Težave z Javo – Oracle American Inc
Upam da bo kdo znal svetovat. Strašno me iritirajo Javina opozorila, da si jo moram nadgraditi. Dnevno se mi prikazuje sporočilo. Tudi če sprejmem in jo naložim, se mi čez dan in dva pojavi novo opozorilo, potem pa v nadzorni plošči vidim, da imam že najnovejšo različico Jave. Zakaj mi potem javlja sporočilo o nadgradnji? Sumim, da gre za kako nasty zadevšno. Isto se pojavlja tudi na službenih računalnikih.
Hvala za odgovor.
Mogoče rabiš samo kakšen programček, da ti malo počisti register in odvečne zaznamke nap ccleaner
Izklopiš možnost nadgradnje.
To se mi ne zdi preveč pametno, saj vemo da posodobitve morajo bit. Motu me, ker si mislim, da gre za fake stran (prej nikoli nismo dol jemali z Oracel), nek vohunček, ki ti lažno javlja da moraš nadgradit.
Sem upala da se bo matjazko oglasil, mam občutek da je on bolj v teh vodah.
Hvala za nasvet, On_, poznam ta programček, pa ga mislim na novem laptopu še nimam.
A vi pa nimate teh težav?
@cigo: imam in jo nucam
@Robi: Google Chrome (se mi občasno sesuva zaradi Flasha, al jebiga)
Mam tudi Firefox pa je ne uporabljam, ker sem se navadla na Chroma.
Kompletno odinštaliraj javo in jo še enkrat namesti. Tudi med firefox plugins poglej in jo odinštaliraj. Po moje se ti je kakšen update ponesrečil in imaš dve verziji jave istočasno nameščeni.
Glede flasha in google chroma pa tako.
Google ima flash že vgrajen v brskalnik in se tepe z inštaliranim flashom, ki ga rabiš za explorer oz firefox.
Odinštaliraj flash (add/remove programs) ali pa v google plugins izberi kateri flash naj uporablja.
V chromu vpiši about:plugins in tam potem izberi katero flash verzijo naj browser uporablja. Takoj na začetku boš imela flash (2 files) in ena ja googlov flash drugi pa tvoj zunanji install.
Seveda ima vezo, ker jo imaš po vsej verjetnosti inštalirano (Verjetno je nisi odinštalirala, ikonico pa pustila?)
Pri vseh takih mutnih rečeh pomaga uninstall (no ko bi vsaj cccccc)
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ker se ti očitno tepe njen flash z onim, ki je vgrajen pri google chromu, kot ti je barnabas napisal. Jaz sicer tega konkrtenega problema nimam, ker imam samo ff, sem pa imela že… kako neprespano noč zaradi programske opreme… malo ker sem bukova, malo ker sem trmasta~~ saj ne vem, kaj je boljše 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Zaženi tole VBS skripto in potem ponovni zagon (v registru pod EnableAutoUpdateCheck nastavi vrednost 0, da ne posodablja):
http://www.file.si/files/66295_nfqsx/OnemogociJavaUpdate.vbs
Forum je zaprt za komentiranje.