Točna plača bi morala bit navedena
dejanski pogovori, 10.08.2025 ob 18:58
Šef: Kakšno plačo pričakujete?
Kandidat: 2500 bruto.
Šef: Naslednji teden vas bomo obvestili o izbiri.
Šef kadrovski: Za to delovno mesto imamo plačo 2700, ampak Pepe je v stiski in je rekel, da bi prišel za 1600, zato bomo vzeli njega in mu dali teh 1600. Ponosen sem, kako smo to dobro izpeljali.
Takih tepcev je vse manj, zato pa zaposlujete indijce, ko pa še to ne gre več pa imate na vratih napis ZAPRTO
Bedaki, 10.08.2025 ob 16:48
Na razpisu bi mora bit točna bruto osnova.
Pogajali za plačo? Če ti kaj ne paše lahko greš, to ti bodo rekli. Spet eni lansirate neke lažne zgodbice.
Če ti to reče potem glih kaj uporabnega delat ne znaš. Ker dobrih delavcev, ki obvladajo svoje delo ni simpl zamenjat. Če se te simpl zamenja, če te lahko en kekec ki bo zadovoljen s pol tvoje plače zamenja….je problem v tebi. Zakaj točno bi takšnemu človeku dali neko dobro plačo? Če pa lahko očitno isto stvar dela nekdo za pol manj? In ne niti približno ni samo par procentov ljudi, ki se lahko pogajajo za plačo. Samo očitno jih vi ne poznate. Svoji k svojim.
ja ja vidimo mi vse, 10.08.2025 ob 20:13
hahahhaha dobro izpeljali, saj se smešiš.
Takih tepcev je vse manj, zato pa zaposlujete indijce, ko pa še to ne gre več pa imate na vratih napis ZAPRTO
MIslim če kandidiraš za neko nekvalificirano delovno mesto katerega lahko zasede indijec na minimalcu brez znanja jezika…..no malo se zamisli nad sabo. Si kdaj pomislil da bi naredil kaj iz sebe? Da te ne bi mogel ravno vsak iz ulice zamenjat? Koliko pa ti misliš da bi rabili plačati takega nekvalificiranega delavca, ki ga očitno lahko takoj zamenjajo? Če bi imel svoje podjetje, koliko bi takšnega plačal? 2k? 2,5k? Bi dal čez 3k mesečno za nekoga, ki lahko isto delo opravlja kot nekdo za jurja in pol stroška?
Vidi se, da eni komentirate tu gor, ki sploh ne veste nič.
Kakšen dober delavec? A sploh veste vi kaj se dogaja v podjetjih? A vi sploh delate kaj? Mislim po komentarjih, niti ene koze ne bi znali past.
Groza, neki samooklicani direktorji, ki širijo neke lažne zaposlitve.
3000 bi vi plačali?
3000 ne dobim, če sem šef proizvodnje s 1500 zaposlenimi.
Speljati se nekam svoje zgodbice prodajat.
Za delovna mesta, ki so kaj vredna, so ponavadi individualne pogodbe. Pa firma si kar sama pride po kandidata in mu predstavi, kaj mu lahko nudijo. Oz. najamejo agencijo za to. Headhunting se reče temu.
Za suženjska delovna mesta, za katera je na tisoče kandidatov, bo pa vedno plača kao javna tajna, pa mutenje okoli tega, ker vedo, da lahko to marsikdo dela.
Bedaki, 10.08.2025 ob 21:15
Vidi se, da eni komentirate tu gor, ki sploh ne veste nič.
Kakšen dober delavec? A sploh veste vi kaj se dogaja v podjetjih? A vi sploh delate kaj? Mislim po komentarjih, niti ene koze ne bi znali past.
Groza, neki samooklicani direktorji, ki širijo neke lažne zaposlitve.
3000 bi vi plačali?
3000 ne dobim, če sem šef proizvodnje s 1500 zaposlenimi.
Speljati se nekam svoje zgodbice prodajat.
Bil je oglas za avtomehanika za 3000 EUR bruto. V vsakem spodobnem podjetju z več kot 100 zaposlenimi ima vodja proizvodnje najmanj 3500 EUR bruto.
Največ delovnih mest pa je res do 1500 bruto.
Ti resno misliš da so direktorji 3k plačani? 😀
Oprosti ampak večina dobrih delovnih mest ima individualno pogodbo. Pri nas imamo vsi individualne pogodbe. In ja plače za delovno mesto so različne. Je razpon. Ne majhen. In pri nas niti receptorka ni na minimalcu. Vodje skupin so več plačani kot 3k. Pa ne nimajo jurja in pol ljudi pod sabo :). Mene bolj zanima kje ti delaš, glede na reakcije si hitro zamenljiv kader. Mogoče ta bes v kaj pametnega spremeni in se nauči delati nekaj kar ne zna vsak. Nekaj za kar te bodo želeli plačati več. Če si samo eden izmed tisočih ki lahko nekaj dela, si pač plačan temu primerno. Ne vem kaj tako noriš, povsod je tako. Tudi v naravi je tako. Bolj hitra in pametna lisica bo pač boljšga zajca ujela k ena k sam tuli tam sred gozda kaj ona bi in leta naokol k kura brez glave.
a je vseh 11% folka na minimalcu tu?, 10.08.2025 ob 20:30
MIslim če kandidiraš za neko nekvalificirano delovno mesto katerega lahko zasede indijec na minimalcu brez znanja jezika…..no malo se zamisli nad sabo. Si kdaj pomislil da bi naredil kaj iz sebe? Da te ne bi mogel ravno vsak iz ulice zamenjat? Koliko pa ti misliš da bi rabili plačati takega nekvalificiranega delavca, ki ga očitno lahko takoj zamenjajo? Če bi imel svoje podjetje, koliko bi takšnega plačal? 2k? 2,5k? Bi dal čez 3k mesečno za nekoga, ki lahko isto delo opravlja kot nekdo za jurja in pol stroška?
Jaz pa sem že v penziji, zato odjebi in pošteno plačaj svoje zaposlene, kajti čaka te, kot mnoge…. na vratih, napis ZAPRTO!
Forum je zaprt za komentiranje.