suhe ustnice
Za suhe ustnice dajem strokoven in praktičen odgovor:
vse delate napako, da stalno mažete ustnice z vsemogočimi labelami, oz. stiki za ustnice in to zvečer in čez dan.
Napaka!
Ustnice ne morejo dihati če so 24 ur prevlečene z neprepustno prevleko.
za čez dan za zaščito je to OK, zvečer pa je potrebno ustnicam dati možnost da se tudi obnavljajo in delajo same.
Kaj naredimo: Najprej piling – luščenje zatrgane kože na ustnicah : uporabimo profesionalne pilinge za ustnice ( to večinoma imajo le profesionalne linije za vizažiste) ali kar tistega za obraz, če nimamo lahko uporabimo samo krtačko za zobe ali pa kristaliziran med.
Nato speremo to z ustnic in jih namažemo s kremico za okrog oči ( nakatere znamke imajo izdelek 2v1 za oči in ustnice), ter preko z našo nočno kremo. IN NIČ STIKOV-LBEL za ustnice.
Naj ustnice dihajo.
Če so vnete nanesite kakšno mazilo za ranice in vneto kožo. ( jaz že leta uporabljam Ognjičevo mazilo mala tubica, lekarna Koper)
Zjutraj spet nega: krema za okrog oči/ustnic, ter sedaj lahko nanesemo labele. Še boljše je nanesti kvalitetno šminko z dobrimi sestavinami: čebelji vosek, naravna olja, vitamini ACE in Aloe Vera. in UV zaščito. Izogibajte se tekočim glosom, vsaj dokler se ustnice ne pozdravijo, res da so fino mastni a zelo izsušujejo ustnice, šminke so veliko boljše.
Izogibajte se lizanju ustnic, to je za ustnice najbolj škodljivo, še posebej na vetru in mrazu.
Preverjen sistem, ker sem sama vedno imela zelo suhe zatrgane ustnice s herpesi.
Simone Godina
Beauty Coach
Antiaging centri: Ljubljana, Portorož
Facebook / Antiaging center
Za suhe ustnice definitivno ne uporabljajte raznih label, šmink in podobnega sintetičnega s…… Ti preparati so narejeni tako, da vlečejo vlago iz celotne ustne votline. Zato si ustnice kar naprej mažete.
Jaz in moja družina uporabljamo naravni Lips z Aloe Vero, medom, propolisom in olji jojobe. Vse sestavine so naravne in dermatološko testirane. Pa poleg tega ga lahko še uporabljamo za manjše ureznine, pike insektov, hemeroide idt. Če koga zanima kaj več, naj piše na mail domdamco@gmail.com
LEP VEČER
Forum je zaprt za komentiranje.