Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tatarski biftek – kje?

Tatarski biftek – kje?

Mi lahko katera pove kje v LJ se da kupiti dober tatarski? Pacala sama ne bom.

Hvala

Meni je Mercatorjev čisto všeč.
Sicer je pa včasih Maxi slovel po vseh sort delikatesah. Zdaj že dolgo nisem bila tam, ker mi je malo od rok.

Pa najbolj dober je ravno domač 🙂

Saj je najbrž res, ampak se ga ne upam lotit. Hmmmm…po katerem receptu ga pa vi delate Barca, če ni skrivnost?

Nam je najboljši Delikatesin, dobiš ga v Leclercu in mislim da tudi pri sosedu.

Odličen je pri Krušiču (arkade na lj. trgu in na Bezenškovi).

Ampak ta je iz konjskega mesa, česar pa ne je vsak.

Najbolj šarf je meni Čadežev, imajo v Leclercu. Je pa tudi Krušičev odličen. Delikatesin, ki ga imajo v Sparu in M-ju je pa zame preprazen.

Raje pojej kaj bolj zdravega in za okolje manj obremenjujočega.

spar v kranju ima Arvajevega
meni všeč

Mi jemo samo tistega od Petrina Župančičeva jama.

Ti pa bos med prazniki jedla le zdravo hrano, neobremenilno za okolje. Ne bos imela niti kosa usnja, krzna in podobnih zadev, a ne?

Aja, v tvojem in partnerjevem parfumu ni mosusa, ki ga dobivajo iz posebne vrste azijskega jelena?????

Arvajev v Sparu je čisto ok, če se ti ne da letati naokrog samo zaradi tega ali pa packati sama.

Ti pa bos med prazniki jedla le zdravo hrano, neobremenilno za okolje. Ne bos imela niti kosa usnja, krzna in podobnih zadev, a ne?

Aja, v tvojem in partnerjevem parfumu ni mosusa, ki ga dobivajo iz posebne vrste azijskega jelena?????[/quote]

Že dolgo ne več. Moderni produkti, narejeni iz mošusa vsebujejo sintetično pridobljen mošus. V parfumerijah pa se uporabljajo mošusno dišeče makrociklične laktonske komponente, pridobljene iz nekaterih rastline kot npr. Angelica archangelica ali Abelmoschus.

Saj je najbrž res, ampak se ga ne upam lotit. Hmmmm…po katerem receptu ga pa vi delate Barca, če ni skrivnost?[/quote]

Meso že v mesnici (običajno kar Mervcatorjevi) dam 2x fino zmleti.
Doma dodam nekaj soli, po okusu in res dobro premešam na roke, da postane res mazav.
Potem posebej v multipraktiku zmešam malo čebule, česna, feferonov ali pa kar tabasco omako, kako kislo kumarico, malo zenfa, majoneze, kako kapro ali pa vložene kapucinkine plodove (kar pač imam), poper, mleto papriko..
Ne dajem pa slanih ribic in ne ketchupa, kot nekateri dajejo.
Potem pa to dvoje dobro premešam.

Običajno naredim še dodatno omako, z malo več feferonov in čilija, ker osnovni biftek naredim bolj milega okusa, omako pa si lahko vsak še dodatno namaže, če želi bolj pikantno 🙂

Aja, v tvojem in partnerjevem parfumu ni mosusa, ki ga dobivajo iz posebne vrste azijskega jelena?????[/quote]

Že dolgo ne več. Moderni produkti, narejeni iz mošusa vsebujejo sintetično pridobljen mošus. V parfumerijah pa se uporabljajo mošusno dišeče makrociklične laktonske komponente, pridobljene iz nekaterih rastline kot npr. Angelica archangelica ali Abelmoschus.[/quote]

Če kdo pametuje si ti. Ne vem, zakaj morate ene kure iz vsake teme narediti drek. Avtorica je spraševala o tatarskem bifteku. Če tebi, čistunka, ni všeč, ga pač ne jej. In ne uči drugih, kaj morajo in česa ne smejo. Kako bi se ti počutila, če bi ti eden stalno pametoval, kaj moraš in česa ne smeš. A razumeš, da ima poleg tebe, ki imaš očitno ooooooogromen ego in nekaj pameti, še kdo drug tudi svojo pamet, ki jo zna uporabljat.

Avtorica tebi pa odgovor: najboljš biftek v mestu je pri Petrinu.

Že dolgo ne več. Moderni produkti, narejeni iz mošusa vsebujejo sintetično pridobljen mošus. V parfumerijah pa se uporabljajo mošusno dišeče makrociklične laktonske komponente, pridobljene iz nekaterih rastline kot npr. Angelica archangelica ali Abelmoschus.[/quote]

Ali si kdaj pomislila, da je tvoj odnos do ljudi zelo onesnaževalen in škodljiv? In surova si bolj kot biftek!
Lahko si še ne vem kako moderna in z modernimi produkti, ampak če nimaš srca do ljudi, si tisti zadnji produkt, ki ne more več niti v reciklažo.

Saj je najbrž res, ampak se ga ne upam lotit. Hmmmm…po katerem receptu ga pa vi delate Barca, če ni skrivnost?[/quote]

Meso že v mesnici (običajno kar Mervcatorjevi) dam 2x fino zmleti.
Doma dodam nekaj soli, po okusu in res dobro premešam na roke, da postane res mazav.
Potem posebej v multipraktiku zmešam malo čebule, česna, feferonov ali pa kar tabasco omako, kako kislo kumarico, malo zenfa, majoneze, kako kapro ali pa vložene kapucinkine plodove (kar pač imam), poper, mleto papriko..
Ne dajem pa slanih ribic in ne ketchupa, kot nekateri dajejo.
Potem pa to dvoje dobro premešam.

Običajno naredim še dodatno omako, z malo več feferonov in čilija, ker osnovni biftek naredim bolj milega okusa, omako pa si lahko vsak še dodatno namaže, če želi bolj pikantno :)[/quote]

Barca….. nehaaaaaaj, bolj tole berem, bolj sem lačen :-))

Hehe, pri nas pa ne uporabljamo nobenih parfumov.

Ali si kdaj pomislila, da je tvoj odnos do ljudi zelo onesnaževalen in škodljiv? In surova si bolj kot biftek!
Lahko si še ne vem kako moderna in z modernimi produkti, ampak če nimaš srca do ljudi, si tisti zadnji produkt, ki ne more več niti v reciklažo.[/quote]

In kaj se je tebi v življenju zgodilo tako hudega, da si napadalna do vsega okoli sebe?
kaj si sploh hotela povedat?

V vednost: nisem oseba pod nickom “raje kaj bolj zdravega”, sem le odgovorila “Topsy” glede mošusa, da se že dolgo ne pridobiva več iz žlez jelena. In moj odnos je potem škodljiv? Do koga? Do meumnosti, ja.

Kakšen je iz Hoferju, ga je kdo že probal? Imajo v decembru v akciji.

Mi smo hudi jedci tatarca in ga gre kilo vsak teden skozi vse leto, Sprobali smo vse, ampak najbolj nam je všeč Arvajev, ki ga pa kupujemo prav v Arvajevi delikatesi v tržnici BTC, ker je tam cena 16 € za kg, drugje je pa najmanj 3 € dražji. Pa še v večjih posodah ga dobiš, če želiš. Ga pa kar hitro zmanjka, zato je bolje iti ponj čimprej dopoldne, ali pa ga rezervirati po telefonu, potem se ga lahko dvigne tudi popoldne.
Krušičev konjski mi pa ni všeč, ne po izgledu, še manj po okusu. No ja, vsak ima svoj okus.

v Mesariji Gregorc, kjer ga delajo sami in je vedno svež, pa vedno ravno prav začinjen.
Trgovino v Ljubljani imajo v TPC Murgle, sicer so pa z Gorenjske ( Kranj, Golnik … tam nekje).

Konjski?

Sveta preproščina! Usrala se bo glih tko po biftku kot po travi, a ne? Oboje gre v kanalizacijo in naprej v podtalnico. Drek je drek, pa ga daj kamor češ – drek bo ostal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close