Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tiste, ki ne prenesete kontracep. tablet

Tiste, ki ne prenesete kontracep. tablet

V povprečju 10x mesečno. Po 27 letih, kar sva skupaj.
[/quote]

Se pravi, da je od celega meseca samo 10 dni varnih in primernih za seks? Pa je v to vkljucen se cas menstruacije?

Se pravi, da je od celega meseca samo 10 dni varnih in primernih za seks? Pa je v to vkljucen se cas menstruacije?
[/quote]

Pa bohnedej, da ti v tistih 10 dnevih zboliš. Pa da ti ni do seksa? Aja, ne, to ni pomembno, takrat je cas za akcijo in pika. Koga briga kdaj tebi res pase. Takrat itak ne smes seksat.

In ugotoviš, da ti druge tudi ne pašejo, pa tretje potem tudi ne. Kar pomeni, da si kar nekaj mesecev vnašal v telo hormonski koktejl, ki ti ne odgovarja, in trpel (kratkoročne in dolgoročne) posledice te odločitve. A lahko razumeš, da marsikatera ženska na tej točki ni pripravljena še četrte preizkusit?

če iz zdravstvenih razlogov ne smeš jemat hormonske kontracepcije, potem ti je prepovedanih vseh 30 vrst.
ginekolog ti jih tudi ne sme predpisat

Tega nobena ne upa komentirat. Bi bilo treba priznat odgovornost, ki gre veliko širše kot samo za enega otroka. Ampak koga brigajo drugi. Glavno, da lahko seksam svobodno kadarkoli me prime. Reve.
[/quote]

Edina pametna rešitev je uporaba kondomov in to, da glavno skrb za zaščito prevzamejo moški.

In ugotoviš, da ti druge tudi ne pašejo, pa tretje potem tudi ne. Kar pomeni, da si kar nekaj mesecev vnašal v telo hormonski koktejl, ki ti ne odgovarja, in trpel (kratkoročne in dolgoročne) posledice te odločitve. A lahko razumeš, da marsikatera ženska na tej točki ni pripravljena še četrte preizkusit?
[/quote]

Po doktrini moraš tablete jemati vsaj pol leta, da lahko rečeš, da ti ne ustrezajo, in ta čas pač prenašati stranske učinke v upanju, da se bodo polegli. Torej govorimo o letih preizkušanja, ne samo o mesecih.
In če v tem času ženska nenehno krvavi ali ima drisko, ji je slabo, glavoboli … skratka, same okoliščine, ki ne spodbujajo ravno libida, mora recimo po goldfishovsko žrtvovati nekaj let življenja, da najde primerno hormonsko kontracepcijo.
Glavni argument: nekaterim moškim kondom ne ustreza. Ja buhu. Na izbiro ima hormonsko potolčeno partnerko, ki ji ni do seksa, ker jemlje KT, ali za kanček manj prijeten seks s kondomom. Zame osebno so tipi, ki se otepajo kondomov, navadni pussyji. Kondom je del akcije in je seksi, če se tako odločiš in znaš zadevo speljat. Meni jih je užitek že kupit.

s čim je danes nekaj narobe? zanimivo je da včasih teh problemov ni bilo in so se jih ženske redno posluževale pa če so imele stalnega partnerja in reden seks ali pa ne. Jamrala pa takole nobena ni.

Haha, užaljena? Zakaj? Ker obvladam neko veščino, ki je večina ne? In ko začnete klobasat o nerednih ciklusih in stresih in potovanjih in…oh ja. Kot govori moj nick – nepoučenost. Pa kaj mislite, da živim na marsu zapredena v bubo? Imam nereden ciklus, živim v takem stresu kot kdorkoli drug in kar precej potujem. Pa vseeno deluje. Če se ti da. Če se ti pa ne ljubi, začneš pa zmerjat okoli sebe, ja. Samo potem imenujte zadevo s pravim imenom. “Nepoučenost in lenoba”, ne pa “ne deluje”.
[/quote]

Kot sem napisala, to je metoda, ki je ne moreš kar priporočiti popolni neznanki, ker ne veš, kako natančna in vestna je. In podatki kažejo, da je skrajno nezanesljiva (ravno zaradi velike vloge človeškega faktorja).
Sploh pa takole prek neta delaš reklamo, brez da bi izpostavila tudi slabosti (zato to počnejo drugi namesto tebe). Se ti zdi to korektno? Glede na nick in da se imaš za poučeno, vsekakor nisi objektivna in korektna.
Objektivna in korektna bi bila: uporabljam naravno metodo, je zapletena, vendar se pri meni obnese. Opozarjam pa, da je z njo kar nekaj dela in da mora biti človek natančen.
Se pa bojim, da je to zunaj tvojega (verjetno katoliško obarvanega) dometa.

a to je tista, ko moraš v spalnici poleg pojstle in nočnih omaric imet še laboratorij? In preden se spraviš seksat, naredit še ene par analiz sluzi in je vem kaj še vse. Potem pa dedca itak vse mine in se sploh ni za čudit da je res tako zanesljiva.

Pustite parom, da se odločijo SAMI, in nehajte se prepucavat, kdo ima bolj prav.

Polarc/viharc boš kaj dodal v svoji šprehi?

aspirin med kolena 🙂

Uboge ribe, ki jih zastrupljate s svojo zaščito. Če bi gospod fukal brez kondoma, naj še poskrbi za froce.

[/quote]
So ženske, ki rahel glavobol smatrajo kot katastrofalen stranski učinek, zaradi katerega je treba takoj prenehati z jemanjem tabletk. Vedno tehtaš med plusi in minusi.

če iz zdravstvenih razlogov ne smeš jemat hormonske kontracepcije, potem ti je prepovedanih vseh 30 vrst.
ginekolog ti jih tudi ne sme predpisat
[/quote]

In to zdaj govorimo o enem promilu žensk.

So ženske, ki rahel glavobol smatrajo kot katastrofalen stranski učinek, zaradi katerega je treba takoj prenehati z jemanjem tabletk. Vedno tehtaš med plusi in minusi.
[/quote]

No, pri meni so bile tablete zelo zanesljive. Me je totalno minila želja po seksu. Tisti glavobol oz. migrene, napihnjenost, težave z prebavo in kar ene vmesne krvavitve sploh niso omembe vredni.
Na koncu sem poskusila z moteno – poleg vsega zgoraj, mi je še ven zdrsnila. Map, srečnica, ker sem edina taka, ki jo pozna moja ginekologinja.

No, pri meni so bile tablete zelo zanesljive. Me je totalno minila želja po seksu. Tisti glavobol oz. migrene, napihnjenost, težave s prebavo in kar ene vmesne krvavitve sploh niso omembe vredni.
Na koncu sem poskusila z mireno – poleg vsega zgoraj, mi je še ven zdrsnila. Mah, srečnica, ker sem edina taka, ki jo pozna moja ginekologinja.

Meni so tablete zmanjšale libido, povečale kolerične izbruhe, pritisk, ščitnico, panične napade, anksioznost, itd. Od kar sem nehala se počutim SVOBODNO. Če imate stalne partnerje in imate možnost, voljo za naravno zaščito, je to najboljša izbira. Obstaja pa tudi univerzalna diafragma (caya) samo je še nisem testirala. V glavnem čimbolj stran od hormonskih stvari, ni vredno.

Bi bilo možno, da so ene, ki hormonske terapije ne prenesejo? Kaj bi rekla, če bi TI ob njej malo krvavela, spet ne, spet malo, spet ne, takole, čez cel mesec? Bi bil to zadosten minus?

Tudi mene so tablete popolnoma ozdravile želje po seksu, zraven pa še dodale par kil in osebno izkušnjo depresije. Če lahko kaj takega izumimo za moške, bo konec vseh svetovnih težav in ženske bomo brez odpora zavladale svetu! 🙂
Preizkusila sem tudi mireno (krvavitev pol leta, krči maternice, odsotnost libida.
In tudi nuvaring, isti efekti kot tablete…
Ostajava na kondomih, a jih pravilno uporabljava.

V mladosti diafragma in spermicid + partner kondom ( ene 8 let), potem je bilo načrtno obdobje brez seksa ene 5 let, z možem sedaj pa že 20 let skupaj, pa ne uporabljava nobene zaščite, metoda varnega umika. Zdresirano, seks vsaj 4x tedensko. Nobenih ponesrečenih nosečnosti, dva planirana otroka, sedaj sem pa tudi že bolj pri koncu izločanja jajc, hvalabogu, da se tega krvavenja rešim čimprej :PPP

Hormonska oralna kontracepcija je bila pri meni kontraindicirana zaradi nagnjenosti k nastanku krvnih strdkov in pokanju žil ( v ožji družini predniki nagnjenost h kapem in infarktom)

V mladosti diafragma in spermicid + partner kondom ( ene 8 let), potem je bilo načrtno obdobje brez seksa ene 5 let, z možem sedaj pa že 20 let skupaj, pa ne uporabljava nobene zaščite, metoda varnega umika. Zdresirano, seks vsaj 4x tedensko. Nobenih ponesrečenih nosečnosti, dva planirana otroka, sedaj sem pa tudi že bolj pri koncu izločanja jajc, hvalabogu, da se tega krvavenja rešim čimprej :PPP

Hormonska oralna kontracepcija je bila pri meni kontraindicirana zaradi nagnjenosti k nastanku krvnih strdkov in pokanju žil ( v ožji družini predniki nagnjenost h kapem in infarktom)
[/quote]

Super, imaš mogoče kakšen nasvet, kako se zdresirat? 🙂 Kakšna knjiga, link? Hvala

can i buy prednisone online in uk prednisone price australia prednisone 1 mg tablet
https://prednisonet.online prednisone 10mg cost
prednisone otc uk canine prednisone 5mg no prescription prednisone 20mg tablets where to buy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close