Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Težave z Javo – Oracle American Inc

Težave z Javo – Oracle American Inc

A dejansko uporabljaš kakšno stran ali program, ki zahteva nameščeno javo?

Ker večina ljudi je ne potrebuje. Ne vem zakaj bi bilo neumno, da izbrišeš nekaj kar ne uporabljaš?[/quote]

Tudi “lokalne” in ne samo spletne programe imaš v Javi, npr. http://phet.colorado.edu/sims/energy-skate-park/energy-skate-park_en.jar

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Oh, matjazko, še nikoli te nisem bila tako vesela 🙂

Hm, v register ne bi lih posegala. pa Tud sicer si mnenja, da je bolje imeti posodabljanje izklopljeno? Če nastavim vrednost nič, bo to veljalo samo za Javo ali še kaj drugega?

Ti samo klikneš na tole .vbs skripto in ti vrednost ključa izključno za Javo spremeni iz 1 na 0 v registru, če te moti, ker s tem ne moreš nič “zafušati”. To potem lahko znova vklopiš preko Nadzorne plošče ali pa spet s klikom na tole skripto za vzpostavitev predhodnega stanja: http://www.file.si/files/66296_dkqyz/OmogociJavaUpdate.vbs

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

To sem že jaz napisal, da izklopi posodabljanje, ker nima smisla, če imaš zaradi tega težave.

Kakšne polovičarske nasvete pa ji dajete. Zakaj bi onemogočila java update? Kakšni mojstri pa ste?
Problema se je treba rešit pri izvoru ne pa samo zdravit simptome z nekimi butastimi idejami.
Glej sama se odloči kaj boš, saj je tvoj računalnik.

Pri javi boš težavo rešila tako, kot sem ti napisal prej. Sodelavka je imela enak problem in sem ji našel v firefoxu (mozila) dve verziji jave (tools/add-ons). Kot sem rekel smo kompletno odstranli javo (add/remove), ročno odstranli še drugo verzijo jave v add-ons v firefoxu in zadeva sedaj dela normalno in tudi posodablja se normalno. Lahko, da imaš tudi kakšno staro verzijo jave v google chrome-u. Kot sem ti napisal about:plugins in poglej koliko verzij jave imaš v chrome-u. Upam, da znaš odinštalirat javo ?

Če se ti sesuva chrome zaradi flasha, potem je 99,9999%, da imaš konflikt med chrome flashem in adobe flashem. V bistvu gre za isto zadevo ampak, kot sem ti zgoraj napisal ima chrome že vgrajen adobe flash. Firefox in explorer pa rabita adobe flash, da lahko gledaš flash vsebine. Se pravi, če si že instalirala adobe flash ima sedaj chrome v plugins dva flasha in oba enabled in jih hoče hkrati uporabljat. Imel sem isto težavo, ker sam uporabljam chrome in tudi to je splošen chrome problem.
Kot sem rekel, če uporabljaš samo chrome lahko odinštaliraš adobe flash (add/remove), ali pa ga onemogočiš v plugins (about:plugins).
To je to.
Pa še to redno si posodabljaj google chrome, ker se ne posodablja sam. Upam, da veš kako se to naredi?

Impresionirana nad tem odgovorom, ne toliko nad vsebino kot nad namenom 🙂 :)[/quote]

Tudi hudič kdaj pa kdaj naredi dobro delo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close