Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Transseksualnost ( salome)

Transseksualnost ( salome)

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 09.12.2021 ob 08:53

in zakaj ne more nositi kitk, plesti zapestnic in imeti dolgih las kot fantek?

Ljudje smo različni, ampak zato, ker fantek noče igrat fuzbala (najbolj primitivna igra ever) in hoče imeti dolge lase, mu še ni treba pri devetih jajc stran rezat.

Pomembno je, da ga v družini sprejemate, kaj bo pa kasneje, bo pa že čas pokazal.

???

se zelo strinjam

Ljudje  – vi bi otroka kar izpostavili ‘zdravljenju’ motnje, ki to sploh ni??? Ste nori??? Otroke je treba podpirati v izrazu.

Avtorica – izrekam ti vso podporo. Vendar tvoj otrok je popolnoma normalen. Ne podleži družbi, ki podpira zverinsko nadvlado alfa samcev.

Histerični femizem psihološko kastrira mlade moške in iz njih naredi ali mamine sinčke s punčkastim obnašanjem (kot v tem primeru) ali pa sploh pedre.

Spoštujem gospo Salome

Zakaj pa? Ker v celem življenju ni nikoli nič pametnega delalo, niti ni izobraženo. Je perverzno in maksimalno promiskuitetno one, ki se je na polno okol gonilo in zajebavalo. Ter izkoriščalo in zajebavalo tudi druge.

Jure M, 09.12.2021 ob 09:41

Histerični femizem psihološko kastrira mlade moške in iz njih naredi ali mamine sinčke s punčkastim obnašanjem (kot v tem primeru) ali pa sploh pedre.

Kaj je bilo histerično feminističnega pri avtorici? Le zaskrbljena je za svojega otroka.

Tvoje etikete so popolnoma neutemeljene.

Jure M, 09.12.2021 ob 09:46

Spoštujem gospo Salome

Zakaj pa? Ker v celem življenju ni nikoli nič pametnega delalo, niti ni izobraženo. Je perverzno in maksimalno promiskuitetno one, ki se je na polno okol gonilo in zajebavalo. Ter izkoriščalo in zajebavalo tudi druge.

Predvsem sovraštvo te vodi, vidim.

Tvoj strah pred drugačnostjo poglablja sovraštvo med nami.

Kaj konkretno je bilo pri avtorici ali njeni družini patološkega (morebiti histerično feminističnega), seveda ne morem vedeti.

A vsak psihonalatik ti bo povedal, da lahko mladega fanta v zdravega, moralnega in heteroseksualnega moškega vzgoji le moški z avtoriteto.

Terapijo za svojega sina poišči na tem nivoju (psihoanaliza in družinska terapija), če je le še čas. In če nisi s svojo lastno destruktivnostjo že nepovratno pokvarila lastnega sina in ga pretvorila v dekadentnega oneta s frfotajočimi metuljčki v riti.

btw, 09.12.2021 ob 07:57

hehe2020, 09.12.2021 ob 05:53

Lupine, 08.12.2021 ob 18:34

Ljudje. Imam 3 sinove in jih vzgajamo v istem gospodinjstvu. Imajo tudi očeta ja. Jaz svoje otroke sprejemam. Eden je odličnjak, poleg tega uspešen športnik, zmaguje…

Drugi je prav tako odličnjak on je ta o katerem govorimo,

Tretji je manj bister in ima kar težave, da je konkurenčen.  Vse 3 imam enako neskončno rada in vsi trije so deležni vzgoje od iste mame in istega očeta,  v isti družini.

Zakaj je drugi sin punčkast ne vem, vendar spodbujamo ga k fantovski rečem. Ima tudi zgled bratov.

Ampak on je kar je in moje usmerjane njega v kratke lase, v nogomet, v avtomobile,… to je samo informacija njemu, kot da ga ne sprejemam.

Ob vsem grdem kar ste napisali o meni, vam povem, da ga samo sprejemam in razume, da meni lahko pove vse. Očitno pa ga družba ne bo sprejela.

Ampak veste, on je otrok. Ne morete si sploh predstavljati v kako hudi stiski se otrok znajde, ko ga družba zavrne! Bodite ljudje no!

Avtorica, če želiš dobronamerne nasvete in podporo, tega nikar ne išči v tej greznici od foruma. Meni se zdiš odlična mama! Večina transpolnih oseb ne trpi zaradi hormonov, terapije ali česarkoli že, ampak zato, ker jih doma ne sprejemajo ali ker jih bližnja okolica dojema kot neke čudaške pošasti.

Sama še nisem srečala bolj čudaške pošasti, kot je zahojen, primitiven, butast slovencelj, teh se moramo vsi zelo bati.

Srečno! Pa isto kot predhodniki – če rabite pomoč ali svetovanje, je društvo Transakcija super naslov.

Nihče pred teboj ni uporabil toliko negativnih in žaljivih besed kot ti.

Verjetno si se prepoznal/a.

Jure M, 09.12.2021 ob 10:08

Kaj konkretno je bilo pri avtorici ali njeni družini patološkega (morebiti histerično feminističnega), seveda ne morem vedeti.

A vsak psihonalatik ti bo povedal, da lahko mladega fanta v zdravega, moralnega in heteroseksualnega moškega vzgoji le moški z avtoriteto.

Terapijo za svojega sina poišči na tem nivoju (psihoanaliza in družinska terapija), če je le še čas. In če nisi s svojo lastno destruktivnostjo že nepovratno pokvarila lastnega sina in ga pretvorila v dekadentnega oneta s frfotajočimi metuljčki v riti.

Jure M,

vrjetno govoriš o svojem amaterskem psihoanalitiku Vodebu. ?

Zakaj pa, če so pedri po tvojem punčkasti, zakaj so potem najbolj opasni tipi, ki jih poznam pedri (včasih biseksualci)?

Od skinheadov, do pocestnih barabc in pretepačov itd. Do takih, ki pedre pretepajo, ker so sami pedri in se sramujejo.

Kako potem to?

A to mislš FB psihoanalitiki? Najbol glasni ste itak zmeri prikriti geji. Tle ste pametni ko 100 matr. Doma pa žensko slite v analni sex.

za JureM

Lupine, 08.12.2021 ob 16:55

Spoštujem gospo Salome. To je prvi stavek, ki sem ga želela napisati, preden napišem še kaj drugega.

Je družba sedaj kaj bolj odprta do ljudi, ali ste še vedno samo primitivni sodniki drugim ljudem?

Imam sina, ki je star 9 let, ampak si želi biti deklica. Plete zapestnice, želi dolge laske in si dela kite.. težko je biti mama takemu otroku, ker sumim, da mu bo tako zelo težko v življenju. Jaz ga sprejemam, popolnoma takega kot je. Družba ga odriva na rob. Pa on je otrok. Neka mati je prepovedala svojemu sinu se družiti z mojim sinom. Imam še 2 otroka. Oba sta sinova, eden 10, drugi 7. Oba sta čisto fantovska. S kratkimi lasmi, žoga, nogomet…

svojemu otroku predvsem daj vedet, da ga imaš rada, ne glede na karkoli in da ga boš vedno podpirala. ne, ne bo mu lahko, ampak ljudem, ki imajo vsaj podporo staršev je neprimerljivo lažje kot takim, ki jih starši zavržejo

pa mogoče preštudiraj vse o hormonskih terapijah, ki odložijo puberteto. na ta način bo, ko bo polnoletn/a, odrasl/a, imel/a na voljo ali manj agresivno tranzicijo, ali pa bo brez problema lahko šel skozi puberteto in postal moški takrat, če bo to želel.

Ja in kaj sploh punčkast pomeni. Saj v nečem bo verjetno dober, uspešen in bo to počel neglede na druge stvari. Bljižna družba te pa vedno sprejme takrat ko vidi, da se za nekaj trudiš in ti veliko pomeni in ko te spozna. Ostanejo pa posamezniki, ki pač tudi sami niso sprejeti in to prenašajo na druge. Druge razlage ni.

Problem, ki ga jaz vidim v tej družbi je, da je polno ljudi, ki niso v ničemer uspešni in se sploh ne trudijo. Pa to lahko rečem za nekoga, ki je punčkast ali pa tip s samimi mišičami kot omara. A roke pa na ven obrjene.

Spostovani,

Upam da boste med odgovori znali razbrati transfobne in homofobne in se ne ravnati po njih. Glede vase hcerke vas bi usmerila na pediatrinjo, ki se edina v Sloveniji ukvarja s tem in je odlicna, samo zelo zasedena. To je  izr. prof. dr. Maja Drobnič Radobuljac, vodja enote za intenzivno otroško in adolescentno psihiatrijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana 01 5874 955. Kot so vam še svetovali se obrnite na društvo Transakcija – poiscite jih tudi na FB in IG – delajo tudi s starsi in mladoletnimi osebami. Konkretno lahko pisete tudi Lei, ki je svetovalka v tem drustvu in tudi sama trans ženska: lea.aymard@transakcija.si. Salome dela za Dih in jo lahko najdete preko njih ali pa ji pisete direktno na FB ali IG. Lahko si preberete njeno knjigo Novo rojstvo, ki jo je namenila prav mamam taksnih deklet kot je sama.

Priporocala pa bi vam še dokumentarni film, ki si ga lahko ogledate sami z vasim partnerjem ali pa tjdi z vaso hcerko: vec tukaj

https://www.lgbtfilmfest.si/vsebine/49/ko-odrastem-bom-punca

14.12.21 ob 20:00

Filmsko gledališče, Idrija

Punčka

Petite fille, Francija, 90′, slo. sub.

Jaz sem ga nasla tudi na spletu in sem si ga ogledala online. Zelo priporocam.

Nadaljujete z ljubecim in odprtim pristopom, absolutno pa se bolj inforimirajte in izobrazite o LGBT in predvsem trans temah. Salome se zdalec ni edina trans zenska v Sloveniji, ampak so v vseh krajih in vseh starosti. To vam povem iz prve roke, ne kar nekaj teoreticno. Tudi za vaso hcerko je lahko zelo zelo lepa prihodnost, kako se pa bo obrnilo pa je zelo veliko tudi na vas in podpori ostalih moskih clanov vase druzine, ki jo bo prejela ali pa ne. Ce me potrebujete za kakrsenkoli odgovor me lahko kontaktirate.

Hey, ravno končujem dodiplomski študij viopsihologije na primorskem.

Naj ti ponudim hitro in enostavno razlago biološkega in psihološkega vidika transspolnosti:

Znanstveno dokazano je, da možgani trans žensk delujejo kot možgani cis žensk, možgani trans moških pa kot možgani cis moških. Torej je že tukaj dokaz, da je transspolnost biološki pojav, ne pa “psihološka motnja”, kot je žal definirana še danes.

Takšne osebe se kljub nevroplasticnosti možgan ne da “prevzgojiti”, da bi se njihova spolna identiteta ujemala z njihovim biološkim spolom. Lahko pa njihovo telo preoblikujemo in tega prilagodimo delovanju možgan.

S tem zmanjšamo stopnjo disforije, posledično pa bistveno izboljšamo tudi njihovo duševno zdravje.

Na splošno med pripadniki LGBTQIA skupnosti opažamo veliko duševnih motenj zaradi nesprejemanja okolice.

Vsem, ki ne razumete, da spolno identiteto (ang. “gender”) posameznika določajo možgani, ne pa genitalije (ang.”sex”)priporočam knjigo “As nature made him”, napisano izpod rok Johna Colapinta.

Seveda pa v roka vzamite tudi kakšno sgrokovno literaturo na temo stransspolnosti, in pa otroško slikanico o spoštovanju drugih.

✌️

kavka vrtavka, 08.12.2021 ob 22:01

Gena za homoseksualnost ni, homoseksualec (in podobne perverzije…) se vzgoji.

Vzgajaj sina po moško. Oblači ga kot moškega, naj dela moško delo, naj se ukvarja z moškimi športi. Daj mu vedeti, da je mlad moški in ne neka srednjespolna spaka.

Res je ni gena je pa nevrološki vzrok, ampak za to vedeti je treba kako knjigo prebrati, ne pa s prijatelji na pivu debatirati….

Vsa ta nestrpnost je ogabna na srečo pa se veliko teh ljudi ne upa tega izreči na glas!

GEA, 09.12.2021 ob 15:11

Spostovani,

Upam da boste med odgovori znali razbrati transfobne in homofobne in se ne ravnati po njih. Glede vase hcerke vas bi usmerila na pediatrinjo, ki se edina v Sloveniji ukvarja s tem in je odlicna, samo zelo zasedena. To je  izr. prof. dr. Maja Drobnič Radobuljac, vodja enote za intenzivno otroško in adolescentno psihiatrijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana 01 5874 955. Kot so vam še svetovali se obrnite na društvo Transakcija – poiscite jih tudi na FB in IG – delajo tudi s starsi in mladoletnimi osebami. Konkretno lahko pisete tudi Lei, ki je svetovalka v tem drustvu in tudi sama trans ženska: lea.aymard@transakcija.si. Salome dela za Dih in jo lahko najdete preko njih ali pa ji pisete direktno na FB ali IG. Lahko si preberete njeno knjigo Novo rojstvo, ki jo je namenila prav mamam taksnih deklet kot je sama.

Priporocala pa bi vam še dokumentarni film, ki si ga lahko ogledate sami z vasim partnerjem ali pa tjdi z vaso hcerko: vec tukaj

https://www.lgbtfilmfest.si/vsebine/49/ko-odrastem-bom-punca

14.12.21 ob 20:00

Filmsko gledališče, Idrija

Punčka

Petite fille, Francija, 90′, slo. sub.

Jaz sem ga nasla tudi na spletu in sem si ga ogledala online. Zelo priporocam.

Nadaljujete z ljubecim in odprtim pristopom, absolutno pa se bolj inforimirajte in izobrazite o LGBT in predvsem trans temah. Salome se zdalec ni edina trans zenska v Sloveniji, ampak so v vseh krajih in vseh starosti. To vam povem iz prve roke, ne kar nekaj teoreticno. Tudi za vaso hcerko je lahko zelo zelo lepa prihodnost, kako se pa bo obrnilo pa je zelo veliko tudi na vas in podpori ostalih moskih clanov vase druzine, ki jo bo prejela ali pa ne. Ce me potrebujete za kakrsenkoli odgovor me lahko kontaktirate.

Punčka je od režiserja Sebastiana Lifshitza in je bil ta film na Evropskih filmskih nagradah. Zna bit, da je dober režiser. On je posnel film “Presque rien”. Sem slišal, da je dober film. Sam tega osebno ne morem potrdit zato, ker gnoji na RTV že dve desetletji ne vrtijo LGBT filmov. Oziroma jih vrtijo redko.

Pogrešam napredne stare čase, ko si lahko na televiziji spremljal dobre LGBT filme. Danes vidiš samo ameriške serije, ki imajo kvote koliko LGBT likov morajo imeti in potem posiljuejo z nekimi prisiljenemi plastičnilmi LGBT liki, ki splošno javnost še bolj odvračajo od LGBT ljudi.

V gozd, 08.12.2021 ob 20:14

Najboljš narediš, da ga pelješ na izlet v temne kočevske gozdove in ga tam pustiš.

Bodo že medvedi in volkovi opravili svoje, ne bodo diskriminatorni.

Idiot!!!! Stopite do prvega psihiatra.

Poglej moj brat je čisto normalen

Sedaj je magister arhitekture. Res ni da ni. Pa je ena mama v času otroštva prepovedala druženje z nami. Ker nismo imeli top pospravljeno. Poglej vsem ne moreš ugajati. Če se ena oseba noče družit s tabo se družiš s drugo. Sprejmi življenje in se ne ubadaj. Naj gre sin na čim več kroškov. Kaka ročna dela. Nekje je nekdo, ki se bo sigurno družil z njim.

Morda kak pedofil?

Ok, gena za homoseksualnost torej ni. To priznavajo tudi pro-homoseksualni teoretiki. Ko pa govorijo o nevroloških vzrokih – ja hudiča, pa dejte pedre potem nevrološko zdraviti in tudi pozdraviti!

Ne, rajši bodo pustili na miru nevrološko motene možgane in kirurško rezali zdravo telo. Banda pokvarjena!

Podoben pristop zdravljenja na nevroloških temeljih imajo tudi v Don Pierinovi skupnosti v Italiji in nekaterih drugih katoliških skupinah v Franciji – kjer homoseksualnost zdravijo z reparativno terapijo.

Pa s tem se tudi ukvarjajo doktorji medicine s katoliškim versko-nazorskim prepričanjem. Tisti “strokovnjaki” tam gor so pač s t.i. progresivističnim, to je dekadentnim in družbeno-destruktivnim nazorskim prepričanjem.

Važno, da moderatorji ta komentar pustijo!!!

Če pa slučajno berete moderatorj pa kar celo temo zbrišite. Ali pa kar vse teme o lgbt, da se vam ne bo treba s tem ukvarjati.

.

Ena pač977, 09.12.2021 ob 16:34

Idiot!!!! Stopite do prvega psihiatra.

Tazgorn

Ne ta, unga ki ga je citirala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close