Sunset promotions – Dominikanska Republika
No, pa še mi ;).
Prevzem nagrade naj bi bil danes popoldan v hotelu Mons. Dragi je več kot navdušen (hja, če me pošljejo v Dominikansko zares, bom tudi jaz ;)), meni pa so se tele “tazastonjske” zadeve s kosilom in prezentacijo še vsakič izkazale za nateg.
Ima kdo kaj več informacij o tem “žrebanju”. Glede na to da “Sunset Promotions” niti svoje spletne strani nima, mislim da ni dileme okrog tega koliko v resnici gre za nateg, bi pa rada bila 100% (in imela kak dokaz “v roki” preden dragemu sesujem ideje o potovanju…
Danes sem bila tam. V. bistvu ti ponudijo članstvo v RCI mednarodnem klubu – timeshar ampak ne moreš to postati kar tako, najprej greš z njimi na promocijsko potovanje v enega od njihovih klubov na Tenerife (cena je odvisna od licitacije- okoli 800 evrov)in šele potem imaš možnost, če se seveda odločiš, postati član od cca. 8500 -do ful evrov doživljensko….. Skratka destinacij na svetu imajo ful, kjer lahko najameš apartma za 150 evrov tedensko za osem oseb, seveda , če si član.
Tako na hitro.
Hvala anjula :),
tudi midva sva šla pogledat (predvsem zato ker so objubili kosilo, ki pa ga ni bilo… ;)). Res je, gre za “rekrutiranje” novih članov v klubu, kjer si s članstvom zagotoviš počitnikovanje v cca. 3900 letoviščih po vsem svetu za določen čas ali za vedno… pač odvisno od tega koliko denarja imaš namen vložiti. Dominikanska republika je sredstvo za privabljanje novih članov. Gre za čisto legalno zadevo, ni nategavščina, ni pa to poceni sanjsko potovanje, niti ne brezplačno kosilo… ;).
Z Sunset promotions Ltd. – Promocija sončnega zahoda d.o.o., me boste imeli težav. Gre za zrelo in priznano podjetje, ki je uveljavljenu širom sveta. Morda so res izbrali napačne besede pri razlagi “zadeli ste potovanje”, saj vsak pomisli – brezplačno seveda. Če pa v obvestilu pravijo da je potovanje brezplačno, potem seveda mora biti brez stroškov – razen omenjenih – letalske vozovnice. Lastnik podjetja je gospod iz VB, ki ima vrsto let iskušenj na področju turizma, če bi prinašal ljudi “okol”, potem se seveda podjetje nebi obdržalo na trgu. Predlagam do obiščete njihovo spletno stran http://www.sunsetpro.net/ ali jih kontaktirate po telefonu za več informacij, pogoje… Primerjajte skupne, celotne stroške z drugimi podjetji in hitro boste ugotovili ali gre za “nagrado” ali prej reklamo, oz. ponudbo..
eno veliko sranje – če hočeš na potovanje so vsi sladki, ko pa se kaj zakomplicira, pa si ignoriran na celi črti in njihov edini argument (?) je – PREBERITE POGODBO. Biznis jim je španska vas – nikoli slišali o poslovanju – oni naj bi živeli od nas in ne mi od njih ampak se niti približno ne obnašajo tako. Moj nasvet: beži stran
No pa še jaz. Danes me je poklical g. iz podjetja “Promocija sončnega zahoda” da sem zadela nastanitev v hotelu v Dominikanski republiki, za štiri osebe. Možno je izkoristiti v roku leta in pol. V soboto naj bi s partnerjem prišla v hotel Mons na predstavitev.
Meni je vse skupaj zelo sumljivo. Ali ima kdo kakšno koristno informacijo v zvezi s tem? Ali je kdo mogoče nagrado prevzel in dejansko odšel na potovanje? Izkušnje? Hvala vam za kakršnokoli informacijo.
Tudi nas so klicali v petek. Tako kot praviš. Zadeli smo za 8 dni samo NASTANITEV v dominikanski republiki za 4 osebe. Torej BREZ HRANE IN PREVOZA in vseh ostalih stroškov.
Nateg, da ni večjega.
Prvič: sploh nismo nikjer sodelovali, da bi sploh lahko bili ižrebani :)))
Drugič: zame to ni nobena nagrada, da moram ob prevzemu nagrade dat zraven še 10x tolijko kot naj bi bila nagrada sploh vredna !!! :)))
Ampak ljudje se še veno pustijo nategnit, dokler ne občutijo na lastni koži. Zato pa obstaja še to podjetje in išče nove člane v drugih državah, osel gre namreč le enkra na led.
Če malce pobsrkaš na internetu cenik za letalske prevoze in ponudbe naših agencij. Te pride veliko ceneje s kakšno našo agencijo, če vzameš z nastanitvijo v hotelu ALL INCLUSIVE z letalskim prevozom vred!!!
Lep pozdrav vsem
Po vsem prebranem, sem se odločil, da ne grem na predstavitev. Zadeva se mi zdi nekaj podobnega nalepkam večjih trgovcev, kjer si z veliko nakupi prislužiš možnost dodatnega nakupa..
Moje mnenje je, da je zadeva čisto legalna. Je pa tudi precej neprijetna. Tako kot vsak telemarketing. Na koncu kupiš nekaj, kar si zares nisi želel. Za vse tiste, ki ste v dvomih. Imate telefonsko številko. Pokličite in vprašajte, kaj točno ste zadeli in zahtevajte nedvomljiv odgovor. 😉
Mimogrede: Podarim delujoč TV Sony trinitron. Edina pogoja sta, da odnesete še 2 delujoči termoakumulacijski peči, ter da prevzamete strošek RTV naročnine.
Pa prijetno dopustovanje vsem.
ne vem zakaj se pritozujete…to je ameriski nacin trzenja, ki je popularen po celem svetu, poznam idejo lastnistva pocitnic,loh si greste pogledat RCI.com ni najcenejsa oblika potovanja,je pa dobra. Glede dominikanske mislim pa da podarjajo zastonj nastanitev zato, da grete poslusat predstaviteu, ampak tak je.In seveda tm tut ponudijo se druga potovanja. Mislim da je sla tja moja teta in je tut neki kupla. Mi je pa jasn zkaj ste zmedeni, ker je to pac neki nouga za slovence
lp
Mislim da je skrajni čas, da tole zadevo razjasnimo, da ne bo nekih brezpredmetnih ugibanj.
Tedensko opravimo določeno število anket in ljudi katere povabimo na promocijo dejansko izberemo na podlagi preteklih destinacij, ker menimo, da bi jih znala naša promocija zanimati. Za njihov čas na promociji so nagrajeni z eno izmed nagrad iz nagradnega sklada. Prvo naj povem, da ni res, da vsak dobi Dominikansko Republiko. Če prav vem (pred mojim časom v podjetju) je bila samo v samem začetku dejansko nagrada Dominikanska Republika, ker smo imeli določeno število teh potovanj in tudi ni bilo prostora za shranjevanje drugih nagrad, ker je bil sprva to nek “road-show” in sicer iz razloga, da se je iskalo primerno lokacijo od Bleda do Postojne itd. nakar smo se ustalili v pisarnah na Viču v Ljubljani.
Nagrade oziroma če se bolj primerno izrazim – darila so od raznih MP3 in DVD predvajalnikov, mini glasbenih stolpov do LCD TVjev in NAMESTITVE v resortu v Dominikanski Republiki za 4 osebe…katere redno tudi podarjamo, ne glede na to, ali se stranke odločijo pri nas kaj kupiti ali ne. To tudi povemo, ko stranke povabimo.
Izpostavim lahko primer mojega znanca, ki je bil slučajno anketiran in na podlagi preteklih parih dopustov izbran ter povabljen na promocijo. Pri nas ni kupil nič, izžrebal je Dominikansko in mi je pred kratkim omenil da ima namen poleti odpotovati in mu bomo seveda tudi pomagali najti najugodnejše lete (povdarjam pa še enkrat, da jih darilo ne uključuje).
“Spotaknil” bi se ob tisto anonimko, da se je nekdo nategnil… “Takoj ko sem podpisala sem vedela , da so zelo, zelo nategnili. ” Tole je en oksimoron, a ni?
Normalno je, da se vsake toliko časa pojavi kakšna pritožba, v vsakem podjetju se…močno pa dvomim, da je kdo napisal pritožbo direktorju npr. Mercatorja preden je ugriznil v tisto jabolko za katerega je tisti moment ko ga je kupil vedel, da se je “nategnil”
Vsaketoliko časa se na internetu najde kakšna sočna izjava našega bivšega zaposlenega, ki se kot to včasih tudi predstavi, drugič pa kot stranka itd. Njemu bi namenil samo to, da nebi bil odpuščen, če bi po dvajset in več letih končno obvladal tisto smešno okroglo zadevico na levi roki.
@anjula : čeprav zadeva malo vleče na time-share, RCI dejansko tako ne moreš opredeliti, saj je bil time-share omejen, na mislim da 25 let, kar pa je pomenilo, da ti po tem času ni ostalo nič, pri RCIju pa gre za zadevo, ki se celo deduje. In pa, da potrdim, RCI promoviramo, nikakor pa ne prodajamo članstva, ker pri nas resorta kljub ambicijam v preteklosti še ni… in če postavim čisto trapast primer, tudi ko kupujete avto, ga ne najdete na npr. avto.netu in pokličete lastnika, da vam da svoj TRR, da nakažete kupnino, ker je avto rdeč in se sveti 😀
Zaključil bi, da če vas kontaktiramo in imate čas, pridite zadevo pogledat in ocenite sami. Kot se da razbrati že iz samega naslova podjetja, gre za promoviranje, ki temelji sicer na anketiranju, iz meseca v mesec pa vse bolj na zadovoljnih strankah, ki nas priporočijo naprej znancem.
Lep pozdrav
Telemarketing manager
PROMOCIJA SONČNEGA ZAHODA
Pozdravljeni,
ena izmed tistih, ki ste jih na prijeten način zavedli sem tudi jaz. Lepo vas prosim za 4 člansko družino 760 eur apartma, denar smo morali na nedeljo takoj prinesti, tam agentka čaka, da hitro prebereš pogodbo, še prej dobiš šampanjec, da si malo omamljen in podpišeš.Zdaj, ko sem temeljito prebrala, sem ugotovila, da je to ena velika svinjarija , če v roku ne plačaš še ostalih 260 eur, se ti zaračunavajo obresti za vsak dan 0,5% od neplačanega zneska, največ pa 5% od neplačanega zneska prodajne cene. Če se že greste trženje počitniških kapacitet, vas vprašam katera turistična agencija ima takšne svinjarije kot vi?! Da ne govorim o tem, kako lepo zavajate ljudi in takšni osli kot sem jaz pridejo domov in veselo otrokom povedo da gremo na Tenerife, pa še Dominikantsko republiko smo zadeli! Na bruhanje mi greste tako vi kot jaz, ker sem vam nasedla. To pogodbo bom nesla na Varstvo potrošnikov, pa še na POP TV vas bom dala. Resnično! Potem imate še člen, kjer pravi, da v primeru prekinitve pogodbe, sploh ne vrnete teh 500 eur, ker krijete s tem stroške , ki so nastali, oziroma stroške članstva, vi pa tukaj nakladate, da to še ni članstvo. Potem se človek sprašuje ali sploh tam obstaja kakšen apartma, ali sploh kdo pride po ljudi na letališče, ali sploh delate za R.C.I. ! Ljudje, stran od tega podjetja, izurjeni so le v govorjenju in goljufanju ljudi!!!! Tam govorijo, da so karte tudi za 160 eur????? Že od nedelje srfam po netu, pod 350 eur kart ni!!! Pa še 350 eur je last minute!!!!!
Spoštovani telemarketing manager!
verjamem da ste dober telemarketing manager, ampak turizma se ne znate iti, potem mi pa uredite prosim karte po 160 eur, se pravi 160×4=640 eur !!!!! Veste če jih kupim po 400 eur x 4= 1.600 eur + 760 = 2.360 eur + hrana tam cca 300 eur, če vsaka oseba poje in popije približno za samo 10 eur na dan, je to skupaj 2.660 eur, izletov ne štejem, ker je potrebno daplačevati tudi pri drugih agencijah. Tu sem naštela res nizke zneske, relano gledano lahko vzamemo znesek 3000 eur. Tenerife pa človek dobi že za 500 eur za teden dni ali već s hrano, hotelom, letalom, pa še na gotovino popust!!!!
Še nekaj bom povedla in sicer to, da mora človek 3 mesece prej povedati za odhod…….v pogodbi je navedeno, da če slučajno takrat ni prosto, da se lahko zamakne za teden dni ali več, kar meni ne gre skupaj z rezervacijo in plačilom avionskih kart, denar je potrebno dati takoj, oziroma takoj 500 eur, ostalo pa v roku 5 dni,velja pa koriščenje te kapacitete 18 mesecev. Torej vsaj tri mesece obračate denar takih oslov kot smo mi, če se pa odpravimo kasneje na počitnice, pa denar obračate še dlje!!!! Kot ste videli sem zelo jezna in vas sprašujem ali takim strankam vrbete denar brez posledic, oziroma denarnih kazni, takoimenovanih obresti?!
Sigurno vam je bilo rečeno oziroma ste mogli dobiti list za urejanje rezervacij in sigurno je bilo omenjeno tudi da vam lahko pomagamo urediti cenejše lete.
Primer za recimo rezervacijo 3 do 4 mesece vnaprej, cene pa seveda varirajo glede na sezono :
[img]http://www.shrani.si/f/1F/Py/4CYvetV4/leti-2.png[/img]
Svetoval Vam bi, da pokličete na našo številko za rezervacije ali pošljete e-mail in zaprosite, da vam pomagajo urediti lete…seveda če ste se že odločili za datum kadar bi radi potovali
lp
“Potem imate še člen, kjer pravi, da v primeru prekinitve pogodbe, sploh ne vrnete teh 500 eur, ker krijete s tem stroške , ki so nastali, oziroma stroške članstva, vi pa tukaj nakladate, da to še ni članstvo.”
Na promociji je bilo rečeno MI NE PRODAJAMO ČLANSTVA. MI PROMOVIRAMO RCI IN PONUJAMO PROMOCIJSKO POTOVANJE NA TENERIFE. ČLANSTVO V RCIju SE DOBI Z NAKUPOM TEDNA V PRIZNANEM RESORTU.
P.S.: Inšpekcija je pred časom prišla na en “redni pregled” – vse v redu, tako da ni problema za, da Vas popravim Zvezo potrošnikov Slovenije…
Ne razumem pa zakaj niste upoštevali tistega kar so Vam na promociji rekli:
kupite
1. Če Vam je cena všeč
2. Če si počitnice lahko privoščite
3. Če lahko potujete v naslednjih 18ih mesecih
Silil pa Vas sigurno ni nihče. Sedaj pa tu navajate vse mogoče v prepričanju da ste bili osmoljeni brez nekih utemeljitev zakaj.
Otrokom ste povedali da greste na Tenerife. Super, pokličite ali pišite e-mail, da Vam pomagamo z leti tako kot sem zgoraj omenil in izkoristite kar ste kupili.
Forum je zaprt za komentiranje.