Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tiste, ki ne prenesete kontracep. tablet

Tiste, ki ne prenesete kontracep. tablet

…katero drugo kont. sredstvo uporabljate?
Jaz horm. tablet ne prenašam dobro. Sploh pa da ne govorim o njihovih stranskih učinkih.

Kondom.

Kondom.

KT nikakor ne prenašam, sprobala sem tudi mireno, ampak tudi tu obup.
Tako, da kondom ali pa abstinenca 🙁 (namreč moški bi kar brez kondoma, kar pa jaz seveda ne bi).

Diafragma in spermencid.

Dobro se pouči o naravnih metodah. Pojdi na kakšno izobraževanje FertilityCare. Zelo priporočam. Midva to metodo uporabljava od začetka. Imava dva otroka, spočeta, ko sva tako želela. Počasi pa mene daje že tudi mena, tako da se bo končalo…

Ravno včeraj je tule gor ena odprla temo, ker se je šla naravne metode pa zdaj ne ve ali bi naredila splav ali bi rodila otroka.

Če si želiš otroka, se lahko igraš z naravnimi metodami. Pa če nočeš seksat takrat, ko ti najbolj paše, so tudi v redu. Sicer pa kondom.

Tista, ki zgoraj piše, da moški ne marajo kondoma: v nekem pogovoru na pijači so polni takih pametnih vicev o seksu s palerino, pa kosmate ženske se niti dotaknili ne bi in podobno. V intimi spalnice jih pa ne motijo ne dlake ne kondomi.

Tudi midva uporabljava naravno metodo in v 20 letih nisva imela nobenih presenečenj, pa če tudi bi kakšno bilo, bi se ga razveselila.

To, da nočejo kondomov, vem iz izkušenj. Ne iz vicev.
In to od moškega, ki je s pomočjo naravnih metod pridelal že nekaj otrok, pa bi še kar šel na sistem naravnih metod. No, je že bivši. Jaz se ne grem takih igric.

No moja sorodnica tudi uporablja naravne metode. Rezultat: 6 otrok. En pri 44ih. Totalno presenečenje. Tudi 5. je bil totalno presenečenje. Pa tudi ta prvi.

Pa še kar nekaj jih poznam, ki so se šli naravne metode in pridelali otroke. Pa ne samo enega.

No moja sorodnica tudi uporablja naravne metode. Rezultat: 6 otrok. En pri 44ih. Totalno presenečenje. Tudi 5. je bil totalno presenečenje. Pa tudi ta prvi.

Pa še kar nekaj jih poznam, ki so se šli naravne metode in pridelali otroke. Pa ne samo enega.
[/quote]

Govorim o poučenosti. Če si poučen IN UPOŠTEVAŠ, se “ne zgodi”. No, se, tako kot pri moji prijeteljici, ki se je zaradi drugih zdravstvenih zadev sterilizirala in nato zanosila. Otrok, ki so nastali s pomočjo mirene poznam pa 3. Vsi so bili presenečenje.

To, da nočejo kondomov, vem iz izkušenj. Ne iz vicev.
In to od moškega, ki je s pomočjo naravnih metod pridelal že nekaj otrok, pa bi še kar šel na sistem naravnih metod. No, je že bivši. Jaz se ne grem takih igric.
[/quote]

Tisti, ki jih res nočejo, pa niso moški, ampak bedaki. A večina ni takih, zato ne obupaj, če si pač naletela na enega bedaka. Tisti tapravi bo pa hotel seksati s tabo ne le s kondomom, ampak tudi v palerini, če bo to tvoja želja 😀

Da zastrupijo žensko in ribe? Ne hvala.

Govorim o poučenosti. Če si poučen IN UPOŠTEVAŠ, se “ne zgodi”. No, se, tako kot pri moji prijeteljici, ki se je zaradi drugih zdravstvenih zadev sterilizirala in nato zanosila. Otrok, ki so nastali s pomočjo mirene poznam pa 3. Vsi so bili presenečenje.
[/quote]

No, glede na tvoje pisanje, je jasno, da samo ti nimaš pojma pa govoriš ravno ti o poučenosti.
Da ti razjasnim vsaj malo:
Nekatere ženske nimajo rednega ciklusa, enkrat je krajši, drugič je daljši. Ene ženske imajo zelo dolge menstruacije in zelo zbrkan ciklus. Telesna temperatura je odvisna od marsičesa, recimo že prehlad jo lahko spremeni.
Tiste, ki imajo PCO, imajo sploh zmeštran ciklus.
Da ne omenjam stresa, hujšanja, rejenja, raznih bolezni… vse to vpliva na ciklus, izcedke iz nožnice…

[/quote]

kar ti lahko da vedeti samo to, da še tako zanesljiva metoda ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
fertilityCare:

6. Reliability.
It is a reliable method to avoid pregnancy. Per their website, the Creighton Model System is 99.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} effective with perfect use and 96.8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} with typical use. Those numbers are pretty in line with birth control pills.

torej, po njihovih lastnih navedbah trdijo, da sfalijo v manj kot 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
kar pomeni, v reali je to vsaj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
pa treba je upoštevat tudi, da je bil vzorec za to trditev izjemno majhen, raziskava je bila delana na 12 mesecih in 242 parih, ki so bili vsi po vrsti nadpovprečno premožni in izobraženi.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8057183
in v povprečju 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} parov jih po enem letu metodo opusti.

tale klinična študija tu že zvišuje predvideni delež neuspeha z manj kot 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na 6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01012596

s tem, da rezultatov sploh niso objavili.. hmmmm

NI 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} METODE, KI BI PREPREČEVALA NOSEČNOST
ne sterilizacija, ne kontracepcijske tablete in ne “poučenost” ti ne morejo garantirat, da ne boš zanosila, če seksaš.

Tisti, ki jih res nočejo, pa niso moški, ampak bedaki. A večina ni takih, zato ne obupaj, če si pač naletela na enega bedaka. Tisti tapravi bo pa hotel seksati s tabo ne le s kondomom, ampak tudi v palerini, če bo to tvoja želja 😀
[/quote]

No, naletela sem na dva taka, oba sta že bivša. Naletela sem tudi na takega, ki me je pecal, je kazalo, da bi kaj bilo, seveda je pa razpravlja tudi o tem kako s kondomi on ne bi seksal. Nisem se zapletla v razmerje.

Pri nas več presenečenj ne bo, starost je že vzela to možnost. Če zadevo preučiš, deluje.

Poznam pa celo eno žensko, ki je zanosila dvakrat z obročkom, pa jih ima tudi na ta račun 5.

No, jaz imam ovulacijo očitno lahko kadarkoli. Drugi otrok je bil spočet izgleda ravno takrat, ko bi morala nastopiti menstruacija.
Kako se vam obnese diafragma, prakticira katera to?

Ko jih je pet sterilizacija in to je to.

Če ti je vseeno, če vendarle zanosiš, so naravne metode ok. Če nočeš imet otroka, nikakor niso ok.
To so igrice za tiste, ki sicer ne bi imeli vsako leto otroka, jim je pa vseeno, če tu pa tam kakega pridelajo.

Drži. Najbolj plodne so ravno tiste, ki si najmanj želijo itrok.

Z naravnimi metodami je podobno kot s politično nekorektnimi vici/črnim humorjem. Ohraniš zase in najožji krog ljudi, ki jih poznaš, ne razglašaš pa naokrog.
In ne delaš reklame, ker veš, da je to ena manj zanesljivih metod, približno na ravni prekinjenega spolnega odnosa. Primerna je za res majhen delež parov in res ni nekih tehtnih razlogov, da bi jo človek priporočal kar vsevprek. No, če bi bila tako dobra in zanesljiva, bi jo itak večina že prakticirala, ker je teoretično, na papirju, idealna.

Zaradi izlulane kontracepcije ribe spreminjajo spol.

Kondom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close