Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Točna plača bi morala bit navedena

Točna plača bi morala bit navedena

Ne pa razponi. Če bodo razponi, bo vedno veljala spodnja meja. 1300-1600 bruto, bo pač 1300 bruto.

Plače delavcev bi morale itak bit javne.

Da se izogneš nategunom.

Pa fluktuacije št. delavcev tud.

In tudi prijava v zavarovanje s pogodbo, kjer je navedena ta plača ali višja.

Za plačo se spogajaš. Za določena mesta pač ne moreš točne plače v naprej dat. Odvisno kdo se javi. In razponi so čisto ok. Vsako dm ima razpone. Recimo jaz in sodelavec imava isti naziv, pa imam jaz višjo plačo, ker pač imam več let izkušenj in boljše rezultate. Če ti vedno dobiš tisto najnižjo se malo vprašaj zakaj. Mislim da si domišljaš da bodo točno določene objavljene plače ti pomagale boljšo dobit….pove vse o tvoji logiki kje je problem in kako se ga lotiti reševati.

Odgovor na objavo uporabnika
bedarija, 10.08.2025 ob 14:41

Za plačo se spogajaš. Za določena mesta pač ne moreš točne plače v naprej dat. Odvisno kdo se javi. In razponi so čisto ok. Vsako dm ima razpone. Recimo jaz in sodelavec imava isti naziv, pa imam jaz višjo plačo, ker pač imam več let izkušenj in boljše rezultate. Če ti vedno dobiš tisto najnižjo se malo vprašaj zakaj. Mislim da si domišljaš da bodo točno določene objavljene plače ti pomagale boljšo dobit….pove vse o tvoji logiki kje je problem in kako se ga lotiti reševati.

Ni problema, če bodo napisali 5 let izkušenj plača x, 20 let izkušenj plača y.

Delodajalec dobro ve, koliko je pripravljen ponuditi za neko delovno mesto, ampak nočejo povedati, da bi dobili koga POD CENO. Pred kratkim je bil oglas, kjer je lepo pisalo, da je plača 3000 EUR bruto. Tako bi morali napisati vsi, ne pa da morajo kandidati UGIBATI, koliko ima delodajalec v mislih.

xy519, 10.08.2025 ob 14:43

Ni problema, če bodo napisali 5 let izkušenj plača x, 20 let izkušenj plača y.

Torej hočeš da smo vsi plačani kot v JU? Glede na leta, ne sposobnosti? Da se nimamo možnosti pogajat? Zaposli se v JU, tam te bodo na izobrazbo in leta plačali. Ostalim pa pusti da si izborimo kar si lahko. Mislim kaj klinac ti pomaga če piše 1300 namest 1300-1600? Če itak praviš da veš da boš 1300 dobil. Torej kaj je razlika? Nekateri imamo malo višje razmerje v plačah za neko delovno mesto. Je lahko razlika krepko več kot jurja. In podjetje ima pravico dati razpis na katerega se lahko različni profili ljudi javijo. In si spogajati najboljše kar lahko. Ti si očitno ne moreš. Tako da ne vem kaj točno ti bo pomagalo če bo pisala točna cifra če nisi sposoben do takšne cifre pridt.

Kreten, ki je napisal, da se za plačo spogajaš, nima pojma.

Nov kader, naj bi za plačo starega kadra v podjetju naj ne vedel. Razen javno obelodanjenih.

Tako pa se dogaja, da se lenuhi   ki se v firmi svaljkajo 20 let, potem šlepajo  na delovni uspeh novega kadra. Oni z večjo plačo, kot nov zaposleni.

Tak priden in izkoriščan kader slej, ko prej gre, firme pa propadejo.

Zato pač se bo temu naredilo konec.

Kaj vas bega? Kaj vam ni jasno?

Minimalna bo napisana, torej je jasno, da manj kot to ne ponujajo, ce pa ti pokazes in dokazes, da si vreden vec, pa lahko izpogajas tudi vec od napisanega maksimuma.

Sin je kandidiral na eno zacetnisko delovno mesto, bil na ene petih razgovorih in na koncu so mu rekli, da ga za to mesto ne bodo vzeli, bodo pa zanj odprli novo delovno mesto, visje in z visjo placo, ker se je izkazal z izkusnjami iz studentskega dela, referencami in osebnim odnosom na razgovorih.

A zdaj bi se ti na njegovem mestu pritozila, zakak ga niso vzeli za razpisano delovno mesto in mu dali placo kot je bila navedena v razpisu?

ja, bi morala biti. pa tudi na razgovoru direkt povedat, koliko nudijo, ne pa neke glupe fore, kok pričakujete. poveš pa argumentiraš, pa zijajo vate kot v marsovca. ja pizda, če nisi sposoben prenest realnega odgovora ne sprašuj pa navrži tisto sramotarijo, ki te jo je sram napisat in povedat..

Saj ti delodajalci  z nekimi glupimi kao psihološkimi triki vprašanj, sam sebi pljuvajo v obraz. Itak bi pa zamaskirali plačo.

V razvitih sistemih že naziv delovnega mesta nakazuje plačo. Junior, Senior… Če kot delodajalec veš, kaj iščeš, tudi veš, kakšna je primerna plača za to.

To kar je nekdo napisal, da tisti, ki se izkažejo gredo naprej saj zaslužijo 500 eur neto manj od tistih, ki se svaljkajo.

Letos firma 30 mio dol. Se boš pogajal z mafijo?

Navedba plače ne pomeni, da se ni mogoče pogajati za višjo. Pomeni samo, da bo vsaj taka, kot je navedena. Ampak delodajalce je sram, da bi jo napisali.

Na razpisu bi mora bit točna bruto osnova.

Pogajali za plačo? Če ti kaj ne paše lahko greš, to ti bodo rekli. Spet eni lansirate neke lažne zgodbice.

Za plačo se lahko pogaja morda 5 % ljudi, tiskanih strokovnjakov. Povprečna plača v našem podjetju je precej visoka. Podjetje velja za uspešno in se hvali z dobički. Mladi naivneži se zanimajo za delo pri nas, a ko zvedo, da nas je velika večina krepko pod to povprečno plačo, jim je hitro jasno. Sama sem na lestvici delovnih mest malenkost pod sredino, plača pa konkretno pod povprečno. Precej ljudi je malo nad minimalcem, pa ne gre za kakšna proizvodna dela.

bumbarji…placi si je potrebno zasluzit, ni na meni kot delidajalcu da vam dam placo debili, zasluzite si jo, od dodane vrednosti ku jo ustvarite si zasluzite placo…pri nas je 30%od prodanih ur…kaj mene briga visina vase place, brigat mora vas bizgece da si jo zasluzite…vec kot prodate vecjo placo imate……a bo zdaj slo debili?placo vam nihce ne da  …PLACO SI KRETENI MORATE ZASLUZITI…..

Šef: Kakšno plačo pričakujete?

Kandidat: 2500 bruto.

Šef: Naslednji teden vas bomo obvestili o izbiri.

Šef kadrovski: Za to delovno mesto imamo plačo 2700, ampak Pepe je v stiski in je rekel, da bi prišel za 1600, zato bomo vzeli njega in mu dali teh 1600. Ponosen sem, kako smo to dobro izpeljali.

Julij Cezar, 10.08.2025 ob 18:17

bumbarji…placi si je potrebno zasluzit, ni na meni kot delidajalcu da vam dam placo debili, zasluzite si jo, od dodane vrednosti ku jo ustvarite si zasluzite placo…pri nas je 30%od prodanih ur…kaj mene briga visina vase place, brigat mora vas bizgece da si jo zasluzite…vec kot prodate vecjo placo imate……a bo zdaj slo debili?placo vam nihce ne da  …PLACO SI KRETENI MORATE ZASLUZITI…..

Haha, tipičen slovenceljski kapitalistični smrad. V prejšnjem sistemu cela familija v partiji in romala v Kumrovec, danes pa največji turbo kapitalisti.

Julij, koliko si sebi izplačujete?

Skrajni Titoist nabija, da si je plačo treba zaslužit.

Brez skrbi, na tvojega ušivega minimalca se ne bo nihče prijavil. Marš na Drino govno.

Neka osnova za delovno mesto bi morala biti napisana.  Itak v zasebnem sektorju podjetja en drugemu skačejo v zelje glede strokovnega in dobrega kadra in skorajda strokovnjakov ne zaposlujejo preko razpisov.  Slovenija je majhen kurnik.  Vsaka panoga ima zveneča imena, ki dobivajo povabila za delovna mesta ne glede na razpise.  Kar preko mailov te povabijo na kosilo in ponudijo delo.

Tista brezvezna delovna mesta, kjer je kader hitro zamenljiv, pa bi morala imeti napisano neko osnovo.  Po navadi traja poskusno delo 3 mesece in nato se z dobrimi delavci lahko pogaja naprej.

dejanski pogovori, 10.08.2025 ob 18:58

Šef: Kakšno plačo pričakujete?

Kandidat: 2500 bruto.

Šef: Naslednji teden vas bomo obvestili o izbiri.

Šef kadrovski: Za to delovno mesto imamo plačo 2700, ampak Pepe je v stiski in je rekel, da bi prišel za 1600, zato bomo vzeli njega in mu dali teh 1600. Ponosen sem, kako smo to dobro izpeljali.

Pravilno. Če bo nekdo ceneje naredil za isti denar, se vzame njega.

Vsak, ki je prišel k meni je pred nastopom vedel, kakšna bo plača (ni minimalna in je višja od plač, ki jih nudi konkurenca).  Povedano pa je bilo tudi, da si z dobrimi rezultati lahko takoj dvigne plačo.

Vsak, ki ni dosegel rezultatov – in kot pravi zgoraj en – si je ni zaslužil je v dveh mescih dobil odpoved.

Od dveh mescev me še ni vrag pobral, ko sem izplačala totalno nesposobnim, ki mislijo, da si zaslužijo plačo le za to, ker jo je država ‘uzakonila’ z določenim zneskom. Sem jim pa to jasno povedala.

Tisti sposobni si kot je bilo zmenjeno na začetku z uspehom nenehno zvišujejo. Vsi zadovoljni vsi srečni.

Poznam takšno šefico. Naj ti tvoj nesposobni sin dela, pa to v soboto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close