Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek TITOVA smrt prekinila ogled filma

TITOVA smrt prekinila ogled filma

Bil je na RTV nek slovaški ali češki film o neki punci in vsem je bil zelo zanimiv. Na sredini, ga je prekinila novica o TITOVI smrt.

Lahko prosim kdo pove naslov filma za vse, ki si ga želijo ogledati do konca.

Hvala.

Precej tistih, ki so takrat gledali film je že mrtvih

Odgovor na objavo uporabnika
Nevem899, 02.01.2023 ob 15:15

Precej tistih, ki so takrat gledali film je že mrtvih

Samo glede na to, da je bil fajn film bi lahko kdo vsaj naslov povedal, da se ga z interneta sname.

Zagotovo bo kdo vedel kateri film se je predvajal 40 let nazaj na RTVju ob času titove smrti. Tako iz glave.

Ti si pozabil, drugi pa ne smejo????

Hahahahahahahahahaha, 02.01.2023 ob 15:29

Zagotovo bo kdo vedel kateri film se je predvajal 40 let nazaj na RTVju ob času titove smrti. Tako iz glave.

Nekateri ga bi radi videli do konca, kaj se je zgodilo s tisto punco.

Ne spomnim se, kateri film sem takrat gledal. Le spomnim se, da je bil film prekinjen in se je na spodnjem robu prikazala jugoslovanska zastava.

Takrat smo vsi vedeli, da je Tito umrl.

to je bil film- suhe gate na dnu morja. Od tiste punce gate je nekdo vrgel v morje in po čudežu jih je stauhal en mlad fant in to popolnoma suhe- kako je to mogoče…še dobro da je bil film prekinjen, ker nihče ne bi verjel, da so gate iz morja lahko suhe.

robi9, 02.01.2023 ob 16:22

Ne spomnim se, kateri film sem takrat gledal. Le spomnim se, da je bil film prekinjen in se je na spodnjem robu prikazala jugoslovanska zastava.

Takrat smo vsi vedeli, da je Tito umrl.

Pa ti je bil film všeč?

Ravno smo prišli domov, odprli TV. Ne vem, kaj je bilo na sporedu. Čez cca 5min so objavili vest o Titovi smrti.

Kokoši ???????, 02.01.2023 ob 16:29

Pa ti je bil film všeč?

Če sem ga gledal, je bil sigurno zanimiv.

robi9, 02.01.2023 ob 16:43

Če sem ga gledal, je bil sigurno zanimiv.

Kako naj najdemo naslov?

Kokoši ???????, 02.01.2023 ob 16:45

Kako naj najdemo naslov?

Če poznaš koga, ki je takrat delal na RTV in bil recimo v filmski redakciji, ali pa v tehniki, ti bo znal povedat, poiskat.

Vprašaj na RTV. Mogoče imajo ta podatek kje v arhivu.

In po 44 letih si se spomnil, da bi pa film vseeno gledal do konca… čeprav je danes negledljiv?

Sam fprašam, 02.01.2023 ob 17:13

In po 44 letih si se spomnil, da bi pa film vseeno gledal do konca… čeprav je danes negledljiv?

Zakaj pa bi bil negledljiv ?

Ja SAM FPRAŠAM mene tudi zanima zakaj bi bil danes negledljiv?

Poglej samo ameriške filme, že zadnjih 25 let Amerika ne zna snemati filmov, saj so bili prej mnogo boljši in tudi mnogo bolj kvalitetno narejeni.

Poleg tega pa je bila češkoslovaška kinamatografija v tistih časih ena najbolj znamenitih kinamatografij, danes ni več.

Tako da bi bilo morda danes ta mislim da slovaški film še bolj zanimivo videti kot takrat.

Kokoši ???????, 02.01.2023 ob 14:05

Bil je na RTV nek slovaški ali češki film o neki punci in vsem je bil zelo zanimiv. Na sredini, ga je prekinila novica o TITOVI smrt.

Lahko prosim kdo pove naslov filma za vse, ki si ga želijo ogledati do konca.

Hvala.

Tudi jaz se spominjam, da je šlo za zanimiv češki film o mladi punci, postriženi na okroglo ‘pixie’ frizuro in neki ljubezenski zgodbi s fantom, ki ni bil v redu. Bila sem v osnovni šoli, film sem gledala s starši in se spomnim maminih komentarjev glede tega tipa.

V tolažbo ti priporočam podoben film Ljubezni neke plavolaska Miloša Formana (morda ga itak poznaš).

Hja, najbrž bo tale film danes res star že 50 let in iz današnje perspektive kamenodobni (druga tehnologija, drugačni pristopi, statičnost…). Tudi kakšni 007 iz sedemdesetih so cel smeh.

Če si “žabar”, se spravi v NUK, kjer morajo po službeni dolžnosti hraniti izvode vseh knjig in časopisov, ki so izšli pri nas. Tam enemu rečeš, da ti med mikrofilmi pomaga najti nekaj časopisov tistega oz. prejšnjega dne, kjer bi nekje proti koncu morali biti tudi RTV spored.

Nekaj robe iz NUKa je tudi že digitalizirane in dane na voljo javnosti. Če torej uspeš najti kaj na dLibu, ti sploh ne bo trea iti v brick & mortar NUK.

Ali pa vprašaj pri izdajateljih cajtngov, če imajo v arhivu kaj iz tistih časov. Npr. v Delu, če ga ni Petrič uspel že totalno razhajkati, bi že morali kaj imeti, glede na to, da celo prodajajo ponatide “starih jajc” in ob okroglih obletnicah objavljajo stare naslovnice….

Nič ni bil češki ali pa slovaški film.

Če je bil res od tam, je bil češkoslovaški, saj je bila to takrat ena država.

Spomnim se tistega popoldneva in zanimivega filma, naslednji dan je “tršica” celo dopoldne kremžila češ kaj bo z nami, kaj če nas rusi napadejo…

točn tko, 02.01.2023 ob 18:47

Hja, najbrž bo tale film danes res star že 50 let in iz današnje perspektive kamenodobni (druga tehnologija, drugačni pristopi, statičnost…). Tudi kakšni 007 iz sedemdesetih so cel smeh.

No očitno se noben v tej temi ne strinja s tabo. In poleg tega tako kot ve tej temi cela Slovenija govori, da je bil super film na televiziji in so ga prekinili zaradi Titove smrti. Tudi ta tema ti je dokaz tega.

Poleg tega ne vemo o čemu sploh govoriš.

Zakaj če naj bi bili filmi danes bolje narejeni, potem Amerika ne zna več narediti filma? 🙂

Zakaj so bile barve in kontrasti včasih toliko lepši? Ravno tri dni nazaj mi je ene rekla, da ima občutek ko gleda filme kot,, da gleda ćrno bele filme. Vse je tako nebarvito in dolgočasno.

Da ne govorimo o temu, da se bojo računalniškim učinkom filmov po letu 2000 vsi režali, ALIENS pa se ne bo nihče nikoli režal.

No jaz sem že dvajest let nazaj ljudem rekel, poslušite jaz nisem tak kmetavzar kot vi, tem filmom se bojo čez 40 let režali in jaz sem 40 let pred vami.

Tako danes kot 50 let nazaj so (bili) dobri in slabi filmi. Če te film pritegne, primarno seveda zaradi zanimive zgodbe, potem je *zate* ta film dober. Pa ga posneli američani ali japonci. In ne oziraj se na raznorazna napihovanja glasnih forumašev, ki posplošujejo in niso sposobni utemeljiti svojih prepričanj.

Bila swm otrok, a se spomnim, da smo gledali film, ki so ga žal prekinili. Mogoče ni nil tako zanimiv, bolj to, ko ostaneš brez konca in te zanima kako se je končal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close