Trgovine ob nedeljah bi morali odpret
Tako je. Delam 6 dni na teden, natrpan urnik, da niti časa nimam it v trgovino. Moram v trgovski center, ki je sicer blizu, ampak rabim vsaj eno uro časa. Malih trgovin, brez gužve, ko hitro kupiš nekaj sproti, pa ni. Prav bi prišla ta nedelja. Saj trgovke, če delajo v nedeljo, imajo pa kakšen drug dan prost. Ne vem v čem je problem. Moja služba je taka, da včasih še nedelje delam. Niti en dan v tednu nisem prosta.
Vse je kr neki od kar imamo to vlado. Pa to še najmanj.
Bog je ustvaril sedmi dan za pocitek.
Ja, uboga revica avtorica. Kako le mi v Avstriji preživimo?
Trgovine med tednom odprte največ tja do 19:30. Ob sobotah zapirajo že prej. Ene ob 13ih, 12ih, v večjih krajih ob 18ih. Nedelje zaprto.
Pa veš, da vsi preživimo?
Ti uboga revica pa delaš vsak dan od jutra do večera, a ne? Kdo bi ti to verjel? Pa ja, v trgovino pojdi po službi, na poti domov. Ne pa, da na prosti dan želiš viset v trgovini.
Razpizdena, 22.08.2021 ob 18:53
Tako je. Delam 6 dni na teden, natrpan urnik, da niti časa nimam it v trgovino. Moram v trgovski center, ki je sicer blizu, ampak rabim vsaj eno uro časa. Malih trgovin, brez gužve, ko hitro kupiš nekaj sproti, pa ni. Prav bi prišla ta nedelja. Saj trgovke, če delajo v nedeljo, imajo pa kakšen drug dan prost. Ne vem v čem je problem. Moja služba je taka, da včasih še nedelje delam. Niti en dan v tednu nisem prosta.
Vse je kr neki od kar imamo to vlado. Pa to še najmanj.
To je en velik idiotizem. Kakor slišim, bi veliko trgovk z veseljem delalo nadure, pa ne morejo. Sicer je pa med slovenčki ena velika dvoličnost, kar se trgovin tiče. Po eni strani zagovarjajo, da trgovke nebi delale ob nedeljah, po drugi pa na veliko naročajo hrano preko dostav in to v nedeljo zvečer. Med 18to in 22to uro imajo restavracije tako gužvo, da ne morejo ustreči vsem naročilom. Taisti hipokriti se v nedeljo zvečer preseravajo in nažirajo, kot svinje ob 22ti uri, potem pa naslednji dan niso spočiti niti za na cesto. Kuhati pa očitno tudi nihče več ne zna.
ena iz avstrije, 22.08.2021 ob 19:29
Ja, uboga revica avtorica. Kako le mi v Avstriji preživimo?
Trgovine med tednom odprte največ tja do 19:30. Ob sobotah zapirajo že prej. Ene ob 13ih, 12ih, v večjih krajih ob 18ih. Nedelje zaprto.
Pa veš, da vsi preživimo?
Ti uboga revica pa delaš vsak dan od jutra do večera, a ne? Kdo bi ti to verjel? Pa ja, v trgovino pojdi po službi, na poti domov. Ne pa, da na prosti dan želiš viset v trgovini.
A Si predstavljaš, da bi tudi pri nas, tako kot včasih, bile štacune odprte zgolj do 12h? ???????????
ap jbela no – velina šacun j od pon-sob. odprta do 21 ure. Pa n mi rečt, da delaš od 7ih do 21ih zvčer e padamo na take fore. Tudi ob 20. uri zvečer je v štacunah še vedno dovolj robe. Tako da e samo jamrat.
Zakaj le v nedeljo odpirat? Tako ste jamrali, da nimate enega dneva frej za preživet s familijo. Kaj zdaj torej? A ne zdržiš doma z domačimi še tisti dan ko si frej ne?
Narod ponori :).
Se spomnim kak kraval so delali po monu, ko so se morale trgovine zapreti nekaj pred 21to ali kako je že bilo?
V Avstriji pa zapirajo itak že ob 19:30. Mogoče kak Dunaj, Graz, kaj dalje oz. tam sigurno kaj do poznega večera. Drugje pa ne.
Pa noben ne flikne od lakote. V slo pa tako pomembno, da greš v nedeljo v štacuno ali pa ob 9ih zvečer.
Prepovejo naj obratovanje tudi gostilnam, saj osebje dela vse sobote, nedelje, praznike… trgovke nikoli niso delale za božič, novo leto, veliko noč…. Nikoli delale do polnoči ali zgodnjih jutranjih ur….
Seveda naj neha delat še medicinsko osebje, policisti, vojaki, cariniki, trgovci po bencinskih servisih, turističnih trgovinah… če sem koga izpustila, ki dela svetke, petke in nočne, se opravičujem in naj se končno začne na vse gledat isto.
Forum je zaprt za komentiranje.