suhe ustnice
Ko so enkrat že tako vnete, je “hudič”. Poskusi z medom, res, sem tudi jaz že to delala. Morda za čez noč z Bepanthen mazilom. Sicer pa jaz za redno nego uporabljam izključno temno modro Labello in edino ta velja. Res pa se mažem ves čas. Šmink in drugih stvari ne uporabljam.
Vladka
Jaz imam tudi blazne probleme s suhimi ustnicami – razpokajo mi tako, da imam že krvave in mi ni nič pomagalo. Predlani sem kupila vse možne labelle, blistexe, ma res vse možno, tudi med sem si dajala dor in edino, kar mi je pomagalo, je mazilo za ustnice od Nux – pri meni je naredilo čudež. Je malo dražje (ok. 15 €), ampak se splača…
Heii vem da pišem dolgo odkar je bila tema sploh odprta.. a jaz imam dober recept za suhe ustnice.
Ustnice so del obraza, ki so največkrat prizadete in za lepe ustnice potrebuje telo veliko tekočine. A če iamte suhe ustnice priporočam da si naredite:
Vzamemo žličko medu, enako količino sladkorja, ter malo zobne paste, ter vse to zmešamo skupaj. Nanesemo na ustnice… med da ustnicam vitamine, ter poln izgled, sladkor pomaga pri odstranitvi suhe kože iz ustnic, vazelin pa svežino…
Meni super pomaga… poizkusite =)
Pozdravljena,
dajem strokovni odgovor in praktični:
Suhe ustnice najprej zdrgnite s pilingom, najbolje takšen profesionalen ( vizažisti) , če tega ni z navadnim pilingom za obraz. Lahko piling naredite iz kristaliziranega medu.
S pilingom se odstrani zatrgana koža. Najbolje je to narediti zvečer. Potem nanesite na ustnice katerokoli svojo kremo za okrog oči, in potem še nočno kremo za obraz ( bolj je regenerativna, boljše sestavine boljši bo učinek) Lahko nanesete tudi posebne kreme za nego ustnic a ne smejo biti v obliki vazelinov, glosov , labele ipd
Za čez dan najprej nanesite kremo spet za okrog oči ali pa posebno kremo za nego ustnic, lahko tudi labele in tovrstne stike. Izogibajte se glosov, tistih tekočih na palčkah, vsaj dokler se ustnice ne pozdravijo.
Idealno je uporabiti kvalitetne šminke, ki imajo UV zaščito in sestavine kot so Aloe Vera, vitamini A;C;E, po možnosti brez lanolina.
V kolikor imate razpokane ustnice in rdeče ( to nastane ponavadi ko jih oblizujete na vetru in mrazu) je potrebno zvečer nanesti nekaj za celjenje in obnavljanje kože. Dobro je če je kakšna krema z sadnimi kislincami AHA kislinami, ki obnavljajo kožo ali za pomirjanje.
Jaz si zvečer na poškodovane ustnice nanesem Ognjičevo mazilo na bazi cinkove paste ( Lekarne Koper) ( ali mazilo za rane v majhni tubici) hecno je, da je krema gosta a fantastično zaceli ustnice in tudi mozolje in druge ranice. Zoprno je ker so ustnice bele zjutraj a odluščeno kožo samo odsvaljkajte in že so ustnice boljše.
predvem je največja napaka, da se ženske mažete z labelami zvečer in tako zaprete ustnice ki same ne morejo dihati, ta mazila v stikih so zaščitna prevleka za ustnice, probajte zvećer res samo z navadno kremo vlažilno ali proti gubam, ne bodo se vam trgale več. jaz sem sama imela iste težave več let, ko sem nehala z labelami zvečer se je stanje izboljšalo. Preverjeno.
Simone Godina
Beauty Coach
Antiaging centri
Ljubljana, Portorož
040 291 165
Forum je zaprt za komentiranje.