svakinja je povabila na golaz,ki ga je zgostila z MOKO!!!!!
Groza.
Sploh nusmo hoteli jest,ker jaz ne uporablam bele moke.
Nasa druzina zelo pazi,kaj pojemo.
Na kraj pameti mi ne pade,da bi v golaz vmesala MOKO.HALOOOOO????
PIL
Pol se pa na kosilo pivabi.(povabi*)tipkovnica nagaja 😉
Jaz se pogreznem v zemljo.
Ampak tasca je pa hvalila tist ogabn golaz…ocitno se ne ve,kaj je res dobra hrana.MOKA v golazu ziher ne.
Smo se popokali takoj domov in zavili v prvo vredu gostilno.
Oprosti, ampak kaj je narobe, če golaš zgostiš z moko? Saj večina receptov tako naroča:
Oprosti, ampak kaj je narobe, če golaš zgostiš z moko? Saj večina receptov tako naroča:
http://okusno.je/recept/goveji-golaz%5B/quote%5D
Pa kje ti zivis, da ne ves, da je to zelo zelo narobe!
Ker je to naredila svakinja!
Ko pa njena mama omako zgosti z moko, je pa super….
Ja res je, da je hrana pomembna. Si, kar poješ. Sem tudi proti ubijanju živali in posledično sem proti mesu v prehrani, vendar vsak po svoji želji.
A menim, da nobeno pretiravanje ni dobro. Na obisku pojem marsikaj, kar drugače doma ne. Mislim, da me od enkrat ne bo konec, saj ne hodimo prav veliko okoli. Saj je sprejemanje drugih in njihovih navad pomembno za drobre in ljubeče odnose. Ko te nekdo povabi na hrano, mu s tem, ko jo sprejmeš, posredno posreduješ sprejmanje njega. Brez ljubezni, bi se pa svet hitro nehal vrteti okoli.
V golaž za 5 oseb se da žlica bele moke in to je vse.
Tukaj pa je hrana, ki vsebuje OBILO bele moke – tudi do 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sama bela moka: kruh, testenine (tudi špageti), razne sladice, ki vsebujejo moko, pica, potica, … štruklji. In pa moka v nekoliko manjšem deležu, ampak še vedno več kot v golažu: svaljki, cmoki,…
In v tem primeru se poje tudi do 200 g moke na obrok.
Ali to zgornje jeste?
Za tiste, ki ne veste: golaž se zgoščuje s čebulo, ne z moko. Je pa res, da ga veliko ljudi kar z moko. Po moje, da se od tega ne umre, če enkrat kaj takšnega poješ. Me je pa par dni nazaj kar na rit vrglo, ko so bili na TV neki kuharski nasveti kuharja Ramseja, pa je bil kot nek hud nasvet, da se jedi lahko zgosti z moko. Očitno potem to počnejo tudi nekateri profi kuharji, ne samo varčne gospodinje.
Ja, kje pa živite, golaž se je vedno gostil z moko. Če bi malo pogledali kuharske knjige bi videli, da je tako. A v gostilni pa gostijo pa s zrakom???[/quote]
Čist tko, mimogrede, nobene moke ne rabiš, če uporabiš pravo razmerje čebule in mesa ter si vzameš čas in čebulo dobro prepražiš. Se čist lepo zgosti. Če se mi pa slučajno ne dovolj, pa jaz notri naribam še korenje.
Forum je zaprt za komentiranje.