TITOVA smrt prekinila ogled filma
Kokoši ???????, 03.01.2023 ob 18:45
Lahko ti povem samo, da še nisem videl videl osebe, ki bi bila tako usrana na vseh nivojih kot si ti. Pišeš v ženskem smolu, a razmišljaš kot ogaben moški šovinistični prasec.
Ni čudnega, da sem te včasih zmerjal z AMERIŠKO KURBETINO. Tudi če danes gledaš neke, bedne komercialne evropske filme(ker resnih art filmov ne vrtijo več) in skandinavske in nemške serije se vidi, da te je v SRANJE OD ČLOVEKA kakršno si (pred 20, 30 leti) oblikovala predvsem ameriška televizija in filmi. Takrat si očitno gledala predvsem to.
Si človek, ki ga je v drek oblikovalo to ameriško sranje za prdenje in riganje ob kokicah in coca-coli.
Nič čudnega, da si pisala, da se strinjaš s tem ameriškim pogledom na ženske, da ženske osvobaja to, da se kažejo in slačijo itd. In seveda jih posledično posiljujejo in koljejo na polno(mala ZDA proti 8 miljardnemu sveti ima kar 75% serijskih morilcev, ki so v največji meri ameriški fenomen).
Ker seveda tako to gre, ŽENSKO JE BILO TREBA NAREDITI V VELIKI SEKS OBJEKT. (V objekt za prodajo. Ker to je vedno ženska bila, objekt za prodajo kot žena ali kurba.) In seveda zmanjšati moško vlogo objekta. Tako da so moški objekti 10% – ženske pa 90%. (AMERIKAAA!)
Tako da moški gledajo le ženske kot objekte. In da ženske gledajo le ženske kot objekte in se učijo kakšne morajo biti.
Ker če bi bilo razmerje (moški)50 – 50(ženske). Potem bi ženske gledale moške, ŽENSKE BI POPREDMETILE MOŠKE, in ravno to da moč ženskem, da one izbirajo, namesto, da bi bile izbrane kot je zadnjič rekla YRAM. In nehajo stalno opazovati druge ženske in se primerjati z njimi kako ugajati moškim.
In potem bi še moški gledali moške.
To je bil pa problem, KER SE ŽENSKE ZAČNEJO OSVOBAJATI…
Ne treba je bilo zatreti osvobajanje žensk in homoseksualnost. 🙂
Tvoja mentaliteta pa je od moških šovinističnih prascev, ki se veselijo, da so ženske nasedle in se kurbe zdaj slačijo za njih. Samo da zdaj same brez zvodnika služijo. Lep feminizem.
Nič čudnega, da potem ti o providerjih govoriš in se pritužuješ, ker slovenski moški ženskam ne plačujejo pijače.
Pa daj ti si direkt za dol k muslimanom, vsa zaostala… Daj šiptarja si za providerja najdi, ki ti bo vedno pijače plačeval.
Za drugam itak nisi.
Pozabil sem še dodati za zaključek, da če bi bile stvari drugačne in če ne bi tebe tako družba zafurala potem ti danes ne bi bila sama!!! Tako pa ti še naprej držiš mentalitete, za katero verjameš, da ženske osvobaja in to prepričanje si še utrjevala kot ameriška kurba pred 20, 30 leti, ko ste vsi obsedeno Ameriko gledali. Pa čeprav je ravno to ženskam polomilo krila, da bi same krojile svoja življenja.
Ali kot je zadnjič napisala “YRAM” kako je ulovila svojega moža, ki jo ni sprva porajtal. Napisala je: zakaj bi bila izbira od nekoga, če lahko sama izbiram.
Ti pa kar čakaj, da te bo kateri izbral. 😀
Saj sama ne znaš izbirati v svojem življenju. Takšna kot si pa tudi nikoli ne boš izbira. Ne za moškega, ne za službo…
Kokoši ???????, 04.01.2023 ob 00:23
Umami, 03.01.2023 ob 23:02
Kokoši ???????, 03.01.2023 ob 22:48
Umami, 03.01.2023 ob 22:02
Kokoši ???????, 03.01.2023 ob 21:13
Umami, 02.01.2023 ob 18:40
Kokoši ???????, 02.01.2023 ob 14:05
Bil je na RTV nek slovaški ali češki film o neki punci in vsem je bil zelo zanimiv. Na sredini, ga je prekinila novica o TITOVI smrt.
Lahko prosim kdo pove naslov filma za vse, ki si ga želijo ogledati do konca.
Hvala.
Tudi jaz se spominjam, da je šlo za zanimiv češki film o mladi punci, postriženi na okroglo ‘pixie’ frizuro in neki ljubezenski zgodbi s fantom, ki ni bil v redu. Bila sem v osnovni šoli, film sem gledala s starši in se spomnim maminih komentarjev glede tega tipa.
V tolažbo ti priporočam podoben film Ljubezni neke plavolaska Miloša Formana (morda ga itak poznaš).
“UMAMI”,
Hvala za predlog, poznam režiserja, filma pa nisem gledal.
Misliš da se celo maminih komentarjev glede tega tipa spomniš zato, ker je ta dan zaznamovala Titova smrt in ti je zato toliko bolj v spominu ostal?
Povej kaj pa je povedala o temu tipu?
Ob Titovi smrti sem bila stara osem let. Imam pa od nekdaj dober spomin od nekdaj – sem začela gledat posnetek filma na YouTube – eden prvih prizorov je, da si glavna junakinja postriže dolge lase na kratko (pixie frizura, he, he) .
Ta češčina mi ne gre iz glave – morda je bil film sinhroniziran v češčino?
Kar se tiče slovaščine – češčina in slovaščina sta bili od nekdaj dva precej različna jezika, tudi v obdobju Češkoslovaške so bili nekateri filmi posneti v slovaščini. Primer bi bil film o slovaškem ljudskem junaku Janošiku npr.
V ogled priporočam vse Formanove filme iz češkega obdobja in pa Moja mala vas J. Menzla.
“UMAMI”,
O hvala, da si odgovorila.
Pazi, da te ne začnejo zmerjati, da si jaz, ker mi odgovarjaš. 🙂
Bi bilo uredu pogledati Formanove filme iz češkega obdobja. Njegov najbolj znani Let na kukavičjim gnezdom je morda dober v nekaterih ozirih, a v drugih mi je deloval malo šovinistično.
Od Menzla filmi so mi všeč. Naprimer od njegovega najbolj znanega Strogo nadzorovani vlaki mi je bolj všeč ŠKRJANČKI NA VRVICI. Kere fore in kritika komunistične oblasti. Njihova “udba” je vse nadzorovala. Se je samo črn avto pojavil pa so koga pohapsali. Ali pa ko je njihov “udbovec” za nekoga rekel, da ta pa ne bo dolgo živel. In ko so kazensko razne profesorje in podobno poslali na delo v smetišče z železom. Super film.
Si gledala?
Drugače imam pa jaz tudi jaz neverjetno dober spomin, saj se spomnim svojega otroštva od kar sem bil star par mesecev naprej. Ker večina ljudi se nič pred tretjim letom ne spomni.
Me pa res zanima kaj je mama menila o tistem fantu?
Gledala sem Strogo nadzorovane vlake, Škrjančkov pa še ne – hvala za namig.
Mama je, kolikor se spomnim, menila, da jo bo tisti fant pretental, da ni iskren – lik zapeljivca, skratka.
Ja poglej. ŠKRJANČKI NA VRVICI so bili tako kot Strogo nadzorovani vlaki poosneti posnet po knjigi pisatelja Hrabala. Obe knjigi po katerih sta bila kmalu zatem posneta filma je napisal leta 1965. Knjiga po kateri so bili posneti ŠKRJANČKI je pred leti izšla tudi v slovenščini: Oglas za hišo, v kateri nočem več živeti (1965)
Če jo boš morda želela prebrati.
Filme so pa takrat znali delati. Poglej kako je danes, neka bedna Amerika že 25 let ne zna filmov snemati.
Tudi svoj zadnji film Stregel sem angleškemu kralju je posnel po Hrabalu. Moj najljubši Menzlov film pa je Krajšanje, ki je prav tako posnet po Hrabalu.
Čidovito življenje ima zaostala kura, 04.01.2023 ob 04:05
Copy paste recenzij filmov z neta in sam s sabo razpravlja in se krega. Od tisoč klikov na njegovo temo je kakih 950 njegovih lastnih? Lepšega življenja si res ni za zamislit.?
Ti ki pišeš sem ob štirih zjutraj pa imaš čudovito življenje? Vidim da si zelo osamljena duša.
vseved830, 03.01.2023 ob 14:57
KrEna2022, 03.01.2023 ob 14:42
Pred cca dvema desetletjema sem naredila par oddaj v kulturno-umetniskem programu na naši tv, zato se nisem obotavljal in poklicala neko znanko tam ter jo prosila za podatek, po katerem si tako posrečeno vprašal, Kokošy. Povedala sem vse, kar vemo – da je bil film češki in da je šlo za mlado punco. Tito je umrl ob treh popoldan, torej enkrat po tretji so prekinili program.
Kolegica bo vprašanje posredovala v arhiv in nadejam se hitrega odgovora, čeprav bo zagotovo trajalo ‘nekaj časa’, koliko ni rekla.
Ko dobim odgovor, ga takoj objavim.
Hehe, eni ste res za časom. Če ste delali na RTV bi pa res morali vedeti da obstaja spletni arhiv NUK, kjer je obljavljeno vse kar je bilo uradno izdano v zadnjih par stoletij.
Že zdavnaj sem napisal za kateri film gre, glejte odgovor danes ob 10:31.
Potrjujem, da so mi iz rzvslo arhiva sporočili, da je film res Murenček.
Vseved, pred 20imi leti tega ni še bilo v NUKu. Je pa zelo logično, da so to naredili. Nisem si mislila, da smo že mala Encyclopedia Britanica in imamo že vse na netu.
Vsekakor hvala, da si tako podkovan, da si nas razsvetlil. Zelo koristen podatek.
Ostani v takšni informacijski formi še naprej ?
“ČUDOVITO ŽIVLJENJE IMA ZAOSTALA KURA”,
lej si pač zabito, če misliš, da zato, ker gospa zgoraj tudi pozna češkoslovaške filme tako kot jaz moram gotovi biti to jaz, ki si pišem sam s seboj.
Nisem ti jaz kriv, če si kulturno nerazgledan primitivec, da ti je neobičajno, če kdo pozna te filme.
“KrEna2022”,
hvala za trud. 🙂
Pa kako to, da si še ostala v letu 2022?
Kokoši ???????, 05.01.2023 ob 20:45
“ČUDOVITO ŽIVLJENJE IMA ZAOSTALA KURA”,
lej si pač zabito, če misliš, da zato, ker gospa zgoraj tudi pozna češkoslovaške filme tako kot jaz moram gotovi biti to jaz, ki si pišem sam s seboj.
Nisem ti jaz kriv, če si kulturno nerazgledan primitivec, da ti je neobičajno, če kdo pozna te filme.
“KrEna2022”,
hvala za trud. 🙂
Pa kako to, da si še ostala v letu 2022?
Se ne zmenim za komentarje anonimnih trolov.
Film sem si pogledala (v ruščini), sicer nisem razumela vseh dialogov (ogromno je nekih citatov ruske poezije), se je pa dalo slediti zgodbi. Ti opišem zgodbo, ali boš še sam poskusil pogledati Kokoši?
In, ja, ni slab film.
Umami, 05.01.2023 ob 22:50
Se ne zmenim za komentarje anonimnih trolov.
Film sem si pogledala (v ruščini), sicer nisem razumela vseh dialogov (ogromno je nekih citatov ruske poezije), se je pa dalo slediti zgodbi. Ti opišem zgodbo, ali boš še sam poskusil pogledati Kokoši?
In, ja, ni slab film.
“UMAMI”,
KRAJŠANJA pa nisem videl, si bom pogledal na internetu o filmu.
Ja anonimnim trolom res ni vredno pozornosti dajati, ko bi jim vsaj še anonimnost vzeli, tako pa stalno iščejo pot do tebe.
O pogledala si MURENČKE, o seveda si jih bom pogledal, nevem pa kdaj. Počakal bom na čase, ko si jih bom lahko pogledal s prevodi. Seveda zdaj si bom zapomnil film, ko imamo naslov. Kako naj bi pozabil na film, ki ga je prekinila Titova smrt. Sem pa že pogledal na internetu za informacijami, kar sem jih našel.
Forum je zaprt za komentiranje.