temica za Matkić, Spider, Marko, Sadni
Meni pa se zdi, da se bolj drugi trudijo dokazovat neobstoj nečesa, kar obstaja. Ne vem, zakaj. :)) Veš ti, ko si že ravno pri tem početju? :))[/quote]
Jaz ne dvomim v obstoj. Rade volje verjamem, da nekaj obstaja. Niti ni to nekaj, kar bi vplivalo name osebno, na moje zasebno življenje, kakšen privatni interes, korist, da bi se splačalo trdit in dokazovat nasprotno. Verjamem na slepo. Bistvo, karkršnokoli je, je tukaj očem nevidno. In je vseeno kaj nekdo trdi.S temi trditvami se lahko, če ostajamo “anonimni”, dajemo v nedogled. Nikoli se bomo na istem bregu
Si pa iz vsega, kar tukaj preberem, lahko ustvarim sliko, da je bolj kot obstoj ali neobstoj tukaj vprašljiva kvaliteta obstoječega, morda celo posameznikova slepa zaverovanost v svoj prav. Seveda se lahko takoj brcnem v rit in tudi sebi očitam isto, da slepo verjamem v svoj prav. V svoj zagovor lahko rečem le to, da to trdim na podlagi izkušenj, da tudi tistih z nasprotnim spolom in na podlagi poznavanja človeške nravi. In še vedno se lahko motim glede tega, ampak izjeme v tem primeru ne potrjujejo pravilo.
Sem človek, ki ceni in spoštuje intimo.Tudi pri drugih. Ne brskam po tujih življenjih. Če pa kdo tako ceneno sam razgalja svoje življenje, pa brez ovinkarjenja povem, da mi je to neokusno in dodam kaj pikrega, provokativnega. Ampak ljudje ob tem ne bodo videli problem v sebi, ampak v tistem, ki jih provocira, četudi so sami s svojim početjem dali tisoč in en povod za to. In še vedno ne dojamejo, da morajo najprej oni sami cenit in spoštovat svjoje življenje, svoje bližnje, svojo intimo, šele nato lahko to pričakujejo tudi od drugih. Da bi bili drugi bolj uvidevni do njihovega življenja kot so oni sami??
Najlažje je vsako reakcijo ljudi interpretirat kot zlobo in nevoščljivost. Ampak človek premore veliko več čustev od tega. Včasih lahko tukaj prebereš tako neverjetne stvari, da si misliš, da to kaj drugega kot zafrkancija ne more bit, saj noben človek pri zdravi pameti ne bi pisal takšnih stvari o sebi. In kakšne komentarje na to lahko nekdo pričakuje? Seveda, same resne znanstvene razprave.
Jaz osebno proti Marku nimam nič. Bi bilo pa dobro, da si malce prebere zgodovino svojih zapisov, da bo razumel zakaj ga nekateri etiketirajo tako kot ga in vse, karkoli napiše, dojemajo skozi njegov osebni profil. Osebni? Pač profil, ki si ga je ustvaril s svojim pisanjem v virtuali in ki je lahko tudi zelo drugačen od Marka v realnem življenju.
Se včasih kar strinjam s tem, kar piše @Sadni, pa tudi njega poznam samo na podlagi tega, kar lahko tukaj preberem.
Tvoje pisanje ne nasprotujoče. Če ceniš druge, zakaj jih potem obsojaš in jim to poveš na piker, provokativen način? To ni odraz zrelosti in neke visoke čustvene inteligence. O življenju drugih se ne odločaš ti, torej ne posegaj z vso odgovornostjo v druge. Kdor ne vidi problema (ki ga morda vidiš le ti), se bo sam soočal s tem, če in ko bo potrebno. Ljudi se ne da spreminjati, če si tega v štartu ne želijo sami. In od drugih nimaš kaj za pričakovat v zameno, če se sam razdajaš za druge. Zakaj že? Je bistvo razdajanja v tem, da vedno dobimo nekaj v zameno? A ni dovolj, če daš brezpogojno del sebe, deliš svojo ljubezen? Seveda je fajn, kadar se dobro vrača z dobrim, ampak to ni glavno vodilo, ki nas vodi v razdajanju sebe.
Kako Marka in druge dojemaš ti, jst ter drugi je lahko neka iztočnica za njegovo razmišljanje o sebi, o tem kako ga drugi vidijo skozi prizmo njegovih postov. Vedno se bo etiketiralo, vedno se bodo našli ljudje, ki bodo aplauzirali ali pljuvali. S to predpostavko je treba živeti, ker smo unikatni. In vedno smo mi tisti, ki se na forumu odločamo, kdaj, komu in v kolikšni meri bomo namenili svoj čas. Če nas nekdo treplja po rami je ok, če se najde drugi, ki nam meče kamenje…prav, to smo ljudje, sprejmi ali pusti.
Mogoče pa sodiš po sebi in misliš, da je le tisti, ki podobno kot ti, ceni svojo intimo, lahko zadovoljen, vsak odklon od tega pa to že ne more bit. To je zame zelo posplošeno razmišljanje, ki ne premore vpogleda v drugačen svet od svojega. Človek lahko napiše na forum karkoli in vedno se bo našel nekdo, kot ti, in bo dodal kakšno pikro. Zakaj bi to bil moj problem in ne tvoj? Misliš, da če napišem kaj lepega o sebi, da s tem provociram druge? Če tako misliš, potem je to skoraj gotovo tvoj problem, ker ne poznaš pravega vzroka, zakaj je pisec neko stvar napisal, ampak ugibaš oziroma sodiš po sebi. Razen, če gre za hec. Takrat se navadno na koncu doda smajlija, glede na to, da smo na forumu in obrazna mimika ni vidna.
Tvoje pisanje ne nasprotujoče. Če ceniš druge, zakaj jih potem obsojaš in jim to poveš na piker, provokativen način? To ni odraz zrelosti in neke visoke čustvene inteligence. O življenju drugih se ne odločaš ti, torej ne posegaj z vso odgovornostjo v druge. Kdor ne vidi problema (ki ga morda vidiš le ti), se bo sam soočal s tem, če in ko bo potrebno. Ljudi se ne da spreminjati, če si tega v štartu ne želijo sami. In od drugih nimaš kaj za pričakovat v zameno, če se sam razdajaš za druge. Zakaj že? Je bistvo razdajanja v tem, da vedno dobimo nekaj v zameno? A ni dovolj, če daš brezpogojno del sebe, deliš svojo ljubezen? Seveda je fajn, kadar se dobro vrača z dobrim, ampak to ni glavno vodilo, ki nas vodi v razdajanju sebe.
Kako Marka in druge dojemaš ti, jst ter drugi je lahko neka iztočnica za njegovo razmišljanje o sebi, o tem kako ga drugi vidijo skozi prizmo njegovih postov. Vedno se bo etiketiralo, vedno se bodo našli ljudje, ki bodo aplauzirali ali pljuvali. S to predpostavko je treba živeti, ker smo unikatni. In vedno smo mi tisti, ki se na forumu odločamo, kdaj, komu in v kolikšni meri bomo namenili svoj čas. Če nas nekdo treplja po rami je ok, če se najde drugi, ki nam meče kamenje…prav, to smo ljudje, sprejmi ali pusti.[/quote]
Pišeš k 80letnica, orng starinsko.
Vsak najde sebi primerne, da se lahko z njimi razume.[/quote]
sej to.in to nobenga ne moti. ocitno imas s tem probleme le ti Sadni 🙂 v men je mal filozofa in rada prevec govorim in mi je markota fajn brat ker pove tko kot bi tut sama, pa not so vse infos k jih clovk v tistm trenutku rabi,pa se mal spodbude 😀
je pa res da manje pricaj vise radi al kako ze pravjo haha.
Kako Marka in druge dojemaš ti, jst ter drugi je lahko neka iztočnica za njegovo razmišljanje o sebi, o tem kako ga drugi vidijo skozi prizmo njegovih postov. Vedno se bo etiketiralo, vedno se bodo našli ljudje, ki bodo aplauzirali ali pljuvali. S to predpostavko je treba živeti, ker smo unikatni. In vedno smo mi tisti, ki se na forumu odločamo, kdaj, komu in v kolikšni meri bomo namenili svoj čas. Če nas nekdo treplja po rami je ok, če se najde drugi, ki nam meče kamenje…prav, to smo ljudje, sprejmi ali pusti.[/quote]
Pišeš k 80letnica, orng starinsko.[/quote]
Biti moder ni nujno povezano s starostjo, nekateri se že takšni rodijo 🙂
evo dober predlog:
bejbe se med sabo zmenitekateri iz naslova temice (razen Markota) – lahko pa še koga dodate … je od katere ☺
potem se pojdite pa partnerstva kot, da se greste zares (od pokrova školke, pomivanja posode, odnašanja smeti, stroškov za kondome … dalje) ☺
kolk ste “zagamane” .. še bogi nebogljeni otroci v Afriki dobijo kakšno “pokroviteljstvo” – botrstvo … ve pa takole ignorantske — OK exotic se je izzivu vsaj toliko posvetila, da bila pizza izpostavljena prežganju ☺
Forum je zaprt za komentiranje.