Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Svakinja me je nadrla

Svakinja me je nadrla

Imam starejšega brata, ki je poročen in ima 2 otroka. S svakinjo se roko na srce, ne razumeva najboljše. Nikoli ni kazala nekiga interesa do mene. Zanjo sem bila pač vedno “smrklja”.
Ker živim sama, se velikokrat obrnem na brata, da mi pomaga kaj okoli moških stvari. Po pravici povedano, sem nad iskanjem partnerja tako ali tako že izgubila voljo, ker so leta tukaj in večino “prostih” je maminih sinkov ali pa nesposobnih samostojnega življenja.

Včeraj me pokliče svakinja in me nadere, da sedaj pa dovolj, da ima brat svojo družino, da naj se neham obnašat, kot da je moj mož in da si naj poiščem svojega deda, njenega pa naj pustim pri miru, ker drugače mi ga bo posalala za vedno, ker se ona ne namerava nategovat z drugimi ženskami za brata, še najmanj pa z mano, da če rabim koga za zašraufat kako vtičnico naj si pokličem fotra, da ima brat svojo družino in svojo ženo in otroke in nima časa za neumnosti.

Ostala sem totalno šokirana. Vedno smo bili povezna družina, vedno se razumeli, si pomagali, čuvala sem njuna otroka, ko je potrebovala varstvo, sedaj pa tole. Že tako je depresivno stanje, nikomor ne morem, sedaj pa še brata več ne bi smela poklicat? Res sem razočarana. Dajte ženske malo pomislit, da niste same na svetu.

mogoče si prekoračila mejo dobrega okusa pri prošnjah
vse kar je prav, ampak ženske, ki nenehno potrebujejo pomoč pri vsakdanjih potrebah, lahko postanejo nadležne
pa sem ženska, ki je deset let živela sama

sicer pa bi svakinjo vprašala, če je s tem čakala tako dolgo, da ni več rabila varstva za otroke, dokler je imela korist od tebe je stiskala jezik, al kaj

zmeni se z bratom kak in kaj.

Tako ti bom rekla. S svaki in svakinjami se splača imet dober odnos – za to se je treba potrudit. Jaz imam tri svake in eno svakinjo. Z dvema svakoma se razumem zelo dobro z enim dobro (se trudim in kaj potrpim, preslišim….) svakinja mi je pa v bistvu kot sestra.
Da bo tako sem se odločila, ko sem jih dobila – so bila obdobja ko bi se lahko tudi skregala s kom, ampak smo ohranili spoštljiv odnos – in življenje je znosnejše.
Jaz ti svetujem, da počakaš na primeren trenutek in se z njo pogovoriš – pa če že rabiš brata, da ti kaj naredi, pa povabi še njo takrat na čaj…..

Kolikokrat si ga ta mesec klicala, kolikokrat je prišel k tebi, koliko časa je to trajalo. In kako pomoč si potrebovala.

Da se razumeva – ne napadam tebe, zanima me, ker je razlika, ali si ga klicala za pomoč enkrat v dveh mesecih ali že tretjič ta teden.

Je mlada samska 25 letna punca. Midva imava 2 majhna otroka stara 1 in 3 leta.
OBOŽUJEM, ko se prisvaljka ob 20:00 in se začveka s svojim bratom, otroka pa vreščeča in tuleča za spat spravit. In potem gre domov ob 00:00.
Drug dan kliče, če bi bratec šel z njo gledat nov avto. Pa gre. Pa gre še čez tri dni drgam ga gledat in čez 4 dni še drgam. Seveda na drug konec SLO, da ga ja cel dan ni doma.
Potem kliče med vikendom, da je kupila nov TV in da naj gre bratec z njo ga iskat in ji ga naj namontira.
Ko človek znori pa si ti najslabša.

Zelo zelo podobna slika pri nas. Prej povezani, zdaj zarad nje razbiti. On bi nam se za casa skupnega zivljenja tudi racun izstavil po navodilih svoje zene… Pa ne samo nam, tudi drugi zlahti s kateto je bil vcasih povezan…steje samo kaj je on nam, obratno ne steje nic. Resevala mariskaj ko je ona zakuhala in nasmolila brata, mu stala ob strani, dobila sta dva otroka, nismo jih smeli niti videt id zacetka, da jih ne bi z nasim stikom zaznamovali za celo zivljenje, ko jih je nasa mami smela videt, je naredila do pikice vse narobe, cela se je tresla od zivcev in strahu… je pa odvisno od tega kok deca je v tvojem bratu. V mojemu ga ni dovolj. Druzina iz katere izhaja za njih ni vec pomembna. In ja je res, moras se cimbolje postavit na svoje noge, cetudi to pomeni, da bos nekomu placevala za hisniska opravila. Bi pa rekla, da z njenim prihodom so se stvari med vami spremenile. Jaz za naso situacijo lahko recem, da je ona ze od vsega zacetka izrazito ljubosumna name. Z menoj se on ni smel pogovarjat vec, mu je tudi pred mano rekla kaj se z mano pogovarja ne z njo, in to o stvareh ki niso z njo imele nobene veze in sta komaj dobro zacela in niso posegale v njune zadeve…zdaj lahko recem da imamo odnose, ki to niso.

Verjetno si res pretiravala in ga prevečkrat porsila za pomoč, verjetno te svakinja ne bi nadrla, če ti je v mesecu 2x priskočil na pomoč, pa še to za kaj bolj nujnega. Če ga kličeš za vsako malenkost, pa žarnice menjat, itd, potem si prekoračila mero dobrega okusa.
V kolikor z bratom poskušaš zapolniti praznino oz. potrebo po moškemu, to vsekakor ni zdravo za družinske odnose. Mogoče se tebi ne zdi veliko, če pa obrneš sliko pa je mogoče tega res preveč. Mogoče se svakinji opravičiš in postaneš bolj zmerna pri bratvoih hišniških opravilih zate. Pa da si pazila svoja nečaka kdaj pa kdaj tudi ni treba naprej metati, kakor koli sta to tvoja nečaka, verjetno si jih pazila tudi zaradi njih samih, ne samo zaradi usluge. če začneš tako razmišljati. A če ti brat nekaj popravi pa ni usluga? Samo s voje strani gledaš, iz svojih potreb in svoje koristi.!!!!!

Ti nimaš problema s svakinjo, ti imaš problem z možem! Namreč on je tisti, ki ima doma obveznosti. On je tisti, ki mora vedeti, kje so meje in tudi svoji sestri povedati kako in kaj.
Ti si pa tista, ki se moraš s svojim možem (!) dogovoriti, kakšna pravila boste imeli doma in se jih potem držati. Če to pomeni, da ne sprejemate nenapovedanih obiskov, da ne sprejemate obiskov po določeni uri oz. v določenih delih dneva, oz. da je obema jasno, kakšne so tvoje in njegove obveznosti doma, potem bodo ta pravila veljala tako za njegovo sestro, kot za tvojo mamo, tako zate kot zanj ali kogarkoli drugega.

Namesto da se na tihem huduješ in si na samem puliš lase, se s svojim možem dogovori, kako in kaj, pa ne bosta imela nobenih težav. In ja, če bi se meni moja mati naslikala na vratih takrat, ko za to ne bi bil primeren čas, bi ji to brez težav dala vedeti. Če bi se moja svakinja pojavila pri nama na enak način, bi ji pa moj mož povedal kako in kaj.

Vidva sta poročena, vidva se morata med seboj dogovoriti, kako bosta vodila gospodinjstvo n skrbela za otroke. Tvojemu možu bi moralo biti jasno, da pri dveh majhnih otrokih ne more kar izginiti, ne da bi se prej s teboj dogovoril, kako bosta tisti dan poskrbela za otroke itd. Vse, kar si zapisala se ti ne dogaja zato, ker ima on sestro, s katero se dobro razume, ampak zato, ker se očitno ne zaveda in vidva nista dovolj jasno dogovorjena, kakšne so njegove domače obveznosti.

Verjamite mi, da se ne hudujem na samem in si ne pulim tiho las, ampak kar pošteno zaropotam. Samo ni mi jasno kaj mora človelu špilat v glavi, da se nasanka družini z tako majhnimi otroci tako pozno na obisk?

Vse za kar ga prosiš za pomoč, obvladaš sama – vendar si lena in rada nagajaš svakinji.
Ti je čisto prav povedala.

Ti nimaš problema s svakinjo, ti imaš problem z možem! Namreč on je tisti, ki ima doma obveznosti. On je tisti, ki mora vedeti, kje so meje in tudi svoji sestri povedati kako in kaj.
Ti si pa tista, ki se moraš s svojim možem (!) dogovoriti, kakšna pravila boste imeli doma in se jih potem držati. Če to pomeni, da ne sprejemate nenapovedanih obiskov, da ne sprejemate obiskov po določeni uri oz. v določenih delih dneva, oz. da je obema jasno, kakšne so tvoje in njegove obveznosti doma, potem bodo ta pravila veljala tako za njegovo sestro, kot za tvojo mamo, tako zate kot zanj ali kogarkoli drugega.

Namesto da se na tihem huduješ in si na samem puliš lase, se s svojim možem dogovori, kako in kaj, pa ne bosta imela nobenih težav. In ja, če bi se meni moja mati naslikala na vratih takrat, ko za to ne bi bil primeren čas, bi ji to brez težav dala vedeti. Če bi se moja svakinja pojavila pri nama na enak način, bi ji pa moj mož povedal kako in kaj.

Vidva sta poročena, vidva se morata med seboj dogovoriti, kako bosta vodila gospodinjstvo n skrbela za otroke. Tvojemu možu bi moralo biti jasno, da pri dveh majhnih otrokih ne more kar izginiti, ne da bi se prej s teboj dogovoril, kako bosta tisti dan poskrbela za otroke itd. Vse, kar si zapisala se ti ne dogaja zato, ker ima on sestro, s katero se dobro razume, ampak zato, ker se očitno ne zaveda in vidva nista dovolj jasno dogovorjena, kakšne so njegove domače obveznosti.
[/quote]

Bravo

Kaj imata z bratom incestno razmerje ?

Sva bila z mojim lani ali predlani na abrahamu od sodelavca. Je plesal s svojo ženo togo hladno sploh se nista pogledala samo čakala da čim prej mine, žene sploh ni bilo kaj dosti na spregled celo večer.
Potem pa nastopi gospa sestra. Obesi se bratu okoli vratu in sta plesala objeta zakopana en v drugega, ansambel je pel pocukrano pesem o bratu in sestri, onadva pa njuni starši pa vsi solznatni zraven. Obračalo se mi je.

Kaj ce bi ti se za usluge najedala mozem tvojih prijateljic pa kakim sodelavcem pa take.
Aja ne gre se ti za opravila gre se ti za stuljenje k bratecu.

Sicer imam moza, a je veliko z doma in mi je brez veze, da ga cakam, zato sem se naucila marsikaj narediti sama.
Poskusi, sploh ni tezko, pa se ful dober obcutek je, ko nekaj sam znas!

We are back on track 🙂

Žal je postala bivša svakinja, sva bili pa kot sestri. Še danes jo pogrešam.
Mi smo tudi pogosto viseli po cele dneve skupaj. Možev brat in ona sta prišla na obisk, pogosto sta tudi vzela otroke kam (jih čuvala, ampak prostovoljno), če sta prišla zvečer, smo jih pa skupaj dali spat, otrokom je bil to cel žur, malo drugače … ali mož in brat skupaj ali pa midve. Res ni bilo nikoli očitkov, zakaj pa koliko pa kdaj.
Žal sta šla narazen, zdaj ima eno čarovnico (ne po videzu, po karakterju) in je vsega tega konec. Brat, torej svak, pride manjkrat, ni sproščenosti, imata otroka, ki je popolnoma nevzgojen, nemogoč, razvajen in ga zanimajo samo elektronske naprave, ta nova svakinja mi pa itak zbuja srh – saj ne, da bi bila do mene zoprna, ampak enostavno me kar hladno oblije, ko mi kaj reče. Brrrr.

Zelo zelo podobna slika pri nas. Prej povezani, zdaj zarad nje razbiti. On bi nam se za casa skupnega zivljenja tudi racun izstavil po navodilih svoje zene… Pa ne samo nam, tudi drugi zlahti s kateto je bil vcasih povezan…steje samo kaj je on nam, obratno ne steje nic. Resevala mariskaj ko je ona zakuhala in nasmolila brata, mu stala ob strani, dobila sta dva otroka, nismo jih smeli niti videt id zacetka, da jih ne bi z nasim stikom zaznamovali za celo zivljenje, ko jih je nasa mami smela videt, je naredila do pikice vse narobe, cela se je tresla od zivcev in strahu… je pa odvisno od tega kok deca je v tvojem bratu. V mojemu ga ni dovolj. Druzina iz katere izhaja za njih ni vec pomembna. In ja je res, moras se cimbolje postavit na svoje noge, cetudi to pomeni, da bos nekomu placevala za hisniska opravila. Bi pa rekla, da z njenim prihodom so se stvari med vami spremenile. Jaz za naso situacijo lahko recem, da je ona ze od vsega zacetka izrazito ljubosumna name. Z menoj se on ni smel pogovarjat vec, mu je tudi pred mano rekla kaj se z mano pogovarja ne z njo, in to o stvareh ki niso z njo imele nobene veze in sta komaj dobro zacela in niso posegale v njune zadeve…zdaj lahko recem da imamo odnose, ki to niso.
[/quote]

Pri nas identično. Te ženske so bolne v glavo.

Trenutno smo familije in samski v zelo različnih položajih. Samski ste pač večinoma sami, ni nekih druženj, aktivnosti, hobijev,… in imate ves čas na svetu nove štekarje montirat in tuhtat, kaj bi si še izmislili, da bi dan hitreje minil. Družine (sploh če so otroci šolarji) pa v celodnevni hektiki, da sploh tisto najbolj nujno zrihtaš.

Poskusi si vsaj v trenutni situaciji najt nekoga drugega, da ti nov štekar montira, ne brata, ki ima doma drugega dela dovolj.

Pri nas je bilo tako, da je imel bivsi dve sestri, pa se svojo mamico, za katere je delal VSE. Ker je pač imel nesposobnega fotra. Sestre je vozil naokoli, jima izpolnjeval vloge za študentski dom, vlogo za štipendijo, ju vozil okoli, enkrat kasneje je celo dopust dal v službi, da je eno izmed njiju peljal v Ljubljano na nek razgovor, ker uboga revica pri svojih 26 letih ni bila sposobna se sama peljat ali it na avtobus in potem tam v velikem, neznanem mestu poiskati kje ima razgovor. Doma je delal vse okrog hiše, vse vikende, dokler nisem prišla jaz. In sem bila grda grda punca, ker sem želela soboto popoldan preživeti z njim in sem jim ga vzela. Žal, mu ni kapnilo, niti po 8 letih, zato je zdaj bivši.

Da imam tipa s tremi brati. Nobene sestre pa se tasca je bila srecna, da se je losala enega po enega 😉
Edino rozic ne zna sadit 😉

Uh, pri meni to počne moj lastni oče, sicer jako uglajen, izobražen gospod, ni pijanec ali kaj takega – namala se pet do devetih, tamali so že v pižami, z umiti zobmi – jih nafila s sladkarijami, potem se pa baše s kruhom in delikatesami pa šimfa sorodnike in sodelavce. Do polnoči ali še dlje.

Ocitno je samo mene zmotilo, da avtorica v istem odstavku govori o tem, da za vsako stvar fehtari brata, potem pa simfa cez moske, kako so v njenih letih nezmozni samostojno zivet?? V primerjavi z njo mogoce??

Zgodbica je izmišljena. Sam tok. Ne more dodelat vseh aspektov zgodbe v času, ko si jo izmišljuje. enim je dolgčas.

To tvoj dovoli da se dogaja. Sam mora meje postavit kot ti je že odgovorila na tole ena tukaj. Ti nimaš problem z njegovo sestro, ampak z njim pa če si to priznaš al pa ne vidva nimata dobro komunikacijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close