajajo samo med tednom podnevi, ampak tudi ponoči in ob praznikih in nedeljah.
Ampak tisti tvoj sekrte papir in kruh pa preprosto lahko kupiš v soboto ali pa v petek in ne boš crknila, če boš potem šele v ponedeljek lahko kupila drugega.
EJ slovenčki gavznejo če 20x na dan ne dobijo sveže pečenih žemljic, ker so tiste kupljene pred par urami bojda neužitne.
Sveže razpočnice, 22.08.2021 ob 22:02
EJ slovenčki gavznejo če 20x na dan ne dobijo sveže pečenih žemljic, ker so tiste kupljene pred par urami bojda neužitne.
Ja, ampak nekaj je očitno res takih telebanov. Glede na jok in stok, ker so se morale pred 21to uro zapreti trgovine.
Jaz sem vedno vse nabavila po službi, na poti domov. Mi ni na kraj pameti padlo prosto soboto ali nedeljo zabiti za trgovine. Pa raje jem 5 dni star kruh. Itak pa ga lahko mimogrede sama spečem. Jem pa ga, dokler ga ne zmanjka, čeprav je že star.
Razpizdena, 22.08.2021 ob 18:53
Tako je. Delam 6 dni na teden, natrpan urnik, da niti časa nimam it v trgovino. Moram v trgovski center, ki je sicer blizu, ampak rabim vsaj eno uro časa. Malih trgovin, brez gužve, ko hitro kupiš nekaj sproti, pa ni. Prav bi prišla ta nedelja. Saj trgovke, če delajo v nedeljo, imajo pa kakšen drug dan prost. Ne vem v čem je problem. Moja služba je taka, da včasih še nedelje delam. Niti en dan v tednu nisem prosta.
Vse je kr neki od kar imamo to vlado. Pa to še najmanj.
Ne nakladaj, tudi če delaš ne samo 6 dni, ampak 7 (teoretično), lahko zaviješ v trgovino. Če lahko najdejo čas Bosanci, ki delajo 12 ur na dan, ga boš pa še ti, sitnoba zakompleksana.
Ma jaz sem nakupovala ob nedeljah. Ampak moram biti poštena, da predvsem zato ker se mi čez teden po službi ni dalo. Zdaj pač grem in je fino imeti nedeljo dopoldan frej.
Bodimo fer, ne da se nam po službi vlačit po štacunah za fasungo, ampak bo treba 🙂
Sem se kar navadila. Ponavadi je to četrtek, ker čez vikend več kuhamo, ob petkih je pa že gužva.
Elefterios, 22.08.2021 ob 23:14
Tudi jaz sem zato, da se trgovinam spet dovoli nedeljsko obratovanje.
Ker zdaj je treba v nedeljo pač kupovati na Petrolu. Je dražje, hkrati pa njihovi prodajalci ravnotako delajo kot bi lahko Mercatorjevi. Ali pa vsaj v tistih nekoč “dežurnih” Mercatorjevih trgovinah.
Nehajte s tem fašizmom že! Ljudstvo je odločilo, vi bi pa samodržno nekaj spreminjali!
FreeSpirit, 22.08.2021 ob 23:34
Živim 2 km od meje z Italijo, pri njih lahko nakupujem vse dni v tednu, od ponedeljka do nedelje od 8ih do 20ih.,
Neprecenljivo!
Evo, pa zakaj ne bi tega denarja puščali v SLO? Pa tudi DDV bi šel v slovenski proračun in ne v italijanskega.
Nekateri naši butci so se dobesedno skregali z belim kruhom.
A treba je? ? Predvidevam, da imaš preveč denarja, da ne moreš kupiti vsaj v soboto ali počakati do ponedeljka. Pa verjetno skoz peš hodiš menda ???? Se sprehodiš do bencinske, da pokuriš kalorije, da pol lahko kruhek in tortico kupiš ??????????.
Seveda, pa dohtarji, pa gasilci, pa policaji naj imajo frej menda, kot ena piše ???. A boš šla tista resevat življenja, ker se stvari samo od 7 zjutraj do 20 zvečer stvari dogajajo. Kdo bi pol reševal včerajšnji katastrofalni incident pred peto zjutraj v Centru Ljubljane, ko je noz žvenketal? Eni imate res kakšno stvar zgolj za okras.. Kot bi primerjali gorivo s curkom v stanovanju. ?
Normalno, 23.08.2021 ob 00:10
A treba je? ? Predvidevam, da imaš preveč denarja, da ne moreš kupiti vsaj v soboto ali počakati do ponedeljka. Pa verjetno skoz peš hodiš menda ???? Se sprehodiš do bencinske, da pokuriš kalorije, da pol lahko kruhek in tortico kupiš ??????????.
Seveda, pa dohtarji, pa gasilci, pa policaji naj imajo frej menda, kot ena piše ???. A boš šla tista resevat življenja, ker se stvari samo od 7 zjutraj do 20 zvečer stvari dogajajo. Kdo bi pol reševal včerajšnji katastrofalni incident pred peto zjutraj v Centru Ljubljane, ko je noz žvenketal? Eni imate res kakšno stvar zgolj za okras.. Kot bi primerjali gorivo s curkom v stanovanju. ?
Tole Je za Elefterios in Pajki.
Forum je zaprt za komentiranje.