Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Težko do resne partnerke.

Težko do resne partnerke.

Eto, pa še smisel za črni humor (in to na svoj račun). 🙂

Jaz nisem izpostavila nas, ki beremo, ampak tebe, ki si to pisal. [/quote]Kdo pa v taki “borbi” pride skozi brez “srčnih ran”? Najdi mi koga, prosim 😉
Vprašanje je samo kako jih kdo prenaša….

Škoda :/
Pa menda ni prevroče?
Vsaj ne bi smelo biti za tako izkušeno borko….. :)))[/quote]

Odkod ti, da sem borka. Misliš na boj moški/ženska tu na forumu? Ali kaj?

Eto, pa še smisel za črni humor (in to na svoj račun). :)[/quote]To mu prinese nekaj barve v suhi pragmatizem njegovega pisanja…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Misel tedna, katenjka. [/quote]
Ma ja, prilično grenko zapažanje in nič kaj izvirno.. žal je pač tako, razočarana spoznavam da pri vedno večih…pač.

No jaz ga nisem. Ko se mu omeni 20 letnico, bi jo tudi imel, a ne… saj zakaj pa ne.. lol

Pri tebi je drugače, ti ne pišeš tako, da so vsi moški taki in taki in da dobrih ni.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Jaz tudi ne. Mogoče je to le navidezno, ker je v v samih besedah čutiti malo obupa. In v sili še hudič mušice žre…In zakaj jih ne bi moški, ki ne ve, kako bi se znašel in kje bi kakšno dobil. 🙂

Ker je bolj introvertiran in za introvertirane je sicer značilno, da se poglabljajo vase, ker pozornost mora biti nekam usmerjena. Če ni navzven, je pa noter.

Kot prvo, ne bo držalo, da so ženske v tvojih letih že vse poženjene ali v resnih zvezah. Tvoj problem je, da namesto, da bi se osredotočil na tiste samske, raje opazuješ situacijo pri vezanih ženskah. Samske pa si kar obtožil, da so izbirčne, preračunljive. Verjemi, da so tudi mnoge vezane ženske preračunljive. Zato si najprej izbij iz glave, da je večina samskih žensk čudnih, ker možno je, da so tudi one zadržane, pa imajo enak problem kot ti. Frajerji, kot jim ti praviš, morda zbujajo pozornost, a to ne pomeni, da bi bila ženska v vezi z njim. Pišeš, da si zadržan in miren, ampak verjetno nisi nekomunikativen takrat, ko se pogovor razvije. Pri tebi sta verjetno dva problema – bojiš se zavrnitve po eni strani, po drugi strani pa se morda premalo osredotočiš na točno določeno žensko. Tako mogoče pride do tega, da se neka ženska ravno začne zanimati zate, ti pa že obupaš. Torej, bodi vztrajen. Še vedno pa imaš ti večji izbor kot kakšna ženska tvojih let. Ti lahko izbiraš do minus in do plus 10 let glede na tvojo starost. :)) Strinjam se z Latisso, ljubezen je najpomembnejša in tudi jaz poznam precej parov, ko je ženska nekaj let starejša. Lahko pa poslušaš Matjažka in si poiščeš kakšno, ki je ravnokar postala polnoletna. :)) Samo mislim, da je tvoj problem, da si verjetno dovolj zrel za svoja leta, tvoje vrstnice in tiste mlajše pa verjetno še niso.

Skratka, namesto da opazuješ svoje vrstnike in vrstnice ter jokaš nad tem, kako so oni srečni in že imajo družine, se raje vrzi v akcijo. To ne pomeni, da moraš ciljati takoj na prvo, ki je slučajno samska. In, kar je najpomembneje, poslušaj svoje srce (in pamet) in ne tisto, kar ti rečejo drugi.

Antilopa, zakaj si mu potem toliko napisala, če ne sme poslušat drugih? 😉 :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

;)) Jaz sem mu svetovala na splošno, mislila pa sem, da ne posluša drugih glede konkretnih žensk, npr. da mu kdo reče, da je neka ženska primerna ali neprimerna zanj. Ja, pa sem res veliko napisala, kdo bi si mislil. 🙂

Jaz tudi ne. Mogoče je to le navidezno, ker je v v samih besedah čutiti malo obupa.
[/quote]

Ja kako ne ??? Jaz sem šla res še enkrat brati. Jaz ne berem nobenega obupa. Pa tudi kakšnih pretiranih obtožb ne. Mogoče bolj tisto vsesplošno prepričanje, ko na prvi “pogled” popredalčkamo ljudi. Pa vendar z zdravo rezervo, da verjetno le niso vse take, ker drugače drugačne (bolj sebi podobne) ne bi iskal.

Jaz tudi v prvem postu berem neko duhovitost, skriva se znotraj besed. Berem tudi neko načitanost, se mi zdi kar vešč izražanja, opisovanja, všeč mi je tudi, kako je v kratkih nekaj stavkih zajel bistvo, vpletel tudi “jaz” stavke, da je sam post bolj oseben, da ni suhoparen, da se zajema tudi delček njegove osebnosti, pač tiste, ki se mu zdi za ta namen najbolj primerna. Seveda, lahko bi človek rekel, da je manipuliral, jaz pa mislim, da je samo iskren.

Že prvi dve besedi “živjo vsem” (meni) povedo, da ima prijateljski pristop, ki nikogar ne izključuje. Predvidevam, da nima težav s sklepanjem poznanstev, s tem, da bi pogovor v njegovi družbi zamrl.
Pa recimo to: Kamorkoli se obrnem… meni predstavi neko “pesniško” dušo (izbira besed), torej, kot sem že rekla, vešč nekega izražanja skozi besede. Ustvarja vtis nežnosti, občutljivosti in prijaznosti.
Ali pa to: “Prav rad bi ji povedal … ampak se zadržim”.. spet, neka dovzetnost, neka poglobljenost vase, neka tolerantnost, mogoče tudi neka zdrava pamet, da nima smisla obrazlagat, govorit, mogoče zato, ker sogovornik zanika njegova dognanja, vsekakor uporaba jaz stavka. Koliko moških pa zna uporabljati “jaz” stavke, vključno teh na tem forumu… :-/

Ne vem, no…

Avtor, boš podal kak komentar?

Če ne bi imel težav, tudi ta tema ne bi obstajala.
Seveda ima težave in pravi, da ima problem spoznati resno punco. Iz tega sklepam, da ima težave pri navezovanju stikov.
Prav tako ima dokaj slabo mnenje o ženskah, vednar tega ne pove. Zato ni iskren. Mnenje pa si zgradimo na podlagi izkušenj.

Punce s podobnim karakterjem, se prav tako skrivajo predvsem doma. Zato imajo takšni ljudje težave najti sebi primernega, saj ne hodijo okrog po žurih in težko navežejo stike.

Nisem obupanec, kot marsikdo misli…, ampak bo pa verjetno držalo to kot je napisala antilopa, všeč mi je tudi razmišljanje it.
Pri teh letih pač pridobiš določene izkušnje, ki me morda še dodatno ovirajo pri tej zadevi….
Hvala za mnenja, veliko mi pomeni pogled posameznika na ta problem, mislil sem tudi, da se bo našel še kdo s podobno težavo…očitno ga tukaj ni.

Tisti, ki ima podobno težavo, ti težko pomaga, ker ima sam podobno težavo. 🙂 Ne išči pomanjkljivosti pri drugih, če jih nisi pripravljen odkrivati in priznavati tudi pri sebi. Nihče ni popoln.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Dragunov, seveda so osebe s podobnimi težavami, zato te vabim, da še naprej sodeluješ na tem forumu. Včasih tudi mi sami nezavedno storimo napako. Evo, danes sem rekla, da me ženske večkrat narobe razumemo umik in molk moškega, Robi mi je pojasnil, da je takrat najbolje moškega pustiti pri miru, da o vsem premisli. To je t.i. komunikacijski šum, ki lahko pripelje tudi do razpada zveze. Redkokdo, ki je starejši od 30 let, nima za sabo kake slabe izkušnje. Če je ne bi imel, bi bil vezan. Tudi vedeževalka te vpraša, koliko si star in če rečeš, da 30, ti navrže, da iz preteklosti ne moreš pozabiti slabe zveze. :)) To je npr. vedeževalski trik.

In, če imaš slabo izkušnjo, si bolj previden. Tako so tudi bolj previdne samske ženske v teh letih, ti si pa njihovo previdnost razlagaš mogoče tudi kot preračunljivost, izbirčnost. A ti je že katera od teh domnevno izbirčnih rekla, da bi rada bogatega lepotca z jahto in doktoratom? Mogoče je njej tudi nerodno, ker je tarča ocenjevanja, obsojanja okolice. Samo ugibam.

Tudi zate bi lahko marsikatera rekla, da si izbirčen, če ravno ne pograbiš prvo možno priliko, ali če se morda ne zapletaš z vezanimi. :)) Predvsem pa se ne obremenjuj s tem, kako bi pri teh letih moralo biti v tvojem življenju. Marsikdo se mlad poroči, a se tudi mlad razveže.

Sem imel podobno težavo.
Kar je zame pomenilo le, da moram v iskanje vnesti več truda in volje ter vztrajnosti.
Nesmiselno se je ukvarjati s tistimi, ki niso dosegljive in na takšen način ohranjati svojo resnico o takšnih in drugačnih, neresnih in arogantnih ženskah……
Iščeš in spoznavaš takšne, ki ti omogočijo uresničiti želje, ne pa filati ego.
Če se ne znajdeš na žurih, to ni ovira..Imaš na primer internet…..Iščeš možnosti, ki so tebi blizu in kjer se znajdeš.

Dragunov,

razumem tvojo situacijo in kaj želiš povedat. Ja, zna biti težko, ampak mislim, da je antilopa super napisala: izbiti si je treba iz glave, da so vse punce iste (torej vezane, izbirčne, preračunljive) in iti v akcijo. Imeti odprte oči in se ne obremenjevati s tem kaj drugi mislijo.

Pa srečno!

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Dragunov,

imej oči na pecljih, ker je še veliko žensk samskih 30+ vsaj jaz jih poznam veliko, ki imajo še prave vrednote.

Tako da samozavestno in pogumno naprej, pozabi na predhodne izkušnje, ki te samo ovirajo, da nisi sproščen,…

Srečno!

Že spet. Ti razumeš samo svojo govorico, ne? No prav.. dosti mu je napisala in lepo mu je napisala, in če mu je napisala, naj ne posluša drugih, mu ni napisala, naj ne čita. Ti že kaj več čitaš ali si obstal pri psi? A ti nisem jaz napisala da čitaj, marko, čitaj….

Hehe…

Prav zanimivo je, kako v tem času res ful noro hitro živimo… Stres…

Pozabljamo preproste stvari, kot so spoštovanje, ljubezen,… ampak pustimo to! Ni tema naslova!

Moj pogled na temo:

– človek, ki globoko v sebi čuti potrebo po toplini, ljubezni, v moškem primeru je to ženska, in obratno, in xy možnosti pač… bo to tudi prejel, našel, bilo kako rečemo, tisto kar res iščeš in si želiš, tisto dobiš! Če si zmeden, nejasen do samega sebe, kako lahko pol spoznaš partnerko oz.”potencialno kandidatko” ki to ni? Težko! Tisto kar izžarevaš, kako v bistvu si, to je magija preprostosti in jasnosti, ki ponavadi vodijo k cilju – torej v odnos!

Bolj polemiziraš sam z sabo, ovinkariš, zamegljuješ um, težje je!

Bodi odprt, bodi to kar si, uživaj vsak trenutek zase in to izžarevaj, kar delaš že tako ali tako podzavestno! Torej druge energije privlačnosti – in okolica fascinantno reagira na to! Res!

Torej vprašanje, kje spoznat samsko žensko/moškega?

V življenju? Vsakodnevniku? Na cesti? V lerkarni?

Hm…ja, v bistvu se zdaj res vprašam zakaj sem samski! :-DDD

Vse lepo v letu 2013… 🙂

lp, samec

Ironičen komentar 🙂 Srečno 2013!

Že spet. Ti razumeš samo svojo govorico, ne? No prav.. dosti mu je napisala in lepo mu je napisala, in če mu je napisala, naj ne posluša drugih, mu ni napisala, naj ne čita. Ti že kaj več čitaš ali si obstal pri psi? A ti nisem jaz napisala da čitaj, marko, čitaj….[/quote]
Si Katenjka, si. Ampak ti si tista, ki bolj slabo čita. :))

Že spet. Ti razumeš samo svojo govorico, ne? No prav.. dosti mu je napisala in lepo mu je napisala, in če mu je napisala, naj ne posluša drugih, mu ni napisala, naj ne čita. Ti že kaj več čitaš ali si obstal pri psi? A ti nisem jaz napisala da čitaj, marko, čitaj….[/quote]
Si Katenjka, si. Ampak ti si tista, ki bolj slabo čita. :))[/quote]Slabo ne, bolj malo čitam zadnje čase… zapopadla me je mentalna lenoba in puhla oholost, da več pišem, kot čitam. Ampak to bom popravila.. manj bom pisala, obljubim vam, bratje in sestre in vsi angeli in svetniki naj mi pomagajo… da se bom verno držala teh besed in da bom vredna bralka vas in vseh svojih učiteljev… ker v tem letu in menda l. 2011 sem naštancala 2797 postov..čisto preveč…

Avtor tam, ko ti ženske svetujejo 10 let + -, raj bod sam kot, da greš v +, hehe.

Si Katenjka, si. Ampak ti si tista, ki bolj slabo čita. :))[/quote]Slabo ne, bolj malo čitam zadnje čase… zapopadla me je mentalna lenoba in puhla oholost, da več pišem, kot čitam. Ampak to bom popravila.. manj bom pisala, obljubim vam, bratje in sestre in vsi angeli in svetniki naj mi pomagajo… da se bom verno držala teh besed in da bom vredna bralka vas in vseh svojih učiteljev… ker v tem letu in menda l. 2011 sem naštancala 2797 postov..čisto preveč…[/quote]Kaj bo preveč, kdo to pravi?
Meni se zdi, da ti še kak odgovor kje manjka…. 😉
Škoda bi bilo, da bi sedaj nehala, ko ti tako dobro gre. :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Se strinjam z On_-om. In to v celoti. Začuda… 😉

Saj veš, ni ga boljšega učitelja, kot si si ti sama. Z razmišljanjem o sebi (ne z objokavanjem ipd.) in forum je odličen pripomoček da skozi pisanja razmišljaš o sebi.

Pa še čisto prave forumske prijatelje imaš tle gor, ki ne samo, da te razumejo, s tabo delijo iste misli (tudi takrat, ko napišejo kaj čisto kontra, samo zato, da te malo spodbudijo, da napišeš še kaj več) ampak s tabo tudi čutijo, in ti stojijo (po forumsko) ob strani… 🙂

Se strinjam z On_-om. In to v celoti. Začuda… 😉

Saj veš, ni ga boljšega učitelja, kot si si ti sama. Z razmišljanjem o sebi (ne z objokavanjem ipd.) in forum je odličen pripomoček da skozi pisanja razmišljaš o sebi.

Pa še čisto prave forumske prijatelje imaš tle gor, ki ne samo, da te razumejo, s tabo delijo iste misli (tudi takrat, ko napišejo kaj čisto kontra, samo zato, da te malo spodbudijo, da napišeš še kaj več) ampak s tabo tudi čutijo, in ti stojijo (po forumsko) ob strani… :-)[/quote]Začuda niti jaz nimam kaj oporekat It in se z njo strinjam v celoti…. 😉

Očitno lepe želje za 2013 že delujejo….. :)))))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close