Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Težko otroštvo – govorite o tem?

Težko otroštvo – govorite o tem?

Saj se ne gre za izgovor, ampak za to, da vzorci in prepričanja iz otroštva vplivajo na naše življenje. Ne moremo kar izbrisati tega, kar je del nas in živeti drugače, ker enostavno ne znamo živeti in razmišljati drugače.
To se je treba šele naučiti.[/quote]

Lahko pa delamo na tem, da to presežemo, potegnemo nepreklicno črto nad preteklimi dogodki in se raje zanimajo za jutri, pojutrišnjem, čez leto, 5 ali 10 let. Na splošno pretirano ukvarjanje s preteklostjo ne prinese boljšega, lepšega in prijetnejšega življenja.

Ampak če znajo (tebe) čustveno izsiljevat je to zato, ker tudi ti nisi trden in samozavesten toliko in na ta način, da ta čustvena izsiljevanja ne bi vplivala na tebe z vzbujanjem nekih slabih občutkov, občutkov … krivde??? To je zato, ker imaš potem tudi ti v sebi prepričanje, da se takim osebam mora pomagati, kot sam pišeš… in če še vedno čustveno izsiljujejo je to potemtakem po tvoje zato, ker se jim ni (zadosti) pomagalo – torej pomagalo v tej meri, da bi se spremenili. (pisala na splošno, čeprav sem uporabljala tebe kot tisto osebo)

In delamo lahko le tako, kot je že Robi napisal:

Ničesar se ne moreš naučiti, dokler nisi pripravljen vse kar znaš, pozabiti. Nehati verjeti. In posledično – nehati živeti.

Ne gre to tak. Razen, če počakaš na demenco. 🙂

Preko novih izzivov in izkušenj, ki jih gradiš zavestno in s pomočjo razumevanja, ustvarjaš nov svet, ki postaja del tebe. S tem pa starega ne pozabiš, ampak spoznaš, da obstaja še drugačna realnost, kot tista v katero si prej verjel.

Ne gre to tak. Razen, če počakaš na demenco. 🙂

Preko novih izzivov in izkušenj, ki jih gradiš zavestno in s pomočjo razumevanja, ustvarjaš nov svet, ki postaja del tebe. S tem pa starega ne pozabiš, ampak spoznaš, da obstaja še drugačna realnost, kot tista v katero si prej verjel.[/quote]
Tako tako. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

skratka – potrebna je kakšna dobra vojna.
mulčke oficirju porabijo za purše in praznjenje jajc v nežne ritke, ženske pa dobijo”izkušnje” vojakov, ki gredo skozi vas ☺

sodobni “problemi” negativnih izkušenj so … prdec malega japončka

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ravno tega onadva NE bi naredila.

Ronka, poišči si že psihiatrično pomoč, saj nujno rabiš predelat te travme (o katerih si že pisala pred kakim letom)!! Če ste skrivali resnico pred leti, je zdaj kot odrasla ne rabiš več.

“težko” otroštvo imajo npr. 9, 10 let stari (indijski, pakistanski …. ) mulci, ki ob cesti prodajajo suvenirje, ki so jih naredile mam, tet, sestre … da bi s prodajo vse naštete preživel.

Kavlej (globalizacije) je v tem, da ti mulci obvladajo preživetje … “mi” se ga bomo pa na trd način naučili ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Tu gor močno odsvetujem, da kaj pišeš. Tu te bodo sekljali, pisali tabelce, ugotavljaji kdo si, čekirali, če te poznajo v reali. V glavnem ne poslužuj se javnega izpostavljanja.

Bravo !

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

[/quote]
Seveda, da bi. To je pač dejstvo.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

[/quote]
Seveda, da bi. To je pač dejstvo.[/quote]

Dejstvo je da si ti zatežen betič, ki je miljonkrat pompozno napovedal svoj odhod, pa še kar vneto piše v ta forum in ki razen pizdakanja in truda diskreditiranja sopisačev nima drugega poslanstva.

[/quote]
Seveda, da bi. To je pač dejstvo.[/quote]
Dejstvo je, da ne razumeš definicije dejstva. Zato ti je oproščeno, delno. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne, nikomur ne razlagam kaj se je dogajalo pri nas. Glavno, da je fasada lepa.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Mene je v otroštvu poljubljal in otipaval profesor klavirja. Stara sem bila cca 12 let, on pa zelo zelo star, invalid v vozičku. Ne samo da se mi je takrat zdel star, tudi zdaj, ko pomislim nanj bi rekla, da bi moral biti takrat že zdavnaj v penzionu ampak najbrž v tistem času ni bilo dovolj profesorjev. Ni mi težko govoriti o tem, celo smešno mi je, kaj vse si je dovolil stari cepec misleč, da jo bo odnesel brez posledic.

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

a tole spada sem:
oče se je smrtno ponesrečil, ko sem imel cca 4 leta
mama je imala toliko pufov (sta hišo ravno spravila pod streho in zaprla) , da sem bil pri njej na hrani 1x/mesec, ko je od sosedov dobila malo zelja in krompirja
po par letih, ko me je lahko vzela k sebi nisva imela pozimi vsak večer kurjave

potem se je pa še enkrat (ne ravno “srečno” ) poročila … nekako smo zvozili ☺

Rad bi pogovor z nekom,ampak le tega ne dobim.In nevem kako lahko sploh še živim naprej.
Imam čisto zavoženo življenje in to zaradi nasilja v družini.Jaz tega problema ne skrivam.Želim pa si pogovor z nekom,kajti sedaj pri 30 sem ostal brez vsega..Kaj naj naredim..več ne vidim izhoda..

pojdi v kakšen misjon graditi šole, učiti kako se naredi ogenj, ….

pojdi v kakšen misjon graditi šole, učiti kako se naredi ogenj, ….[/quote]

Veš kaj… res… nekomu se lahko kaj takega tudi v resnici zgodi.

Kaj lahko narediš xy30, govoriš o tem. Če praviš da tega ne skrivaš, pa začni, govori o tem.

Dobra si, če ti je to smešno. Ta spomin. Res, čestitke.

In posledice za njega so bile…

pojdi v kakšen misjon graditi šole, učiti kako se naredi ogenj, ….[/quote]

Veš kaj… res… nekomu se lahko kaj takega tudi v resnici zgodi.

Kaj lahko narediš xy30, govoriš o tem. Če praviš da tega ne skrivaš, pa začni, govori o tem.
.[/quote]
saj na to temo je moj post … človek naj se družbeno angažira tam, kjer so v še večjem zosu kot pa je sam.
Svetovati angleški princesi kako naj rodi in vzgaja prestolonaslednika pač ni tem, ki bi jo kdo z zavoženim življenjem obvaladal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close