Transseksualnost ( salome)
Spoštujem gospo Salome. To je prvi stavek, ki sem ga želela napisati, preden napišem še kaj drugega.
Je družba sedaj kaj bolj odprta do ljudi, ali ste še vedno samo primitivni sodniki drugim ljudem?
Imam sina, ki je star 9 let, ampak si želi biti deklica. Plete zapestnice, želi dolge laske in si dela kite.. težko je biti mama takemu otroku, ker sumim, da mu bo tako zelo težko v življenju. Jaz ga sprejemam, popolnoma takega kot je. Družba ga odriva na rob. Pa on je otrok. Neka mati je prepovedala svojemu sinu se družiti z mojim sinom. Imam še 2 otroka. Oba sta sinova, eden 10, drugi 7. Oba sta čisto fantovska. S kratkimi lasmi, žoga, nogomet…
Če bo samozavesten in zadovoljen v svoji koži in razvijal svoje potenciale in talente, bo tudi v družbi našel svoj prostor. Ja, meni se zdi bolj odprta. Mi je všeč, da je tako, priznam, in imam neko upanje, da bo čez par desetletij v zvezi z dopuščanjem raznolikosti le še bolje. No, držim pesti, da bi bilo tako.?
Tvoj sin se lahko obnaša kot deklica – naj si da duška, ampak ne bo nikoli deklica tega se morate zavedati na čisti ravni biologije. Če ga ne boš forsirala v transpolonst, ga bo minilo nekoč. Družba pa odriva še marsikoga normalnega na rob, tako da.. Če bo gay bo imel verjetno še večji krog poznanstev kot običajna oseba.
Kar se pa hormonskih terapij in “spremembe” spolnih organov tiče je pa recept za katastrofo in primitivni so starši ki to dovolijo. Žalosten primer je transpolna oseba Jazz, ki ima po transformaciji še vedno psihične težave in pridobila je ogromno kilogramov. Resnično je sedaj ogromna in s hormoni se ni za hecat.
Lupine, 08.12.2021 ob 16:55
Spoštujem gospo Salome. To je prvi stavek, ki sem ga želela napisati, preden napišem še kaj drugega.
Je družba sedaj kaj bolj odprta do ljudi, ali ste še vedno samo primitivni sodniki drugim ljudem?
Imam sina, ki je star 9 let, ampak si želi biti deklica. Plete zapestnice, želi dolge laske in si dela kite.. težko je biti mama takemu otroku, ker sumim, da mu bo tako zelo težko v življenju. Jaz ga sprejemam, popolnoma takega kot je. Družba ga odriva na rob. Pa on je otrok. Neka mati je prepovedala svojemu sinu se družiti z mojim sinom. Imam še 2 otroka. Oba sta sinova, eden 10, drugi 7. Oba sta čisto fantovska. S kratkimi lasmi, žoga, nogomet…
Očeta nima? Ja, potem pojdi na CSD in mu naj poiščejo rejniško družino, morda še ni prepozno za dobro vzgojo.
Moj sin je tudi pri šestih letih okol hodil z zlato torbico in nohte sem mu mogla nalakirat in imel je dolge lase pa špangice. Zdej ima 18 let in ni ne duha ne sluha več o kakšni želji po ženskih outfitih. Je pravi dec. Edino kar mu je ostalo iz tistega obdobja je veliko zanimanje za svet mode.
Sicer pa ve da lahko domov pripelje partnerja ali partnerico, nam je vseeno, dokler bo srečen on., smo srečni vsi 🙂
Če je tole resna tema .. jaz bi na tvojem mestu otroku nudila vso podporo, vzpodbujala ga pa v teh njegovih občutkih nebi. Naj se sam najde, naj se sam odloči, naj sam ugotovi. V začetku pubertete mu bo že mal bol jasno, pa mogoče, če bi takrat še imel željo po drugem spolu do zdravnika, da pove možnosti in hormonske terapije ipd. Do polnoletnosti pa itak nobenih posegov, nikamor. To čimkasneje.
Ljudje. Imam 3 sinove in jih vzgajamo v istem gospodinjstvu. Imajo tudi očeta ja. Jaz svoje otroke sprejemam. Eden je odličnjak, poleg tega uspešen športnik, zmaguje…
Drugi je prav tako odličnjak on je ta o katerem govorimo,
Tretji je manj bister in ima kar težave, da je konkurenčen. Vse 3 imam enako neskončno rada in vsi trije so deležni vzgoje od iste mame in istega očeta, v isti družini.
Zakaj je drugi sin punčkast ne vem, vendar spodbujamo ga k fantovski rečem. Ima tudi zgled bratov.
Ampak on je kar je in moje usmerjane njega v kratke lase, v nogomet, v avtomobile,… to je samo informacija njemu, kot da ga ne sprejemam.
Ob vsem grdem kar ste napisali o meni, vam povem, da ga samo sprejemam in razume, da meni lahko pove vse. Očitno pa ga družba ne bo sprejela.
Ampak veste, on je otrok. Ne morete si sploh predstavljati v kako hudi stiski se otrok znajde, ko ga družba zavrne! Bodite ljudje no!
Tale tema, 08.12.2021 ob 19:56
Tale tema bi morala v vse časopise.
Da ljudje izločajo OTROKA je PODLO in katera pa je ta ženska, ki svojega otroka ne pusti, da bi se družil s ribjim? Ta ženska si zasluži javno oznanilo svojega imena in priimka.
Oprosti – slovar. Ne ribjim, ampak tvojim.
V gozd, 08.12.2021 ob 20:14
Najboljš narediš, da ga pelješ na izlet v temne kočevske gozdove in ga tam pustiš.
Bodo že medvedi in volkovi opravili svoje, ne bodo diskriminatorni.
Tole Bi bilo potrebno prijaviti. Poudarjam gre se za otroka.
Moderatorji?
Jaz bom tole in cel ta forum prijavila policiji
Hey, otroku pusti, da raziskuje svojo identiteto. Ljudi, ki tvoje hčere ne spoštujejo in sprejemajo, samo briši iz lajfa, tvoja družina ne potrebuje negative.
Ne oziraj se na druge, posveti se otroku.
V veliko pomoč so lahko tudi psihologi ter zdravniki, ki lahko odobrijo postopek medicinske tranzicije preden otrok vstopi v puberteto. To je sploh korostno za vse trans feminine osebe, saj tako ne rabijo iti čez težke plastične operacije feminizacije telesa ter vokalnega treninga.
Za pomoč se lahko obrnete tudi na društvo Transakcija.
Lp in vse dobro
PS. Ko sprašujete o sprejemanju kontroverznih tem se poskisote izogibati temu forumu, polnemu zahojencev.
Ally636, 09.12.2021 ob 00:40
Hey, otroku pusti, da raziskuje svojo identiteto. Ljudi, ki tvoje hčere ne spoštujejo in sprejemajo, samo briši iz lajfa, tvoja družina ne potrebuje negative.
Ne oziraj se na druge, posveti se otroku.
V veliko pomoč so lahko tudi psihologi ter zdravniki, ki lahko odobrijo postopek medicinske tranzicije preden otrok vstopi v puberteto. To je sploh korostno za vse trans feminine osebe, saj tako ne rabijo iti čez težke plastične operacije feminizacije telesa ter vokalnega treninga.
Za pomoč se lahko obrnete tudi na društvo Transakcija.
Lp in vse dobro
PS. Ko sprašujete o sprejemanju kontroverznih tem se poskisote izogibati temu forumu, polnemu zahojencev.
Se strinjam. Bi bilo dobro, da že zdaj z hčerjo poiščete psihiatra za take zadeve. To je na centru za mentalno zdravje na zaloški cesti v Ljubljani. Samo pokličete in vas bodo napotili k psihiatru. Ne potrebujete napotnice.
Čimprej, ker pravočasno zdravljenje z hormonsko terapijo bo zelo pomagalo tvoji hčeri, kot je predhodnica napisala, ji se ne bo treba mučiti s neštetimi operacijami (je res, da jih ne potrebujejo vsi trans osebe). Tvoj otrok tako ali tako ne bo šel na nobeno operacijo do 18 leta. Samo zaviral bo moško puberteto.
Želim vam vso srečo in da bo tvoja hči srečna v bodočem želenem telesu.
Lupine, 08.12.2021 ob 18:34
Ljudje. Imam 3 sinove in jih vzgajamo v istem gospodinjstvu. Imajo tudi očeta ja. Jaz svoje otroke sprejemam. Eden je odličnjak, poleg tega uspešen športnik, zmaguje…
Drugi je prav tako odličnjak on je ta o katerem govorimo,
Tretji je manj bister in ima kar težave, da je konkurenčen. Vse 3 imam enako neskončno rada in vsi trije so deležni vzgoje od iste mame in istega očeta, v isti družini.
Zakaj je drugi sin punčkast ne vem, vendar spodbujamo ga k fantovski rečem. Ima tudi zgled bratov.
Ampak on je kar je in moje usmerjane njega v kratke lase, v nogomet, v avtomobile,… to je samo informacija njemu, kot da ga ne sprejemam.
Ob vsem grdem kar ste napisali o meni, vam povem, da ga samo sprejemam in razume, da meni lahko pove vse. Očitno pa ga družba ne bo sprejela.
Ampak veste, on je otrok. Ne morete si sploh predstavljati v kako hudi stiski se otrok znajde, ko ga družba zavrne! Bodite ljudje no!
Avtorica, če želiš dobronamerne nasvete in podporo, tega nikar ne išči v tej greznici od foruma. Meni se zdiš odlična mama! Večina transpolnih oseb ne trpi zaradi hormonov, terapije ali česarkoli že, ampak zato, ker jih doma ne sprejemajo ali ker jih bližnja okolica dojema kot neke čudaške pošasti.
Sama še nisem srečala bolj čudaške pošasti, kot je zahojen, primitiven, butast slovencelj, teh se moramo vsi zelo bati.
Srečno! Pa isto kot predhodniki – če rabite pomoč ali svetovanje, je društvo Transakcija super naslov.
hehe2020, 09.12.2021 ob 05:53
Avtorica, če želiš dobronamerne nasvete in podporo, tega nikar ne išči v tej greznici od foruma. Meni se zdiš odlična mama! Večina transpolnih oseb ne trpi zaradi hormonov, terapije ali česarkoli že, ampak zato, ker jih doma ne sprejemajo ali ker jih bližnja okolica dojema kot neke čudaške pošasti.
Sama še nisem srečala bolj čudaške pošasti, kot je zahojen, primitiven, butast slovencelj, teh se moramo vsi zelo bati.
Srečno! Pa isto kot predhodniki – če rabite pomoč ali svetovanje, je društvo Transakcija super naslov.
Nihče pred teboj ni uporabil toliko negativnih in žaljivih besed kot ti.
in zakaj ne more nositi kitk, plesti zapestnic in imeti dolgih las kot fantek?
Ljudje smo različni, ampak zato, ker fantek noče igrat fuzbala (najbolj primitivna igra ever) in hoče imeti dolge lase, mu še ni treba pri devetih jajc stran rezat.
Pomembno je, da ga v družini sprejemate, kaj bo pa kasneje, bo pa že čas pokazal.
Forum je zaprt za komentiranje.